• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Pericim senin hikayen bana çok benziyor sen nasıl en son kararı verdin ilk 2 gün çok zorlanıyorum özellikle eşim evde olduğunda çünkü o da içiyor yanımda içmese de biliyorum ki evde sigara var o zaman yanılıyorum işte şeytana uyup içiyorum Allah kahretsin o kadar psikolojim bozuldu ki şu illetten kurtulamıyorum diye

Az önce son sigaramı içtim mutfakta sigara içerek yaşlanmak istemiyorum en önemlisi çocuklarım beni sigara içerken görmeyecek asla istemem benim yaşadıklarımı yaşamalarını bu defa başarıcam inanıyorum eşim içsede içmeyeceğim kendime ispatlamalıyım bırakabildiğimi bunları yazıyorum ki yarın okuyabileyim ve hatırlayın şu an ki ruh halimi

hergün hatta her an ne zaman istersen yaz buraya. biz destek oluruz sana..bırakmayı istiyorsun anladığım kadarıyla..bırakırsın sen..güveniyoruz sana...
(bu ne oldu böyle şiir gibi kafiyeli :1:)

teşekkürler pericim bu defa daha iyiyim gün saymıyorum nasıl olsa ben artık içmeyen biriyim..ben bunu kabul ettim beynim de kabul edecek

kızlar merhaba.ben üniversite öğrencisiyim ve 4 yıldır günde bir paket sigara içiyordum.bugün 7. günüm bende bırakıyorum allahın izniyle.ben parfüme makyaja kısacası bakıma özen veren biriyim bir gün sınıftaki bir arkadaşımla sohbet ediyordum saçları mis gbi şampuan kokuyordu ve cildi makyaj yapmamasına rağman çok canlı ve prüzsüzdü.sonra kendimi kokladım kendimden iğrendim bir erkekten farklı değildim ve fondötenlere okadar para baymama rağmen cildim çok soluk.sonra kendi kendime bu kararı aldım. ilk 3 gün çok zorlandım krizlerim oldu ama bu sırada karanfil ve naneli sakızımı hiç yanımdan eksik etmedim.evet karanfili dilinizin altına koyun ve canınız çektikçe ısırın diliniz biraz yanıcak ama o isteği de bastıracak.birde kriziniz tutmadan önce eğer evde veya müsayit bir yerde olursanız dişlerinizi fırçalayın bir süre bastırmasına yardımcı olacak.şimdiden allah herkese sabırlar versin...

burada arkadaşları görünce çok seviniyorum..yalnız değiliz hiç birimiz..hadi bizlerde özgürlüğün tadını çıkartalım..uzun uzun yazacam bir gün..tüm çektiklerimi ve şimdiki halimi..

ya bazen çok bunalıyorum vazgeçiyorum bırakmaktan sonra geçiyor ama çok zorlanıyorum bazen ben acaba kafamda bitiremedimmi

Tam bir hafta oldu birakali, oyle mutluyum ve huzurluyum ki anlatamam daha onemlisi artik ozgurum. Gunde sadece 1 yada 2 defa canim sigara icmek ister gibi oluyor sonra puffff olup ucuyor :) hep denedim basaramadim o kadar cok birakanlarin hikayesini okudum herkes ayni seyi soyluyordu "kafanda bitirmek" diyordum Allahim bu ne demek nasil oluyor iste bitirdim artik icmiycem diyordum bir kac saat sonra caresiz gibi yine iciyordum, gercekten zamani varmis ve o zaman ya gelir yada gelmezmis. Cok sukur bana 4. mu oldu 5. denememde geldi o zaman. Sigarayi dusunmeyi birakin, birakmaktan korkmayin, vazgectiginiz hicbirsey yok unutmayin, kazanacaginiz yuzlerce sey var, ozgur olycaksiniz varmi otesi. Gercekten birakmak kolaymis 1 hafta oldu Cok sukur hic icmemisim gibi rahatim ve Ben sadece 2 yil haftada 1 paket ictim. Hatamin en basindayken fark ettigim icin cook mutluyum. Insallah bu yazdiklarim birilerine moral, guc ve vesile olur da birakir :) birde en onemlisi dua edin, sigarayi birakirken size tek yardim edebilecek olan Allahtir, buna dua ederek ve sonuclarini gorerek sahit oldum.

