Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

aynen canim sadece aliskanlikk..
bugün ilk günüm ve suanda aklima geldikce biseyler yapiyorum
mesela aklimdan cikarmak icin sesli muzik ve ütü yaptim
sonra yemek ve temizlik
derken kedimle oyun oynadim
simdi pc deyim yatmadan öncede kitap okiycam insallah bugün icmeden yataga gitmeyi basarabilirim
canim cok istiyor ama bi yöndende cok mutluyumm... bu saat oldu ve ben hala icmedimm

sadece sagligim icin istiyorum bunu vede basaricammm..

allah hepimizin yardımcısı olsun. bu bitmeyen bir mücadele. ben bırakalı 6 ay oldu. ama hala ara ara canım istiyor. hem de çok istiyor. ama kızlar cildimi bir görseniz inanılmaz güzel birşey oldu. yıllardca kremlere toniklere tonlarca para döktüm. şimdi bebek gibi oldum. kendime bakmaya doyamıyorum. zaten canım içmek isteyince de bunu düşünüyorum.

bende istiyorum.çok denedim .bir aydan fazla bıraktım tekrar başladım.aslında bırakmam gerektiğini biliyorumda bırakmayı istemiyorum.ama yarın deneyeceğim bakalım.

bende gayet iyi içicilerdenim aslında..ama hamile kaldığımdan beri hiiiiiiç aklıma gelmiyor,içenleri görünce ne kokusu geliyor,nede canım çekiyor...hatta bir kere denemeye kalktım hani ilk içenler boğulurya dumandan aynen oyle oldum :)) içeyi unuttum galiba:))) inşallah böyle devam eder...ama parasına gelince alır gibi atarım kenara dedım ama atamadım harcadım hep bebeğime ciciler aldım

Canim icmemeye devam degilmi tatlim,bencede basaracaksinn,basarmalisinnn!!!!benim canim hergun cekiyor millet yanimda iciyor fosur fosur ben icmiycem diyorum cunku biliyorum elimi bir kez uzatirsam ertesi gun gune uyandigimda hic birakmamis gibi olacagim ve sigaraya hayirr!!!herkes soyluyor aa senin cildinde degisiklik var ne yaptin rengide acilmis bunlari duydukca sevke geliyorum biliyorum sacimdan tirnagima daha canli daha gucluler,artik basim agrimiyor biliyormusun,evimde mutfagimin kapisi kapali olurdu simdi hep acik cocugumda mutlu gelir derdi hep annecigim olmeni istemiyorum nooluuurrsuunn icmeee,iste boyle tatlim sen napiyorsun merak ediyorum.

bu topikte çok güzel bii paylaşımm olmuş önceleri birlikte bırakmış arkadaşlar. bırakmak isteyenlerr bizdee yapabilirizzz birbirimizi yüreklendirip söz verip hatta yarış yaparak ne dersiniz ?

bnde sıgarayı bırakmak ısteyenlerdenım hatta yarın baslıcam cunku bn hb hastasıyım bna yasak ama ben 10 yıldır ıcıyorum ve bırakmayı hıc denemedım.ama bugun aılem babam eger bırakmazsan cenazeme bıle gelme dedı bu lafı cok agrıma gttı cunku ben akcıger hastasıyım ve sıgara bnı mahvedıyo onlarda bu durumu uzuluyo ınsallah bu ılletı bırakırım...

geçmiş olsun, kendini ve sevdiklerini düşün. biliyorum çok zor ama bizim gibi olanları düşünelim.. hepimiz bırakınca aynı yoksunluğu sıkıntı stres eziyeti yaşıyoruz ama eğer bırakmazsak çok daha ağır şiddette eziyetler yaşayacağız.. onlara dayanmak sigaranın yokluğuna dayanmaktan çok daha ağır ve zor olacak.. KOAH, kulak boğaz problemeleri hatta en kötüsü kanseri kabullenmek ve mücadele etmek çok çok zor olacak.. bunun örneklerini görüyoruz.. kendimizi sıkmamız ve zorlamamız şart bırakmak için.. hergün yeniden başlansa bile mücadeleden ve savaşmaktan vazgeçmemek gerek.. canım hb hastalığı ne demek ?

