Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Önceden sigara bir zenginlik ifadesiydi asaleti fln temsil ederdi ki bunu eski türk filmlerinde rahatca görebiliyoruz zengin kızların ev partilerinde sigara içmeleri yada yatta güneşlenirken sigara içmeleri fln.. ama günümüzde maalesef 2. sınıf insan olarak değerlendiriliyor. Düşünsenize arkadaşlarınızla bi ortamda hoş sohbet kahvaltı sonrası kalkıp dışarı çıkıyor ve sigara içiyorsunuz kapının önünde gelen geçen size bakıyor :bbo: acıyarak bakıyorlar.. içlerinden kimbilir neler geçiriyorlar.. siz ise hırslı hırslı sigaranızdan nefes çekiyorsunuz.. ne kadar zavallı gözüküyorsunuz aslında değilmi çareyi dili aklı olmayan bi maddeden arıyoruz.. sonrasında içeri giriyoruz arkadaşlarımızın yanına.. nasıl da çirkin kokuyoruz :sinifsinif: :sinifsinif: ama arkadaşlarımız bizi kırmamak için birşey demese de çok iğrenç kokuyoruz :sinifsinif: biz böyle kokuyorsak peki ya ciğerlerimiz ne durumda??? tabi onları göremiyoruz :)
hayatımızın her aşamasına sokmuşuz bu maddeyi;
sinirliyken sırdaşımız
neşeliyken arkadaşımız
keyifliyken dostumuz olmuş..
bıraktıktan sonra şunuda farkettim.. sigarayı bıraktıktan birkaçgün sonra alışverişe gittim amacım sigaraya vereceğim parayı gönül rahatlığı ile harcayıp kendimi ödüllendirmek ve 3 aylık sigara paramın tamamını harcayarak geri dönüşümün olmaması.. dolu dolu kıyafet denedim hepside çok yakıştı hangisini alıcağımı hangisini almayacağımı düşünürken aynanın karşısında içimden bises "çok yoruldum şu güzel elbiseleri alayımda dışarıda bi sigara tüttüreyim " dedi. o anda kendime geldim sigarayı bıraktığım aklıma geldi ilkönce üzülsemde sonradan unuttum bu düşüncemi. :) diyeceğim oki insan sigara sonrası yaptığı her harekette o geliyor aklına ama o hareketi ikinci kez yaptığınızda gelmiyor. mesela haftasonu piknikteydik aklıma geldi :) şöyylee tüttürsem bi tane dedim ama umursamadım düşüncemi geçti bitti.. :) sigara sonrası ilk iş görüşmeme giderkende aklıma geldi iş görüşmesi sonrası da geldi.. :) eminim yaz tatilimde de ilk 2 gün gelir ve bir dahaki yaz tatillerimde gelmez.. o sebeple insan zamanla onsuz yaşamında keyifli olduğunu onsuzda stresle başa çıkabileceğini anlıyor.. bazen telefonuma sigarayı bırakmanında yardımcı olalım tarzında mesajlar geliyor gülüp geçiyorum.. insan isatesin yeter kendine inansın yeter arkadaşlar.. a.s

kesinlikle katılıyorum eğer onsuz yapamayacağınızı düşünüyorsanız, çocuğunuz eşiniz bırak demesine rağmen bırakamıyorsanız bağımlısınız.. Ve eğer ancak ve ancak siz isterseniz bırakırsınız..

evet nokta zamani....

27 Nisan 2010 20:15 filan Salem MA

tebrik ederim bu karar hayatında kendine verdiğin en büyük hediye :lepi: vereliniortak

kader arkadaşlarım nerelerdesiniz...
bugün çok kötüyüm 5. günüm hiç iyi hissetmiyorum kendimi neden böyleyim,hep mi böyle olucak,başım ağrıdan çatlıcak gibi,her tarafım uyuşmuş,hasta gibiyim...dayanamıyorum..ama yenilmek de istemiyorum..ne zaman gecer bu durum...???

