• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Benimde bugün 2. Günüm kazancım15 tl ama devamlı gelgitler yaşıyorum aslında 3 aydır devamlı bırakıp başlıyorum umarım bu kez başarırım

Şimdilik rahatım bir sorun yok arada canım istiyor ama çabuk unutuyorum fakat bende sıkıntı 4.günden sonra başlıyor ama bu kez hazırlıklıyım herşeyde asla içmiyeceğim enuzun 10 gün içmemiştim benim hatam yarını yada sonrayı düşünmek oluyordu şimdi sadece şu anı düşünüp durduruyorum kendimi şimdi dayansam bile yarın nasıl olsa dayanamam deyip içiyordum şimdi bu tuzağı biliyorum...asla asla asla....

benimde 1 haftayı geçtii zaman zaman yokluyorr ama kısa sürüyor dua ediyorum, su içiyorummm
yürüyorumm bakalımm kilo almak istemiyorumm yazarımm gelişmeleri

aklıma geldikçe su içiyorum ve bol bol naneli sakız...çok zor gercekten ama içmek istemiyorum . su çok etkili ve kriz geldiğinde birazdan geçecek deyip kendimi teselli ediyorum..ikinci günüm ve vücudum kasılıyor..özellikle ellerimin kasıldığını farkediyorum istem dışı..

bir haftadan sonrakii arayış ve boşlukk hissi fenaymışş zorluyorr aklımm karışıyor aklıselim davranıp boş bulunmamalıyımm düşmann mevzidee pusuya yatmışş beni tuzağa düşürmeyi bekliyorr :37:amannnn dikkatt diyorumm kendime:50:

Az önce eşimle gezmeye çıktık yürüyüş olsun diye dönüşte evim biraz yukarıda kaldığı için yokuş çıkmak zorunda kalıyoruz çıktım ama gelin bana sorun.resmen ölüyorum zannettim eve geldiğimde kalbim hala yerinden fırlayacak gibiydi.önümdede 70 yaşında dede vardı benden hızlı çıktı yokuşu şaka gibi ya onu gördüm ve sigaraya lanet ettim.bu geceden sonra asla ve asla içmeyeceğim.kendi hayatıma soktuğum birşey beni yenemez ondan daha güçlü olduğumu biliyorum..sigara olayı bitmiştir....

EEeee ne oldu başlamadınız inş...Benim haziranda 1 sene olacak:)ilk 3 hafta zorluyor sonra unutuyorsunuz aklınıza bile çok az,bazı durumlarda geliyor.Mesela çok yorgunken kendimi koltuğa attığımda bi sigara olsa da yaksam diyorum fakat sonra kokusu aklıma geliyo ıııyyyy oluyorum:)Heeee birdee bıraktıktan sonra kokusuna hiiçç tahammülünüz olmuyor bu çok işinize yarıyor:)Yanımda içmeyi bırakın açık havada kokusu gelse kaçıyorum:)Kendime soruyorum onca yıl nasıl içmişim o iğrenç şeyi diye...soluduğum hava bile değişti ve her sene kışın yatak döşek yatan, hemen hastalanan,en ufak üşütmede veremli gibi hırlayan ben allahıma şükürler olsun ki bu sene hiiç hastalanmadım.Kilo alma konusuna gelince tamamen bırakmamak için bahaneymiş kendimi kandırmışım onca zaman bırakıcam ama kilo almaktan korkuyorum diye hazirandan bu aya kadar sadece 2 kilo aldım onunda sigara ile alakası yok malum kış ayı kilo ayı:)Birde sigaranın yerine birşey koymadım yani canım içmek istedikçe gidip birşeyler yemedim en fazla su içtim,yürüyüş yaptım sigara kullanmayan arkadaşlarımla zaman geçirdim ve zaten sonrasında aklıma bile gelmemeye başladı...Darısı başınıza...

