hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

valla delı olmayın ayrık ayrık ayrılmaya mı meraklısınız normal dogum bnce cok korkunc bi şey ben sezeryan oldum sadece adet sancısı gıbı bı sancı oluyo dogum sonrası abartmayın yarım saat ıcınde uyandım kalktım oturdum oglumu emzırdım o gun hastaneden cıktım ertesı gun banyomu kendım yaptım bı gun sonrada evımın işlerını yaptım bebegımle ılgılendım sıfır problem hele kı sezeryan olmusum
unutmayın anne olacaksınız ama ömür boyu da eşsınız sız. bı yerlerınızı darma dagın etmeyın.
kız gıbı duruyorum bn ıstege baglı sezeryan oldum
kuzenım ısrarla normal dogum yaptı anüse kadar kesmısler bosbol kalmıs pipisi:)

herkesde aynı şey olmuyor. 4 dikişim var eskisinden daha iyi durumda. korkunç falan, ayrılanda yok valla..

Benim bildigim pipisi olan insanlar karsi cinse mensup... yani kuzeninin hem pipisi var hem de normal dogum yaptiysa bu iste bir terslik olmali. :) Evet bir omur boyu es olabiliriz belki ama bu bir sure sonra annelikten istifa edecegiz anlamina gelmiyor. Cocuklarimiz ve bedenimiz bize verilen emanetler. Her ikisine de en dogru sekilde davranmak boynumuzun borcu. Gercekten gereklilikten sezeryan tercih eden arkadaslara saygim sonsuz, soz meclisten disari fakat omur boyu kiz gibi kalacagiz diye kendimizi sekiz kat kestirip bictirip , ustune de hem annede hem de bebekte dogum sirasinda ve gelecekte olusabilecek komplikasyonlari iceri buyur etmek bence mantikli degil. Olasilik kucuk olsa da sezeryandaki risklerin ve zararlarin normal doguma gore cok daha buyuk oldugu bilinen bir gercek. Normal dogum anneyi annelige, bebegi de hayata hazirlayan dogal bir surec.

Ek olarak cok gerekli degildi belki ama insanlari normal doguma karsi yanlis bilgilendirmemek icin paylasiyorum. Normal dogum yaptim ve sonrasinda ne ben ne de esim hicbir fark goremedik...hatta daha iyi bile oldugu soylenebilir. Deforme bir iki dogumda degil ucuncu cocuktan sonra " olasi" diye bilgi vermisti doktorum. Yok deforme oldugunu dusunen var ise de cok kucucuk bi operasyon ile eski haline dondurulebiliyor.

Selamlar.

zorunlu sezaryan yapmış birisi olarak vede üstüne sezaryan yapmış ablasını enfeksiyon kaptığı için neredeyse kaybetme tehlikesi yaşamış birisi olarak size canı gönülden katılıyorum sezeryan
hayat kurtarıcı bir operasyondur doğum tercihi olmamalıdır kesinlikle olması gereken doğal olan adında belli olduğu gibi normal doğumdur...

bence bir insanın normal doğum yapabilmesi için fiziksel uygunluktan ziyade psikolojik olarak hazır olması gerekli.haklısınız ayrık ayrık ayrılmak olarak nitelendiren bir insan zaten kaldıramaz normal doğumu.normal doğumda çok zorlanan insanlar da var hiç zorlanmayanda.ben henüz böyle bir deneyim yaşamamış biri olarak neden zorlanacağımı düşüneyim,neden çok kolay bir normal doğum yapabileceğime odaklanmayayım.zor olusa da takdiri ilahi,elimden bişey gelmez.ayrıca benim iki ablamda ikişer defa sezeryanla çocuk doğurdular ve ikisininde göbekleri kaldı,ve sarkık bir şekilde ve iz var sonuçta.yani fiziksel görüntüden ötürü sezeryan tercih edilmesini de ilk defa duyuyorum ben tam tersi olarak duydum hep.

