• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

bu gün sigara içmediğim 3.gün...
tam 17 yıldır günde 2 paket sigara içen biri olarak,iyi gittiğimi söyleyebilirim.sadece şu varki fazla yemeğe başladım...1 ay önce diyete başlayıp 6 kilo vermiştim.sanırım o 6 kiloyu 1 hafta 10 günde geri alacağımohaoldumsmile
ve kahve alışkanlığımdan da vazgeçmeliyim.çünkü ne zaman kahve içsem sigara arıyorum..
offf sanki bu gün biraz zorluyor beni...ne zaman geçecek bu ben diyetteyim der gibi, ben sigarayı bırakıyorum deme hissinin olumsuzluğu....

Son düzenleme:
ikinci denememde başardım nihayet ve bir yıl oldu bırakalı, hiçte aramaz oldum artık. ilk denememin ve 9 ay dayanabilmemin yanında bedenime 9 kilo hediye etmiş eylem. acemi bir bırakıcı olarak olaya çok yanlış girmişim bunu anladım. sigaranın yerine bişeyler ikame etmek son derece yanlış. bu sizin daha çok sigara düşünmenize yol açıyor. bir de sigara ile kombin ettiğiniz örn. çay, kahve yada içki ne varsa bunlardan bırakma aşamasında uzak durmak ta çok yanlış. bu aşamada hayatınızdan hiçbirşeyi (sigara haricinde) çıkarmayınız bence. çünkü özveride bulunduğunuzu düşünecek ve mutsuz olacaksınız. bir de karar vermiş olsanız dahi "bir daha hiç içemeyecek miyim" düşüncesini hafifletmek için yanınızda bir paket bulundurun. içmesenizde varlığı avutuyor. aklınıza geldikçe erteleyin. erteledikçe erteleyin bi bakmışsınız günler haftalar geçmiş. ve artık yanınızda taşıdığınız paketi zevkle çöpe atabilirsiniz. ikinci denememde ben bu yöntemle başalırı oldum. her yöntemi deneyenler ve başaramayanlar bide bunu denesin.

hmm birde mutlaka tavsiye edilmiştir, bende önereyim Allen Carr' ın "Sigarayı bırakmanın kolay yolu" adlı kitabını okudum bırakmaya karar verdiğimde, çok faydasını gördüm. Kitap diğer yöntemlerden çok farklı yaklaşıyor olaya. Sigara içmenin anlamsızlığına vakıf oluyorsunuz. Alın ve okuyun arkadaşlar.

tam 17 yıldır günde 2 paket sigara içen biri olarak,iyi gittiğimi söyleyebilirim.sadece şu varki fazla yemeğe başladım...1 ay önce diyete başlayıp 6 kilo vermiştim.sanırım o 6 kiloyu 1 hafta 10 günde geri alacağımohaoldumsmile
ve kahve alışkanlığımdan da vazgeçmeliyim.çünkü ne zaman kahve içsem sigara arıyorum..
offf sanki bu gün biraz zorluyor beni...ne zaman geçecek bu ben diyetteyim der gibi, ben sigarayı bırakıyorum deme hissinin olumsuzluğu....

seni şiddetle tebrik ediyorum aaybis :lepi: hayatın boyunca kendine ve ailene ve tabiki sevdiklerine hediye ettiğin en büyük hediye bu.. :lepi: bende ilk zamanlar inanki çok zorlandım hatta ilk sayfaları okursan ilk denemem başarısızlıkla sonuçlandı ama yılmadım tekrar baştan başladım ve inat ettim.. dedimki ben istemezsem kimse zorla benim bedenime bu zehiri sokamaz :kızgın: ben bıraktım ama kimseye ilan etmedim ben bıraktım diye sende öyle yap.. sigara ikram edenlere yada sigara arkadaşlarına şimdi istemiyo canım falan de.. bıraktım dersen alay edecekler belkide seni sınayacaklar sinirin bozulacak şevkin kırılacak yine çareyi bu zıkkımda arayacaksın.. boşver hiç deme kimseye. sadece eşin yada yakınındaki kişi bilsin.. ve sigara paketi bulunsun yanında.. istesem içerim ama içmek istemiyorum diye düşün.. insanların yasaklara karşı ayrı bi düşkünlüğü vardır.. eğer senin beynine bu yasak olarak kazınırsa inadına gider 1 paket alır içersin o sebeple 1 s,gara paketi yanında bulunsun ama dediğim gibi istemediğim için içmiyorum istesem içerim diye düşün ve kriz anında temiz havaya çık ve bol bol temiz hava çek içine..
inanki zamanla geçiyor bitiyor..

