hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

kızlar hepinize tek tek tşk ederim nekadar cesaret veren sözler yazmışsınız benimde korkum o alttan bakmalar işte ebelerin gelip gelip açıklık varmı diye baktıkları :18: ama yinede gönlüm normal doğumdan yana kalbim gönlüm içimin istediği normal doğum ama bebişim ne zaman gelecek bilmiyorum babasıda bugün geldi yanıma ama bebişim nazlı inşallah buraya gelir güzel haberlerimi yazmak nasip olur :34:

inan pamukkk inan karalıyım:) bizimde babamız haftasonu için geldi ona da videoları izlettim oda normal doğum dedi en sonunda. bu salı nstye gircem bakalım randevum var inş her şey yolunda bir doğum yaşarız.

doğum hikayelerinizi bekliyorum kızlar bir kaç hafta sonra tecrübeli anneler olucaksınız

doğum hikayesi mi:))) nerde o günlerrrr inş:) hep hayal kuruyorum zaten şöyle kolay normal doğum yapmışım. halama çekmeyi umuyorum kapının arkasında kendi başına ayakta doğurmuş:)

Redbulll ozmn hepimiz insallah halana cekmisiizdir:1:hepimziin dogumu su gibi aksin gitsinn insallah:36:

inş cnm çekeriz. kadın kendi eşini kendi çıkarmış yaaa doğumda.ama çok hareketli kadın walla son ana kadar çalışmış ve çok ağır taşıyormuş.. ben hayatta okadar cesur biri olamadım hayatımda. küçük bir adet sancısında bile bayılıp acillik olurum:(

inan pamukkk inan karalıyım:) bizimde babamız haftasonu için geldi ona da videoları izlettim oda normal doğum dedi en sonunda. bu salı nstye gircem bakalım randevum var inş her şey yolunda bir doğum yaşarız.

canım normal doğumdan korkuyoruz diyoruz ama emin ol sezaryan daha ürkütücü doktor gün verdi gel şu gün alalım bebeğini dedi ama cesaret edipte yapalım demedim olmaz dedim ben yinede normal doğumdan yanayım korksamda tırssamda yinede normalden şaşmıcam sağlığım el verdiği sürece sorun çıkmassa sende kararlı ol sonuçta sancıları 1 gün çekicez sonra hemen bebeğimiz kucağımızda ve ayağa kalkmakda kolay olacak normal doğumun öyle avantajları varki sende bende şaşmayalım normalden ve buraya gelip güzelce doğum hikayemizi paylaşalım zaten normal doğum yaparsam kesinlikle paylaşıcam ben senden önce yapıcam sanırım doğumumu gelir buraya anlatırım sanada canım Allah kolay doğum nasip etsin hepimize :16:

doğum hikayelerinizi bekliyorum kızlar bir kaç hafta sonra tecrübeli anneler olucaksınız

canım ogünleri görürsem Allah nasip ederse kesinlikle burada paylaşıcam hemde doğumun ertesi günü :34: inşallah size güzel örnek olmayı nasip eder Allah

çatıya gitseydin eğer pamuk belki nişanın gelir doğururdun bile:) çatıdan sonra nişanı gelipte doğuran çokmuş yaa. bekliyoruz cnm doğum hikayeni. ama enteresan olan nokta şu aralık ve ocak annelerine bakıyorum da çoğunluğu sezeryan ???

çatıya gitseydin eğer pamuk belki nişanın gelir doğururdun bile:) çatıdan sonra nişanı gelipte doğuran çokmuş yaa. bekliyoruz cnm doğum hikayeni. ama enteresan olan nokta şu aralık ve ocak annelerine bakıyorum da çoğunluğu sezeryan ???

evet canım işin garip tarafıda burda zaten arkadaşımda dedi bana eğer çatıya gitseydin doğumun hızlanırdı diye ama ben gitmedim tabi neyapayım korkuyorum :18: buarada bende aralık annelerindeyim evet geneli sezaryan yaptı sonlarda bir kaç kişi biz kaldık bizlerde normal doğum beklediğimiz için herşeyin hayırlısı olsun :34:

bence gitmelisin çatıya, 5snye sürüyormuş ve de acımıyormuş. tek nefesle bitiyor yani. benim doktorum erkek ondan biraz utanıyorum ama normal doğum yapcağımıza göre çatıya da girmeliyiz. niye bu kadar sezeryanı tercih ediyorlar anlamıyorum doğrusu??