bende 10 yıldır içiyorum.. birkaç kez denedim 3 -4 gün sürdü hepsi.. başarılı olmadı.. bir keresinde çok yaklaştım.. azaltarak bırakmayı denedim.. ve bir hafta 10 gün kadar neredeyse hiç içmedim.. çok aradığımda bir tane yaktım içime çekmeden elimde tuttum. ya da bi nefes alıp attım. cidden uzaklaştığımı soğuduğumu ve tiksindiğimi hissediyordum. ama bir gün yine bir bahaneyle bu çabayı unutup umursamazsa içmeye devam ettim.. şimdi tekrar deneyeceğim.. başarılı olmasa bile denemeye değer.. savaşmaktan vazgeçmek yok..

kesinlikle kararlı ol vazgeçme bu illetin sana hükmetmesine izin verme.. ben kurtuldum Allah'ın izni ile sende inşallah kurtulursun bende 10 sene içtim hemde öyle böyle değil :) eğer imkanın varsa Allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını al ve oku rahat bırakacağına inanıyorum eşim o kitabı okudu ve bıraktı :) inancım yoktu ama işe yaradı bıraktı.. D&R kitapçısında sağlık bölümünde bulabilirsin kitabı pahalı da değil..

bu illet çok beter pis kokuyor ondan kurtulunca anladım.. bu illetten kurtulmayan insanlar artık 2. sınıf olarak görülüyor.. bir bebeğim var ve zornlu olduğumda bir arkadaşıma bırakıyorum kendisi sigara içiyor ve bebeğimi almaya gittiğimde çocuğun her tarafı fare leşi gibi kokuyo hemen üstünü çıkarıp banyo yaptırıyorum çünkü kafası bile kokuyo.. siz siz olun kurtulun içmeyen insanlar tarafından nasıl koktuğunuzu bıraktıktan sonra görün..

çok sağol, sen ne kadar oldu bırakalı.. bende pek etkili olmaz diye herhangi bir kitap okumadım ya da video izlemedim.. çünkü dirençli , inatçı , alışkanlıklarını kolay değiştiremeyen biraz zayıf bir yapım var.. şu sıralar bunu değiştirmeye kırmaya çalışıyorum.. en başta da sigarayı bırakırsam herşeyi değiştirecek gücü kendimde bulabilirmişim gibi geliyor.. belki de vazgeçmeyi sevmeyen bir yapım olduğu için bu sigarada da aynı şekilde vazgeçmemekte direniyor beynim.. bunu kafamda halletmeliyim.. beynim bana değil ben beynime hükmetmeliyim halbuki.. ama zevklerin hazların her türlüsünden vazgeçmenin beyinde nasıl bir acıya karşılık geldiğini bilen bilir.. bunu da aştım diyeceğim günü bekliyorum..

Son düzenleme:

bu sayfayı açtığımda bıraktım 2009 kasım olması lazım :26: şimdi hiç aklıma bile gelmiyor ne zaman bıraktığımı bile unutmuşum Allah aratmasın :)) ilk zamanlar hep gün sayardım.. kendimi kötü hissedersem pencereyi açıp derin derin nefes alırdım kesinlikle işe yarardı yada su içerdim.. kahvenin yanında olmazsa olmazımdı inadına içtim kahve inadına :) sensinde oluyormuş dedim.. ben senin bırakacağına inanıyorum.. herşeyden önce kurtulmayı istemek önemli ve sende bunu gördüm. o kitabı alırsan senin beynini nasıl yıkadığını göreceksin :) ben okumadım ama eşim okudu şıp diye bıraktı sonra arkadaşına verdi o da buraktı sonra eniştem istedi o bırakacağını anladı ve kitabı bitirmedi yarım bıraktı :))

evet herşeyden çok istiyorum hemde... herşey ondan sonra yeniden başlayacak sanki.. yeniden doğacağım belki de.. başlıyorum bugün... sayende daha bi gaza geldim.. tüm gücümle direnicem, hadi bakalım o mu yaman ben mi :) size imrendim ben de, bu gece savaş başlıyor cepheye gidiyorum .. çarpışıcam cephelerde top tüfek taş ne bulursam.. onun yokluğumu güçlü yoksa benmi...

evet haklısın ama yenık dusuyorum yıne bırakamadım hb hastagı akcıger hastalıgı sarılık olarak baslıyo ve kanında mıkrop tasıyorum ve buda akcıgere cevırıyo ılerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…