"haaaayyııııırrr bizde problem yooook" diye tepki veriyoruz cunku gercekten oyle bir problem yok. :) Saka mi bu? Yani denildigi gibi gercekten ayrim ayrim ayrilmis olsaydik, ya da esimizle iliskilerimizde sorun yasiyor olsaydik vs...neden cevremizdeki insanlarin da ayni sorunlara sahip olmalarini isteyelim ?? Neden durup durduk yerde tanimadigimiz insanlari dogru bulmadigimiz bir yone tesvik edelim ki? Kadinlar kulubunun varolusundaki ve ayni sekilde bizlerin de buraya uye olmamizdaki sebep deneyimlerimizi paylasalim, problemlerimizi, cozelim , bildiklerimizi ogretelim, bilmediklerimizi ogrenelim degil mi??? Kime neden yalan soyleyelim.... Bunu ancak kotu niyetli insanlar dusunebilir.

Muhakkak her iki dogum seklinde de problem yasayan oluyordur fakat bu sezeryan olayi gulluk gulistanlik, kiz gibi kalin sezeryan yaptirin soylemlerini hakli cikarmiyor. Benim deneyimledigim kadari ile normal dogumdan sonra herhangi bir sorunla karsilasmadim cok sukur. Tavsiye de ederim. Sezeryan secene de saygi duyarim. Ozet olarak herkes kendi secimini yapmakta ozgur. Bununla beraber kimse kimseyi bilmeden yalancilikla suclamamali, komik sonuclar cikarilmamali. Herkes sonucta birbirine karsiliksiz yardimci olmaya calisiyor. :)

Selamlar.

Gelişmiş ülkeler normal doğum sağlıklıdır diye bas bas bağırırken, hala isteyerek keyfi sezeryan oldum diyenleri anlayamıyorum.
Bir kere normal doğumda kimse ayrılmıyor , tabi bu gerçekten normal bir doğumsa, şanssızlık eseri kötü bir doktora ve ebeye denk geldiyseniz o başka...ki sezeryandada aynı terslikler olmuyor değil, bizim ülkemizde karnında makas unutulan ve ölen anneler var maalesef.
Sorun sadece oranızın genişlemesiyse eğer öyle birşey yok, vajeniniz doğumdan çok kısa bir süre sonra eski haline dönüyor, tabi normaldede çok dar değilse biraz genişlemesi normal ama bunun tedaviside 2 dikiş kadar basit, karnınızı 7 kat yardırmanıza değmez...
Doğanın kanunu budur kadınlar vajeninden doğurur, allah kadınları böyle yaratmıştır eğer karnınızdan doğurmamız gerekseydi o delik yada açıklık karnımızda olurdu...
Ama yok ben illada karnımı kestiricem, narkoz alıcam, bebeğimin dünyaya ne zaman gelmek istediğine önem vermeden onu karnımda uyurken çıkartıp şoka sokacağım diyorsanız o da sizin vicdanınız ve kararınızdır, istemesemde saygı duyarım.

Bende 37 gun once normal dogm yapms bır ınsan olrak kesınlkle harıka bır duygu ınsn basına ne gelecegını bılmedıgı ıcın korkuyoo tabıkı ama beyınde ben bunu yapıcm dedıkten sonra coook kolay gecısıo dogum hıc yırtılmadım valla okdr guzel hazırlandımkı doguma kesı faln yapılmadı bana cok kolay oldu dogumum en basındn berı hep normal ıstedım sartları uygun hale getrmek ıcın cok calıstım en sona geldıgımde gıttgm dr bana senın catın dar kemıgın yassı dogumn cok zor olur gun al sezryan yapalım dedı dıye 39. haftada dr degıstırdım cunku okdar hazırdımkı normal dogumaaa sancım gelse kapının arkasında kendı basıma dogururdum okdar yanıı:)) vee ıykıde benı sebepsız yere sezryna almasına ızın vermedım bosuna yatcktım amelıyat masasına sezryan gerklıyse yapılmalı degılse normal doguma sans verılmelı dıye dusunuorum. ınsanları canı kıymetlıler korkutuyo dıye dusunuorum tabıkıde herkesın yapısı farklı hee hıcmı acı agrı duymadım evet duydum ama onları yasamak bıle cok guzel benım hayatta yasadıgm en guzel deneyımdı dunyanın en guzel varlıgını aldım kucagımaaa her anı cok guzeldı

