evet haklısın ama yenık dusuyorum yıne bırakamadım hb hastagı akcıger hastalıgı sarılık olarak baslıyo ve kanında mıkrop tasıyorum ve buda akcıgere cevırıyo ılerde
yine olmadıı
bütünn umudumm ramazanda bırakmaktı yine olmadı nefrett ediyorumm kendimdenn
dün gece bıraktım derken bu sabah yine paket aldım.. bugün yine kafamı toplayıp bırakmaya odaklanmalıyım... neden bu kadar zayıfız bu pislikten neden vazgeçemiyoruz.. yediremiyorum kendime bu kadar güçsüz olmayı, zavallının teki olmayı kabullenemiyorum. onun karşısında eğilmeyi, kölesi olmayı, onun bana hükmetmesini hazmedemiyorum.. emirleri sadece ben vermeliyim... kendime diyorum ki; başkaları ya da başka şeyler neden bana emretsin, hiçbirşeyin önünde diz çökme, kendi zevklerinin bile....... en büyük zararlar onlardan gelir... motivasyonn.. bu savaşı ben kazanacağım.. çok benimsediğim bir söz vardır: YAPABİLİRLER ÇÜNKÜ YAPABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR !
bir an önce hayata geçirmem lazım, o vakit zafer kesin benim olacak ...
bende hep gece olunca evet yarın icmicem dıyorum ama sabah kalkıyorum elımde sıgara evle problemlerımde var stersten daha cok ıcıyorum hoş sankı rahatlatıyormu yok ama kendımı kandırmaktan baska bısey degıl ..bılmıyorum bende nasıl bırakıcam....
buradan sürekli aklımıza gelen soğumamızı sağlayacak şeyleri yazalım istersen.. bi şekilde tiksinmemizi sağlayacak şeyleri sürekli tekrarlayıp devamlı savaşma isteğini canlı tutmamız lazım...
antimid ve kader :
birbirimize destek olalımm kurtulalımm bu pisliktenn herkes başarmışş biz nedenn onlardan biri olmayalımm ben ciddii ciddii iaç düşünüyorumm artık çokk fazla içmiyorumm ama iyi bir tiryakiyimm demekkii kurtulmalıyızz bu kafestenn bitmelii bu cehennemm
en onemlısı kendımden tıksınıyorum pis pis kokuyosun,elın,agzın ,elbıselerın ama bıle bıle hanı derler ya kendını atese atmak işte bızde onu yapıyoruz
herkese merhaba,
5,5 yıldır günde 1 paket bazen 1,5 paket içtim zaman zaman bırakmayı denesemde hep sabah başlayıp öğlen son bulmuştur fakat kızlar 4 gündür ağzıma sürmüyorum:))ve mutluyumm:)
4 gün öncesinde boğaz ağrısı ile başlayan ve göğsüme inen bi üşütme sonucu nefessiz kalacağım korkusuyla(göğsüme inen her gribal enfeksiyonda sigara içtiğim için nefes almakta güçlük çekiyordum)bir gün boyunca sigara içmedim daha doğrusu boğazımın ağrısından ötürü çok fazla içme girişiminde bulunsamda içemedim.ertesi gün bir gün dayandım bugünde içmeyeyimde şu gripten kurtulayım dedim çok çok ilginçtirki 2. Günüde temiz olarak bitirdiğimde kendime inanamadım çünkü normalinde dayanmam çok zordu dediğim gibi sabah bırakıyorum deyip öğlen başlardım 2. Günün akşamı kendi kendime bukadar dayandım birdaha içmeyeceğim dediğimi anımsıyorum bunu eşiminde duyması pek işime gelmesede iyi oldu:) şimdi 4 gün bitti hemde ilk defa 4 günnnn:)
hissettiklerim;
1.gün tüm gün boyunca süren bir huzursuzluk,zaman zaman ter basması,birazcıkta sinirlilik ve konsantrasyon bozukluğu.
Her aklıma geldiğinde derin derin üç kere nefes alıp su içtim ve kendi kendimi telkin ettim yapabilirim ben artık içmeyeceğim dedim..