Uzun bır suredır sıgarayı bırakmak ıstıyorum bırakıyorum bı kac gun ıcmıyor sonra tekrar ıcıyorum kac kere denedıysem olmuyor bı turlu hergun oldugu gıbı bugunde o kadar aklımdan cıkmıyor hadı yapabılırsın dıyorum kendıme azalttım baya 3 gunde 1 paket ıcıyorum bır suredır ama tam olarak kurtulamıyorum bı turlu veya bıgun cok fazla ıcıyorsam ertesı gun az ıcıyorum artık yeter 1.5 ay sonra dugunum var ve streslıyım dıyıp hep sımdı degıl dıyordum.Ama yeter artık mis gıbı kokmak ıstıyorum sıgara kokusunun parfumumle karısmasını ıstemıyorum ve ıcınde 3 adet o zıkkımdan bulunan paketımı kırıp attım hadı hayırlısı bu sefer olacak gibi hissediyorum.

Yahu ben de mi bi anormallik mi var bu kadar bırakmak isteyip te insan niye başaramaz ama yılmak yok bu gece tekrar bırakıcam bu iş ben de bağımlılık yaptı bugün içeyim yarın yine bırakırım deyip tutamıyorum kendimi aslında kesin karar versem çok kolay olacak biliyorum ben inancımı hiç yitirmedim belki de bu gece doğru zamandır hayırlısı olsun napalım

Uzun bır suredır sıgarayı bırakmak ıstıyorum bırakıyorum bı kac gun ıcmıyor sonra tekrar ıcıyorum kac kere denedıysem olmuyor bı turlu hergun oldugu gıbı bugunde o kadar aklımdan cıkmıyor hadı yapabılırsın dıyorum kendıme azalttım baya 3 gunde 1 paket ıcıyorum bır suredır ama tam olarak kurtulamıyorum bı turlu veya bıgun cok fazla ıcıyorsam ertesı gun az ıcıyorum artık yeter 1.5 ay sonra dugunum var ve streslıyım dıyıp hep sımdı degıl dıyordum.Ama yeter artık mis gıbı kokmak ıstıyorum sıgara kokusunun parfumumle karısmasını ıstemıyorum ve ıcınde 3 adet o zıkkımdan bulunan paketımı kırıp attım hadı hayırlısı bu sefer olacak gibi hissediyorum.

Merhaba canim yazdiklarini okudum kendi caresizligim aklima geldi hemen, ben 1 haftada 3 defa birakmayi demesim ve 3. de oldu meger diger seferlerinde kendimi o kadar sikiyormusum ki bir rahatlayamiyordum, 1. Gun bitti iyiydi 2. Gun bitti yine iyiydim 3. Gunde bitti dedim kendi kendime bak oluyomus hicte zor degilmis, sakin kendini kasma eger cok zorlarsan sigaradan baska hicbirsey dusunemezsin ve buda beynine islenmis yalan dusunceler. Allen Carr in kitabini oku inan o kadar etkiliki sen fark etmesende beynine o pozitif dusunceler yerlesiyor ve sana sigaranin ne kadar sacma birsey oldugunu gosteriyor. kitabi onlineda okuyabilirsin Ben oyle yaptim, bir sorunun olursa paylas inan paylasmak o kadar iyi geliyor ki. Eminim basarirsin ben basardiktan sonra, Ben ucakta sigarasiz kaldim diye hungur hungur aglardim :))) ne komikmis.

Merhaba canim yazdiklarini okudum kendi caresizligim aklima geldi hemen, ben 1 haftada 3 defa birakmayi demesim ve 3. de oldu meger diger seferlerinde kendimi o kadar sikiyormusum ki bir rahatlayamiyordum, 1. Gun bitti iyiydi 2. Gun bitti yine iyiydim 3. Gunde bitti dedim kendi kendime bak oluyomus hicte zor degilmis, sakin kendini kasma eger cok zorlarsan sigaradan baska hicbirsey dusunemezsin ve buda beynine islenmis yalan dusunceler. Allen Carr in kitabini oku inan o kadar etkiliki sen fark etmesende beynine o pozitif dusunceler yerlesiyor ve sana sigaranin ne kadar sacma birsey oldugunu gosteriyor. kitabi onlineda okuyabilirsin Ben oyle yaptim, bir sorunun olursa paylas inan paylasmak o kadar iyi geliyor ki. Eminim basarirsin ben basardiktan sonra, Ben ucakta sigarasiz kaldim diye hungur hungur aglardim :))) ne komikmis.

merhaba , daha once bırakma denemelerıme ragmen bugun kendımı ıyı hıssedıyorum aynen anlattıgınız gıbı ne zaman sıgarayı bırakıcam desem ve ıcmesem 1-2 gun Allah ım aklımdan cıkmıyor sadece sıgara var hep aklımda hep boleydım ve bu benı yoruyordu cokk,ama bu seferkı denemede bunları hıssetmıyorum zaten dun saat 3 gıbıydı yanılmıyorsam paketımı attım ve o saatten berıdır oyle aklımdan cıkmama durumu yok ıyıyım ıns boyle devam eder hemen baslıyorum Allen Carr okumaya tesekkur ederımmm:)

ben yaklaşık 25 senedir sigara içiyordum..öyleki asla yedek paketsiz gezmezdim. ya gece sigaram biterse ya sabah erken biterse ben ne yaparım gibi mutlaka yedek paketim dururdu çantamda.. emekli olunca sigara içmeyi dahada abarttım..46 yaşındayım ve günde bir paket içiyordum..

