How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

kızlar bugun 2 gun oldu sıgarayı bırakalı nasıl mı oldu dun gttım kendıme nıkoteın bandı aldım ve dun 12.30da taktım ve bugun su saat ve sıgara surmedım agzıma gercekten yardımcı asabı olmuyo,kasıklarda gerılme,husursuzluk vb.seyler yok 10sene ıcen bı tıryakı olarak hıc denemedım bırakmayı hıc ama ve ılk bugun ıkıncı ama basaracagım ınanıyorum buna hep su ıcıyorum.RABBIM yardımcımız olsun

hadeeee hayırlısı kaderr kardeşşş

selam kader, tebrikler sonunda içimizden biri adım attı ve eminim başaracaksın... çok merak ediyorum şimdiden, bütün gelişmeleri mutlaka buraya yaz.. beni haberdar et.. belki bende nikotin bandına başlarım.. bana mutlaka yaz canım.. öptüm.. başarılar.. hepimiz bırakacağız... inanıyorum buna, inanmak istiyorum, ve inanmak zorundayız..

Son düzenleme:
kızlar bugun 2 gun oldu sıgarayı bırakalı nasıl mı oldu dun gttım kendıme nıkoteın bandı aldım ve dun 12.30da taktım ve bugun su saat ve sıgara surmedım agzıma gercekten yardımcı asabı olmuyo,kasıklarda gerılme,husursuzluk vb.seyler yok 10sene ıcen bı tıryakı olarak hıc denemedım bırakmayı hıc ama ve ılk bugun ıkıncı ama basaracagım ınanıyorum buna hep su ıcıyorum.RABBIM yardımcımız olsun

kader tebrik ederim seni umarım iyi gidiyordur. ben regl dönemimdeyim ve her ay 2-3 gün böööyle bi depresif haller gereksiz bi duygusallık bi de bugün çok stresli bi gündü. dolayısıyle bugün çok ama çok zorlandım hatta itiraf edeyim gel-git yaşıyorum:17: inşallah atlatabilirim hergün böyle olsa başedemem bu durumla zaten ama bi sigara içsem her şey boşa gidecek bunu bildiğim için dayanmaya çalışıyorum :50:

bende bırakmak istiyorum kızlar. oruç tutarken nadiren aklıma geliyo açtıktan sonra da pek canım istemiyo ama sanki mecburmuşum gibi içiyorum bakalım şimdi de ben deniyeyim. bu kez kimseye söylemeyeceğim. 3 gün geçtiğinde söylemeyi düşünüyorum.

slm kızlar evet bugun benım 5.gunum ve kendıme hayret edıyorum cunku ben 10 senedır ıcen ve hıc bırakma gbı bı dusuncesı olmayan tıryakıyım .1senelık evlıyım ve evlılıkten onra dusundum artık bırakmalıyım dıye cunku bebek ıstıyorum esımde ıcıyo bende ıkımızızın bebegı olmaz cunku dedım en ıyısı bırakayım dedım hastenye gttımde kadın bana arkadasım bıraktı ve hamıle kaldı dedı bende artık bırak kader dedım ama yapamadım herseferınde olmadı sonra sıtelerı dolasırken arkadasın bırı ALLAH RAZI OLSUN ondan bant dedı nıcoteıın bantı hemn gttım aldım ve saat 12.30 taktım ve bugun 5.gunum he yalan sylemımn sıze hergun 1 tane ıctım okadar oda sabah kahvaltıdan sonra onuda bırakıcam .bant bana destek oldu huzursuzluk,asabılıkvb seyler yapmadı ama beynımle mucadele edıyorum oda bı anlık hayır ıcmıcem bı tane ıctım tamam deyırum ıcmıyorum bol bol su ıcıyorum meyve yıyorum kılo alıcam dıyede korkmayın ben aksıne yemek yıyemıyorum su ıcıyorum hep aynı kılomdayım hala bence antımıd bant al cnm faydasını gorursun dene gt eczaneye koluna yapıştır ama beynınle konusan hayır ben ıstemıyorum bana yararı ne say yararlarını hıc zararlarını say ozaman zaten ıstegın gelmıyo dene arkadasım:16::16::16::16::16::16::16::16::16:

