hadi yarışarak zayıflayalım her pazar en çok zayıflayan 1. olsun


ah sorma bacım o kabızlık sorunu bende de var
 
ya aslında normal gunlerde tükettiğim günden daha çok sıvı tüketiyorum anlamıyorum ki bende , niye boyle.. ayy yeşil çayımı unuttum içeyim hemen kızlar unutmayın yeşil çaylarınızı :)
akşam yemeği için de yorum yapayım , aslında ben akşam yemeğini bir süre tamamen kesmek için uyuyup kalmaktansa direk yatağa geçip uyumayı planlıyorum :) boylece aklım yemeklerde tatlılarda kalmicak canımcımlar :)
 
günaydın kızlar akşam yazamadım kaynanamdaydık.ben 1075 kalori almışım.belki çok değil ama moralim bozuldu.çünkü saat 6 ya kadar toplam 600 kalori almıştım.bana akşamları bişey oluyorrrrrrr

Günaydın herkese banada akşam bişey oluyor gün içinde herşey mükemmel denecek kadar iyi akşam icimdeki canavar uyanıyor herşeyi tıkabasa yiyip uyumak istiyorum ya Varmi böyle bişey bu kadar yemek aşkı
Bu şekilde verememki ne olcek of of
 

aynen kızlar ama birbirimize destek olmalıyız , pazara ne kaldı ki şurda. ben kendime hedef belirledim 3-4 kilo vermeden tatalı yemeyeceğim akşam yemeklerini atıştırmadan ileri götürmeyeceğim. 2 hafta direnin kızlar sonra 1 gun tatil yaparız kendimize :)
misafirliğe de gitmeyin
 

Çok doğru söylüyorsun Bencede eninde sonunda verecem diyelim nefsimize hakim olalım
 
KIZLAR BUGÜN BİR YAZIYA RASTLADIM.2009 YILINDA BİR DİYETİSYENE MSJ ATMIŞIM.HAMİLE KALINCA DİYET FİKRİNİ BIRAKMIŞIM
SORUM:ben 27 yaşında bir ev hanımıyım.160 boyum 82 kilom.4 yıl önce doğum yaptım 2 yıl önce diyetle 65 kiloya indim 2 yılda verdiğimden fazlasını hızla geri aldım.kalıcı olarak kilo vermek istiyorum.ama diyetisyene gidemiyorum.daha güzel görünmenin yanında.sağlığımın bozulmasından korkuyorum.lütfen yardım edin...
DİYETİSYENİN CEVABI:Sevgili Melike Hanım, verdiğiniz kiloyu hızla geri aldığınıza göre verirken de hızla vermiş olmalısınız. Zayıflamanın kalıcı olmasını istiyorsanız acele etmeyeceksiniz. Diyeti "birkaç ay hiçbirşey yemem, istediğim kiloya inince herşeyi yiyebilirim" mantığında bir durum olarak görmeyeceksiniz. Kalıcı kilo vermek istiyorsanız sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi olarak kabullenmelisiniz. Bu bağlamda tabii ki herşeyden yiyerek ancak ölçülü yiyerek zayıflamanız ve bunu korumanız mümkün. Unutmayın, bir porsiyonu bitirmek zorunda değilsiniz, her ikram edileni kabul etmek zorunda değilsiniz, sofradan doyarak kalkmak zorunda değilsiniz. Kilonun verdiği maddi-manevi baskıyı yaşayan sizsiniz,bunu yenmek elinizde... Günlük 2lt su için, öğün aralarında meyve tüketin, tatlı hayatınızın vazgeçilmeziyse ona verdiğiniz değeri haketmediğini bilin ve mümkün olduğu kadar hayatınızdan çıkarmaya çalışın.
 
Diyet döneminde besinlerin bilinçsizce kısıtlanması, yeterli miktarda sıvı ve lif içerikli gıda alınmaması bağırsak problemleri yaşanmasına neden oluyor.


Yapılan bir araştırmaya göre diyet yapan her 3 kişiden biri kabızlık sorunu yaşıyor. Peki bu tarz bir sağlık problemi yaşamamak için nelere dikkat edilmeli?