sabah kalkar kalkmaz yüzümü yıkamadan sanki mecburiyetmiş gibi sigara içiyordum..bu çok eski bir zaman değil bir ay öncesine kadar böyleydi..ama hep bırakmayı istiyordum.. ilk denememde üç gün dayanabildim..en iyisi şimdi değil sonra bırakırım deyip içtim.. ama her içtiğimde pişman oluyordum kendi kendime ne küfürler ediyor ne kavgalar yapıyordum bilseniz yani nerdeyse kendime şiddet uygulayacam)) o derece sinirleniyordum..bir kaç gün içiyordum sonra tekrar hadi bırakayım şu illeti deyip başlıyordum.. bir kaç gün içmiyordum ama öyle mutsuzumki iş yapmıyor, sürekli sigarayı düşünüyor hatta kültablasını kokluyordum izmaritleri elime sürüyordum kokusu pis gelsin canım istemesin diye..

ama olmuyordu yine içiyordum başka zaman bırakırım şimdi bir tane içeyim de ne olursa olsun diyordum..yine içmeye devam ama o ilk sigarayı yakdığım anda içimdeki pişmanlık başlıyordu..keşke içmeseydim diyerek..

bunu anlatmak çok zor..mutsuzsunuz ve resmen depresif bir haldesiniz..

ama öyle çok istiyorumki bırakmayı, nikotin sakızı aldım..ve hatta ilaçla bırakmayı düşündüm onu araştırmaya başladım campiX falan hangisini kullansam diye baktım sürekli..bu sigarayı içmeyi istemiyordum artık..

ne zamana kadar içeceksin diye soruyordum kendime, bırakmak için hangi zamanı bekliyordum..bu zaman ne zamandı...her bıraıktığımda şimdi değil sonra deyip tekrar içiyordum hep sonra sonra...

eşim tarafında hiç sigara içen yok..yeğenleri, kızkardeşleri, hatta eşleri bile içmiyor, ..eşimde içmiyordu ben içiyorum diye başladı içmeye ve senede en az beş altı kez bırakır bir iki ay içmez sonra benim yüzümden tekrar içmeye başlıyor..bana kızıyordu sen içmesen ben içmem diyerek..

en sonunda allen carr kitabını okudum gerçekten etkili oldu..bildiklerimizi anlatıyor bize ama yinede okuyarak demekki beynimize işleniyor.. bırakmak gerçekten zor değil işkence etmeyin kendinize eğer mutsuzsanız için sigarayı hiç zorlamayın kendinizi..bugün olmasa yarın içersiniz çünkü..

sigarayı bırakınca mutsuz olmak mümkün değil sabahları öyle mutlu kalkıyorumki...nefesim açıldı sanki önceden bir pipetten nefes alıyordum şimdi borudan nefes alıyormuş gibi açıldı boğazım..mis gibi kokuyor hem kendim hem evim..

en son sigarayı içtiğimde artık seni bırakıyorum bunun zamanı şimdi hep sonra sonra dedim ama geldi artık zamanı dedim kendi kendime..paketimi yeni açmıştım hatta...duruyor şuan içen birisine veririm artık))

ve en büyük etken sorgulamadım sigarayı bırakınca sonramı bıraksaydım diyerek...önce bunu sildim kafamdan sonrası yok bunun...çünkü her içtiğimde pişmanlık duyuyordum..yine içsem yine pişmanlık ve tekrar başa dönmek..mutsuzluk ve eziyette cabası...

bir ay oldu nerdeyse bilemiyorum tam olarak ama inanın arkadaşlar çok zor değil...tabiki istiyor arada canınız ama inanın iki dakika sonra unutuyorsunuz bile...size faydalarını yada kazanacaklarınızı anlatmam yersiz zaten biliyorsunuz..

zararlarını hiç anlatmıyorum bunu herkesden iyi bilirsiniz...sigarayı bırakma reklamlarını bile izlemezdim...etrafımda bırakan insanları inceledim örnek aldım kendime...ben neden yapamıyorum dedim..

ahkam kesmiyorum sizlere aynı süreçleri yaşadım bende..çok olmadı inşallah bende aylar yada yıllar oldu diyebilirim...

hadi hep beraber olalım ve bırakalım şunu..

