- 17 Ocak 2019
- 1.053
- 1.366
- 48
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.621
Kumar olunca işin rengi değişiyor, her evlilikte sorunlar oluyor, 2 farklı insan sonuçta ama eşiniz size ve çocuklarına olan sorumluluğunu yerine getirmiyor, ben eşim çok fazla harcama yapıyor bana hediye alıyor eli çok açık diye bile sinir oluyorum buara ki içkisi, sigarası, kumarı yok . Olsa sanırım boşardım, bu konular büyük konuşmaya gelmez ama hata 1 kez olur, birşeyler devamlılık arz ediyorsa artık hayat tarzına dönüşmüştür. Eşiniz hatasında ısrar ediyor anladigim kadarıyla. Bankalara borçlar, hacizler,tefeciler, derken insanlar battikca batiyor. Allah korusun boyle devam ederse bir sure sonra bankalardan ümidi kesip kumar oynandığı yerde sacma sapan insanlarin eline düserse o sikinti . Son kez kendi ailesini de çağirip konuşun bence ,annesi babası olsun ,herşeyi duysunlar. Kesin konuşun ve taviz vermeyin, çocuklarıniz küçük anladığım kadarıyla zaten ikisininde velayetini her türlü alırsınız bunu da bir gözüne sokun eşinizin, aklî başına gelsin.Bayanlar eşimle sıkıntılarımı biliyorsunuz. Hiç gelişme yok ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bana beş kuruş faydası yok. Harçlığını bile benden istiyor. Borçlarının haddi hesabı yok. Bütün bankalara borcu var ve hepsi icralık olacak yakında. Kişilere de borcu var. Maaşı kesik yatıyor. Maaşından kalanı da borcuna verecekmiş. Kirayı zor aldım bu ay diğer aylar eminim vermeyecek. Eve hiçbir katkısı yok ne fatura ne mutfak masrafı hepsini ben görüyorum. Bu borçların sonu da gelmeyecek. Adam hiçbi şekilde laf da kabul etmiyor. Doktora gidiyor hesapta ama hiçbir gelişme yok. Ben çocuklarımla tek başıma duramıyorum. Ailemle birlikte de duramıyorum zor oluyor. Boşansam ne yapacağım iki çocukla. Tayinler de çok sıkıntılı sadece eş durumuyla eşimin ailesine yakınlaşabiliyorum. Eşimin ailesi onlara yakın olmamı istiyor. Yakın olursak kontrol altında olur diyorlar. Ben ise eşime güvenmiyorum hiçbi şekilde. Sizce ben ne yapmalıyım bana bi akıl verin.
Ah o çocuklar yok mu insanın elini kolunu bağlıyor, belli bir süre eve almasanız sizsiz kalsa ya da yaz tatilinde ailenizin yanında kalsanız ve bu sürede hiç görüşmeseniz belki hatasını anlar düzelir bence kesinlikle para vermeyin eşinize evi zaten geçindirmek sizin değil eşinizin sorumluluğunda siz hem evi geçindiriyorsunuz hem de eşineze harçlık veriyorsunuz bence vermeyin harçlık param yok deyinSöylediklerinizde çok haklısınız. Düzeleceğine bazen inanıyorum bazen inanmıyorum. Eşimde siroz hastalığı olduğunu da öğrendik 7 ay oluyo öğreneli. Hem çocuklar için hem de hastalığı yüzünden idare edeyim diyorum. Ama bana da zararı geliyor. İster istemez sıkılıyorum eşim bana sürekli yalan da söylüyor. Ne yaptığını bilmiyorum bazen. Sağlık olsun gerisi önemli değil diyorum bazen ama olmuyor işte. Çocuklarıma her istediklerini alamayınca üzülüyorum.
Bu söylediklerinizin hepsini yaptık 1 senedir uğraşıyoruz ailesi kaç defa biraraya gelip konuştuk anlaştık. Ama hep başa sardı. Kendisinde bi düzelme yok. Son çarem boşanmak şuan uzatmaları oynuyorum. Kararımı verdim ama belki ailesine yakın olursak çekinir kimseden para alamaz diyoruz son çare o kaldı. Eğer yine olmazsa boşanacaz herkes herşeyi biliyor yapacak başka bişey bırakmadı bana.Kumar olunca işin rengi değişiyor, her evlilikte sorunlar oluyor, 2 farklı insan sonuçta ama eşiniz size ve çocuklarına olan sorumluluğunu yerine getirmiyor, ben eşim çok fazla harcama yapıyor bana hediye alıyor eli çok açık diye bile sinir oluyorum buara ki içkisi, sigarası, kumarı yok . Olsa sanırım boşardım, bu konular büyük konuşmaya gelmez ama hata 1 kez olur, birşeyler devamlılık arz ediyorsa artık hayat tarzına dönüşmüştür. Eşiniz hatasında ısrar ediyor anladigim kadarıyla. Bankalara borçlar, hacizler,tefeciler, derken insanlar battikca batiyor. Allah korusun boyle devam ederse bir sure sonra bankalardan ümidi kesip kumar oynandığı yerde sacma sapan insanlarin eline düserse o sikinti . Son kez kendi ailesini de çağirip konuşun bence ,annesi babası olsun ,herşeyi duysunlar. Kesin konuşun ve taviz vermeyin, çocuklarıniz küçük anladığım kadarıyla zaten ikisininde velayetini her türlü alırsınız bunu da bir gözüne sokun eşinizin, aklî başına gelsin.
