Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

slm arkadaşlar ben 4 aydır içmiyorum tavsiyem önce sigaranızı değiştirin nikotini normal sigaraların yarısı kadar olan sigaralar var 1 ay kadar bunlardan içerseniz vücuttaki nikotin oranınıda azaltırsınız ve bırakmak böyle daha kolay oluyor.Ve mesela sigaranın yanında kahve içiyorsanız kahveyi başka biey yaparken için mesela pc başına falan geçince yani alışkanlıkların bazılarını değiştirmekte işe yarıyor

Evet canım haklısın alışkanlıklarda etkiliyor, nikotini az olan tavsiye edebileceğin sigara varmı

bende karar aldım kızlar hatta tedaviye basladım su an bi ilaç kullanıyorum 8.günde bırakıcam bugun 4. günüm. inşallah başarılı olurum. gercekten cok istiyorum bunu

arkadaşlar bende uzun uzun yıllar sigara içtim günde 1 paket bırakalıda 2 yıl oldu öncelikle size tavsiyem sigara içen arkadaş çevrenizden bir süre uzaklaşmanız sonra çay kahve kola içmemeniz vede en önemlisi sigara sevmeyen bir iki arkadaş edinmeniz ve devamlı sigara içenlere gıcık insanı sinir edici laflar söylemelerini onlardan rica etmeniz sonuç sigarasız mutlu bir yaşam eviniz mis gibi kokar üstünüz teniniz akşam yatağa girdiğinizde eşinizin size misler gibi koktuğunuzu söylemesi birde cüzdanınızda bir sürü para kendinize alıcak birsürü şeyler bulabilirsiniz mesela ben 3 bilezik ilk etapta aldım daha sonramı kıyafet ev eşyası şimdi alacak kendime bir şey bulamıyorum cüzdanım hep dolu birde en önemlisi rahat nefes denizin kokusu çam ağaçları ve çimen kokuları oh mis mis insan yaşadığını anlıyor sigarayı bırakınca hepinize iyi şanslar

Valla ilaç bahanesi, zaten nikotin bağımlılığı 3 günde atılıyormuş.Seminer varmış 6 saat süren psikolojik bağımlılığı bitiren onu araştırıyorum şimdi.Etilerdeymiş bilen var mı ?

Bugün sigarasız 3. günüm biraz zorluyor ama başaracağım. O küçüçük şeye özgürlüğümü teslim etmeyeceğim.

Bugün sigarasız 3. günüm biraz zorluyor ama başaracağım. O küçüçük şeye özgürlüğümü teslim etmeyeceğim.

tebrikler zaten bırakmışsınız boşuna kendinizi şartlamayın zorluyor diye ilk gün dür zor olan bence sigarasız hayata başlamışsınız
iyiki doğdunuz

ben 10 yıllık astım hastası biriyim önceleri çok seyrek sigara içerdim tabiri caizsse 40 yılda bir
taki 6-7 yıl öncesine kadar ciddi bir hastalık geçirdim(ağır depresyon )o dönemde günde en az 1 paket içmeye başladım arada geçiyordu bile
neyse kısa geçeyim geçenlerde tahlillerimde iltihaplı bel romatizması çıktı ve doktor ciğerlerimin çok kötü olmasından tam bir tedaviye başlayamayacağını söyledi önce sigarayı bırakıp astım tedavisi olup sonra romatizma tedavisi olacakmışım yoksa astım kirizinden çıkamazmışım ilaçlar ağırmış öyle bir duruma düştümki sigarayı bıraktığımın 5. günü göğüs uzmanına gittim akciğerlerimin sadece yüzde ellisi çalışıyormuş ve bunun üzerine inşlh rabbimde nasip etmiycek bir dahada içmiycem tam 15 gün oldu o günden bu yana paramı biriktiriyorum o parayla yazın çocuklarımı tatile götürcem inşlh :)) hayat yaşamaya değer kızlar evt zor biraz ama imkansız değil darısı bırakmak izteyen herkese

Son düzenleme:
yakın zamanda bırakmıştım ama tekrar başladım.yine bırakmak istiyorum.
bugün diş tedavisine başladım. diş taşlarını demizlediler sigaranın bıraktığı o lekelerın hepsi kayboldu tertemız oldu dişlerim.
artık bırakmak istiyorum. tekrardan sararmasını istemiyorum dayanamadım içtim yine bi kaç tane nasıl bırakıcam ben bunu yaaa ((

dün gece forumda dolaşırken denk geldi bu konu. dün gece karar verdim. sabah uyanır uyanmaz yakardım bir tane sabah da içmedim ve bişey yemeden köpeğimi gezdirmeye çıktım. dolaşırken rastgele bir eczaneye girdim ve nikotin sakızı aldım. kahvaltıdan sonra sakızı attım ağzıma. bugün ikinci sakızımdayım fakat hiç sigara içmedim bugün ve dün o yazıyı okuduktan sonra. arkadaşlarım birkaç defa içti yanımda ısrar ettiler içeyim diye içmedim. dün gece çok kötü oldum sadece titriyordum sigarasızlıktan bugün iyiyim neyse ki hatta fazla iyiyim, gerginlik yok. umarım böyle devam eder. bu arada sakız midemi çok yakıyor... desteklerinizi bekliyorum...

sigara bağımlılığım 25 yıldır devam ediyor..sigara deyip geçmeyin bağımlılıkların en büyüklerinden biri günde bir paket sigara içiyorum..ailemde ciddi bir kanser sorunu var ne yaptımsa bırakamadım..bıraktığımda kendimi yanlız ve mutsuz hissediyorum ve bu hisle başa çıkamıyorum önerileriniz varsa açığım