kader tebrik ederim seni umarım iyi gidiyordur. ben regl dönemimdeyim ve her ay 2-3 gün böööyle bi depresif haller gereksiz bi duygusallık bi de bugün çok stresli bi gündü. dolayısıyle bugün çok ama çok zorlandım hatta itiraf edeyim gel-git yaşıyorum:17: inşallah atlatabilirim hergün böyle olsa başedemem bu durumla zaten ama bi sigara içsem her şey boşa gidecek bunu bildiğim için dayanmaya çalışıyorum :50:

saol cnm bende daha yolun basındayım bende oyleyım tamam bant asabılıgımı beyne vurmasını alıyo ama aklımda hep bende gıt gel yapıyorum ve bı tane ıcıyorum gunde ne yalan soylım sabahları ama onuda ıcmıcem dayanmalıyız ınan cunku bazen dıyorum bune ya neyın esırı olmusuz bızı ne hale getırıyo bu kadar mı acım bukadarmı ıradesızım dıyorum ınan benım esım gunde 2 paket ıcıyo bana sen bırak bende bırakıcam dedı ona ınat bırakıcam ve annem babam haklarını helal etmıyolar devam edersem babam cenazeme gelme dedı ee ben bırakmak zorundayım dıyorum bıde ben akcıger hastasıyım hebatıt 40 yasından sonra sıroz faln sıgara yasak bende masallah bırakma gbı bı deneyım hıc olmadı ama artık yok 5 gun dayandımsa ben ıradem var dıyorum sende oyle yap dusun kafanda hep yararını zararını dusun bu nede bız esrı olduk de ben bukadar pasıfmıyım de kendı kendıne cnm atlatırsın ınsaalah RABBIMIN YARDIMIYLA

saol cnm bende daha yolun basındayım bende oyleyım tamam bant asabılıgımı beyne vurmasını alıyo ama aklımda hep bende gıt gel yapıyorum ve bı tane ıcıyorum gunde ne yalan soylım sabahları ama onuda ıcmıcem dayanmalıyız ınan cunku bazen dıyorum bune ya neyın esırı olmusuz bızı ne hale getırıyo bu kadar mı acım bukadarmı ıradesızım dıyorum ınan benım esım gunde 2 paket ıcıyo bana sen bırak bende bırakıcam dedı ona ınat bırakıcam ve annem babam haklarını helal etmıyolar devam edersem babam cenazeme gelme dedı ee ben bırakmak zorundayım dıyorum bıde ben akcıger hastasıyım hebatıt 40 yasından sonra sıroz faln sıgara yasak bende masallah bırakma gbı bı deneyım hıc olmadı ama artık yok 5 gun dayandımsa ben ıradem var dıyorum sende oyle yap dusun kafanda hep yararını zararını dusun bu nede bız esrı olduk de ben bukadar pasıfmıyım de kendı kendıne cnm atlatırsın ınsaalah RABBIMIN YARDIMIYLA[/QUOTE

benim bugün 21 gün oldu 3 paket bitti bugün 2 numara kullanıyorum. artık yarın 3 numaraya geçiyorum en küçük doz yani. içmedim cnm içmedim geberdim yine içmedim (Allah beterinden saklasın) yalnız sana nacizane tavsiyem 1 tane de olsa içme. geçen sefer başarısız bir denemem oldu demiştim ya sana. o zaman senin gibi yaptım bantla birlikte çok nadir içtim, gün geldi canım sıkıldı stresli oldum ya da ortam oldu 2 oldu 3 oldu sonra bu paket bitsin oldu... en son bandı bıraktım çıkardım attım ki zaten taşikardim tuttu. zaten sakıncalı da. bence 1 tane bile içince gerisi geliyor. hep öyle oluyor. gelişmelerden haberdar et beni kolay gelsin cnm