bence gitmelisin çatıya, 5snye sürüyormuş ve de acımıyormuş. tek nefesle bitiyor yani. benim doktorum erkek ondan biraz utanıyorum ama normal doğum yapcağımıza göre çatıya da girmeliyiz. niye bu kadar sezeryanı tercih ediyorlar anlamıyorum doğrusu??

canım bu cuma gününe kadar doğum yapmazsam cuma günü çatı muayenesine giderim artık ama artık doğurmak istiyorum ben ya :24: sezaryan sedyesini görseydin benim gibi acayip korkardın ben nasıl korkuyorum

sancın var mı peki cumaya kadar doğurabilir misin???? ben erken doğurcam gibi geliyor. peki çocuğun kafasını kasıklarında hissediyormusun?? ben hissediyorum. senin doğumun beni heyecanlandırıyor ya niyese

sancın var mı peki cumaya kadar doğurabilir misin???? ben erken doğurcam gibi geliyor. peki çocuğun kafasını kasıklarında hissediyormusun?? ben hissediyorum. senin doğumun beni heyecanlandırıyor ya niyese

sancılarım oluyo canım ama yalancı sancılar malesef :34: evet çocğun kafasını hissediyorum nerdeyse ama gelmez bu yaramaz gelmesss :1: şuan mide ağrım var fena bir şekilde gittim süt ısıttım geldim bakalım iyi olacakmıyım doğumu bende merakla bekliyorum mutlaka haber vericem :34:

normal doğum ağrısından bayılan var mı acaba bayılınca ne oluyor? sırf meraktan soruyorum tecrübeliler varsa söyleyebilirler mi??

evet yine tecrübeli annelerden yardım;
kolay doğum yapmanın yolları ne olabilir. mesela benim halam çok hareketliymiş kolay doğum yapmış. siz veya çevrenizde kolay doğum yapmış olan bayanlar ne yapmışta kolay yapmış. tabiki bünye meselesi ama biraz da çevresel faktörler muhakkak olur. hurma yemekte faydalıymış başka???

ben bol bol hurma yemiştim zaten doğuma kadar hiç durmadım çok hareketliydim doğuma on gün kala şehirler arası taşındık eşimin işi gereği yolda doğuracam diye çok korkmuşlardı ama bende bi doğuramadım:))

normal doğum ağrısından bayılan var mı acaba bayılınca ne oluyor? sırf meraktan soruyorum tecrübeliler varsa söyleyebilirler mi??

ben 20 haftalık bebeğimi kaybettim.suni sancıyla normal doğum yaptım.acı çekerken bayılma şansım yoktu ama sancı geçince bayılıyordum.başka bir aleme geçiyordum.sancı gelince titremeyle kendime gelip çığlık atıyordum.
etrafımda annem , eşim ve kardeşim vardı.onlarda anlatıyorlar halimi zaten.öleceğim sandılar ama bir şey olmadı.doğuma kadar çektim doğumdan sonra herşey bitti.

suni sancı doğumu hızlandırmak için veriliyor zaten çok felaket bi sancı ben doğuma gittiğim gün gece yemek yemiştim en son sancı geldikçe ıkın dediler ve ıkındım okadar aç susuz ve halsizdimki hiç gıkım dahi çıkmadı benim sadece sabrettim ve bol bol dua ettim dua ettikçe sancım hafifledi sanki 41. haftada doğum yaptım zaten bazıları soruyor kesiyi hissettin mi diye ama o sancıdan hiçbişey hissetmedim ama inanın Rabbim sabredenlerle beraber 9da başlayan doğumum akşam 7.45te meleğimi kucağıma almamla sona erdi çoook güzeldi herşey bana göre sadece sabır ve dua..

şimdi sancıyı bilmiyoz olayı bilmiyoz ya sanki sorunca öğreniyoruz da kolaylaşcakmış gibi geliyor halbuki yaşamadan nasıl öğrencez psikolojik rahatlama işte. derin nefes almak önemliymişte insan o acıda ve streste nefes nasıl alır. çok soğukkanlı olmak gerekir bence. peki kolay doğum yapanlar kaç cm açılasaya kadar normal ağrı çekti yani dayanılcak ağrı????
suni sancı daha kötü diyorlar ama şu aralarda çoğu kişi suni sancıyla doğuruyor?

Back