Hafifliyorum (Uçan Pembe Fil in Ayak İzi)

chentiq

Hytmda grkli dğşmlri klylkla ve nzkçe ypyrm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
6.950
12.556
Hepinize kucak dolusu mutluluklar.

Ne zamandır aklımdaydı diyet ve spor günlüğü tutmak ama sitede yapıldığını bilmiyordum. Bugün foruma biraz baktım, daha önce spor günlüğü tutan varmış. Nasıl sevindim anlatamam..

Nisanın başında bir karar aldım: Ayak izi bırakmak. Epey bir süredir menülerime çeki düzen vermeme rağmen aynı şeyi egzersiz konusunda yapamadım malesef. Hep ertelemeler, hep bahaneler. Ama içinde bulunduğum şu zaman diliminin çok özel olduğunu düşünüyorum..

Yeni bir ayın başlangıcı...
Yeni bir haftanın başlangıcı...
Yeni bir mevsimin başlangıcı...

Sadece bedenen değil ruhen de hafifliyorum. Fırsat buldukça gelip yazacağım, hatalarımı paylaşacağım, öneri isteyeceğim. Hangi sporu egzersizi yaptıysam linkini yada fotosunu koyacağım. Eğer istiyorsanız ve yapamıyorsanız belki de beraber başarırız. Eğer burada ayak izi bırakırsam, kendime verdiğim söze sizleri şahit tutarsam, kaçamayacağımı düşünüyorum. Benim de istediğim bu: Kendimi köşeye sıkıştırmak..

O yüzden burası benim kumsalım.. Bu ayak izleri benim.. Ve bir kahve içimine uğramanızı beklerim. :126:

Bir sorunu kabul edersen kaybolur, ve eğer o sorunla bir çatışma yaratırsan, SORUN giderek büyür. O yüzden her şeyi coşkuyla yap. Her şey bir DUA-YA dönüşsün. HATA yapmaktan korkma, çünkü hata yapmaktan KORKARSAN, hiç ilerleyemezsin ve yaşamı kaçırırsın. Hata yapmak, hiçbir şey YAPMAMAKTAN daha iyidir…. Eğer düşmanından KORKAR ve kapını kilitlersen, DOSTUNUNDA girmesini engellersin. OLUMSUZLUKLAR seni RAHATSIZ etmesin. Bir MUM yakabilirsin ve KARANLIK kendiliğinden kaybolur.

Yaktığın mum tüm ayak izlerini aydınlatsın arkadaşım ve gittiğin her yer ışıklansın :KK16::KK16:

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. :KK19:

ayak izlerini birakirken yanindayim, geldigimde kahven olmasada olur zayifladikca gulen yuzun daim kalsin, aklimda kalsin.

Güzel kumsalım..
Kahvemi içtim, sana geldim. Paylaşayım mı yaşadıklarımı, bırakayım mı adımlarımı..

Bugün 57.9 u gördüm tartıda. Seneler önceki rakamlar: 50'ler. İlk amacımız kilo vermek olsa dahi, biz burada sağlıklı yaşamı öğrenmek için bulunuyoruz. Yani esasen biz sağlığı hedefliyoruz, kilo vermek onun yanında bonus gibi. İşin sonucundan ibaret.. Bu sonucu alamasak dahi gittiğimiz yol sağlık yolu. Bunu sakın unutmayın. Sporu da az ve öz yemeği de yaşam biçimi haline getiriyoruz. Kilo vermek dert değil sağlıklı yaşamamak dert.. Çünkü kilo verilip alınabilen bir şey. Ben 1 ay bir yerlerimi yırtarım, gider iki günde alırım o kiloyu.. Ama sağlıklı yaşamayı artık içselleştirmişsem, o aldıklarımı da aynen veririm bir çırpıda...

Mutlu olmak güzel bir şey biliyor musun. Elbet bilirsin. Ama benim bildiğim gibi mi biliyorsun acaba..
Mutluluğu hep sona koyarız. Okulu bitirince mutlu olacağızdır, sınavı kazanınca, belki anne olunca mutlu olacağızdır. Belki zayıflayınca..
Halbuki o ödül değil SEBEP tir. Şöyle düşünelim:
Mutlu olduğum için kilo verdim! Mutlu olduğum için sınavı geçtim! Mutlu olduğum için hamile kaldım!
Kafamız ne kadar dolu öyle değil mi. Hep isteklerimiz var; hırslarımız arzularımız.

Neden mutsuzsun arkadaşım... Neden ağlıyorsun?
-Baksana bana şu kilolarıma bak iğrencim..
-Türkiye de yaşıyorum yıllardır işsizim.
-Belki de hiç anne olamayacağım.
-Şu yaşıma geldim bir yuva kuramadım.