saol cnm bende daha yolun basındayım bende oyleyım tamam bant asabılıgımı beyne vurmasını alıyo ama aklımda hep bende gıt gel yapıyorum ve bı tane ıcıyorum gunde ne yalan soylım sabahları ama onuda ıcmıcem dayanmalıyız ınan cunku bazen dıyorum bune ya neyın esırı olmusuz bızı ne hale getırıyo bu kadar mı acım bukadarmı ıradesızım dıyorum ınan benım esım gunde 2 paket ıcıyo bana sen bırak bende bırakıcam dedı ona ınat bırakıcam ve annem babam haklarını helal etmıyolar devam edersem babam cenazeme gelme dedı ee ben bırakmak zorundayım dıyorum bıde ben akcıger hastasıyım hebatıt 40 yasından sonra sıroz faln sıgara yasak bende masallah bırakma gbı bı deneyım hıc olmadı ama artık yok 5 gun dayandımsa ben ıradem var dıyorum sende oyle yap dusun kafanda hep yararını zararını dusun bu nede bız esrı olduk de ben bukadar pasıfmıyım de kendı kendıne cnm atlatırsın ınsaalah RABBIMIN YARDIMIYLA[/QUOTE

benim bugün 21 gün oldu 3 paket bitti bugün 2 numara kullanıyorum. artık yarın 3 numaraya geçiyorum en küçük doz yani. içmedim cnm içmedim geberdim yine içmedim (Allah beterinden saklasın) yalnız sana nacizane tavsiyem 1 tane de olsa içme. geçen sefer başarısız bir denemem oldu demiştim ya sana. o zaman senin gibi yaptım bantla birlikte çok nadir içtim, gün geldi canım sıkıldı stresli oldum ya da ortam oldu 2 oldu 3 oldu sonra bu paket bitsin oldu... en son bandı bıraktım çıkardım attım ki zaten taşikardim tuttu. zaten sakıncalı da. bence 1 tane bile içince gerisi geliyor. hep öyle oluyor. gelişmelerden haberdar et beni kolay gelsin cnm

ewt haklısın canım 1 tane ıcınce gerısı gelıyo bugun cnm sıkındı ve 3 tane ıcdım ama cok pişman oldum ama vazgecmıcem bu kadarını basardımsa devam edecem pes etmıcem yarın hıc ıcmıcem pes etmıcem sımdı yok ben dayanamıyorum bırakım dersem artık hıc yapamam en ıyısı yarın hıc ıcmemek dımı kendımı koyvermım dımı yardım edın

ewt haklısın canım 1 tane ıcınce gerısı gelıyo bugun cnm sıkındı ve 3 tane ıcdım ama cok pişman oldum ama vazgecmıcem bu kadarını basardımsa devam edecem pes etmıcem yarın hıc ıcmıcem pes etmıcem sımdı yok ben dayanamıyorum bırakım dersem artık hıc yapamam en ıyısı yarın hıc ıcmemek dımı kendımı koyvermım dımı yardım edın

kader nasıl gidiyor ? gelişme var mı ? bıraktın mı bana da yaz neler oldu ?

