• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Aramıza hoşgeldin canım önemli olan bu kararı vermek gerisi geliyor başarılar...

çok teşekkür ederim canım.inşallah bu azimle kurtulurum bu illetten

ben günde 1,5 paket içen birisiydim hamilelik ve emzirme süreçlerimde dahi içtim lise yıllarımda başladım 15 yıl aralıksız içtim 10 gündür artık siğara almıyorum ben öyle bir bagımlıydımki uyanır uyanmaz lavoboya bile gitmeden sigara içerdim ama son bi kaç gündür sabahları aramıyorum elbette zaman zaman canım istiyor elim arıyor ama yenik düşmüyecegim bu kez yapmıyacagım

canım bende seni çok iyi anlıyorumm 18 yıldır kullanıyorum ve bende gebelikte ve emzirmede içtimmm.ama bin pişmanımmm.... paket oldukça bi tane deyip yakıyoruzz.. bugün ben hayatım boyunca hiç başamaradığım bi süreç geçirdim. akşama kadar hiç içmedim .akşamda sırf pisikolojik olarak 1 tane içtim ama zevk almadım niye yaktım kiiii diye kızdım ve bitmeden söndürdüm. tekrar yakmam moralimi bozmadı dahada azimlendimmm..

yolunuz açık olsun
bizleri zor ve uzun bir süreç bekliyor ilk gün daha kolaydı benim için ertesi gün daha sonra arkadaşlarımla olan sohbet kahve keyfi hepsi tetikledi sigara içme istegimi ama almadım alırsam biliyorumki bir daha asla bırakamam

hepinize iyi bayramlar ...epey zamandır bende bakamıyordum buraya...nehir galiba nickini değiştirdin..farklı isim var..sigaraya mı başladın tekrar..onca emekten sonra:43: ..ikimiz ne güzel gidiyorduk oysa.. neye artık olan olmuş diyelim ve tekrar o moda girelim..
:34:

ben tekrar başlamadım çok şükür... sekiz ay falan oldu...ama size destek için herzaman gelebilirim buraya..

slm kızlar ben bıraktım hemde hiçbirşekilde destek almadan 13 yıl içmiştim o zehiri ALLAHIMA binlerce şükür olsunki kurtuldum 22 sinde tam 1 ay olacak sanki hiç hayatıma girmemiş gibi.....

Sigarayı kesin bırakıyorum. Bu geri dönüşü olmıycak bir karar. Bu kadar da kesin konuşuyorum. Parası olsun kokusu olsun yetti artık! 6 gündür 2 3 dal dışında içmedim. Bundan sonra da içmiycem. Tek bi sorun var, insanlarla birlikteyken dışarda gerçekten evde tek başıma olduğum zamandan daha fazla sigara içmek istiyorum. Bunun için ne yapmak gerek bilmiyorum ama zorlıycam kendimi. sanki hiç bi zaman sigara içen biri olmamışım gibi davranmayı düşünüyorum. Bu bi ara işe yaramıştı. Mesela sigara içen birini gördüğümde yeşilaycı bi insana dönüşüp hiç anlamam bu zıkkımı neden içiyosunuz gibi cümleler de kurabilirim.:52: Psikolojik olarak kendimi ikna ediyim yeter. Sonuçlarını burda paylaşırım. Para biriktirme fikrine de bayıldım. Hatta hedef olarak almayı istediğimiz bir ürün belirleyip, paramızı bu ürünü almak için biriktirebiliriz. Yalnız şöyle ki kesinlikle bu sigaradan biriktirdiğimiz parayla almalıyız o çok istediğimiz şeyi. Kesinlikle hali hazırda var olan paramızla değil. Kendi adıma ne almak istediğime henüz karar vermiş değilim. Ama istediğimiz şeyi belirledikten sonra bunun ne olduğunu ya da ne kadar tuttuğunu yazıp, her gün ne kadar biriktirdiğimizi ve satın alma gününe kaç gün kaldığını yazıp moral bulabiliriz. örneğin:
Toplamam gereken: 120 tl
sigara param: 10 tl.
kalan gün: 12
gibi..
Her sigara içtiğimiz gün ceza olarak diyelim 4 tl daha az kumbaraya atarız . bu da almak istedğimize biran önce erişmek için bizi sigara içmekten alıkoyabilir.
bilmem ne dersiniz?

Slm arkadaşlar çok sık uğrayamıyorum buraya ama mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum yeni yeni bırakanlar olmuş ne kadar güzel... bir bayanın sesinin erkek gibi çıkması ellerinin pis kıyafetlerinin pis kokması hiç hoş olmuyor.. ben o illeti bıraktığımdan bu yana saçlarım hiç pis kokmuyor şampuan kokusu hiç gitmiyor kıyafetlerim hep parfüm kokusu.. bayramda memleketteydik eşim babamla birlikte kahveye gitti oda içmemesine rağmen ortamdaki pis koku üzerine sinmiş.. üzerimdeki kısa kolluydu hava serinleyince onun hırkasını giyeyim dedim ama kokusuna dayanamayıp çıkardım üşümeyi tercih ettim.. para biriktirme konusuna gelince kenara hiç para atamadım ama cebimdeki para hiç bitmedi her sene 5 yldızlı otellere tatile gidiyoruz o illete devam ediyo olsaydık kendimizi böyle ödüllendiremez, zehirleyerek cezalandırıyor olucaktık..sizde kendinizi cezalandırmayı bırakın artık :16:

Herkese merhaba,

Bugün itibari ile sigarayı bırakmaya karar verdim(tekrar!).. daha önce Mora Terapi denemiştim, 5 gün boyunca hiç bir şekilde içme istiği duymadım ama yurtdışında toplantı sırasında üstlerimden biriyle tartışıp 5 gün sonunda yine başlamıştım, şimdide şu Allan Carr'ın kitabını almayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım içmiyor ve ben her geçen gün kendimi daha kötü hissediyorum, kokusu dişlerimin sararması nefesimin daralması fln bıktım artık. Zaten üniversite son sınıfta başlamıştım allahımm nasıl pişmanım..
Forumada sorf bu süreçte burdan destek alabiliyim diye girdim zira irademe iç güvenemiyorum ama bunu başardım demek istiyorum..

