Allen carr ı bende aldım netten 5 tl arkadaşlar bilginiz olsun.Geçen yıl almıştım ama o kadar zamlanmış olması mümkün değildir.Bu arada şu an elimde ve sona yaklaşıyorum yarın bende bırakacağım.Bu arada 14 yıldır sigara kullanıyorum günde 1 paket.Kitabı geçen yılda okumuş ve bırakma girişiminde bulunmuştum ama yeterince sindirememişim sanırım.Bilmiyorum yazanlar vardır belki ama hakikaten etkili bir kitap burda bir kaç arkadaşın yazdıklarını okuyunca allenın aman dediği tarzda düşünceler gördüm.Bu konunun bilir kişisi değilim ama aktarmak istedim.Son sigarayı içip bıraktım dedikten sonra endişe etmemek gerekiyor nikotin ihtiyacını küçük canavar olarak nitelendiriyor ve o o kadar hafif sıkıntılar yapar ki kolaylıkla atlatılır diyor.Asıl canavar bilinç altımızda bu işin çok zor olacağına inanmış olmamız diyor.Nasıl olacak becerebilecekmiyim diye düşünmememiz gerekiyor yani.Bunu tabii kitap süresince işlediği için benim anlatımımdaki kadar kuru olmuyor bunu düşünebilmek.
Geçen hafta ciğerlerimden dolayı çok sıkıntı çektim çok korktum ben ki her saat içmiycem desemde dayanamayıp içen biriolarak4,5 saat içmedim ve aklıma içmekte gelmedi çoklukla ve bunun beynin şartlanması ile alakalı olduğunu çok iyi anlamama sebep oldu.Yarın inşallah sigaraya veda edicem ve dönüpte bakmıycam bile bitmiş gitmiştir diycem.Birde ben çevreme sigarayı bıraktım falan diye duyurp oflanıp puflanmıycam nasıl gidiyor diye sorulara maruz kalmak istemiyorum bu son derece doğal ve hiç farkında değilmiş gibi davranacağım yani aldığım kararlar bu doğrultuda.Eşimde içiyor ama benim yanımda içme aman demiycem.Bıraktığımı bile kendi izlesin görsün söylemiycem.Bıraktım sinirliyim ne zaman geçecek demiycem.Bir şeyler olmasını beklemiycem.Canım çok isterseki bunu sanmıyorum dediğim gibi buna beyni şartlamak önemli tespih çekeceğim Allahım yardım etsin.
Ne biliym öyle işte kitabı okuyarak bu düşünceleri yerleştirdim beynime.Bundan kurtulmak zorundayız.Ve bu çok zor birşey değil.
Ben tam bir bağımlıyım hani basite almış yazmama bakmayın ama inanıyorum kendime ilk kez inanıyorum.Allah hepimizi amacımıza ulaştırsın inşallah