Bırakmaya niyetlenen hatta bunun için adım atan arkadaşlar olmuş tebriklerrr...Dilerim nikotin bandının faydasını görürsünüz...
Ben bırakalı epey oldu sanırım çünkü gündü saatti saymıyorum(epey demişken 1-1,5 ay falan herhalde) benden size tavsiye saymayınnn inanın daha kolay olacak.Geçen bu süre zarfında çok stresli günlerimde oldu,tatilde olduğum, grup olarak toplandığımız, hatta içki bile içilen ortamlarda bulunduğumda oldu evet zaman zaman canım çok istedi özellikle grup içinde tek içmeyen ben olduğum anlarda ve bir iki bira içtiğimde,bazen akşam yemeğinden sonra,bazense yorgun argın bir yere yığıldığımda ama kendime hep HAYIRRR dedim ben bu pislikten kurtuldummmmm tekrar içine düşmeyeceğim o kül kokusunun...
Birkere şöyle bir gerçek varkii o istek kolay kolay geçmiyor fakat azalıyor bazen 1-2 gün hiç aklınıza gelmiyor hatta yanınızda içilirken bile gelmiyo özellikle kokusundan rahatsız oluyorsunuz...Kendi adıma söyleyeyim sigara içen birinin kokusunu 2 metre uzaktan alabiliyorum ve nasıl bir leş kokudur anlatamam geçen gün hastaneye gittim acile ve hemşire yanıma geldi serum takacak anlatamam size nasıl içim kalktı o sigara kokusundan allahım dedim bende böyle kokuyordum demek...Tüm bunlardan sonra ve geçen zamandan sonra gelde iç ASLA...
Bıraktıktan sonra bazı sağlık sorunları yaşadım hala da zaman zaman devam edebiliyor.Düzelmesini beklerken organların nikotinden kurtulma aşamalarını unutabiliyor insan...
Neler bu sorunlar hemen anlatayım,
1-) Boğaz ağrısı ve sinüslerde boşalma(Bunun sebebi katran boğazıda sarıyormuş ve bırakınca tüm yumuşak dokular kendini yeniliyormuş bu sırada ağrı olabiliyor boğaz pastilleri çözüm oluyor zaten 1-2 hafta da geçiyor.Sinüsler kendini temizliyor zaman zaman ciğerlerden de boşalım olabiliyor.)
2-)Mide,bağırsak sıkıntısı(sigara mide de ki asiti arttırdığından bırakınca asit azalıyor buda midede şişlik yapıyor sanırım besinler daha yavaş öğütülüyor ve gaz sıkıntısı yaşanabiliyor ben eczaneden gaz ilacı aldım yemek yerkende soda veya kola içerseniz sorun kalmıyor 1 haftada geçti.Bağırsak sıkıntısı bende 4 gün sürdü sonra oda normale döndü.)
Şimdilik bukadar hiç birisi zor değildi birkere temizlendiğinize emin oluyorsunuz ayrıca herkeste de olmayabilir...
Artık çok daha enerjiğim daha hızlı yürüyorum,iki kulaç atınca yorulan ben yarım saat boyunca yüzmüşüm zorla çıkardı arkadaşlar,cildim yumuşacık oldu,evim mis gibi kokuyor ve koku demişken koku ve tat alma duyularınız adeta açılıyor...
Şimdilik benden bukadar bu yolda adım adanlara diyeceğim sakın vazgeçmeyin!!!Ve herhangi bir sorunuz olursa ben buralardayım:))
Ayrıca merak edenlere;''Geçen bu zaman zarfında kaç kilomu aldımmmmmmm?'' Hemen söyleyeyimmmm ''0'' 47 kiloydum bıraktığımda hala 47 kiloyum he abur cubur yediğim zamanlarda oldu ama abartmadım birkere bol bol su içtim şuanda içiyorum:)Birde günde 6 öğün yemeye dikkat ettim işte okadar zaten enerjiniz arttığı için olduğunuz yerde oturamıyorsunuz pek:)))

Hiç aklıma gelmezdi böyle bir konuya yazmak.Liseden beri içiyorum 6,5 yıldan daha fazla olmuştur.Belki çok uzun bir zaman değil ama kısa bir zaman dilimi de değil.İlk defa sigarayı bırakmaya karar veriyorum.Kadın doğum doktorunun önerisi,annemin isteği ve bir arkadaşımla karar almamız sonucu buraya geldim işte.

Zor olucak ve ben bundan korkuyorum.Kolay kolay bir şeye bağlanan insanlardan değilim.Ne arkadaşlarıma bağlandım ne sevgililerime.Yalnız kalmaktan korkmadım hayatımda olmazsa olmaz dediğim çok nadir şeyler vardır.Bunlardan birisiydi sigara.Yemek sonrası,kahve-çayla beraber,ağlama sonrası,deniz sonrası,çikolata-sigara,birini beklerken yakılan sigara,alkol-sigara,ayran-sigara,günün ilk sigarası,günün son sigarası vs. derken hayatımın pek çok dilimini kapladı bu 6,5 yılda.Bir ara günde 2 paket içiyordum.1pakete düşürdüğüm bu dönemlerde artık kesin bir şekilde bırakma kararı aldım.

