Bırakmaya niyetlenen hatta bunun için adım atan arkadaşlar olmuş tebriklerrr...Dilerim nikotin bandının faydasını görürsünüz...
Ben bırakalı epey oldu sanırım çünkü gündü saatti saymıyorum(epey demişken 1-1,5 ay falan herhalde) benden size tavsiye saymayınnn inanın daha kolay olacak.Geçen bu süre zarfında çok stresli günlerimde oldu,tatilde olduğum, grup olarak toplandığımız, hatta içki bile içilen ortamlarda bulunduğumda oldu evet zaman zaman canım çok istedi özellikle grup içinde tek içmeyen ben olduğum anlarda ve bir iki bira içtiğimde,bazen akşam yemeğinden sonra,bazense yorgun argın bir yere yığıldığımda ama kendime hep HAYIRRR dedim ben bu pislikten kurtuldummmmm tekrar içine düşmeyeceğim o kül kokusunun...
Birkere şöyle bir gerçek varkii o istek kolay kolay geçmiyor fakat azalıyor bazen 1-2 gün hiç aklınıza gelmiyor hatta yanınızda içilirken bile gelmiyo özellikle kokusundan rahatsız oluyorsunuz...Kendi adıma söyleyeyim sigara içen birinin kokusunu 2 metre uzaktan alabiliyorum ve nasıl bir leş kokudur anlatamam geçen gün hastaneye gittim acile ve hemşire yanıma geldi serum takacak anlatamam size nasıl içim kalktı o sigara kokusundan allahım dedim bende böyle kokuyordum demek...Tüm bunlardan sonra ve geçen zamandan sonra gelde iç ASLA...
Bıraktıktan sonra bazı sağlık sorunları yaşadım hala da zaman zaman devam edebiliyor.Düzelmesini beklerken organların nikotinden kurtulma aşamalarını unutabiliyor insan...
Neler bu sorunlar hemen anlatayım,
1-) Boğaz ağrısı ve sinüslerde boşalma(Bunun sebebi katran boğazıda sarıyormuş ve bırakınca tüm yumuşak dokular kendini yeniliyormuş bu sırada ağrı olabiliyor boğaz pastilleri çözüm oluyor zaten 1-2 hafta da geçiyor.Sinüsler kendini temizliyor zaman zaman ciğerlerden de boşalım olabiliyor.)
2-)Mide,bağırsak sıkıntısı(sigara mide de ki asiti arttırdığından bırakınca asit azalıyor buda midede şişlik yapıyor sanırım besinler daha yavaş öğütülüyor ve gaz sıkıntısı yaşanabiliyor ben eczaneden gaz ilacı aldım yemek yerkende soda veya kola içerseniz sorun kalmıyor 1 haftada geçti.Bağırsak sıkıntısı bende 4 gün sürdü sonra oda normale döndü.)
Şimdilik bukadar hiç birisi zor değildi birkere temizlendiğinize emin oluyorsunuz ayrıca herkeste de olmayabilir...
Artık çok daha enerjiğim daha hızlı yürüyorum,iki kulaç atınca yorulan ben yarım saat boyunca yüzmüşüm zorla çıkardı arkadaşlar,cildim yumuşacık oldu,evim mis gibi kokuyor ve koku demişken koku ve tat alma duyularınız adeta açılıyor...
Şimdilik benden bukadar bu yolda adım adanlara diyeceğim sakın vazgeçmeyin!!!Ve herhangi bir sorunuz olursa ben buralardayım:))
Ayrıca merak edenlere;''Geçen bu zaman zarfında kaç kilomu aldımmmmmmm?'' Hemen söyleyeyimmmm ''0'' 47 kiloydum bıraktığımda hala 47 kiloyum he abur cubur yediğim zamanlarda oldu ama abartmadım birkere bol bol su içtim şuanda içiyorum:)Birde günde 6 öğün yemeye dikkat ettim işte okadar zaten enerjiniz arttığı için olduğunuz yerde oturamıyorsunuz pek:)))