Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

günaydın canımmmm....harikasın süpersin sen başarırsınnn..istemek başarmanın yarısıymış...

çok sevindim inan..sakın pes etme en büyük motive bırakmakla hiç birşeyden vazgeçmediğini anlamak zaten...

öyle mutlu oldumki.. arada krızlerin gelecektir..birtane içeyimde ne olursa olsun gibi sakın yenilme o anlarda..pencereyi aç nefes al derin derin..naneli sakız çiğne..

ya biliyormusun genelde bırakanların ağzında aftlar çıkıyordu bu bende olmadı ama sabahları uyandığımda sanki sigara içmiş gibi bi acılık hissediyordum henüz yeni geçti ilk kez bu gün uyandığımda ağzımda acılık hissetmedim..sabahları erken kalkıyorum hala, akşamlarıda erken yatıyorum ama..

bu sabah erken vakitte camı açtığımda o kadar güzel bir hava vardıki pırıl pırıl güneş, çimenlerin mis gibi bahar kokusu..ve sigara içmediğim için kendime teşekkür ettim..ciğerlerime temiz havayı çektim ..

sende öyle sakın pişman olma canım..herzaman yaz seni merak ediyorum ciddi ciddi..

selamlar 4. günüm bugün çok iyiyim bir kere bile canım istemedi..yemin ederim..daha önce çok denedim biliyorsun..o canım istedi krizlerini galiba ben kendim yaratıyormuşum..
şimdi galiba bir daha asla içmeyeceğimi beynime öyle kazımışım ki yazık isteyemiyor bile..:44:

evet işte beyinde bitirmek demek bu ...sen bu işe noktayı koydun demektir.. sinirlide olmuyo insan işi beyinde bitirince, sakin ve rahatsındır......süpersin ya.. biliyordum ben zaten..harikasın

Aynen öyle hiç sinirli değilim aksine fazla mutluyum biraz önce eşimi balkonda içerken yakaladım eskiden olsa ver işte ben de içicem aklıma getirdin derdim suçu da ona atardım başladım senin yüzünden diye şimdi hiç umurumda olmadı ama yine de sitem ettim evde içmesin diye o da özür diledi yine de evde olmasını istemiyorum şimdilik boşta bulunurum diye acaba yanlışmı yapıyorum

Günaydın 5. Gün gayet iyi başladı hava çok güzel belki dışarı çıkarız başağrılarımdan kurtuldum dinlenmiş kalktım yataktan henüz cildimde değişiklik yok sinirli değilim gayet relaksım görüşürüz

6.gün. Dün bütün gün dışardaydım hiç iç geçirmedim ben de içeyim diye sadece eşim içinde sinir oluyorum ve çok pis kokuyor zaten bırakmamdaki en önemli etken iğrenç kokusuydu
Ağzımda bir iki Aft çıkmış geçer herhalde gargara yapıcam sırtım ve belimde çok ağrıyor ama bunula ilgisi yoktur herhalde
Nikotin kanımdan tamamen temizlendi artık sigaraya ihtiyacım kalmadı

bende bu sıgaradan dert yanandayım 10senedır ıcıyorum ve artık ıstemıyorum ama dayanamıyorum ıcmedım zaman kasılmalar oluyo sınırlı oluyorum esımle tartısıyoz ve bı de bana yasak cunku ben hebatıt b hastasıyım artık yarın nıyetlım denıcem sansımı aılemde zorluyo bantlar aldım merkeze gttım yok napıcam bılmıyorum gunde de 1paket ıcıyorum

Esim ve ben bugun son sigaramizi sondurduk
o gunde 15 tane ben 5 tane içiyordum birakmamizi ben istedim
esimin ilerde saglik sorunlari olur diye korktum ve ozgurlgume çok duskunum sigaranin bizi esir almasi çok zoruma gidiyordu
+ sigaraya para vermek yerine kizim için biriktirmek istiyorum

Allah hepinizinde yar ve yardimcisi olsun 12 yil ictim agladim sizladim birakamadim derken 11 ocak 2012 de hamile oldugumu ogrendm 15 ocakta biraktim cok mutluyum aklima bile gelmiyo ya anlatirken bile icim kipir kipr oluyo salak gibi yillarca ictim sigarasiz ne muhabbet ne cay ne kahve ya hayatim alt ust oluyodu icsemde birakmaya calisincada meger 1 ay ne olursa olsun almayacaksiniz elinize 1 sigaradan bisey olmaz demeyin asla almayin 47 gun safak saydim sonra unuttum 6 ay sonra akliniza gelmiyo birinde gorince cok sukur diyonuz ya bi deneyn birakinca hersey cok tatli gelecek o cay o kahve bu kadarmi tatli olurmus saka gibi aldanmisim hepinize kolay gelsin azicik guclu olun derin nefes alin sigara icenlerden ve hatir yapacak ortam arksastan bir sure uzak kalin deneyin ve bitirin onu o sizi bitirmeden veAllaha birakin

hayırlısı olsun aramıza hoş geldin...
bundan sonra herşey çok daha güzel olacak..

allen carr kitabını okudun mu veya videosu da var çok etkili..ben seminerine katıldım en son çarer olarak işe yaradı ..kolay oldu ..sigarayı canım hiç çekmedi..o yüzden sinirli de değilim aksine relaksım..dene istersen..