Süpersin gerçekten tebrik ediyorum ve de geçmiş olsun ben hala mücadele halindeyim aynı durumları yaşıyorum umarım sona yaklaşmışımdır ben de kesin kararını verdikten sonra çok kolay olduğunu düşünüyorum sanki tetikleyici bişey lazım ama ne bilmiyorum umarım bu hastalık olmaz

hastalık falan olmaz..aklına getirme böyle şeyleri..henüz hazır değilsindir hem beynen hem fiziken..sigarayı bırakmayı istiyorsun bunu görüyorum sende mücadele ediyorsun, cebelleşiyorsun...kesinlikle ama kesinlikle başaracaksın..

şuan içiyormusun..tekrar bıraktınmı...hergün yaz buraya kimse olmasada sen içinden geçenleri mücadeleni anlat..gerçekten iyi geliyor...bu bir bağımlılık ve bundan kurtulursun...birgün senide tebrik edecekler ve sana soracaklar nasıl başardın diye..

naneli sakız iyi geliyor..ve de su...

senden kurtuluyorum de aklına geldikçe...bu günlerde sıkça hatırlasanda gün geçtikçe sayısı düşecek..mutlu ol..kendini ödüllendir..sonramı bıraksam diye düşünme ve sakın aklına bile getirme..bunun sonrası olmadığını biliyorsun...her içtiğinde pişman oluyorsun..içmediğinde de içmek için çıldırıyorsun..öyle kötü bır kısır döngü...

sen kurtulacaksın bence..seni sürekli takip edeceğim artık...bir kaç ay sonrada bu yazdıklarını okuyup güleceğiz birlikte...

Pericim desteğin için çok teşekkür ederim gerçekten ilaç gibi geldi yazdıkların ben şimdi 2 gün içmiyorum sonra içiyorum akşama kadar hiç içmeyiz tekrar içiyorum ne içtiğimden zevk alıyorum ne de bırakabiliyorum her içtiğim sigara midemi bulandırıyor bence de çok az kaldı artık iyice bıktım içmekten zaten başladığımdan beri sevmiyorum şu zıkkımı benim üçüzlerim var biraz ondan zorlanıyorum sanırım ama içtiğimde de çok yorgun oluyorum ve kendimi hep hasta hissediyorum daha32 yaşındayım ileride ne olur düşünemiyorum bile ben allen carr seminerine gittim olmadı 4gün sonra salaklığımdan başa döndüm şimdi destek seminerine gidicem sanırım salı günü o gün son olacak inanmak istiyorum buna videoyu izledim 10.gün başladım allahım ne önemliymiş aslında o günler aradaki 3 günleri saymıyorum bile işte böyle muhakkak yazıcım gelişmeleri size

3 tane çocuk..hemde üçüz..allah yardımcın olsun...tabi ki işin zor..aman ne tatlılardır şimdi onlar..allah bağışlasın..benimde üçtane ama üçüz değiller..bi arkadaşım vardı beddua edeceksen ikiz çocukları olsun demen yeterli derdi..

fırsat bulup sigara içebiliyorsun yani bravo valla.. ben hala içmiyorum..dün çok stresli ve yorgun olduğum bir gündü ve acayip canım istedi ..yani nerdeyse içecektim..allaha şükür içmedim eğer içseydim üzüntümden ağlardım sanırım..

zorluyor bu nikotin canavarı ama yenemeyecek beni..hadi seninle birlik olalım..sen bırakırsın bunu tahmin edebiliyorum..

fırsat bulunuyor işte canavarı belemek için üstelik çalışıyorum da zaten en çok bundan sıkıldım fırsat yaratmaya çalışmaktan..seminerden haber bekliyorum eğer katılamazsam bugün sonlandırmayı düşünüyorum birkaç gündür içiyorum başımın ağrısı geçmiyor..
iyiki de içmemişsin içince ne oluyorki senin kanında nikotin yok artık sadece psikolojik olarak canın istiyor seni takip ediyorum sakın sakın bozma kararını bize de örnek oluyorsun artık böyle bir misyonun da var içemezsin;)

artık içmiyorum ve bu defa çok kararlıyım çok da rahatım 2. günüm bir kere bile canım istemedi ve hiç isteyeceğini sanmıyorum çünkü artık kafamda bitirdim..çok mutluyum ..gelişmeleri yazarım zaman zaman...

günaydınlar bugün 3. günüm gerçekten çok rahatım umarım böyle devam eder..sigarayı bırakmakla vazgeçtiğim hiç birşey olmadığını anladım..bir zevk bir destek değil benim için..böyle hissedince gerçekten hiç canım istemiyor..demekki krizler sadece psikolojikmiş...kalıcı olarak bıraktığımı hissediyorum umarım yanılmam..

Back