2.gün istek durumum daha yoğundu ama vücudumdaki oksijen artışını hissetmek farklı geldi üzeri pas gibi sarı olan dilim 2.gün pempeydi ve o tat yoktu:)
3.gün sabah uyandığımda daha rahat nefes aldığımı hissettim fakat beynimin bir köşesi sürekli iç iç iç diyordu yüzümü yıkayıp dilime baktım ve o pas tadını hissetmek istemiyorum dedim nefes ve su olayına devam:)buarada tahmin edersinizki sigarayı bırakınca bağırsaklarda yavaşlıyor sanırım tuvalete çıkamadım ilk iki gün 3.gün kuru kayısı yedim de öyle çıktım buda birazcık sıkıntı veriyor ayrıca birazcıkta şişkinlik olmuyor değil ama olsun:)
4. Gün yüzümün sanki rengi değişti yani yüzüme renk geldi sabah kalktığımda eşim nezaman makyaj yaptın dedi:))o soluk cildim canlandı sanki ben oksijene kavuştum diyorum:)bugün daha da rahat nefes alıyorum ve yemeklerin tadına varmaya başladım fakat ilk günden itibaren geçen süreçte bugün daha çok aklıma geliyor sürekli kendimi telkin ediyorum 4 gün içmedin dayandın eğer 1 tane içersen boşa gidecek diye ve kararlıyım içmeyeceğim bıraktımm:))
birde unutmadan ilk 3 gün onun yerine koyacak birşeyler aradım durdum sürekli yedim ama bugün durum değişti bitki çayı içerek rahatladım.buarada ilk defa bugün sigarasız kahve içmeyi denedim fakat suyun tadı bile çok daha güzel gelirken kahveyi içemedim tadı çok kötü geldi...eve gelince o kötü koku çıktı evden ve toz yok artık her nekadar konsantrasyonsuz olsamda temiz bir hava solumak ve aldığım nefesi hissetmek inanın çok güzelmiş:))bence deneyin hatta beraber devam edelim gün gün paylaşalım...birde kader hanım çocuk istiyorsanız zaten öncesinde bırakmanız gerekiyor bildiğim kadarı ile en az 3 ay önce bırakın diyorlar birde sigara gerçektende gebeliği engelleyebiliyor dilerim sizde kurtulur bebişinizide kucağınıza alırsınız:))
bende sigarayi birakmak istiyorummmmm
ve bugün ilk günümm
cok zor geciyorrr ama dayanmaya calisiyorummm
Dayan canım, ben tam anlamıyla bırakmadım, fakat 3 gün sigara içmeyip ardından bir tane içince, aradaki farkı feci fark ediyorsun.
Ne kadar iğrenç bir kokusu olduğunu, tadının ne kadar tuhaf olduğunu gayet iyi anlıyorsun.
O yüzden kendini çok zorlamadan, soğut sigaradan... Birden bırakılmıyormuş malesef.
Ben şu anda bu kadar stresin altındayken çok iyi bir yol kat ettiğimi düşünüyorum.
Paket taşımıyorum
bugun sigara içme isteğim hiç yok.. sabah ilkini içemedim bile içimden gelmedi. ikinciyide çook saat sonra yaktım ve yine içesim yok zoraki içtim.. bugün güzel bir günn.. ısınma hareketlerimi yaptım.. diyet listemi oluşturmaya başladım.. kahvaltımı yazdm.. aksam yürüyüşümü yapıcam ve merdiven egzersiz filan..
deneyimini paylaştığın için sağol.. Burda kalmaya devam et.. Herkes kurtulsun.. Tebrikler...
Bugun baktim cunku gercekten saymadim bugun 57.gunum ve ben icmiyorum daha oncede dedigim gibi İCMEYECEGİM oyle azaltmakla falanda olmuyo kardesim verecen kararini sak diye birakacan seviyorsan sev yinede icten ice platonik takil:))))))ammaaa icmeyeceksin,bazen aklima geliyor direk aynaya bakiyorum su cildime bak ne kadar guzzeelllll deyip mutlu oluyorum,herkes soruyor cildine naptin daha canli diri duruyor genclesmissin guzellesmissin diye dunyanin parasini kozmetige yatirana kadar sigarayi birakin hanimlarrr,kendimi sigarasiz;genc,canli,enerjik,saglikli,guzel hissediyorum veeddeeee OZGURUM!!!!!!!!!!!!!!cok kolay yeterki iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?