• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Allen Carr- Sigarayı bırakmanın kolay yolu arkadşalar bu kitabı okuyupta satmak isteyen varsa almak istiorum bulamadım ben

bende sigarayı bırakalı 8 . günüm ilk üç günden sonrası nikotein isteğim azaldı ve sonra alışma sigarasızlığa alışma dönemimimi atlatmatayım

sigarayı bırakan arkadaşları tebrik ediyorum buradan.tam tamına 5 ay oldu ve altıncı aya girdim sigarayı bırakalı.sigara içtiğim günleri hatırladıkça,ne kadar gereksiz bişey yaptığımıçok daha iyi anlıyorum şimdi.her ne iş yaparsam yapayım elimde sigara mutlaka olurdu.ya da sırf o aptalca şeyin nefesini içime çekmek için,benim için çok önemli olan hayatımdan özel molalar verirdim.yani kendi zamanımı çalardım.inanın şu an çok saçma geliyor sigara içmek.ben nasıl böyle bişey yaptım yıllarca diye kendime kızıyorum.isteyen tüm arkadaşların bırakması temennisiyle

Bugün 5. günüm.Huzursuzum...Regl oluyorum.Sanırım o yüzden.Ama hiç krize falan girmedim.Ağlayıp sızlanmadım.Kimseye bulaşmadan,sessiz sakin geçiriyorum günlerimi.Sigaraya ne çok zaman harcıyormuşum meğer.Aynı gündelik işlerimi yapıyorum,üstüne birde tv karşısında keyif yapıyorum.Sosyal hayatımdan vazgeçmedim.Sadece 5 gündür sigara kullanan arkadaşlarımla görüşmedim.
Sigaranın tadını kokusunu düşününce içim ürperiyor.Canım istemiyor ama 10 yıllık alışkanlıktan olsa gerek aklımdan çıkmıyor.ınşallah sigarasızlığa alışma dönemim hep böyle sakin geçer.
Destek veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Siz nasıl kurtulduysanız bende kurtulacağım inşallah.
Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.ışin mantığını(mantıksızlığını)mükemmel şekilde anlamanızı sağlıyor.Sonrasında zaten içmeye devam etsenizde her sigaranızı sorgular hale geliyorsunuz.

Bugün 5. günüm.Huzursuzum...Regl oluyorum.Sanırım o yüzden.Ama hiç krize falan girmedim.Ağlayıp sızlanmadım.Kimseye bulaşmadan,sessiz sakin geçiriyorum günlerimi.Sigaraya ne çok zaman harcıyormuşum meğer.Aynı gündelik işlerimi yapıyorum,üstüne birde tv karşısında keyif yapıyorum.Sosyal hayatımdan vazgeçmedim.Sadece 5 gündür sigara kullanan arkadaşlarımla görüşmedim.
Sigaranın tadını kokusunu düşününce içim ürperiyor.Canım istemiyor ama 10 yıllık alışkanlıktan olsa gerek aklımdan çıkmıyor.İnşallah sigarasızlığa alışma dönemim hep böyle sakin geçer.
Destek veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Siz nasıl kurtulduysanız bende kurtulacağım inşallah.
Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.İşin mantığını(mantıksızlığını)mükemmel şekilde anlamanızı sağlıyor.Sonrasında zaten içmeye devam etsenizde her sigaranızı sorgular hale geliyorsunuz.

tebrik ederim:lepi: aklınıza gelmesi çok normal bu sürede. uzun süredir yaptığınız birşeyi hayatınızdan çıkardınız. ama bu aklıma geliyor demek canım sigara istiyor demek değil. unutmayın lütfen. İsterseniz google dan allen carr ın 60 dk lık videosunu da izleyin.

Dumansız günlerin devam etmesi dileği ile,

sevgiler,

Ben önce videoyu izlemiştim,dikkatimi çektiği için kitabı okudum ve benim için çok yararı oldu gerçekten.Evet kitabı bitirdiğimde bırakma kararıma sadık kalamadım,bırakamadım ama beynim artık uyarılmıştı ve bilincim açılmıştı.Sigarayı her içişimde beynim bunu sorguluyordu.Ve ne kadar yanlış ve saçma bir eylemde olduğumun farkındaydım artık.
Artık canım istemiyor ama aklıma geldiğinde "şu an duyduğum isteğin içerken hissettiğimden bir farkı yok.Aktif içiciyken de bu hissi günde 20 kere hissediyordum" diyorum.
Ne zaman sigara kelimesi beynimden silinecek bunu merak ediyorum?
Yoksa sürekli bununla mı yaşayacağım?

