hadi yarışarak zayıflayalım her pazar en çok zayıflayan 1. olsun

Fiziksel aktivite neden önemlidir?
Toplam Okunma : 264 kez okundu.

FİZİKSEL AKTİVİTE NEDEN ÖNEMLİDİR?

Fiziksel olarak aktif olmak; daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşamak için anahtar unsurdur. Fiziksel aktivite stresi azaltmaya yardım etmekte, kendisini iyi hissetmesini sağlamaktadır. Ayrıca fiziksel aktivite; sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmak, bu ağırlığı korumak ve kronik hastalık risklerini azaltmaya da yardımcı olmaktadır.

Fiziksel aktivitenin yararları aşağıda belirtilmiştir:

* Kendine güveni artırır, iyi hissetmeyi sağlar,
* Fitness düzeyini artırır,
* Kemiklerin, kasların ve eklemlerin korunması ve geliştirilmesini sağlar, sakatlanma-yaralanma riskini azaltır,
* Kasların güç ve dayanıklılığını geliştirir,
* Esnekliği artırır, postürü düzeltir,
* Ağırlık kontrolüne yardımcı olur,
* Sağlıklı vücut ağırlığına ulaşma ve korumaya yardımcı olur,
* Kalp hastalığı, kolon kanseri ve tip 2 diyabet riskini azaltır,
* Kalp krizi geçirmiş bireylerde, 2. kez kalp krizi görülme riskini azaltır,
* Total kolesterol ve trigliserit düzeylerini azaltır, iyi kolesterol olarak bilinen yüksek dansiteli lipoproteini (HDL) azaltır,
* Hipertansiyon gelişme riskini azaltır,
* Hipertansiyonu olan hastalarda kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur,
* İnsüline bağlı olmayan (tip 2) diyabetes mellitus gelişme riskini azaltır,
* Kolon kanseri riskini azaltır,
* Felç olma riskini azaltır,
* Kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olur,
* Depresyon ve anksiyeteyi azaltır,
* Stresi azaltır,
* Yaşlı bireylerin daha güçlü olmasını sağlar, ayrıca bu yaş grubunun çok yorulmadan ve düşmeden daha iyi hareket etmesine olanak tanır.

Fiziksel aktivite ve beslenme daha iyi bir hayat için birlikte düşünülmelidir. Aktif olmak daha fazla kalorinin yakılmasını sağlar. Kişinin yaşına göre metabolizması düşükse enerji dengesini koruyabilmek için daha fazla hareket etmesi ve daha az yemesi gerekmektedir.

Bazı tip fiziksel aktiviteler özellikle yararlıdır.

Aerobik aktiviteler: Kalp atımı ve nefes alıp verme hızlanır ve bu aktiviteler kalp ve akciğerlerin daha iyi çalışmasını sağlar. Örnek: Tempolu yürüme, hafif koşu vb.

Direnç, kuvvet geliştirici ve ağırlık taşıma aktiviteleri: Yer çekimine karşı çalışan kaslar ve kemiklerin korunması ve geliştirilmesini sağlar. Örnek: Çocuğu kucakta taşıma, ağırlık kaldırma vb.

Denge ve streçing aktiviteler: Fiziksel denge ve esnekliğin artırılmasını sağlayan bu egzersizler sakatlık risklerini azaltır. Örnek: Hafif esnemeler, dans, yoga, tai chi, pilates vb.
Yrd. Doç. Dr. Aylin HASBAY BÜYÜKKARAGÖZ
 

Canım ben geçen sene yapmıştım bir ayda 5 kilo vermiştim sonra lahana mevsimi geçti bıraktım ama genelde dikkat ettim geçen şubatta 105 .le başladım ama artık çok yavaş gidiyor bakalım biraz etki eder ınş. Bir saat sonrada melikenin zumbayi yapayim diyorum
 
Mrb kızlarr.
Bende 68 kiloyum ve 52 lere düşmek istiyorum.hadi benide gaza getirin de bende zayıflayayım.
Bugünden itibaren karar verdim zayıflıcam ama inş.rejimi bırakmam.
şimdi hibiskus çayımı içiyorum,öğlende yoğurt yicem.
 
Ilkay lahana suyunun tarifini versene canim. Bir de nasil iciyorsun. Biz senle yakin kilodayiz. Insllh birlikte veririz
 
Son düzenleme:
Zayıflamanın 10 basit taktiği


Foodnetwork‘teki bir makalede, kilo verip incelmenizi sağlayacak 10 adet ipucuna yer verilmiş.

1. Her sabah sağlıklı ve özenle seçilmiş bir kahvaltı yapın. Çalışmalar gösteriyor ki, kahvaltı yapanlar diğerlerine oranla daha inceler.
2. Öğünlerinizi önceden planlamaya çalışın. Acıktığınız zaman, sağlıksız ve çok kalorili seçimler yapmak çok kolaylaşacaktır.
3. Öğle ve akşam yemeklerinde; asıl yemek öncesi bir tabak sebze çorbası veya salata tüketin. Bu besinlerin, su içerikleri yüksek olduğundan midenizi dolduracak ve asıl yemeği daha az tüketmenizi sağlayacaklardır.
4. Kendinize tabak hazırlarken; tabağınızın yarısını sebzelerle, diğer yarısını ise et veya pilav / makarna gibi hamur işleri ile doldurun.
5. Evde kolay ulaşabileceğiniz bir yere, büyük bir kase içinde çeşitli mevsim meyvelerini koyun. Tüm öğünlerinize bir de meyve ekleyin. Canınız birşeyler atıştırmak istediğinde doğruca bu kaseye yönelin.
6. İçecek seçimlerinden önce bir kez daha düşünün. Kola, meyve suyu ve diğer gazlı içecekler sandığınızdan çok daha fazla şeker ve dolayısıyla kalori içerebilir.
7. Mümkün olduğunca esmer ürünler seçmeye çalışın. Sizi hem daha uzun süre tok tutacak, hem de lif, mineral ve vitamin ihtiyacınızı karşılayacaklardır.
8. Tükettiğiniz ürünlerin üzerindeki besin değeri etiketlerini incelemeyi adet haline getirin. Light veya diyet ürünlerdeki kalorilerin, sandığınızdan daha fazla olabileceğini göreceksiniz.
9. Süt ve süt ürünlerinde yağsız olanları çok lezzetsiz buluyorsanız, en azından az yağlı olanları seçmeye çalışın. Az yağlı ve yağsız arasındaki kalori farkı çok olmamakta, fakat lezzet farkı çok olmaktadır.
10. Ara öğünlerdeki atıştırmalar, sağlıklı bir beslenme diyetinin vazgeçilmezleridir. Öğle ve akşam yemekleri arasında çok uzun bir süre vardır. Bu arada yemek için, kendinize ufak atıştırmalıklar hazırlayın. Mesela bir parça peynir ve 1 meyve veya bir bardak light süt ve bir meyve veya bir avuç fındık, ceviz, badem karışımı veya kuru meyveler.

Bu ipuçlarını uygulamak belki 1 haftada 3 kilo vermenizi sağlamayacak; ama uzun vadede daha kalıcı sonuçlar elde edebileceksiniz. Unutmayın ki, ayda 1 kilo bile vermek, 1 senede 12 kilo daha zayıf olmaya denk geliyor. Hiç de az değil, değil mi?
 

hosgeldin canım bende seninle aynı kiloda başladım diyete yarın tartı günümüz bakalım kaç oldum çok merak ediyorum
 
kocaman bir kase dünyanın en nefis yağsız yoğurt ilaveli lapasını yiyeceğim oley
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…