Önceden sigara bir zenginlik ifadesiydi asaleti fln temsil ederdi ki bunu eski türk filmlerinde rahatca görebiliyoruz zengin kızların ev partilerinde sigara içmeleri yada yatta güneşlenirken sigara içmeleri fln.. ama günümüzde maalesef 2. sınıf insan olarak değerlendiriliyor. Düşünsenize arkadaşlarınızla bi ortamda hoş sohbet kahvaltı sonrası kalkıp dışarı çıkıyor ve sigara içiyorsunuz kapının önünde gelen geçen size bakıyor :bbo: acıyarak bakıyorlar.. içlerinden kimbilir neler geçiriyorlar.. siz ise hırslı hırslı sigaranızdan nefes çekiyorsunuz.. ne kadar zavallı gözüküyorsunuz aslında değilmi çareyi dili aklı olmayan bi maddeden arıyoruz.. sonrasında içeri giriyoruz arkadaşlarımızın yanına.. nasıl da çirkin kokuyoruz :sinifsinif: :sinifsinif: ama arkadaşlarımız bizi kırmamak için birşey demese de çok iğrenç kokuyoruz :sinifsinif: biz böyle kokuyorsak peki ya ciğerlerimiz ne durumda??? tabi onları göremiyoruz :)Merhaba
size taptaze animi anlatayim bilmiyorsunuzdur ama 10 gundur Amerikadayim hesapta tatil ama sigra kabusuna donusen bir tatil. Marblehead (MA) da daha 2 yasinda konusmayi bilmeyen bir bebenin No Smoking sozleri beni cok etkiledi ve yaklasik 60 dakika icinde icecegim sonm sigaradan sonra sigaraya noktayi koyacagim. Bu sadece bir ornek hayatim boyunca sigara ictigim icin bu kadar asagilandigimi hatirlamiyorum. Bunu hak edioyorsaniz buyrun devam edin ama benden bu kadar.... Her yerde yuzunuze vuruyorlar hic hos olmayan bir manzara' 2 kez tutuklanma ile karsi karisya kaldim gerekce birinde bahcede sigara icmem digeri sigrayi ufledigim yon. Traji komik ama aci gercekler... benden buraya kadar....
hayatımızın her aşamasına sokmuşuz bu maddeyi;
sinirliyken sırdaşımız
neşeliyken arkadaşımız
keyifliyken dostumuz olmuş..
bıraktıktan sonra şunuda farkettim.. sigarayı bıraktıktan birkaçgün sonra alışverişe gittim amacım sigaraya vereceğim parayı gönül rahatlığı ile harcayıp kendimi ödüllendirmek ve 3 aylık sigara paramın tamamını harcayarak geri dönüşümün olmaması.. dolu dolu kıyafet denedim hepside çok yakıştı hangisini alıcağımı hangisini almayacağımı düşünürken aynanın karşısında içimden bises "çok yoruldum şu güzel elbiseleri alayımda dışarıda bi sigara tüttüreyim " dedi. o anda kendime geldim sigarayı bıraktığım aklıma geldi ilkönce üzülsemde sonradan unuttum bu düşüncemi. :) diyeceğim oki insan sigara sonrası yaptığı her harekette o geliyor aklına ama o hareketi ikinci kez yaptığınızda gelmiyor. mesela haftasonu piknikteydik aklıma geldi :) şöyylee tüttürsem bi tane dedim ama umursamadım düşüncemi geçti bitti.. :) sigara sonrası ilk iş görüşmeme giderkende aklıma geldi iş görüşmesi sonrası da geldi.. :) eminim yaz tatilimde de ilk 2 gün gelir ve bir dahaki yaz tatillerimde gelmez.. o sebeple insan zamanla onsuz yaşamında keyifli olduğunu onsuzda stresle başa çıkabileceğini anlıyor.. bazen telefonuma sigarayı bırakmanında yardımcı olalım tarzında mesajlar geliyor gülüp geçiyorum.. insan isatesin yeter kendine inansın yeter arkadaşlar.. a.s
kesinlikle katılıyorum eğer onsuz yapamayacağınızı düşünüyorsanız, çocuğunuz eşiniz bırak demesine rağmen bırakamıyorsanız bağımlısınız.. Ve eğer ancak ve ancak siz isterseniz bırakırsınız..Buna ek olarak sigara icenlere de burada bagimli deniyor ! Oysa biz Turkiye'de bagimli kelimesini esrar vb. kullananlara diyoruz degil mi bizi ayni kefeye koyuyorlar once yanlis geldi ama bagimli degilseniz buyrun birakin sigarayi.... BIRAKAMIYORSANIZ BAGIMLISINIZ
evet nokta zamani....
27 Nisan 2010 20:15 filan Salem MA
tebrik ederim bu karar hayatında kendine verdiğin en büyük hediye :lepi: vereliniortak