Bunlarla ayrılmaz bir parça gibi görüyoruz mutluluğu. Yapışıkmış gibi.

Halbuki unutma
HER ANINI YAŞARKEN O ANIN SENİN İÇİN O TARİHTE OLMASI GEREKEN EN MÜKEMMEL AN OLDUĞUNU DÜŞÜN. VE ZEVK ALMAYA BAK.

Aynaya bir bak ne görüyorsun. Eğer Ayşe, Mehmet dersen yanılırsın. Ayşe ve Mehmet' in sadece YANSIMASINI görüyorsun. Sen aynadaki görüntüden ibaret değilsin.
Ya da hayatın adının önüne ve sonuna kattığı sıfatlardan ibaret değilsin: anne, mühendis, uzun, kilolu, fakir, işsiz .... Uzat gitsin listeyi...

Odak noktanı değiştir cancağazım. Gerisi seni zaten bir şekilde bulur. Unutmadan söyleyeyim; Poly ile bir akrabalığım yok :KK42:

Spor yapıyorum evet. Beni bu kadar iyi hissettiren bir şeyi neden bunca erteledim hayret. Halbuki YAPILMAMIŞ ATIŞLARIN %100 Ü ISKADIR değil mi :KK51:

Görüşürüz canlar..

Yasadigin surece ani yasamak huzne meydan okumaktir.degilmi.
o zaman seni okudugum an mutlu oldum izlerini gordum pembis fil

Yasadigin surece ani yasamak huzne meydan okumaktir.degilmi.
o zaman seni okudugum an mutlu oldum izlerini gordum pembis fil

mutlu olduğuna sevindim. geçmiş olsun canım, okudum şimdi..

ız bırakmamıssın hıc.yuregının goturdugu yerlere gıttıgınde bır ıkı not yazkı ımzan kalsın.bayramın kutlu olsun be pembıs fıllllll

hala bır ugrayıpta ıkı kelam yasanmıslık yazmamıssın.ama ben bugun buraya huznumun kopegımızı kaybetmenın acısının ızını bırakayım.

Yürüyorum...
Yürüyorum...
Adımlarım benim değil bir başkasının sanki. Öylesine hafif öylesine süzülerek yürüyorum. Tek bir toz zerreciği kalkmıyor ben yürürken. Öylesine dingin, öylesine huzurlu...
Bu yaşadıklarım benim mi gerçekten? Yoksa oyunculuktan emekliye ayrılıp da seyirci koltuklarına mı kuruldum. Bilemiyorum.
Bir yanımda bugüne getirdiklerim var. Nice zaferlerim, gülüşlerim, şen kahkahalarım, dostluklarım.
Ötede bıraktıklarım var. Hayal kırıklıkları, aldatılışlar ve gözyaşları... Eteğimi sürüklerken dökülen taşlarım var...

Ey dost.
Adımlarımdan sual etmişsin.
Halinden haber vermişsin. Hali halim, derdi derdim seni ne çok ihmal etmişim affını dilerim...
Ben bir garip yolcu, yorgun olsa da her daim yürümeye meyilli.
Dilerim kaybettiklerin, yasını tuttukların koşarak düşer kollarına... Düşmeyenlerin acısıysa çok durmaz bağrında...
Bir kanat çırpışından ibaret bizim ömrümüz, bir gün var olacak bir gün yok.

Yokluktan bittiğimiz gibi, bittiğimizle de var olacağız. Mesele bitmeden var olabilmek de.

Teşekkür ederim dost...

Aslında bu konudaki 5. mesajımda , 5 aydır 5. takımda yaşadıklarımı özetlemiştim. yine de cuma yarışmasından mezun olduğumdan dolayı başarı hikayemi paylaşıp daha da ayrıntıya girmem gerekiyor.

Diyet tek başına yeterli olmuyor. Yanında mutlaka spor yapmak gerekiyor. Her gün düzenli yapamasam da, jillian, leslie, callen bacıların videolarını yaptım. Bunun haricinde forumdaki http://www.kadinlarkulubu.com/spor-...-ilgili-gorsel-paylasim-140.html#post29360713 konusundan faydalandım. Fitness Blender sitesinin çok faydasını gördüm.

diyetimi karbonhidrattan uzak durarak yaptım. akşamları ekmek yemedim. öğlen ise bazen yiyor bazen yemiyordum. canım bir şey çekince bazen erteledim bazen ertelemedim. mesela dondurma yediysem, akşam yemeğimi feda ettim. kek pişirdiysem kahvaltıya kadar sabrettim.

günlük hayatımda tuz ve şeker zaten kullanmadığım için kısacak bir şey yoktu malesef. yeşil çay içtim, nescafe içtim bunların ne derece faydası olur bilmiyorum. maydonoz suyu kaynatıp içtim arada ama sevmiyorsanız yapmayın. ben tadını sevdiğim için yaptım. bir de bazen sodanın içine 1-2 damla elma sirkesi katıyorum ama bunu da hafif bir aroma verdiği için seviyorum. nette araştırınca mideye pek de iyi gelmediğini gördüm. o yüzden kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir yazdıklarım.