Şuan çok sevilen birisini kaybetmiş gibi hissediyorum.Biliyorum fazla dramatize ettim bu sigarayı bırakma işini.Nasıl baş edebilirim bilmiyorum ama kararlıyım bu kez.Sağlığımı daha fazla zehirlemiyeceğim sigaraya verdiğim paralar yerine alışverişe harcıyacağım.Kendime hobiler edineceğim makyaj kursuna yazıldım.Kafamı sigaradan uzaklaştırmam lazım.İlk günler zor geçiyor biliyorum ama pes etmiyeceğim.Sigarayı bırakan diğer arkadaşları da tebrik ederim lütfen sizler de pes etmeyin.

Bırakmaya niyetlenen hatta bunun için adım atan arkadaşlar olmuş tebriklerrr...Dilerim nikotin bandının faydasını görürsünüz...
Ben bırakalı epey oldu sanırım çünkü gündü saatti saymıyorum(epey demişken 1-1,5 ay falan herhalde) benden size tavsiye saymayınnn inanın daha kolay olacak.Geçen bu süre zarfında çok stresli günlerimde oldu,tatilde olduğum, grup olarak toplandığımız, hatta içki bile içilen ortamlarda bulunduğumda oldu evet zaman zaman canım çok istedi özellikle grup içinde tek içmeyen ben olduğum anlarda ve bir iki bira içtiğimde,bazen akşam yemeğinden sonra,bazense yorgun argın bir yere yığıldığımda ama kendime hep HAYIRRR dedim ben bu pislikten kurtuldummmmm tekrar içine düşmeyeceğim o kül kokusunun...
Birkere şöyle bir gerçek varkii o istek kolay kolay geçmiyor fakat azalıyor bazen 1-2 gün hiç aklınıza gelmiyor hatta yanınızda içilirken bile gelmiyo özellikle kokusundan rahatsız oluyorsunuz...Kendi adıma söyleyeyim sigara içen birinin kokusunu 2 metre uzaktan alabiliyorum ve nasıl bir leş kokudur anlatamam geçen gün hastaneye gittim acile ve hemşire yanıma geldi serum takacak anlatamam size nasıl içim kalktı o sigara kokusundan allahım dedim bende böyle kokuyordum demek...Tüm bunlardan sonra ve geçen zamandan sonra gelde iç ASLA...
Bıraktıktan sonra bazı sağlık sorunları yaşadım hala da zaman zaman devam edebiliyor.Düzelmesini beklerken organların nikotinden kurtulma aşamalarını unutabiliyor insan...
Neler bu sorunlar hemen anlatayım,
1-) Boğaz ağrısı ve sinüslerde boşalma(Bunun sebebi katran boğazıda sarıyormuş ve bırakınca tüm yumuşak dokular kendini yeniliyormuş bu sırada ağrı olabiliyor boğaz pastilleri çözüm oluyor zaten 1-2 hafta da geçiyor.Sinüsler kendini temizliyor zaman zaman ciğerlerden de boşalım olabiliyor.)
2-)Mide,bağırsak sıkıntısı(sigara mide de ki asiti arttırdığından bırakınca asit azalıyor buda midede şişlik yapıyor sanırım besinler daha yavaş öğütülüyor ve gaz sıkıntısı yaşanabiliyor ben eczaneden gaz ilacı aldım yemek yerkende soda veya kola içerseniz sorun kalmıyor 1 haftada geçti.Bağırsak sıkıntısı bende 4 gün sürdü sonra oda normale döndü.)
Şimdilik bukadar hiç birisi zor değildi birkere temizlendiğinize emin oluyorsunuz ayrıca herkeste de olmayabilir...
Artık çok daha enerjiğim daha hızlı yürüyorum,iki kulaç atınca yorulan ben yarım saat boyunca yüzmüşüm zorla çıkardı arkadaşlar,cildim yumuşacık oldu,evim mis gibi kokuyor ve koku demişken koku ve tat alma duyularınız adeta açılıyor...
Şimdilik benden bukadar bu yolda adım adanlara diyeceğim sakın vazgeçmeyin!!!Ve herhangi bir sorunuz olursa ben buralardayım:))
Ayrıca merak edenlere;''Geçen bu zaman zarfında kaç kilomu aldımmmmmmm?'' Hemen söyleyeyimmmm ''0'' 47 kiloydum bıraktığımda hala 47 kiloyum he abur cubur yediğim zamanlarda oldu ama abartmadım birkere bol bol su içtim şuanda içiyorum:)Birde günde 6 öğün yemeye dikkat ettim işte okadar zaten enerjiniz arttığı için olduğunuz yerde oturamıyorsunuz pek:)))

