• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Yengeç burcuyum. Her daim tutumluyumdur. Icim acir para harcadikca:)
Para konusunda okudugum her yazi der ki, tüm ay harcayip sonra para biriktirmeyin. Once birikiminizi yapin. Sonra kalanini harcayin.
Ben de bugün oyle yaptim. Madem basladim bu ise...
Bizim is yerinde bir kiz var. Tam bir pembik gelin. Koca adayi yok ama her hafta ceyiz alisverisi yapar. Tam altin alir makreme ile bileklik yapar kolunda tasir falan :) ilginc bir kiz. Ondan ilham aldim bu ay bari kumbaraya altin atmayayim da,kendime altin kolye zinciri alayim, zorda kalinca bozdururum dedim. Zaten bir suru kolye ucum var yillardir biriken,zincirim yok. Zaten alacaktim.
Satarken yuzde otuz falan bir fiyat farki oluyormus.
24 ayar altindan aldim. 250 lira odedim indirimle.
Beklediğimden daha ucuzdu. Yanimda da para oldugu icin gekmisken bir de gram altin aldim 260 tlye.
Eki Görüntüle 2280725
Yani bugun 560 tl harcadim. Hepsi ile de altin aldim:)) onun disinda ne yemek ne yol ne abur cubur. Hicbirsey almadim.
Mutluyum 🏅
Hayırlı olsun güle güle kullanın

İşler de biraz yoğunluk var bizim. Ara ara girip bakabiliyorum. Sıkıcı bunaltıcı bir hava var, akşama kesin gene sel götürür, malum şu sıralar her gün yağmur.
Elimde nakit olarak bir çeyrek parası var, altın alsam mı yoksa kendimi sıkıştırmasam mı bu ay diye düşünüyorum.
Akşama evde yemek yok, ne yapsam diye dolanıyorum.
Bende durumlar böyle :)
Piyasaların durumuna göre yine güzel bir birikim 1 çeyrek. Bence ay sonunu minimumda getirebilecek kıvamdaysan 1 çeyrek al. Ya da 1 gram alıp geri kalanı ay sonuna kadar harçlık bırakabilirsin.

Akşam yemeği her zaman sorun zaten. :)

Piyasaların durumuna göre yine güzel bir birikim 1 çeyrek. Bence ay sonunu minimumda getirebilecek kıvamdaysan 1 çeyrek al. Ya da 1 gram alıp geri kalanı ay sonuna kadar harçlık bırakabilirsin.

Akşam yemeği her zaman sorun zaten. :)
Bugün gene yükselişe geçti altın.
Ama evet dediğin gibi en azından gram alabilirim. Eğer param kalırsa da ay sonunda onunla da altın hesabından altın alabilirim. Teşekkür ederim :)

Yemeğin adı konsa yapılması sorun değil de adını koyamıyorum işte :)

Sebebini bilemedim, 2 gündür bi mutsuzluk hali var üstümde.
Hoşlandığım seyleri yapiyorum; film izlemek, müzik dinlemek, sarki söylemek, çocuğumla vakit gecirmek. Gülüyorum, egleniyorum ama tekrar geliyor o hüzün hali.
Havadan mi bilmiyorum ama bu havalara alistim artik diyordum...
Tam şarkı dinleyip söyleyip cosarken kizim araya girdi ilgi isteyerek, aldi beni bi aglama krizi...
Tekrar toparlandim, kizimla arayi yaptik ama bi halsizlik, isteksizlik var. Bi salonu supurup silecem ama erteleyip duruyorum. Camasir atacagim makineye, unutuyorum. Az bi is yaptiktan sonra tansiyonum düşüyor, takatim kalmiyor. Bir tuhaf bir insana dönüştüm ben gene. Cocuguma tv fazla izletmeyeyim diyorum, az oynuyor geliyor bana sarıyor, daralıyorum.
Bir dokundun bin ah isittin gibi oldu, kusura bakma :)
Sen nasilsin arkadasim?

Konu basligiyla ilgili olarak ise altin yüksek diye almadim, parayi bekletiyorum, secimden sonra belki düşer altin.
Birkaç gün öncesine kadar seninle aynı ruh halindeydim. Dün sabah yağmurlu havada (şemsiyemi de evde unutmuştum) sinirli sinirli işe yürüyordum. Yanından geçtiğim büyük bir şantiye var. Oradan savrulan büyük bir sıva parçası 2-3 m önüme füze gibi düştü. Birkaç adımla muhtemel bir ölüm tehlikesini savuşturdum. Kaçıp kurtulduktan sonra aslında sonun ne kadar yakında olduğunu hissettim.