Diyetisyene başvurmadan, kulaktan dolma bilgilerle yapılan yanlış diyetler, birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Mide bulantısı, baş dönmesi, şiddetli eklem ağrıları, algı problemleri gibi sorunların yanı sıra ilaç firması Boehringer Ingelheim tarafından yapılan araştırma, yanlış diyetin bir sonucunu daha ortaya çıkardı. Araştırmaya göre diyet yapan her üç kadından biri konstipasyon (kabızlık) sorunu yaşıyor.

Kabızlık günümüzde kadın-erkek diyet yapan birçok kişinin ortak sorunu. Sema Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, "Bilinçsiz yapılan diyetlerin tamamı kabızlığa neden oluyor. Özellikle posa içeren ürünlerin tüketilmemesi, sadece çay ve basit çorbalar ile beslenilmesi hem kişinin diyet yapmaya karşı direncini kırıyor hem de sindirim sisteminin normal çalışmasını engelliyor." diyor. Mutlu'ya göre bu şekilde yapılan diyetlerin kısa vadede başarılı gibi görünmesi sadece sıvı kaybedilmesinden kaynaklanıyor. Bir diyetin başarısı ise ancak ideal kiloya ulaşıldıktan bir yıl sonra değerlendiriliyor.

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Osman Bulutlar da günümüzde özellikle şehirde yaşayan bireylerin karınlarını liften oldukça fakir, katkı maddesi zengini gıdalar ile doyurmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Bu tip beslenme şekli, yeteri kadar sıvı alınamamasına yol açıyor. Bu da düzensiz dışkılama alışkanlıklarını beraberinde getiriyor.

Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Şefi Ayşe Kormaz, sağlıklı olmayan diyet programları ile kilo vermeye çalışılırsa sağlık sorunları ile karşılaşılabileceğini ifade ediyor. Korkmaz, "Tek tip besin içeren diyetlerde günlük lif alımı az olursa ve yeteri kadar su tüketilmezse kabızlık sorunu kaçınılmaz bir son olur." diyor ve ekliyor: "Bir kişi diyet yapmaya karar verdiğinde ilk olarak doktora gitmeli. Sonrasında yaş, cinsiyet, fiziksel aktivite ve sağlık sorunu dikkate alınarak kişiye özel bir beslenme programı düzenlenmeli ve takibi yapılmalıdır."
 