Sana coook katılıorum anneme hep sorardımm annee bu ısın sancı cekme kısmımı zor cıkarma kısmımı annem bana cıkarma kısmı demstı bana gore en kolay ve konforlu kısmı oydu dedıgn gıbı son 1 saat zorluo cunku cocuk asaya bastıkca sen kendını yukarı dogru kasıosun sankı bıraksn asaya duscekms gıbı:)) Benıde zorlayan kısmı en son zaman oldu ama dayanılmıck gıbı degıl ıstee:))

Bende 10 saat sunı sancıyla dogm yaptm sancı cektnmı dersen dogumuma 3 4 saat kala sancı hıssetmeye basladım oyle abartılan gıbı degıl adet sancısı gıbıydı bıraz daha fazlası ıste dayanılmıck gıbı degıl hele o tv de dızılerde yırtınan kadınlara hıc aldırıs etmee oyle bısey yok:)) bıde ınsnlr norml sancı daha ıyı dıyolar benım sancım olmadı ben sunı almak zorunda kaldım kı o bıle bana normal geldı yanı dayanılmaz gelmedı ne bıleyım ınsandn ınsana degısıodur tabıı ama beyınde bu ısı bıtrmek onemlı benı bılen bılırrr butun sartları zorladım benım dr guvenseydım keyfıyen onun kararıyla sezryn olcktm gozumn ıcıne baka bakaa senın catın dar kemgın yassı dogumn coook zor olur dıyen doktorumu 39. haftada degstrıdım ıykıde ıcımn sesını dınlemısım kesı olmadn cok kolay bır dogum yaptım. Insallah herkes benım gıbı kolay dogursun:)

Arkadasim 3 tane normal dogum yapmis biri olarak ben niye bunlari yasamadim. benmi normal degilim yoksa;sizmi gormedigini yasamadigini bir seyi abartmayi seviyorsunuz..????? Bu ne ya adi ustunde normal olan seyi korkuncmus gibi anlatmissiniz kusura bakmayin NORMAL dogumu sonuna kadar savurum. Bende normal dogum yapinca dogum odasindan odama yuruyrrek gittim yattim dinlendim yemegi yedim bebegimi o gece kendim baktim sabah dusunu yaptirdim kendi dusumu yaptim toplam 3 dikisim vardi onlarda 1 haftada gecdi. kiz gibi meselesine gelincede esimden simdiye kadar hiç sikayetde duymadim normalim ya benn yoksa anorlamiyim sizce :))) 4. dogumum olacak ins normal yapacam diye heycanla bekliyorm riks vs vs seylerin disinde sezeryana sonuna kadarda karsiyim.. Normal dogum okdar guzeldiki 3 dogumumda bugunki gibi aklimda saniye saniye bebeginin gelecegini heycanla bekliyorsun Allah'im ne guzel bir duygu...

ben henüz anne adayı değilim ama bebek istiyorum..ama aklıma takılan bişey var benim annem 5 tane çocuk sahibi 5 ide normal doğum hiç farketmiyo diyo...ama kuzenim normal yaptı esnedimi diye sordum okadarda olacak yani diyo...bence bu bünyeden bünyeye değişiyor...ve eşimde eğer normal olursa bebek genişleme olursa estetik yaparmısın askım falan diye şaka yoluyla soruyor...etrafımdaki arkadaşlar herkes eğer kocan bunu problem ederse ilerde sen sezeryan ol diyolar..ama sezeryanda ağır ameliyat kaç kat kesim işlemi oluyor maalesef...siz şanslı olanlardansınız sanırım 1 kere doğum yapıp sonra esnediğini söleyenler var...

bu nasıl çirkin bir anlatımdır yok ayrık ayrık yok darmadağın yapmayın lütfen..bende normal doğum yaptım ne ayrım ayrım ayrıldım nede darmadağınık oldum allahıma çok şükür bu allahımın bize verdiği muhteşem bir yetenek ve sanırım siz bundan tırım tırım tırstığınız için böyle kötülüyorsunuz...kusura bakmayın sizin üslubunuza dönmek zorunda kaldım son cümlemde...

adı üstünde normal doğum normali bu yani,zorunlu sezeryan olanları katmıyorum buna bu lafım keyfi sezeryan olanlara allah kadınlara olağanüstü güzellikte bir üstünlük vermiş ama siz bunu gerçekleştirememişsiniz sizin adınıza üzüldüm gerçekten ,bunu yapamadığınız içinde normal doğumu böyle otopsi anlatır gibi anlatmışsınız

ne iğrenç bir üsluptur bu...