7.günüm bugün gayet iyiyim sigarayla ilgili değil ama canım sıkkın biraz dün gergin bir gün geçirdim yinede sigara çekmedi canım daha önceki denemelerimde böyle bir zamanda hemen başlardım..artık sigaranın bana bir destek olmadığını sıkıntımı gidermediğimi çok iyi biliyorum sıkıntılarla baş etmeye çalışıyorum ve bunu ağzımda kanser çubuğu olmadan yapıyorum harika değil mi..

az önce koca bir sayfa yazdım tam gönderecekken kapandı sayfa yanlış bastım bi yere galiba acayip sinirlendim ağlayacaktım valla,,

nehir canım tabiki harika mutluluğun daim olsun ve darısı başarmak isteyenlerin başına.. sen artık bitirdin bu işi nolursa olsun içmezsin kanımca.. tabiki arada zorluyo bazen ama cabuk geçiyor bir iki dakika sabretmen yeterli ama onlarda kriz şeklinde değil..sabah birisi sigara içiyor marketten gelirken, kokusu o kadar iğrenç geldiki ne salakmışım dedim her sabah aç karnına bile içerdim..

aftların için canım tuzlu su ile çalkala ve maden suyu iç gerçekten iyi geliyor..

bu sabah uyandığımda eşime, farkındamısın benim artık hiç başım ağrımıyor dedim.. öyle çok başım ağrırdıki sabah uyandığımda baş ağrısıyla kalkardım çoğu zaman. yastıktanmı acaba diyerek kaçtane yastık değiştirmişimdir..bir sürü para verip ortopedik almıştım en son ama oda fayda etmemişti.. sigaraymış meğer

düzelmeyen tek şey uyku düzenim aslında ben şikayetci değilim evdekiler kızıyor yalnızca..akşam saat 10 dan sonraya kalamıyorum doğru yatağa gidiyorum acayip bir uyku geliyor sanki uyuşturucu yapmışlar gibi hemen uyuyorum..sabahta erken kalkıyorum saat 6 gibi uyanıyorum erken yat erken kalk ben memnunum gerçi..

cumartesi pazar erkenden bahçeye gidiyoruz o yüzden yazamadım ama okudum seni..üzüm bağı bahçemiz var uğraşıyoruz işte eşimle..

bugün spora gittim..başladım artık sporuma..kilo almadım ama bu kez neden oldu bilmiyorum...

Çok üzüldüm yazdığınız sayfaya ayrıca merak da ettim neyse sağlık olsun ne güzel bağ bahçe spor ve bunların arasına sigara hiç yakışmadı zaten

Başarısına çok neden oluyor gerçekten ben bunu ara ara bırakıyordum ya o zaman farkettim başladığımda korkunç başım ağrıyordu

Bence sizde ne kadar oldu yazın buraya okuyanlar için faydalı olur valla ben sırf ondan yazıyorum ben çok okuyordum ya yoksa buraya girmesem daha çabuk unutucam devamlı yazınca iyi olmuyor aslında sizce de öylemi ama bağımlılık ta yaptı burası

kesinlikle sana katılıyorum her kelimesine hemde.. ilk günler buraya girdiğimde acayip canım sigara istiyordu aynı şeyi düşünüyordum bende..buraya gelmesem daha çabukmu unuturum acaba diyerek..ama acayip bağımlılık yapıyor burası, sigara bağımlılığından kurtulup bu kez buraya bağımlı oluyorsun ama şuan etkilemiyor çok rahat geliyorum ve mutlu oluyorum sizleri görünce..insan birbirine destek olunca dahada etkili oluyor dahada istekli oluyorsun..

bu siteyi biliyordum ama böyle sigarayı bırakanların, bırakmak isteyenlerin böyle sayfalar açtığını ve yazdığını bilmiyordum..tesadüfen gördüm ve zaten bırakmayı istediğimden hemen hemen tüm sayfalarını okudum bırakanların..dahada azmettim o zaman..ilk zamanlar hem sigara içiyor hem okuyordum..bırakmayı istemek çok önemli..hatta yazdım bir kaç kez bugün 2 günüm 3. günüm falan diye ama ardından içiyordum..ya bıraktım deyip içince bu kez sanki beni görüyorlarmış gibi utanıyordum..vicdanen rahatsız oluyordum en iyisi hiç yazmayayım diyordum kendi kendime..