bu arada bende diyet yapıyorum. sigarayı bırakmadan önce 80 kilo idim sanırım. sigarayı bıraktım çok da kilo almadım ama zamanında kendimi frenlemiş olmanında etkisi var bunda..2 yada 3 kilo aldım ama onuda verdim şimdi şuan 79 kiloyum.. 65 kiloya düşmek istiyorum ve o illeti kesinlikle aramıyorum.. Allah aratmasın :Saruboceq:

hmm birde mutlaka tavsiye edilmiştir, bende önereyim Allen Carr' ın "Sigarayı bırakmanın kolay yolu" adlı kitabını okudum bırakmaya karar verdiğimde, çok faydasını gördüm. Kitap diğer yöntemlerden çok farklı yaklaşıyor olaya. Sigara içmenin anlamsızlığına vakıf oluyorsunuz. Alın ve okuyun arkadaşlar.

evet o kitabı zaten bırakmak isteyen herkeze tavsiye ediyorum hatta doktoruma bile tavsiye ettim. a.s eşimde o kitap sayesinde 1 günde bırakıverdi a.s

durun bakalım, dont panic:)

nikotini içinize çekmeniz ile yerine yemek yemeniz farklı birşey. O yüzden onu bırakınca yemek yemek zorunda değilsiniz.

kahvenin yanındaki sigara özel geliyor size su anda belli. Canınız çok sıkkınken içtiğiniz sigara ile kahvenin yanında içtiğniz sigara aynı. Maalesef aynı zehirler var içinde.

lütfen hemen bir Allen Carr- Sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabı edinip kilo ve kahve problemnizi canınızı sıkmadan çözün. bulmakta sıkıntı yaşarsanız lütfen mesaj atın bana.

sevgiler,

tebrikler Vera:) o kitabı TR de yapan ekip ile çalışıyorum ve bu mesajları tüm ekiple paylaşıyorum ben.

selamlar,

evet o kitabı zaten bırakmak isteyen herkeze tavsiye ediyorum hatta doktoruma bile tavsiye ettim. a.s eşimde o kitap sayesinde 1 günde bırakıverdi a.s

bende aynen etrafımda kim sigara kullanıyorsa tavsiye ediyorum. Çünkü mutsuzlar ve bi şekilde kurtulmak istiyorlar, benim eşimde videosunu izledi ve hemen bıraktı. Artık hiç aramıyoruz sigarayı.

tebrikler Vera:) o kitabı TR de yapan ekip ile çalışıyorum ve bu mesajları tüm ekiple paylaşıyorum ben.

selamlar,

sevgili ebruli, o kadar hayırlı bir işe vesile oluyorsunuzki. Ne zaman aklıma gelse yazara hayır dualar gönderiyorum. tabi bu iyilik hareketini devam ettiren ekibi gözardı etmemek lazım, hepinize teşekkürler...selamlar a.s.

sevgili ebruli, o kadar hayırlı bir işe vesile oluyorsunuzki. Ne zaman aklıma gelse yazara hayır dualar gönderiyorum. tabi bu iyilik hareketini devam ettiren ekibi gözardı etmemek lazım, hepinize teşekkürler...selamlar a.s.

canım veracım, neler neler yapıp bizim beynimizi yıkayan sigara firmaları boş durmuyorsa biz de boş durmuyoruz. çocuklarımıza tertemiz bir dünya bırakana kadar devam.

ne zaman desteğe ihtiyacınız olursa buradayım:)

sevgiler,

Merhaba kızlar..
Sigarayı bıraktım diye yazdığımdan beri neredeyse 1 ay geçti ve ben de o günden beri yazılanları okudum ama hiç yazmadım.Çünkü haftası olmadan tekrar içmeye başlamıştım.Çok utandığım ve mahçup olduğum için de söyleyemedim.
Ve şuanda 2 gündür sigara içmiyorum.Bıraktığımı hissediyorum,bir ara içesim geldi ama pis kokmak istemediğim için vazgeçtim.
Bugün sigara kullanmayan arkadaşlarım bana geldi.Sigaraya hiç ihtiyaç duymadan çok keyifli olduklarını gördüm.Benim için bu iyi oldu.Azmimi artırdı.
Ayrıca burada sigarayı bırakmış bütün kızları çok kıskanıyorum ve imreniyorum.ınşallah bende başaracağım....Başarmalıyım...Hastalanmak istemiyorum...Ömrümün sonuna kadar pis kokan bir bağımlı olarak yaşamak istemiyorum..Sigara içen bir anne modeliyle büyüyüp kızımın da büyüdüğünde sigara içmesini asla istemiyorum...
Sigaradan sonsuza dek kurtulmak istiyorummmm