Üzüldüğüm, bunaldığım ne varsa aklımdan çıkarmaya karar verdim.

Gerçekten de bu olay olup hayata daha pozitif yaklaşmaya başladıktan sonra işler düzelmeye başladı gibi.
İş yerindeki insanlarla daha sıcak bir ortam oluşturabildim. Elimde sallanan işleri bitirdim. Eşim küçük de olsa bir iş fırsatı yakaladı. Kızım bile daha sıkı sarılmaya başladı boynuma :) Her şeyin iyi tarafından bakacağıma kendime söz verdim. Yağmurlu havaları bile sevmeye başladım :)

İnsanın olaylara nasıl baktığı çok önemli. Umarım senin için de her şey güzel olur.

Bugün gene yükselişe geçti altın.
Ama evet dediğin gibi en azından gram alabilirim. Eğer param kalırsa da ay sonunda onunla da altın hesabından altın alabilirim. Teşekkür ederim :)

Yemeğin adı konsa yapılması sorun değil de adını koyamıyorum işte :)
Hep diyolar ya haftalık menü oluşturmak çok önemli :) Ben de menü yapamıyorum. Ama en kısa zamanda yapmaya başlayacağım.

Hep diyolar ya haftalık menü oluşturmak çok önemli :) Ben de menü yapamıyorum. Ama en kısa zamanda yapmaya başlayacağım.
Ben yapıyordum, hatta ona göre alışverişimi pazarımı yapıyorum. Ama bayramdan sonra rutinime dönemedim. Şimdi tekrar izne ayrılıyoruz. Muhtemelen bir süre böyle gider.

Ben yapıyordum, hatta ona göre alışverişimi pazarımı yapıyorum. Ama bayramdan sonra rutinime dönemedim. Şimdi tekrar izne ayrılıyoruz. Muhtemelen bir süre böyle gider.
Benim de evlendikten sonra yoğun şekilde misafir ağırlamalarım oldu. Sonra 5 ay içinde hamilelik durumu oldu. Ne zaman elimi organizasyona yönelik bir şeye atsam, farklı bir durumla her şey salla pati gitmeye başladı. Şimdi de göreve başladım. Ablam kızıma bakmak için bizde kalıyor. Evlilikte 2. senemiz biterken çekirdek ailem ve ablam ile beraber yeni yeni düzen oturtmaya çalışıyorum.

Menü hazırlama, alışveriş düzeni, sadeleşme çabaları, kızıma iyi bir anne olma isteği, sağlıklı beslenme ve yaşama, birikim yapabilme, bir de şimdi kilo verme çabası üstüne eklenince biraz zorlanıyorum. Buradaki konularda öğrendiğim birçok püf noktasını hayatıma eklemeye çalışıyorum. Umarım altından kalkabilirim. :)

Benim de evlendikten sonra yoğun şekilde misafir ağırlamalarım oldu. Sonra 5 ay içinde hamilelik durumu oldu. Ne zaman elimi organizasyona yönelik bir şeye atsam, farklı bir durumla her şey salla pati gitmeye başladı. Şimdi de göreve başladım. Ablam kızıma bakmak için bizde kalıyor. Evlilikte 2. senemiz biterken çekirdek ailem ve ablam ile beraber yeni yeni düzen oturtmaya çalışıyorum.

Menü hazırlama, alışveriş düzeni, sadeleşme çabaları, kızıma iyi bir anne olma isteği, sağlıklı beslenme ve yaşama, birikim yapabilme, bir de şimdi kilo verme çabası üstüne eklenince biraz zorlanıyorum. Buradaki konularda öğrendiğim birçok püf noktasını hayatıma eklemeye çalışıyorum. Umarım altından kalkabilirim. :)
Maşallah diyeyim, her konuya adapte olmaya çalışıyorsunuz.
Bunlar için zaman gerekli. Hepsi birden bir an da olmuyor haliyle.
Evlilik, çocuk... Bunlar zaten başlı başınca bir sorumluluk, hayatını şekillendiren şeyler.
Zamanla taşlar yerine oturacak, alışkanlık kazanacaksınız.
Bende burada bir çok konudan faydalanıyorum ve iyi ki var kadınlar kulübü diyorum :)