sonra bende günlük tutayım diye düşündüm, ya içersem diye korktum ve ondanda vazgeçtim..

benim 6 haftam bitti sanırım..daha iyiyim..ara ara aklıma geliyor ama öyle aman aman değil..çabuk geçiyor..inanın çok mutluyum..asla içmek istemiyorum, içeceğim diye korkuyorum ya..eğer içersem çok ama çook üzülürüm..birdaha bu gücü bulamam kendimde ve bu kadar kararlı olamam herhalde..kitabıda okusam tekrar yinede böyle istekli ve bu kadar emin bırakma isteği olmaz..o nedenle içmek istemiyorum ve içmeyecem..sürekli bunu söylüyorum kendime bu kadar mutluyken ve rahat bırakmışken sakın başa dönme peri ve sakın tekrar aynı şeyleri yaşama...buraya yazmayı bu nedenlede bırakmıyorum, ayıp olmazmı artık bu kadar süre sonra ve bu kadar yazmalardan sonra tekrar içmek değilmi

günaydın 8. günüm bugün boğazım çok ağrıyordu dün dudağımda da uçuk gibi bişey çıktı ama geçer tabi onun dışında çok iyiyim sanırım 3 hafta sonra daha iyi hissediyor insan kendini

yeni hayata alışmak biraz zaman alacaktır tabiki yalnız hiç kriz yaşamadım şimdiye kadar hiç içsemmi diye düşünmedim zaten öyle düşündüğüm anda yeniliyordum inşallah hep böyle rahat gider

sadce içimde bir boşluk duygusu var sanki canım bir şey istiyor ama ne olduğunu bilemiyorum gibi bir duygu rahatsız edici sizde de oldumu böyle...

Bu akşam arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz sigaralı ortam...bakalım nasıl geçecek..haberdar ederim sizi..

Burada peri de olmasa kendim çalıp kendim oynuyorum...neyse belki sadece okuyup gidenler vardır...benim aylar önce yaptığım gibi...
Umarım birilerine faydam olur..
Neyse iyi akşamlar...

insan bırakmayı çok isteyince ve çok kararlı olunca kriz yaşamıyor bunu bende yaşadım.. hiç korkunç derecede krizlerim olmadı...

bir boşluk var doldurulamayan ne olduğunu bilmediğin..sanki oruçsun ama ne yersen ye ne yaparsan yap bir türlü orucunu açamamış gibi hissediyordum ben..

bu boşlukta 3-4 hafta sonra geçiyor..

vaaayy afiyet olsun iyi eğlenceler canım...hiç canın istemeycektir hatta miden bile bulanır kokusundan..içmediğin için kendini kutla ve üstün gör...gerçekten çok değerlisin ve o zehirli çubuğu istemiyorsun..onsuz da eğlenebilirsin, yemek yersin, gülersin ve çocuklarına mis gibi kokarsın en önemlisi..

evet canım biz çalip biz oynuyoruz ama mutlaka okuyanlar olacaktır ve kesinlikle faydamız olacaktır...iyiki varsınız...

görüşmek üzere..

Nehir neredesin merak ettim ??

alıştım seni hergün görmeye ) akşam yemeği nasıl geçti inşallah içmemişsindir..

ben gayet iyi gidiyorum artık..eskisi gibi değil hatta akşamları hiç aklıma bile gelmiyor..biliyormusun neyi farkettim bugün..ağzımın içi, dilim, damağım bir değişik artık..sanki önceden üzerinde bir tabaka vardı ve şuan o tabaka yok olmuş,,ağzım dilim yumuşacık hassas ve daha duyarlı...ya anlatamıyorum...yutkunduğumda yada dilimi ağzımın içinde gezdirdiğimde çok yumuşak hissediyorum..çok güzel..

her sigarayı bıraktığımda akşam son sigarayı içer ve sabah artık içmezdim..bu kez allen carr kitabını okuyup bitirdiğimde öğlen ikiydi ve son sigarayı içip artık bitti demiştim..odur budur içmedim, akşamı sabahı yok yani bu işin önemli olan kesin karar vermek ve istemek..

hemen hemen hergün yazıyorum buraya...bırakmak isteyenlere faydamız olsun diyerek...

hayatımız iki dönem oldu artık S.Ö ve S.S (sigaradan önce, sigaradan sonra)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…