bütün gelişmiş ülkelerde,ısrarla normal doğum tavsiye edilirken,hangi doğum şeklinin daha iyi olduğunun istatistiği sadece siz ve sizin çevrenizden ibaret olamaz sanırım.

vajina ve rahim yolu bebek doğurmak için programlanmıştır,bu sebepten dolayı doğumdan kısa süre sonra küçülerek eski halini kolayca alır.

doğumdan sonrada o bölgede bebek kafası kadar bir açıklık kaldığını düşünecek kadar cahil olmadığınızı umut ediyorum.

kız gibiyim demişsiniz,kızken kasığınızda bi dikiş iziylemi dolaşıyordunuz merak ettim.

üstelik burda yazılan doğum tecrübelerinede inanmamışsınız.

"kişi kendinden bilir işi" diye bir tabir vardır,o halde sizde çok rahat bi sezeryan olduğunuzu söyleyerek aslında sıkıntılı ve zor dönemlerinizi bastırmaya çalışmışsınız kendinizce demekki.

[bunları okuyanlar sız bılırsınız ama onlarca normal dogum yapmıs yakınım var neden bu kadar öfke dolu msjlarıma gelen cvplar biliyormusunuz çünkü dedıklerım dogru ve verılen cvplar da haaaayyııııırrr bızde problem yooook seklınde olması da aslında bu konuda sıkıntı yasanıyor olmasından kaynaklı
bu arada pipi kelımesını sevımlı bulduumdan kullandım[/QUOTE]

nereden vardınız böyle bir fikre acaba çok merak ettim öfke dolu cevaplar alıyorsunuz çünkü burda normal doğum yapmak için can atan ama birazcıkta olsa tecrübelilerden destek ve cesaret almaya çalışan hamişleri korkutuyorsunuz ve evet problem yok diyorsak yok manyakmıyız biz yada psikopatmıyız da sıkıntı acı çekelimde aman yok öyle birşey diyelim..valla çektim sancımı doğurdum misler gibi ohhh ne ayrıldım ne de yırtıldım kocamda bende gayet mutlu ve de memnunuz halimizden...10 tane olsun hepsinide doğururum normal normal allah ciddi bir sağlık sorunu vermediği sürece...

evet arkadaşın üslubu hoş değil ama siz de artık sezeryanı bilinçli olarak tercih edenleri aşağılamayın.insanlar sadece estetik sebeplerden veya sadece rahatı için, korktuğu için de sezeryanı tercih edebilir, etme hakkı olmalıdır. diğer şeylere gelince özgürlük, konu sezeryana gelince tu kaka...insanlar sadece güzelleşmek için bir sürü ameliyat olmuyor mu?bakınız burun, göğüs estetiği, liposuction..hatta Türkiye'de bir kadın liposuction ameliyatı sonrası vefat etti.o zaman onları da suçlayalım eşlerini, çocuklarını düşünmüyorlar diye.
her ameliyat bir risktir.normal doğum isteyenleri destekleyim,tamam,ama kendi isteğiyle sezeryan olanları da aşağılamayalım.

ayrıca normal doğum sonrası eski haline dönse bile vajinanın eskisinden daha dar olacağına inanmıyorum,kusura bakmayın.

herkesin kendi tercihidir sezeryan yada normal ama buradaki tepkinin sebebi normal doğumu bukadar kötüleyip doğuma hazırlananların psikolojisini kötü yönde etkilediğindendir

kimse burda sezaryan tercih ederleri aşağılamıyor lütfen ,tepki arkadaşın üslubuna, burada normal doğum için cesaret toplamaya çalışan bayanların korkutulmasına tepkimiz.tabiki herkesin kendi tercihi ama bu şekilde çirkin bir anlatımla normal doğum hakkında yorum yapılması normal olarak kızdırdı beni..ayrıca da kesinlikle evet normal haline dönüyor sizz inansanızda inanmasanızda...belki 3 ten 4 ten sonra genişleme oluyordur ama oda iki dikiş fazlaya bakar..

haa pardon sizde eski haline döner demişsiniz de..eskisinden daha dar tabiki olmaz bunu idda eden kim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…