ya hayretsiniz yaa ben 2 hafta önce basladım ve şuan bir kumbaram yok artık.
burayı görünce çok hoşuma gitti arkadaşlar..bende 18 yaşından itibaren her ay kenara bozuklukları attım kesintisiz şekilde en az 50 ytl belirledim kendime.yedi buçuk yıl oldu arada attıgım ekstra paralarla şuan 7500 ytl biriktirmişim.bence herkes böyle yapmalı.ay oldu 20 ytl ay oldu 100 ytl kenara attım isteyince oluyor bu arada yaşım 26.seneye inş.küçük bir arsa almak istiyorum.eşimin bu paradan tabiki haberi yok.olmaz demeyin yıllar çabuk geçiyor ve gerçekten birikiyor.kumbaraya devam..
ben bugün açıcam kumbara değil de eski çantama doldurdum bozukları
ama ne zaman başladım tam hatırlamıyorum
sanırım 1 ayı geçti
ben sadece bir ev sahibi olma umuduyla para biriktiriyorum,başka hiçbirşey için kendimi kasmam hayatta,ama ev çok önemi.mortgage kredisi için peşinat biriktiriyorum.ben maaşımı alır almaz ihtiyaçlarımı ayırıp 1 yıl vadeli hazine bonosu alıyorum ve o parayı unutuyorum.harcayıp ay sonu kalanını da bankaya atarım deyince para biriktirilmiyor bence.para biriktirmek bir alışkanlık tıpkı sigarayı bırakmak gibi.
bayanlar benim en kötü huyum maaşımı alır almaz kuruş harcamadan çeyrek alırım.şimdide çok sıkışkınım hiç param yok.nişanlımlar gelecekler.acaba çeyreğimden birini bozdursammı.ama hiç kıyamıyorum.allahım ne yapsam ki.yardım edin bayanlar.maaşa daha var.