Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Günaydın arkadaşlar;

Benim 1tl attığım bir kumbaram var. Orada birikim yapıyorum. Bir de gram altın alabilmek için 5tl leri kitabımın arasına koyarak biriktirmeye başladım. Kumbaradan çıkanla bilezik yapacağım yiğenime. 5 tl ler ise asıl kendi birikimim olacak. Orası da bebeğime işallah :)

Dün kağıt 5 tl kitap arasına 8 tl bozuk para kumbaraya attım :)

Benim yol parası çok fazla tutuyor. Çalıştığım yere 2 araç vasıtasıyla gidip geliyorum.

Otobüse binersem aktarma yapıp biraz daha ucuza getirme şansım var. Bayramdan sonra bunu organize edeceğim. Malum okullar kapandı artık trafik daha sorunsuz ilerler.

Bunun dışında her ay yemek kartına yatırılan para görev değişikliği nedeniyle cebime kalıyor. Sadece pahalı birkaç marketten alışveriş yapabiliyorum ama yine de kahvaltılık ve kızım için ceviz peynir gibi ürünleri bununla temin edebiliyorum. Bu da aylık 350-400 gibi bir rakamın cebimde kalması demek oluyor. Zaten buna güvenerek gram altın işine girdim :)

Yazlık giyim alışverişi yapıldı. Kızıma da bir şeyler aldık. Bayram sonrası hedefim 1 ay yol ve market haricinde bir şeye para harcamamak olacak.

Gerçi arkadaşlarımdan birinin düğünü için saçımı falan yaptırmam gerekir herhalde. O da benim bu ay kendime harcamam olsun :)

Eğer zor da kalınca o kitabın arasındaki paralardan almayacaksanız güzel bir yöntem. Ben kumbara olmayınca mutlaka harcıyorum öyle koyduğum paraları.

Merhaba canım. Esinle bir seyler konusuyor muydunuz, neden yaptigini, neden oynamak istedigini vb. Ne cevaplar veriyordu? Eve gelmisti degil mi en son? Yuz yuze konusmaya cesareti var mi yoksa konuyu kapatip kaciyor mu? Eger iyilikle konusuyorsaniz ve anlamiyor-kendini düzeltmeye calismiyorsa bundan sonraki tavriniz acimasiz-merhametsiz olmak olmali; hic para vermemeniz gerekiyor ki sizden de destegini yitirsin, zorlanarak da olsa başının caresine bakmayi öğrensin. Inanin koca adam ama kumar ve para konusunda cocuk gibi olurlar psikolojisini biliyorum, kendine söz geciremeyenle ugrasmayin, evin-cocuklarin rizkini yakmayin, esiniz fedakarlik yapsin 2 cocuk babasi olarak. Gerek parasal gerek bedenen yorsun kendini. Arkadasin dedigi gibi minibus parasi yoksa bile yürüsün kan ter içinde. Acidikca siz acinacak hale gelirsiniz, ev sahibi kirayi ister, faturalar faize girer, bunlar beklemez.

Eğer zor da kalınca o kitabın arasındaki paralardan almayacaksanız güzel bir yöntem. Ben kumbara olmayınca mutlaka harcıyorum öyle koyduğum paraları.
Bozuk para kumbaram baya büyük ve açılmayanlardan. Ama 5tl ile her ay gram yapacağım için kitap arasını tercih ettim. Yoksa her ay gidip kumbara almam gerekiyor. İnşallah harcamam.

Birikimleriniz bereketli olsun hepinizin, yoğunum biraz tek tek yazamadım. Altın ve dolar baya düştü, almak isteyen varsa değerlendirebilir
Benim de kızımın doğum ve süt parası vardı devlet tarafından ödenen. Birikimin içinde değerlendirip 1000tl yapmıştım. Sizden duyunca bugün o parayla euro almaya karar verdim. Tabi birikim değil ama ne kadar kazandırırsa o kadarı birikim olacak :)

Değerlendirmek lazım, ikiside baya düştü, bereketli olsun birikimleriniz

Değerlendirmek lazım, ikiside baya düştü, bereketli olsun birikimleriniz
Teşekkürler canım.Bu arada eşimin de alacağı bir para vardı. 600 lira kadar fazla yatırmışlar. Onun da bir kısmını bayramda harcayıp geri kalanı hemen euro yapıp atacak kenara :)

Tatile son gün kaldığından herhalde. Hiç çalışasım yok. Eşim bankadan euro hesabına yatıramamış. Bankada bir ödeme varmış herhalde baya kalabalık dedi. Bayram sonrasına kaldı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…