geçicek canım.. şuan nikotin seni ara ara yokluyor ama ilgilenmezsen kendisiyle ümidini yitirip uğramıyor yada daha az yokluyor :)

pazartesi biraktik cuma tekrar basladik
bu pazartesi yeniden basliyoruz birakmaya bakalim ne zamana kadar dayanacagiz
aslinda ben bu konuda daha iradeliyim sanirim ama esim icinde bende bozmak zorunda kaliyorum

pazartesi biraktik cuma tekrar basladik
bu pazartesi yeniden basliyoruz birakmaya bakalim ne zamana kadar dayanacagiz
aslinda ben bu konuda daha iradeliyim sanirim ama esim icinde bende bozmak zorunda kaliyorum

bu şekilde düşünürsen baştan kaybedersin zaza.. hiç başlamıcak gibi bırakman lazım.. senin sözlerinde ben kendine güveni göremedim.. ben 13 sene günde 1 paket içtim birkaç kere bırakma girşimim oldu burdaki ilk sayfada da görüldüğü gibi ama her seferinde nereye kadar sürecek diye düşünerek başlamadım kesin bitti diye düşündüm.. sende öyle düşündüm.. ve her başlangıcımda yine başarısız olucam diye aklımdan geçirmedim o benim için bi tecrubeydi dedim. önümü daha rahat görebilirm diye düşündüm..

25. günüm oldu çok şükür rüyalarım dışında o illetle bir daha buluşmadık.rüyalarım hariç her gece rüyamda o illetle kaçamak yapıyorum. tekrar başladığımı görüyorum ve rüyamda bu duruma çok üzülüyorum sonra uyanınca oh be rüyaymış diyorum.:)))sositososito

evet kesinlikle dogru söylüyorsun
ben uzun süredir birakmak icin ugrasiyorum ama malesef her defasinda yeniden yneiden basladim
bugün su saate kadar sadece iki tane ictim cok cok azalttim cok sükür
günlük ictigim sigara 5 i gecmiyor
ama arkadas ortamlarinda cok zor oluyor elimim kolumu koyacak yer bulamiyorum sanki yapmam gereken biseyi yapmamisim gibi geliyor ne kadar sacma degilmi
sanki muhabbetten hic zevk almiyorum bos bos oturuyorum gibi hissediyorum
bunun üstesinden nasil gelirim bilmiyorum:sinifsinif:

tebrik ederim valla 25 gün olmus artik sen kesinlikle bitti say ben simdiye kadar en fazla bir hafta dayanabildimsenağlama

çok içmiyomuşsun en azından o da iyi :) elini kolunu koyacak yer bulamama konusuna gelince ilk zamanlarda evet öyle geliyo ama sonradan alışıyosun bu duruma.. düşünkü dünyada sigara kaldırıldı artık üretilmiyo tütün yetiştirilmiyo napacaksın??

Merhaba. Forumu birkaç aydır takip ediyorum ama ilk defa dün akşam yazdım ilk mesajımı.
20 yaşındayım ve 4 yıldır sigara içiyorum. Yaklaşık altı aydır sigarayı bırakma konusunu düşünüyor fakat cesaret edemediğim için derslerimi, sınavlarımı bahane edip erteliyordum. Sonunda bugün uyandığımda bir şeyleri değiştirme zamanımın geldiğini fark ettim ve oturup bir hesap yaptım. Annemle beraber yaşıyorum ve ikimizin sigaraya bir günde verdiğimiz para 9 lira. Ayda 270 liraya denk geliyor ki, bu da hiç az bir miktar değil. Annemle bu konuyu konuştum ve birlikte bırakmaya karar verdik. Bu gece son sigaralarımızı içeceğiz. Bir süredir içtiğim sigaralar midemi bulandırıyor zaten, yarısında söndürüyorum. Sanırım üstesinden gelmek pek zor olmayacak. Üstelik gördüğüm kadarıyla birbirimize destek de oluyoruz burada.

Son düzenleme:

Bu kararından dolayı tebrik ederim seni.işte bahsettiğin gibi, sigaradan zevk almamak, her içtiğin sigaradan sonra ben niye içtim şimdi bunu, neden kendime bu kötülüğü yapıyorum demeye başladıysan kesin bırakma zamanındır ve daha kolay başaçıkabilirsin sigarasızlıkla.ben de öyle oldu şuan itibariyle 27 gün oldu ben bırakalı.aynen artık nefret ediyordum sigaradan ve içtiğim için kendimden.hissettiğin herşeyi yaz buraya.deşarj ol.bununda faydasını görürsün mutlaka.

bbknur, tebrik ediyorum. Bir daha elimi bile sürmek istemiyorum ben de. Kendini o parmaklıkların dışına atmayı başarabilenler çok şanslı gerçekten.