Doktorlar niçin yavaş kilo kaybını önerirler ?
Hızlı kilo kaybının zararı mı vardır ?
Kesinlikle evet !
Hızlı kilo kaybı sağlayan dietler genelde az kalori alma, fazla egzersiz ve normalin dışı efor harcama temeline kuruludur. Alışageldiğimiz yaşam tarzından çıkıp, az kalori ile çok egzersiz yapmak son derece sağlıksız bir durumdur. Dietlerde, hafta başına 0.45 kilo ile 0.9 kilo arasında olan kilo kayıpları normal kabul edilmektedir. Ancak çoğu kişi için bu hesaplama çok yavaş gelir ve daha hızlı kilo vermenin yollarını ararlar. Ancak unutmayın, 0.45 kilo 3500 kaloriye bedeldir. Eğer haftada yaklaşık olarak yarım kilo vermek istiyorsanız, 1 hafta boyunca 3500 kalori yakmanız, yani gün başına 500 kalori fazla yakmanız demektedir.
Hızlı kilo vermek her zaman yağ kaybetmek anlamına gelmez, çünkü yağ kalorisini yakmak kısa zaman içerisinde çok zordur ve kaybedilen kilolar yağlarınız yerine kaslardan ve vücutta bulunan su ağırlığından olur. Hızlı kilo kayıplarında mineral ve elektrolit dengesizliği, safrataşı problemi, aritmi, kan basıncının değişmesi, düşük kan şekeri gibi tehlikeli problemler oluşabilir.
Hızlı kilo kaybının zararlarını kısa maddeler halinde özetler isek ;
Hızlı kilo kaybı ve kiloların geri dönüşü
Referanslarımızdan Mayo Clinic’ e göre insanlar hızlı dietleri, aşırı kalori yakmaya dayanan egzersizleri, çok sınırlandırımış kalori alımını çok uzun süreli olarak tolere edemediklerinden, kısa bir süre sonra yemek yeme ve egzersiz alışkanlıkları normal seyrine dönmekte ve verilen kilolar çok daha kısa zamanda geriye alınmaktadır.
Şiddetli açlık ve düşük kan şekeri seviyesi
Hızlı kilo kayıplarında kan şekeri sürekli olarak düşüktür ve bu durum kişinin kendini kızgın, yorgun ve isteksiz hissetmesini sağlar. Eğer araba veya tehlikeli bir alet ya da makina kullanıyor iseniz bu son derece riskli bir durum olabilir. Açlık şiddetinin artması ve kan şekerinin düşmesi kişinin kendini güçsüz hissetmesine, baş dönmesine ve hatta bayılmasına sebep olur.
Insülin direnci ve diyabet sorunu
“Journal of Diabetes and its Complications” ‘ ın Mart 1996 da yayınladı bir makalede, diyabet semptomları olmayan hastalarda hızlı kilo kaybından sonra diabetes mellitus ( diyabet ) ve insülin direnci olabileceği belirtildi. Bu makale hızlı kilo kaybı diyetlerine başvuran 7 obez kişi üzerine yazılmıştı. Diet sonunda 2 kişide Tip 1 diyabet ( insüline bağımlı diyabet- IDDM ), 5 kişide ise Tip 2 diyabet (insüline bağımlı olmayan diyabet ) ortaya çıkmıştır.
Saç dökülmesi
Saç dökülmesi olarak bilinen Telogen Effluvium, aşırı saç dökülmesi anlamına gelen tıbbî bir terimdir. Saç dökülmesi, yaşlanma gibi doğrudan doğruya doğaya özgü sebeblere bağlı değildir. Saç dökülmesi yaygın bir karaktere sahiptir ve genellikle aniden başlar ya da tıbbi açıdan bir akut başlangıcı vardır. Medline Plus'a göre şiddetli psikolojik stress, hormonal veya metabolik stres, özellike yeterli protein içermeyen ve hızlı kilo verdiren dietler saç dökülmesine neden olabilirler. Bazı durumlarda doktorlar hastaları için hızlı kilo kaybı sağlayan diyetler vermektedir ancak bu durumlar sadece obeziteden dolayı çok ciddi sağlık sorunları baş gösteren hastalar için kontrollü olarak uygulanmaktadır. Bu tarz hızlı kilo verdilen dietleri kesinlikle doktor kontrolü olmadan uygulamayınız.
 
Hızlı kilo vermenin zararları

Hızlı kilo vermenin zararlarıHızlı kilo vermenin zararlarını günümüzde birçok kişi üzerinde olumsuz olarak görebilmekteyiz. Dünya Sağlık Örgütünün önerilerine göre aylık kilo kaybı 4 kg. ortalamasında olmalıdır. Yaşı genç bireylerde, aktif spor yapan bireylerde ya da erkeklerde aylık kilo kaybı 6kg kadar ulaşması zararlı bir durum teşkil etmemektedir. Ancak bu ortalamalardan daha hızlı kilo vermeye çalışmak kesinlikle yağ dokusundan gerçekleşmeyeceği için ciddi anlamda zararlı ve sağlıksız bir durumdur. Hızlı kilo kaybı süreci sırasında metabolizma yavaşlar ve su dokusu kaybı yaşandığı için vücut üzerinde birtakım sağlık sorunları oluşur. Çok kısa sürelerde hızlı verilen kilolar mutlaka vücuda daha fazla miktarda tekrardan geri dönmektedir. Ayrıca bunların dışında hızlı kilo vermenin zararları arasında, safra kesesi taşı, sindirim sistemi bozuklukları, dolaşım problemleri, tansiyon dengesizlikleri de şok diyetlerin sonuçlarıdır. Ve hızlı kilo vermenin zararları arasında en büyük riski taşıyan ise kalp krizine sebep olabileceği ihtimalinin yüksek oluşudur. Bu da ani ölümlerle sonuçlanabilmektedir.