Maşallah diyeyim, her konuya adapte olmaya çalışıyorsunuz.
Bunlar için zaman gerekli. Hepsi birden bir an da olmuyor haliyle.
Evlilik, çocuk... Bunlar zaten başlı başınca bir sorumluluk, hayatını şekillendiren şeyler.
Zamanla taşlar yerine oturacak, alışkanlık kazanacaksınız.
Bende burada bir çok konudan faydalanıyorum ve iyi ki var kadınlar kulübü diyorum :)
Gerçekten iyi ki var :)

Bugun dunden kalan yemegi götürdüm ise.
Sevdigim bir is arkadasimin dogum günüydü. Ona 20 liraya bir defter aldim ve içine ona benzeyen cok guzel illistürasyonlar cizdim :)
Bir de rahat rahat tamamlayayim diye molamda bir kafeye gittim,limonata ictim.
Yani günü 27 lira ile kapattim. Bence fena degil :)
Nasilsa taniyan kimse cikmaz, bir sayfasini paylasayim . Fikir olsun deger verdiginiz,ama pahalli hediye almak istemediginiz insanlar icin.
20190621_174713.jpg

Once resmi buluyorsunuz. Instagram çizim sayfalari ya da pinterest bu is icin birebir.
Ciktisini aliyorsunuz. Kursun kalemle arkasini boylu boyunca karaliyorsunuz. Sonra cizmek istediginiz guzel kagidin ustune koyup ince uclu bir kalemle ustunden geciyorsunuz.
Taslagi cikmis oluyor kagida. Ustunden de pilot kalemle geciyorsunuz. Birkac dakika murekkebin kurumasini bekleyip silgi ile kursun kalem izini silip boyuyorsunuz.
Inanin yazmasi daha zor oldu. Yapimi daha basit 😂

Sevdigim bir is arkadasimin dogum günüydü. Ona 20 liraya bir defter aldim ve içine ona benzeyen cok guzel illistürasyonlar cizdim :)
Nasilsa taniyan kimse cikmaz, bir sayfasini paylasayim . Fikir olsun deger verdiginiz,ama pahalli hediye almak istemediginiz insanlar icin.
Eki Görüntüle 2280981
Once resmi buluyorsunuz. Instagram çizim sayfalari ya da pinterest bu is icin birebir.
Ciktisini aliyorsunuz. Kursun kalemle arkasini boylu boyunca karaliyorsunuz. Sonra cizmek istediginiz guzel kagidin ustune koyup ince uclu bir kalemle ustunden geciyorsunuz.
Taslagi cikmis oluyor kagida. Ustunden de pilot kalemle geciyorsunuz. Birkac dakika murekkebin kurumasini bekleyip silgi ile kursun kalem izini silip boyuyorsunuz.
Çok güzel bir hediye olmuş.Eline sağlık👍🏻

Eki Görüntüle 2280981
Harika olmuş, çok beğendim eline emeğine sağlık. Pahalı hediyelerdense böyle şeyler daha kıymetli bence.

Birkaç gün öncesine kadar seninle aynı ruh halindeydim. Dün sabah yağmurlu havada (şemsiyemi de evde unutmuştum) sinirli sinirli işe yürüyordum. Yanından geçtiğim büyük bir şantiye var. Oradan savrulan büyük bir sıva parçası 2-3 m önüme füze gibi düştü. Birkaç adımla muhtemel bir ölüm tehlikesini savuşturdum. Kaçıp kurtulduktan sonra aslında sonun ne kadar yakında olduğunu hissettim.

Üzüldüğüm, bunaldığım ne varsa aklımdan çıkarmaya karar verdim.

Gerçekten de bu olay olup hayata daha pozitif yaklaşmaya başladıktan sonra işler düzelmeye başladı gibi.
İş yerindeki insanlarla daha sıcak bir ortam oluşturabildim. Elimde sallanan işleri bitirdim. Eşim küçük de olsa bir iş fırsatı yakaladı. Kızım bile daha sıkı sarılmaya başladı boynuma :) Her şeyin iyi tarafından bakacağıma kendime söz verdim. Yağmurlu havaları bile sevmeye başladım :)

İnsanın olaylara nasıl baktığı çok önemli. Umarım senin için de her şey güzel olur.

Gecmis olsun, Allah seni ve yakinlarini korusun arkadasim.
Diger yönden senin adina cok sevindim. Ben de bir hayata sıkı sarılma-hicbir seyi takmama denemesindeydim bu ara ama tokezlemeler yasadim minik minik. Amacimdan uzaklasmis degilim cok şükür, düşsek de kalkmaya devam :))

Back