Azmini,iradeni tebrik ederim devamını dilerim.Benim de en büyük korkum kilo almak.45 kiloyum ve çok iştahlı bir insanım babamdan,erkek kardeşimden bile daha fazla yemek yiyorum.Herkes senin kadar yesek obez olurduk diyorlar.Ve bugün bırakmaya karar verdim.Ya artık kilo almaya başlarsam diye korkuyorum.:18:

bu topicte ne sigara dramları vermış meğer..
:50: bende 4 ay önce uzaklaştım sigaradan kist ameliyatı olucağımı öğrenince..
4 aydır paket almıyorum bütçeme oldukça faydalı içmiyorum bıraktım sözde ama ,
yemeklerden sonra ilk aklıma gelen şey sigara.. hala odaya gelip çekmeceleri açıp sigara arıyorum 1 tanecik içmek için..:54:
hatta yanımda biri içiyorsa ben kendimi zor tutuyorum o sigarayı elinden alıp yiyesim geliyor:1::1: bende mi fazla dramatize oldum acaba:19::19::ssz
:

bu topicte ne sigara dramları vermış meğer..
:50: bende 4 ay önce uzaklaştım sigaradan kist ameliyatı olucağımı öğrenince..
4 aydır paket almıyorum bütçeme oldukça faydalı içmiyorum bıraktım sözde ama ,
yemeklerden sonra ilk aklıma gelen şey sigara.. hala odaya gelip çekmeceleri açıp sigara arıyorum 1 tanecik içmek için..:54:
hatta yanımda biri içiyorsa ben kendimi zor tutuyorum o sigarayı elinden alıp yiyesim geliyor:1::1: bende mi fazla dramatize oldum acaba:19::19::ssz
:

Sigarayı bırakmayı bende cok istiyorum ancak bu yorumları okurken bile sigara içesim geliyor ve yakıyorum kızlar..
smoky 7 die bir reklam gördüm onu bakıp bir arastırmak istiyorum

Egerki kim diyorsaki birakamiyorum o gercekten bunu istemiyor demektir ben hep diyodum ayyy sigarayi birakmak istiyorum birakacagim degil iste gercekten isteyip kesin kararinizi verdiginizde o kadar kolay oluyorki 5 ayi gectim icmiyorum irademle birakti artik gercekten istemiyorum diyop biraktim bu is gercekten birakmayi isteyince oluyor nikotin bandi vs vs vs hepsi hikaye.

Daha önce bırakmıştım ve iki yıl içmedim taa ki babamın kanser olduğunu öğrendiğim güne kadar sonra tekrak başladım ve babamı kaybettim 9ay sonrada annemi...Şimdi yine bırakmayı deniyorum...En son 14.10.2012 günü akşam içtim paketimde 1sigaram kalmıştı bugün 16.10.2012 saat19.55 ve içmiyorum istemiyorum,başarmak istiyorum:)))

Back