Hızlı kilo vermenin vücudumuz açısından diğer zararları nelerdir? Kilo vermeye çalışanların bir an önce hızlı kilolarından kurtulmaya çalışmaları tamamıyla olumsuz etkilere neden olur. Bu kilolar insan vücuduna bir anda gelmedikleri gibi bir anda gitmeleri sağlık açısından doğru olmaz. Bu şekilde kilo vermeye çalışmak tüm vücud kompartımanlarının bozulmasına sebep olur. Örneğin alınan 15 kilo fazla kilonun 2 ayda alınmadığı gibi bu kilolardan 2 ayda kurtulmaya çalışmak doğru değildir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tıbben kişilerin haftada ortalama minimum yarım kilo maximum 1 kg bu da aylık ortalama minumum 2 kg, maximum 4 kg olarak önerilmektedir.


Hızlı kilo vermeye başlayan kişiler çok ciddi boyutlarda vücutlarına zarar verirler. Örneğin bu tür kilo kayıplarında yapılan en birinci hata tek yönlü beslenmelerdir. Vücuda ihtitacı olan ana besinler alınmadığı zaman vücut direnci hızla düşmektedir ve birçok rahatsızlıklar belirmeye başlamaktadır. En dramatik olan vücudun sıvı eloktrolit dengesinin bozulmasıdır. Kaplte ritim bozuklukları ve yine yukarıda belirtildiği gibi ani kalp ölümleri ortaya çıkmaktadır. Şok durumlarına bağlı tansiyon düşmeleri görülür. Bunların yanı sıra hızlı kilo vermenin zararları arasında, saç dökülmesi, tırnak kırılması, benizde sarılık, bir takım halsizliklere bağlılık kansızlık durumları da ortaya çıkabilmektedir. Tüm bu ufak belirtilere rağmen diyet yapmaya ve hızlı kilo vermeye devam etmeniz az önce belirtilen daha ciddi rahatsızlıklara temel oluşturacaktır.

Hızlı kilo kaybının vücudumuz üzerindeki zararlarını engellemek için, doktor kontrolünde düzenli beslenerek ve egzersiz yaparak hedeflediğimiz kilolara zamanla ve sağlıklı bir şekilde ulaşmayı denemeliyiz.
 
Ayy kızlar bugün moralim çok bozuk kaç gündür diyet spor ii gidiyo derken dün adet olunca iyice karnım şişti spor yapmıyorum ama diyete tam gaz devam Hatta sancıdan pek bişey yiyemiyorum bile.Ama karnımın şiş olması pazar günkü birinciliğimi etkiler diye çok korkuyorum
 
gercekten de hayattaki en güzel lezzet de tatlıda en büyük zehir de tatlı da uff. bırakınca veriliyor kızlar önemli olan onu bırakmak, ben hep tatlı ile besleniyordum , canım tuzlu bişeyler hiç istemezdi, şimdi zor tutuyorum hergun ogle arası yemekte herkes önümde hapur hupur tatlıları götürürken bugün de şam baba tatlısı vardı alıstım artık tepsime almamaya:)
 
Merhaba kızlar bugün banyodaki tartı bana bi göz kırptı dayanamadım çıktım üstüne ve şaşkınlık üstüne şaşkınlık yaşadım pazara kadar bekliycektim söz vermiştim kendime ama sanırım regl olucam haliyle bi kaç kilo fazla çıkıcağımı biliyorum fakat yinede moralim bozuluyor diye erken bi tartılma oldu çok mutluyum ama çok çok çok kaç kilo gittiğini pazar günü yazıcam buarada grip için önerilerinize çok teşekkür ederim çok faydalı oldu özellikle nar suyu zencefil çok iyi geldi bugün neler yemişim ve yiycem bakalım:)

sabah:1 simit yanında ayran
ara:2 tane ceviz
ara: şekersiz türk kahvesi
öğlen: çorba
ara: zencefilli bal
akşam: haşlanmış tavuk ve salata olacak
ara: portakal yada elma
 

CANIM BAŞARACAKSIN.HEPİMİZ ZAYIFLAYACAĞIZ İNŞALLAH.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…