EEeee ne oldu başlamadınız inş...Benim haziranda 1 sene olacak:)ilk 3 hafta zorluyor sonra unutuyorsunuz aklınıza bile çok az,bazı durumlarda geliyor.Mesela çok yorgunken kendimi koltuğa attığımda bi sigara olsa da yaksam diyorum fakat sonra kokusu aklıma geliyo ıııyyyy oluyorum:)Heeee birdee bıraktıktan sonra kokusuna hiiçç tahammülünüz olmuyor bu çok işinize yarıyor:)Yanımda içmeyi bırakın açık havada kokusu gelse kaçıyorum:)Kendime soruyorum onca yıl nasıl içmişim o iğrenç şeyi diye...soluduğum hava bile değişti ve her sene kışın yatak döşek yatan, hemen hastalanan,en ufak üşütmede veremli gibi hırlayan ben allahıma şükürler olsun ki bu sene hiiç hastalanmadım.Kilo alma konusuna gelince tamamen bırakmamak için bahaneymiş kendimi kandırmışım onca zaman bırakıcam ama kilo almaktan korkuyorum diye hazirandan bu aya kadar sadece 2 kilo aldım onunda sigara ile alakası yok malum kış ayı kilo ayı:)Birde sigaranın yerine birşey koymadım yani canım içmek istedikçe gidip birşeyler yemedim en fazla su içtim,yürüyüş yaptım sigara kullanmayan arkadaşlarımla zaman geçirdim ve zaten sonrasında aklıma bile gelmemeye başladı...Darısı başınıza...

Bende şuan son sigaramı içiyorum inşallah bırakıcam tekrar:44: 4 aydır içiyorum ama öncesi var. 7 yıl olmuştu bırakalı. 4 ay önce ailevi bir problem yaşadım ve tekrar başladım. bi kaç deneme yaptım ama bırakamadım. Şimdi ikinci bebek için deneme yapıyoruz. Bırakmam lazım. Birazdan kapıcı çöpü almaya geldiğinde paketimide çöpe atıcam.Desteğinize ihtiyacım var:17:

bıraktım. sorusu olan sorabilir, yardımcı olurum seve seve.

solunum güçlüğü ve nefes darlığı ve göğüs ağrısı yaşadım. daha ne olsun.

bırakmam gereken en kötü belirtiler oldu işte ! ve bende sonsuza dek bıraktım.

bıraktım. sorusu olan sorabilir, yardımcı olurum seve seve.

solunum güçlüğü ve nefes darlığı ve göğüs ağrısı yaşadım. daha ne olsun.

bırakmam gereken en kötü belirtiler oldu işte ! ve bende sonsuza dek bıraktım.

yaşadığın olumlu şeyleri yazarsan bizede yardımcı olabilirsin.tebrikler...

yaşadığın olumlu şeyleri yazarsan bizede yardımcı olabilirsin.tebrikler...

yazayım canım, dediğim gibi nefes sorunu yaşadım, göğsümde ağrı hissettim ve sıkışmış hissettim. çok kötü bir durum ve ölmek istedim. çünkü nefes daralması çok iğrenç bir durum, ölesim geldi resmen. artık gidilecek başka bir yolumun kalmadığını anladım ve bırakmaktan başka bir seçeneğim olmadığını da birebir yaşadım. daha ne olması gerekiyor bırakmak için, daha da beteri mi olması lazım... çok daha zor bir hale ve çıkmaza girmeden bu iş burda biter dedim. ama başıma gelenlerin etkisi çok oldu.. korktum tiksindim ve bıraktım. bu arada sesim kısıldı, sesim çok acayip çıkıyor, yemeklerden sonra filan alışkanlık aklıma geldi ama çok şiddetli olamadı. sadece bi an aklıma geldi ve gülüp geçtim.