Herkes nerede yaaa?
Neyse bugün 4. günüm ve sigarayı bıraktığımı düşünüyorum artık.Çok da gereksinim duymuyorum ama geçen seferde böyle olduğu için yinede temkinliyim.Cildimin daha yumuşak ve pürüzsüz olduğunu farkettim.Azıcık renk geldi sanki.Bir de miiis gibi kokuyorum artık.Aslında gerçekten çok mutluyum.
Çoğu zaman aklımda ama şimdi gidip bi paket alsam ne değişecekki,onuda sürekli bırakma isteğiyle içicem ve pişman olucam zaten.
Bırakan arkadaşlar,ne kadar zaman sonra" tamam artık tamamen kurtuldum aklıma bile gelmiyor "dediniz?

tebrik ederim nadirem.. ben bıraktıysam sen hayli hayli bırakırsın stres yapma ve çözümün bu illette olmadığını kendine kabullettir yeter.. bak ben bıraktım bi de diyete başladım.. isteyince insanın yapamayacağı şey yok inanki.. geçenlerde markete gittim benim illet 4,5 olmuş yazık günahh.. bu zamana kadar verdiğim paraya yazık.. bu seneki sigara parasıyla tatile gidicez Allah'ın izniyle.. rezervasyon yaptırdık bile :)

Canım yaa..Az önce senin serüvenini baştan sona okudum ve seni çok tebrik ediyorum.ınsan kesin karar verince oluyor işte.Bu sefer bende çok kararlıyım.Aslında günler o kadar çabuk geçiyor ki..Bir an önce,hastalanmadan ,daha fazla para harcamadan ,en az zararla kurtulmak en mantıklısı.Kendimi ömür boyu sigara kullanan biri olarak düşünemiyorum.Eşim de çok sevindi.O içmediği için aslında zorlanmıyorum.
Canın istemiyordur artık değil mi lightlife?

teşekkür ederim nadirem. artık hiç istemiyo canım şöyleki çok çok çok sinirli olduğumda bile gelmiyo aklıma çünkü beynim artık kabul etmiş durumda " içsem durum düzelecekmi diyo beyin :) hemen otomatikman cevap hazır maalesef düzelmicek:)" benim yaşadıklarım umarım sana kılavuz olur mesela ben krizim tuttuğunda cama çıktım derin derin nefes aldım.. aklıma geldiğinde erteledim hep.. ama evde o illetten mutlaka bulundurdum onu bulundurma sebebim ise "aslında ben içebilirim ama istemiyorum" demek içindi.. evde olmasa kriz geldiğinde gider bakkala alırım ve sonrasındada içerim düşüncesi ile evdeki son sigaralarımı atmadım.. sonra eşime bıraktırdım o da kitabı okuyarak bıraktı çokta rahat bıraktı sinirsiz stressiz.. hatta ona takılıyodum bende başlayımda kitapla bırakayım ne rahat bıraktın diye yerimseniben dalgamı geçiyosun yeniden başlamakmı asla demezmi :)) ozaman eşiminde bu işi beyninde bitirdiğini anladım.. bu arada babamlarda bizdeydi oda bize özendi ve bıraktı :))) enişteme kitabı verdim kitabın yarısında bıraktı sigarayı 2 hafta sonra başladı ama kitabı tam olarak bitirmemişti o :)
eminimki sende kurtulacaksın.. yeterki inat ett.. o illete yenilme.. ağla sızla ama sil beyninden.. ben şuan çok rahatım Allah aratmasın :)

Merhaba kızlar..
Sigarayı bıraktım diye yazdığımdan beri neredeyse 1 ay geçti ve ben de o günden beri yazılanları okudum ama hiç yazmadım.Çünkü haftası olmadan tekrar içmeye başlamıştım.Çok utandığım ve mahçup olduğum için de söyleyemedim.
Ve şuanda 2 gündür sigara içmiyorum.Bıraktığımı hissediyorum,bir ara içesim geldi ama pis kokmak istemediğim için vazgeçtim.
Bugün sigara kullanmayan arkadaşlarım bana geldi.Sigaraya hiç ihtiyaç duymadan çok keyifli olduklarını gördüm.Benim için bu iyi oldu.Azmimi artırdı.
Ayrıca burada sigarayı bırakmış bütün kızları çok kıskanıyorum ve imreniyorum.İnşallah bende başaracağım....Başarmalıyım...Hastalanmak istemiyorum...Ömrümün sonuna kadar pis kokan bir bağımlı olarak yaşamak istemiyorum..Sigara içen bir anne modeliyle büyüyüp kızımın da büyüdüğünde sigara içmesini asla istemiyorum...
Sigaradan sonsuza dek kurtulmak istiyorummmm

tebrik ediyorum nadirem sakın pes etme :lepi:destekliyoruz seni :1hug:

Back