ılk günün çok daha zor geçeceğini sanıyordum. Sadece alışkanlıktan, örneğin kahvaltıdan sonra "ıçeri gidip sigaramı alayım." diye düşündüm bir an için. Sonra da, "ıyi ki artık sigara içmiyorum, yoksa yine bir sürü bahaneyle kendimi zehirlemeye devam ediyor olacaktım." dedim. Bilgisayar başında otururken sigara paketim hep sağ tarafımda olurdu mesela. Arada elim gidiyor yine. Ama söylediğim gibi, sadece anlık şeyler bunlar ve beni zorlamıyor. Gayet sakin ve neşeliyim bugün.

süpeerr :lepi: zorlansanda bu geçici bi dönem unutma.. bugün komşular geldi hepside bu mereti içiyolar ama balkona çıkıp içtiler çok takdir ettim gerçekten. içeride için desemde olmaz dediler.. ama içerde içselerdi onların dumanından benimde boğazlarım acıyacaktı biliyorum.. iyi oldu balkona çıkmaları..

Gerçekten çok önemli çevredekilerin düşünceli ve ince olmaları da. Siz bırakalı ne kadar oldu lightlife?
İkinci günüm de çok rahat geçiyor. Aklıma bile gelmedi nerdeyse. Oturdum, ne zamandır izlemek istediğim animeye başladım. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Daha fazla su tüketiyor oluşumun da buna etkisi var sanırım.

ben bırakalı bu ayın 10unda 5 ay olucak.Abbac bazen herşey sanki senin o merete sarılman için ters gidecek ama sen inat et ve onda çareyi arama..bol bol nefes al.onun çözüm üretmediğini beynine tekrar tekrar söyle..

valla gidin bakın diyet topiclerine sayfaları okumaya yetiştiremezsiniz ama buraya bakın henüz 118. sayfadayız.. yazık ... insanlar için sağlıkları ne kadar önemli işte burdan belli :) ama hastaneye koştuğumuzda ilgilenilmediğinde yada kötü sonuçlar aldığımızda sağlığımız nasılda kıymete biniyor.. bunu engellemek için bu merete spon vermelisiniz.. son pişmanlık maalesef fayda etmiyor.. keşke bu topicte dolup taşsaydı çocuklar anneler ağlamasaydı tabiki kaderde varsa yaşanır ama elimizde olan şeyleri de kendimiz akıllıca davranıp ona göre ne gerekiyosa yapmalıyız..

Çok teşekkür ederim lightlife.

Böylesi daha kolay olduğu için belki de... Saçlarımızı şekillendiriyoruz, makyajımızı yapıyoruz, son moda kıyafetler giyiyoruz. Sapsarı tırnaklarımızı ve dişlerimizi, kötü kokumuzu görmezden geliyoruz. Yanağımıza sürdüğümüz allıkla "sağlıklıymış gibi" görünebiliyoruz nasıl olsa. Her şeyi "sözde" yapmaya alışık olduğumuz için, en fazla bir ay dişini sıkıp kökünden halletmek cesaret istiyor sanırım. :)

opuyorumnanaktanTÜM ANNELERıNıN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
ÇOCUKLARINIZLA SEVDıKLERıNıZLE BıRLıKTE DAHA NıCE ANNELER GÜNÜNÜ GEÇıRMENıZ DıLEĞıYLEhihoyyythihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt

eski komsumuz yasli bir italyan adam kendine son model 0 km bir araba almisti...
gunde 2 3 paket sigara icermis..bankadan araba kredisi alip bu arabayi almis ve ayda sigaraya verdigi parayi araba icin bankaya odemis hatta ayda sigaraya verdigi paradan daha az odedigini soylemisti, yani sigarayi birakmisti ve ona harcadagi parayi boyle degerlendirdigini soylemisti...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…