12 senedir içiyordum.gebelik testi yaptığım ve sonucun pozitif çıktığı gün bıraktım sigarayı.tam 4 aydır içmiyorum.ve şimdi sigaradan garip bi şekilde tiksiniyorum.kokusundan midem bulanıyo,elimde olsa eşimede içirtmicem ama bebişin gelmesini bekliyoruz bakalım.söz verdi o zaman bırakacak inşaallah

lütfen sigarayı bırakmış olan arkadaşlar bana yardım edin..

sana nasil yarim ederim cnm??

ben sigarayi birakali 3 ay olacak.. biraktim dedigim günden beri hic icmedim ve cok mutluyum...

gecen artan parami gittim kozmetige hep almak istedigim ama pahali gelen seylere yatirdim ve cok mutlu oldum:) sacma ama evet dünyadan zavk almam lazimdi

arkadaşım ben de 25 yıldır bu illetin tutsağı idim. İdim diyorum çünkü bugün 7. günüm içmiyorummmm, içmeyeceğim Allah'ın izni ile. Ben 171 sigara bırakma hattını aradım, randevu alarak gittim ve ilaç verdiler. Bu ilaçla o yoksunluk sendromlarının hiçbirini yaşamadım. Aklıma geliyor tabii ama kriz gibi değil boşlukta gibi hissediyorsun kendini. Ben asla bunu başarabileceğime inanmazdım.Şimdi ise kolay olduğunu düşünmeye başladım. Kullandığım ilaç biraz sakinleştiriyor ve sigaranın tadını bozuyor, canım içmek istemiyor. Çünkü zevk vermiyor içtiğim sigara istersen bir de bu yolu dene ama doktor konrtolünde. Başaracağına inanmalısın.

Bende 28 yaşındayım ve yaklaşık 10 yıldır sigara kullanıyorum daha doğrusu kullanıyordum bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine champix aldım ve gerçekten mucize gibi bişey..12 gündür sigara içmiyorum resmen rengim açıldı dişlerimde sarılıklar gitti .İlaç kesinlikle işe yarıyor şimdi hiç aramıyorum bile. yanımda içtikleri halde canım istemiyor aklıma gelmiyor değil geliyor ama içmicem dediğim zaman aynı hızla geri gidiyor bu kadar rahat bırakabileceğimi kesinlikle düşünmüyorum ilaç biraz pahalı ama işe yaradığı zaman hayatınızın geri kalanı ... kesinlikle tavsiye ediyorum bu dönemi çok rahat atlatırsın bende sinir falan kesinlikle olmadı ki içmediğim zamanlar elim ayağım birbirine dolaşırdı şimdi o kadar huzurluyum ki ilaçtan haberim olsaydı ilk çıktığı gün alırım

Ben 10 yıl içtim.3 aydır da içmiyorum.İlaç desteğiyle bıraktım.Şimdi olsa yine düşünmez yine alırdım o ilacı.Bıraktım dediğim andan beri 1 tane bile içmedim.
Sigarayı çok seviyorum,bırakmak istemiyorum derdim hep,o yüzden benim sigarayı bırakışım herkesi çok şaşırttı.
Bunu başarmama en büyük sebep,kesinlikle sigaranın beni çirkinleştirdiğine tanık olmam oldu.
Ben cildime çok düşkünüm,kremler,bakımlar,uygulamalar hep sürekli bişey yaparım, çok dikkat ederim.
Oysa sigara,yaptığım herşeyin etkisini yok ettiği yetmiyormuş gibi,ayrıca extradan zarar veriyordu.Cildime bir tiryaki ifadesi oturmuştu,yanaklarım içe çöküktü,rengim karasarı olmuştu ki odada perdeler bile kirlenirken,cildimiz direk maruz kalıp etkilenmemesi mümkünmüydü..Ve,sigara oksijen miktarını azaltıyor,dolayısıyla kılcal damarlar beslenemiyor,böylelikle kırışıklıklar artıyordu.
Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bıraktım.Şimdi düşünüyorum da,ne zorum varmış,neden yıllarca kendimi mahvetmişim..Ailem,arkadaşlarım,kısacası tüm çevrem ve tabi ben cildimdeki değişime inanamıyoruz.Cilt rengim açılmaya başladı,daha temiz,daha parlak oldum:) Dudaklarım bile pembeleşti.
Bunun yanısıra artık ciğerlerimde o ağırlığı taşımıyorum.O kokuyu taşıyıp, gittiğim yerlere götürmüyorum,hep temizim hep temiz Kıyafetlerim saçlarım elim yüzüm,krem parfüm falan kokuyor ama o duman kokmuyor artık, bu yüzden çok mutluyum.
Sigara içmemek büyük mutluluk benim için.Bir daha asla içmem.Ne sorun çözüyor,ne de derde derman oluyor.Dahası,normal tepkilerinizi bile değiştiriyor,duygu ve düşünceleri içeri bastırmamıza sebep oluyor.
Bıraktığınızda farkedeceksiniz ki,sigara içmemek büyük lüks aslında,ve içenlere malesef yazık ediyor kendine diyeceksişniz.
Hem Allahım bizi bayanları ne güzel yaratmış,bizim gibi güzelliklere hiç yakışmıyor
Umarım bırakır,kurtulursunuz.Umarım biri size sigara uzattığında ben kullanmıyorum deyip geri çevirme mutluluğunu da yaşarsınız.

Ben de 2013'de sigarayı bırakmış olmak istiyorum kızlar. Ailemden ayrı eve çıkacağım. Eğer sigara içmeye devam edersem çok içerim, bırakırsam cebime bolca para kalır. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…