Umarım bende buraya başardım, bıraktım diye yazabilirimm:43:

slm kızlar bende dün akşam içtim son kez..bugün hiç içmedim.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.allen carr yöntemiyle 3 ay bıraktım ve yine başladım.gerçekten içmek istemiyorum..ve desteğe ihtiyacım var o yüzden buraya üye oldum.bana yardımcı olmanızı istiyorum.

slm kızlar bende dün akşam içtim son kez..bugün hiç içmedim.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.allen carr yöntemiyle 3 ay bıraktım ve yine başladım.gerçekten içmek istemiyorum..ve desteğe ihtiyacım var o yüzden buraya üye oldum.bana yardımcı olmanızı istiyorum.

hoşgeldin canım herzaman destekleriz içinden ne geçerse yaz tebrikler

merhaba arkadaşlar yıllardır kk nün çok yardımını aldım ve sigarayı bırakır bırakmaz aktif bir üye olarak bu yardımı arttırmak istedim :17: 13 yıldır bir gün bile ara vermeden sigara içiyordum bırakmak istemediğimi savunuyordum 5 gün önce artık yeter dedim ve eşimi gaza getirdim. daha öncelerde o bıraktığında oralı olmadığım için çok şaşırdı bu duruma ve kabul etti :46: 5 gündür sigarayı unuttuk bir anda ve tamamen çıkardık hayatımızdan şuanda çok iyi hissediyorum gerçi ilk akşam hüngür hüngür ağladım ama :26: birbirimize destek olalım çünkü tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum yoksunluğun

merhaba arkadaşlar yıllardır kk nün çok yardımını aldım ve sigarayı bırakır bırakmaz aktif bir üye olarak bu yardımı arttırmak istedim :17: 13 yıldır bir gün bile ara vermeden sigara içiyordum bırakmak istemediğimi savunuyordum 5 gün önce artık yeter dedim ve eşimi gaza getirdim. daha öncelerde o bıraktığında oralı olmadığım için çok şaşırdı bu duruma ve kabul etti :46: 5 gündür sigarayı unuttuk bir anda ve tamamen çıkardık hayatımızdan şuanda çok iyi hissediyorum gerçi ilk akşam hüngür hüngür ağladım ama :26: birbirimize destek olalım çünkü tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum yoksunluğun

tebrikler canım destek çok önemli gerçekten bu bağımlılık daha çok psikolojik çünkü

bende 3 yıl önce üniversite 1deyken başladım. başlama sebebim tamamen özentilikti bir kereden bir şey olmaz ben istemezsem bırakırım bir şey olmaz vs diyordum içime çekmeden ortam gereği felan yurtta kızlarla içiyordum...sonra içime çekmeyi denedim felan derken bir bakmışım bağımlı olmuşum. günlük bir paket içtiğim dönemler oldu üzüldüğüm zaman sanki bana ark oluyordu rahatlıyordum.. ailemin yanına gidince bilmediklerinden içemiyor sinirli biri haline geliyordum günlük bir tane belki bazen içmediğim zamanlar oluyordu.. üstüne üstük birde beslenme ve diyetetik okuyorum yani diyetisyen olacağım derste hoca anlattıkça sigaranın tahmin edilenden daha fazla zararlı olduğunu öğreniyorum bütün bunlara rağmen hala içiyorum bırakamıyorum başladığım güne lanet olsun ya şuan sınav dönemim var ve yine fazla içicem çalışırken biliyorum bırakmakta çok istiyorum napıcam ben ya :(

bende 3 yıl önce üniversite 1deyken başladım. başlama sebebim tamamen özentilikti bir kereden bir şey olmaz ben istemezsem bırakırım bir şey olmaz vs diyordum içime çekmeden ortam gereği felan yurtta kızlarla içiyordum...sonra içime çekmeyi denedim felan derken bir bakmışım bağımlı olmuşum. günlük bir paket içtiğim dönemler oldu üzüldüğüm zaman sanki bana ark oluyordu rahatlıyordum.. ailemin yanına gidince bilmediklerinden içemiyor sinirli biri haline geliyordum günlük bir tane belki bazen içmediğim zamanlar oluyordu.. üstüne üstük birde beslenme ve diyetetik okuyorum yani diyetisyen olacağım derste hoca anlattıkça sigaranın tahmin edilenden daha fazla zararlı olduğunu öğreniyorum bütün bunlara rağmen hala içiyorum bırakamıyorum başladığım güne lanet olsun ya şuan sınav dönemim var ve yine fazla içicem çalışırken biliyorum bırakmakta çok istiyorum napıcam ben ya :(

canım bence sigaranın yerine başka bir şeyler koymayı dene spor yap kitap oku su, çay, bitki çayı iç

canım bence sigaranın yerine başka bir şeyler koymayı dene spor yap kitap oku su, çay, bitki çayı iç

biraz geç oldu ama sonunda kendime söz verdim karar aldım 3 gündür hiç içmedim...çok zorlanıyorum ama bırakmakta çok istiyorum cnm sigara isteyince kendimi farklı şeylere yöneltiyorum bitki çayı içiyorum kiloda almak istemediğimden zor olucak ama sonuçta güzel olucak inşallah...sanırım 8 aya kadar bu istek devam edebiliyrmuş çoz zor olucak ama inş bırakırım :((

Back