o kadar çok denemelerim olmuştuki şu son iki ay içinde iki gün yada beş günden öteye gidemedim,,hele hele kilo alınca hemen içmeye başlıyordum..yıllarca içtim sigarayı hiç bırakmak istemeden tam 25 yıl..hamileyken bile içtim..burada arkadaşların bırakma hikayelerini okudum tesadüfen...bende bırakacam dedim ama bir iki deneme başarısız oldu, başarısız oluncada tüm isteğim gitti ben bırakamam bunu galiba diye düşünüyordum, kendime güvenim kalmamıştı..hergün burayı okudum mutlaka okudum..allen carr videosunu izledim..ama etkili olmadı arkasından bi sigara daha içtim,,ama yorumları okuyunca bu kezde kitabını sipariş ettim netten.. 3 gün içinde ulaştı elime..okumaya başladım iki günde bitirdim.. bu kez etkili oldu.. sigara içmiyecem artık..kesinlikle kitaba uyuyorum en çokta bırakma kararımı sorgulamıyorum..bırakmak isteyince zamanı yok bunun.. bugün, yarın, sonra, demeyeceksiniz hemen bırakacaksınız.azaltmak falan hiç yok...ama önemli olan istemek..gün saymıyorum her günün tadını cıkartıyorum..ama buraya yazanlara teşekkürler onların sayesinde bırakma kararını aldım..yoksa hala içiyordum..canım istiyor hala sigarayı ama asla içmeyecem..bunlarda geçecek biliyorum..15-20 gün kadar oldu..sabahları erken uyanıyorum ve öyle dinç kalkıyorumki bu çok şaşırtıyor beni...şimdi bir sigara içsem ne olacağını çok iyi biliyorum. elim ayağım titreyecek başım dönecek halsizlik olacak öyleki ayakta duramayacak seviyede üstelik..sonrada keşke içmeseydim ne güzeldi günlerim diyecem.. bunları yaşadım çünkü, şuan çok mutluyum..sinirli falan değilim bıraktığım için aksine mutluluktan çok sakinim..bu kez iyi gidiyorum..yalnız ellerimde ve ayaklarımda kasılmalarım oluyor arada..bi bakıyorum ki ellerimi ve ayaklarımı sıkmışım..sıkmaktan yorulduğumu farkediyorum..sonra gevşiyorum tabi..bunlarda geçecek ..çok yemekte yemiyorum..nikotin sakızı bile almıştım ama kutusunu dahi açmadım..öylece duruyor. sigaranın yerine birşey koymamaya çalışıyorum..yalnızca sıvı alıyorum .. günde iki kez nescafe ve iki üç kezde çay içiyorum kupa ile..

Bende cok denedim birakmayi hele ki ocak ayindan beri 3 kere denedim, Allen Carr'in kitabini okudum kitap bitti sigarada bitmisti benim icin 3 gunde bitti ve o gece nisanlimla kavga ettim hemde cok buyuk bir kavga, Ben onun icin sigarayi birakma zorluguna katlanirken o cok bencil ve dusuncesiz davraniyordu. O gece ictim bi tane ve uyudum, Sabah uyandim keske icmeseydim diye pisman oldum ve yine icmem dedim, ama gel gorki benim okuz nisanlim kavgayi oyle buyuttiki cildirdim tabi gittim bir paket sigara aldim ve ictim ictim ve ictim. Ben 2 yildir iciyorum sigarayi ve gunde en fazla 5 tane. Ona kizip ictigimde bile o kadar cok ictim sandim ki alti ustu 8 tane icmisim :))) cok icmeyi bile beceremedim. Neyse baristik yine biraktim ve su an 2. Gun bitti gunduzleri hic canim istemiyor ama aksamlari babam eve gelip icince cok pis istiyor canim ve bu durumlar icin nicorette quickmist adinda nikotin sprayi aldim sadece aksamlari 2 defa sikiyorum agzima ve 1 dakika icinde canim sigara falan istemiyor. Bakalim iyi gidiyor simdi 3 gunden korkuyorum cunku 3. gunde icmistim onceden. Asla pes etmeyin ben her hafta denedim yine deniyorum, ne kaybederim ki?$ 12.85 param cebimde kaldi iki gundur, agzimda les gibi sigara kokmuyor. mutluyum ve umutluyum cok sukur rabbim yardim ediyor yoksa zor kizlar ama imkansiz degil..

kesinlikle imkansız değil..başarmanın verdiği mutluluk çok güzel..inşallah diğer arkadaşlar gibi bizde birgün aylar oldu yada yıl oldu bırakalı deriz..

hergün mutlaka uğruyorum buraya bir kaç kez.. benden başka gelen yok ..herkes bırakmış bir ben kalmışım sanırım...neyseki bende kurtuldum bu illetten....

Son düzenleme:
Merhaba ben daha öncede yazmıştım buraya 2 gün oldu diye başaramadım 4.gün içtim bu gece yine bırakmaya karar verdim aslında aylardır devamlı deniyorum 10 günü geçemedim hep diyorum ki neyse sonra denerim sonra da içtiğimde pişman oluyorum nefret ediyorum sigaradan içmeyi de beceremiyorum bırakmayıda tek umudum burası video yü izledim kitabı da okudum defalarca mantığını anladım ama olmuyor işte hatta allen carr seminerine de katıldım olmadı ne önerirsiniz bana lütfen yardım edin bana lütfen bu gece son söz veriyorum ve burda sık sık yazıcam herşeyi

Back