çevremdekilerin laflarına pek kulak asmadım. bazen aman ne olacak zaten zayıfsın, sen rejim yapıyorsan biz ne yapalım (başladığımda 1,72 boya 62,7 kilodaydım) diyorlardı. ama ben eski halimi biliyordum. dışarı çıktığımda zor zapdettim kendimi. iskenderler havada uçuşuyordu sossuz ve ekmeksiz yedim. tatlı yemedim. kolaya uzaktan iç geçirdim. kısacası tuttum boğazımı. çok zorlandım o zamanlar ama burayı düşündüm. zaten bir gruba dahil olmak, hele de sorumluluk sahibiyseniz *şimdi bizim kızlara ne derim eğer yersem* korkusu size yetiyor. zamanla bir bir pantolonlarınız olunca zaten motive derdiniz de kalmıyor. velhasıl benim maceram bu şekilde oldu..

bir de epeydir geçmeyen bir öksürük/halsizlk olayım var. onu atlatınca sporuma geri döneceğim. zaten burayı da o amaçla açmıştımç. sporu düzenlemek.

şimdilik haberler bu kadar.

ben bugün sukuata başladım 50 tane yaptım ve 1 saat yavaş tempoda yürüdüm...

bacım yeter ki spor yapayımda senin topiğe de haber vereyim elime yapışmaz ya :KK16:

evet... ben de yarın ilk fırsatta yapacağım.. sularımın aktığından emin olduğum bir zaman diliminde..

chentikom ,zesim Nerden başlamalı Önce sessiz ama anlamlı bir tebessüm mü göndermeli? Yoksa kocaman gülümseyerek merhaba mı demeli?

:) MERHABA :)

KIZLAR BENDE BU GÜN 75 SQUAT YAPTIM ŞİMDİ DE GİDİP YARIM SAAT ELİPTİK YAPICAM

chentikom ,zesim Nerden başlamalı Önce sessiz ama anlamlı bir tebessüm mü göndermeli? Yoksa kocaman gülümseyerek merhaba mı demeli?

:) MERHABA :)

KIZLAR BENDE BU GÜN 75 SQUAT YAPTIM ŞİMDİ DE GİDİP YARIM SAAT ELİPTİK YAPICAM

merhaba :KK3::KK3::KK3: bizim su bu gün de problemliydi :KK31::KK31:

Yarından itibaren yazıyorum sana yeniden :KK76::KK76::KK76:

:KK54:

Durdiur en Guzel yerinde zamani sevgili centik
Hadi hadi..... Yapraklar kimildamasin hic
Ellerini birakma sakin sevdiginin elini tutup bu pembis filin kumsalinda gezerken
Yagmurlar dusmesin duslerine
Insanlar icinde en mutlusu olasin
Aydinliknsabahlardan Gelen turkulerde yasayasin hep
Hadi be centik durdur durdur zamani en Guzel yerinde
Ve oylece kal arkadasim
Gozlerin sevdiginin gozlerinde oylece kalsin
Sevda ve ASK icinde

Pembis fili uzun zamandir iz birakmamis bende bana birakilan izi anlamamisim.su an kendi hayatima drein izler atarken ruh Hakim bunlari yazdirdi sana

Sporu yeniden hayatıma katıyorum..

Bugün yaptıklarım

Jillian 30 day shred part 1 30 dk tüm vücut
10 Min Abs Workout -- At Home Abdominal and Oblique Exercises - YouTube 10 dakika karın
8 min buns - butt workout - YouTube 8 dk popo
How to Get Legs like Jennifer Lawrence - YouTube 9 dk bacak
Victoria's Secret Model Workout: 10-Minute Fat-Blasting Circuit - YouTube 10 dk bacak

kedimin egzersizleri

öldüm mahvoldum resmen..

şimdi çocuk uyanmadan güzelce bir duşa gireyim. İnşallah bırakmam ya.. Haftada en az 3 gün yapayım noolluurr
:122::122::122::122::122::122::122::122:

Son düzenleme:
X