ben ilk günü alleni videosunu izledim iyice yüreklendim oyalandım sürekli aklıma geldikce ve üçüncü günü regl oldum felaketti ağladım durup dururken hiç bişe yokken inanın önüme gelene sebesiz yere bağırdım kırdım etrafımdakileri onlarda bildikleri için sigarayı bıraktığımı fazla üzerime gelmemeye çalıştılar ama muhasebe bölümünde çalıştığım için iş yerimizde ben daraldım fazla fazla saat başı sürekli müzik şarkı uğraşlarla zamn geçirdim ama benim gecen ramazan bayramında da aynı şekilde bir ay dayandım arkadaşlar içmedim bi anda kendime hakim olamayıp bi tane içer bidaha süremmem elimi dememle tekrar başladım benım tek korkum bu kendime hakim olamayıp kendimi bi bahaneyle kandırıp tekrar başlama korkusu yapamam değil yaparım ben kendime çok güveniyorum annem için geleceğim için yapmak istiyorum ben dört senelik içiciyim arkadaşlar youn başındayken bana yardım edin daha başkada bişe istemem ailemde kimse içmior arkadaşım alıştırdı işyerinde iç bi tane çekemiosun içine falan filan drken bir iki ben başladım paket almaya öyle arkadaşlar ben eski günlerimdeki gibi içmeyen biri olmak için cabalıyorum unutucam bi şekilde ama nasıl bilmiyorum aklıma geldikce açıkcası cafein nescafe tüketiyorum ve kola içiyorum :(

Ben önce videoyu izlemiştim,dikkatimi çektiği için kitabı okudum ve benim için çok yararı oldu gerçekten.Evet kitabı bitirdiğimde bırakma kararıma sadık kalamadım,bırakamadım ama beynim artık uyarılmıştı ve bilincim açılmıştı.Sigarayı her içişimde beynim bunu sorguluyordu.Ve ne kadar yanlış ve saçma bir eylemde olduğumun farkındaydım artık.
Artık canım istemiyor ama aklıma geldiğinde "şu an duyduğum isteğin içerken hissettiğimden bir farkı yok.Aktif içiciyken de bu hissi günde 20 kere hissediyordum" diyorum.

bırakan arkadaşlar söyleyebilirmi bunun cevabını ? lütfen bende aynı sorunun cvbını merak ediyorum ? sigara kelimesi ne zaman unutucam ben = yani yıllarca düşünerek yapamam yakarım bitane bi zaman dilimi söyleiyn?

1 ay içmeyim tekrar başlamandaki hata bence bu olayı "dayanmak" şeklinde nitelendirmenden kaynaklanıyor.Ben onlarca kez bırakma teşebbüsünde bulundum ve hiçbiri 5 gün sürmemişti.Hatta bir keresinde bırakıyorum dediğimin üstünden yalnızca 3 saat geçmişti ki kendimi saçım başım dağılmış,gözlerim şişmiş,önümde bilmem kaç çeşit abur cuburla feryat figan ederken buldum.Sanırsın ki uyuşturucu krizindeyim.Oysa ki ben günde 5-6 tane içiyordum.Çünkü sürünerek,ağlayıp sızlayarak,dayanmalıyım dayanmalıyım diyerek bırakılamayacağını bildiğimden uzatmadan devam ettim.
Şu ana kadar 5 günün içinde hiç ama hiç ağlayıp krize girmedim.Bu yüzden başaracağımı düşünüyorum.Bırakmak tabi ki kolay değil.Ama bırakmak istiyorum.Artık sigara bağımlısı olmak istemiyorum.Sağlıklı bir anne olmak istiyorum.

Bence sende geçirdiğin 8 günün önemi düşün.Vazgeçsen bile,yaktığın ilk sigarada bile tekrar bırakman gerektiğini düşüneceksin.Bırakma kararından emin ol,üzülmek yerine,kötü hastalıklı eski bir yoldaştan ayrıldığın,kendini bundan kurtardığın için mutlu ol.Sorun bence burda.Sigaradan ayrılırken sevinmek yerine üzülüyoruz.Sonra da kendi yarattığımız bir sorunda tekrar ona sığınıyoruz.
Bir yerde sigara için "kanser çubuğu " diye bahsetmişlerdi.Ne kadar acı bir şey.Herşeyin bilincinde olup bu zamada hala kanser çubuğuyla avunmak ne kadar acı...

3 ayı devirdiğinizde aklınızın ucuna bile gelmiyo inanın.. :lepi:

3 ayı devirdiğinizde aklınızın ucuna bile gelmiyo inanın.. :lepi:

Süper moral verdin ligthlife cım benim.Senin deneyimlerin benim için önemli.Sende bırakırken çok sıkıntı çektin çünkü.İyi ki bırakmışım diyosundur şimdi.boshayallersmile

evet iyiki bırakmışım diyorum şimdi çok çok rahatım:) ençok hoşuma giden taraf ise cebimde paramın hiç bitmemesi :)

Vallahi doğru söylüyosun.Bozuk para falan hiç eksilmiyor.Önceden markete girince falan önce sigara paramı ayırırdım,en lüzumluları alırdım.Yiyecek içecekten kısardım bazen.Şimdi canımın istediğini alıyorum.Zaten çok zayıfım,kendime bakıcam artık,iştah açılmışken yiyebildiğim kadar yiyiyorum.Cüzdanımda bozuk para yığıldı.

Back