Önceden sigara bir zenginlik ifadesiydi asaleti fln temsil ederdi ki bunu eski türk filmlerinde rahatca görebiliyoruz zengin kızların ev partilerinde sigara içmeleri yada yatta güneşlenirken sigara içmeleri fln.. ama günümüzde maalesef 2. sınıf insan olarak değerlendiriliyor. Düşünsenize arkadaşlarınızla bi ortamda hoş sohbet kahvaltı sonrası kalkıp dışarı çıkıyor ve sigara içiyorsunuz kapının önünde gelen geçen size bakıyor :bbo: acıyarak bakıyorlar.. içlerinden kimbilir neler geçiriyorlar.. siz ise hırslı hırslı sigaranızdan nefes çekiyorsunuz.. ne kadar zavallı gözüküyorsunuz aslında değilmi çareyi dili aklı olmayan bi maddeden arıyoruz.. sonrasında içeri giriyoruz arkadaşlarımızın yanına.. nasıl da çirkin kokuyoruz :sinifsinif: :sinifsinif: ama arkadaşlarımız bizi kırmamak için birşey demese de çok iğrenç kokuyoruz :sinifsinif: biz böyle kokuyorsak peki ya ciğerlerimiz ne durumda??? tabi onları göremiyoruz :)Merhaba
size taptaze animi anlatayim bilmiyorsunuzdur ama 10 gundur Amerikadayim hesapta tatil ama sigra kabusuna donusen bir tatil. Marblehead (MA) da daha 2 yasinda konusmayi bilmeyen bir bebenin No Smoking sozleri beni cok etkiledi ve yaklasik 60 dakika icinde icecegim sonm sigaradan sonra sigaraya noktayi koyacagim. Bu sadece bir ornek hayatim boyunca sigara ictigim icin bu kadar asagilandigimi hatirlamiyorum. Bunu hak edioyorsaniz buyrun devam edin ama benden bu kadar.... Her yerde yuzunuze vuruyorlar hic hos olmayan bir manzara' 2 kez tutuklanma ile karsi karisya kaldim gerekce birinde bahcede sigara icmem digeri sigrayi ufledigim yon. Traji komik ama aci gercekler... benden buraya kadar....
kesinlikle katılıyorum eğer onsuz yapamayacağınızı düşünüyorsanız, çocuğunuz eşiniz bırak demesine rağmen bırakamıyorsanız bağımlısınız.. Ve eğer ancak ve ancak siz isterseniz bırakırsınız..Buna ek olarak sigara icenlere de burada bagimli deniyor ! Oysa biz Turkiye'de bagimli kelimesini esrar vb. kullananlara diyoruz degil mi bizi ayni kefeye koyuyorlar once yanlis geldi ama bagimli degilseniz buyrun birakin sigarayi.... BIRAKAMIYORSANIZ BAGIMLISINIZ
evet nokta zamani....
27 Nisan 2010 20:15 filan Salem MA
pazartesi biraktik cuma tekrar basladik
bu pazartesi yeniden basliyoruz birakmaya bakalim ne zamana kadar dayanacagiz
aslinda ben bu konuda daha iradeliyim sanirim ama esim icinde bende bozmak zorunda kaliyorum
bu şekilde düşünürsen baştan kaybedersin zaza.. hiç başlamıcak gibi bırakman lazım.. senin sözlerinde ben kendine güveni göremedim.. ben 13 sene günde 1 paket içtim birkaç kere bırakma girşimim oldu burdaki ilk sayfada da görüldüğü gibi ama her seferinde nereye kadar sürecek diye düşünerek başlamadım kesin bitti diye düşündüm.. sende öyle düşündüm.. ve her başlangıcımda yine başarısız olucam diye aklımdan geçirmedim o benim için bi tecrubeydi dedim. önümü daha rahat görebilirm diye düşündüm..
25. günüm oldu çok şükür rüyalarım dışında o illetle bir daha buluşmadık.rüyalarım hariç her gece rüyamda o illetle kaçamak yapıyorum. tekrar başladığımı görüyorum ve rüyamda bu duruma çok üzülüyorum sonra uyanınca oh be rüyaymış diyorum.:)))sositososito
evet kesinlikle dogru söylüyorsun
ben uzun süredir birakmak icin ugrasiyorum ama malesef her defasinda yeniden yneiden basladim
bugün su saate kadar sadece iki tane ictim cok cok azalttim cok sükür
günlük ictigim sigara 5 i gecmiyor
ama arkadas ortamlarinda cok zor oluyor elimim kolumu koyacak yer bulamiyorum sanki yapmam gereken biseyi yapmamisim gibi geliyor ne kadar sacma degilmi
sanki muhabbetten hic zevk almiyorum bos bos oturuyorum gibi hissediyorum
bunun üstesinden nasil gelirim bilmiyorum:sinifsinif:
Merhaba. Forumu birkaç aydır takip ediyorum ama ilk defa dün akşam yazdım ilk mesajımı.
20 yaşındayım ve 4 yıldır sigara içiyorum. Yaklaşık altı aydır sigarayı bırakma konusunu düşünüyor fakat cesaret edemediğim için derslerimi, sınavlarımı bahane edip erteliyordum. Sonunda bugün uyandığımda bir şeyleri değiştirme zamanımın geldiğini fark ettim ve oturup bir hesap yaptım. Annemle beraber yaşıyorum ve ikimizin sigaraya bir günde verdiğimiz para 9 lira. Ayda 270 liraya denk geliyor ki, bu da hiç az bir miktar değil. Annemle bu konuyu konuştum ve birlikte bırakmaya karar verdik. Bu gece son sigaralarımızı içeceğiz. Bir süredir içtiğim sigaralar midemi bulandırıyor zaten, yarısında söndürüyorum. Sanırım üstesinden gelmek pek zor olmayacak. Üstelik gördüğüm kadarıyla birbirimize destek de oluyoruz burada.
süpeerr :lepi: zorlansanda bu geçici bi dönem unutma.. bugün komşular geldi hepside bu mereti içiyolar ama balkona çıkıp içtiler çok takdir ettim gerçekten. içeride için desemde olmaz dediler.. ama içerde içselerdi onların dumanından benimde boğazlarım acıyacaktı biliyorum.. iyi oldu balkona çıkmaları..bbknur, tebrik ediyorum. Bir daha elimi bile sürmek istemiyorum ben de. Kendini o parmaklıkların dışına atmayı başarabilenler çok şanslı gerçekten.
İlk günün çok daha zor geçeceğini sanıyordum. Sadece alışkanlıktan, örneğin kahvaltıdan sonra "İçeri gidip sigaramı alayım." diye düşündüm bir an için. Sonra da, "İyi ki artık sigara içmiyorum, yoksa yine bir sürü bahaneyle kendimi zehirlemeye devam ediyor olacaktım." dedim. Bilgisayar başında otururken sigara paketim hep sağ tarafımda olurdu mesela. Arada elim gidiyor yine. Ama söylediğim gibi, sadece anlık şeyler bunlar ve beni zorlamıyor. Gayet sakin ve neşeliyim bugün.
Gerçekten çok önemli çevredekilerin düşünceli ve ince olmaları da. Siz bırakalı ne kadar oldu lightlife?süpeerr :lepi: zorlansanda bu geçici bi dönem unutma.. bugün komşular geldi hepside bu mereti içiyolar ama balkona çıkıp içtiler çok takdir ettim gerçekten. içeride için desemde olmaz dediler.. ama içerde içselerdi onların dumanından benimde boğazlarım acıyacaktı biliyorum.. iyi oldu balkona çıkmaları..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?