..
...
800 gr un
1.5 bardak su
yarım bardak süt
5 gr. tuz
250 gr. sade yağ(tereyağ yani)
şerbeti için
7 bardak su
6 bardak şeker
yarım limonun suyu
unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 300 gr. (yaklaşık 1.5 su bardağı) su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun; karışımı içten dışa doğru yoğurarak hamur tutun.
Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir..bu şekilde içten dışa doğru iyice bastıra bastıra yoğrulur.en az hamur 3 saat bekletilirki kolay açılsın.sonra 20 tane beze haline getirin.önce 20 bezeyi 60 cm.kadar açıp aralarına nişatsa serpilir kenarda 20 dk bekletilir sonra 2 tane bezeyi önce biraz merdane ile açıp sonra arasına yeterli miktarda nişasta serperek üstüste koyup incecik açılır.. böylece 10 tanesini açtıntan sonra arasına fındık yada ceviz serpilir(300 gr).sonraki 10 bezede bu şekilde incecik açılır ve her 2 katta bir tereyağ serpilir..250 gr. tereyağını (sadeyağ)eritip üzerinde boş yer kalmıcak kadar dökün ve düzgünce dilimleyin 200 derecedeki fırına sürüp kızarana kadar pişirin.piştikten sonra soğutmadan şerbetliyoruz..ve istendiği gibi süslenir ben fıstık koydum..
Şerbeti için:7 bardak su,6 bardak şeker,yarım limon suyu.su ve şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk önce limonu sıkıyoruz içine..NOT:baklava sıcak şerbetin sıcaklığı baklavadan biraz daha az olucak.(resimleri koyuyorum ama normalden küçük çıkıyo nasıl büyük hale getirebilirim)