Öyle yapcam zaten yazın annemlerde kalmayı planlıyorum. Çocukları özlesin biraz. Para verme konusuna gelince ben çok yufka yürekliyim parasız okula gidemez diyorum dolmuşa binmek zorunda. Sırf hasta diye daha da üzülüyorum ona. Acımamak gerekiyor biliyorum ama yapamıyorum 5 tl 10 tl veriyorum hergün. Eve bi katkısı yok bu ay maaşından bişey almaya çalışacam bakalım. Öyle bir noktadayım ki Allah inş bi kapı açar bana.Ah o çocuklar yok mu insanın elini kolunu bağlıyor, belli bir süre eve almasanız sizsiz kalsa ya da yaz tatilinde ailenizin yanında kalsanız ve bu sürede hiç görüşmeseniz belki hatasını anlar düzelir bence kesinlikle para vermeyin eşinize evi zaten geçindirmek sizin değil eşinizin sorumluluğunda siz hem evi geçindiriyorsunuz hem de eşineze harçlık veriyorsunuz bence vermeyin harçlık param yok deyin
Sanırım ben biraz gaddarım sinirlenince gözüm asla bir şeyi görmez, evliliğimizin başlarında çok ciddi bir tartışmamız oldu ki sonuna kadar ben hamlaydım o an ölseydi bir damla göz yaşı bile dökmezdim ki o durum aklıma geldikçe hala öfkeleniyorum eşime demem o ki ben o kadar umursamazdım biraz kinciyim bırakın para vermeyi olanı ondan alırdım çünkü haksızlığa uğruyorsam karşılığında benden iyilik ya da fedakarlık göremezÖyle yapcam zaten yazın annemlerde kalmayı planlıyorum. Çocukları özlesin biraz. Para verme konusuna gelince ben çok yufka yürekliyim parasız okula gidemez diyorum dolmuşa binmek zorunda. Sırf hasta diye daha da üzülüyorum ona. Acımamak gerekiyor biliyorum ama yapamıyorum 5 tl 10 tl veriyorum hergün. Eve bi katkısı yok bu ay maaşından bişey almaya çalışacam bakalım. Öyle bir noktadayım ki Allah inş bi kapı açar bana.
Ben öyle yapamıyorum işte ne kadar söylesem de yine yüreğim el vermiyor. Aşırı duygusal bi yapım var. O kadar çok sinirlenip kötü şeyler söylüyorum ama bir saat sonra sinirim geçiyor. Eskisine göre çok çok az para veriyom sadece yol parası yolda kalmasın diye. Allah sonumuzu hayretsinSanırım ben biraz gaddarım sinirlenince gözüm asla bir şeyi görmez, evliliğimizin başlarında çok ciddi bir tartışmamız oldu ki sonuna kadar ben hamlaydım o an ölseydi bir damla göz yaşı bile dökmezdim ki o durum aklıma geldikçe hala öfkeleniyorum eşime demem o ki ben o kadar umursamazdım biraz kinciyim bırakın para vermeyi olanı ondan alırdım çünkü haksızlığa uğruyorsam karşılığında benden iyilik ya da fedakarlık göremez
Bende çok yufka yürekliyim o yüzden sizi çok iyi anlıyorum, kavga anında ağzıma geleni söylerim ama bir kaç saat içinde sinirim geçer, bunu ona belli etmesemde bu sefer iyi yönlerini düşünmeye başlarım. Eşimin benden para beklentisi olmadı mesela ama ben evin ihtiyaçları için ona gönderiyorum. Hayat müşterek bence . kadınların ev işine erkek de yardim etmeli deyip sonra da eve bakmak erkeğin görevi olayına girmelerini doğru bulmuyorum . Nasilki ev işlerini kadının görevi değilse eve bakmak da erkeğin görevi değil. Evin giderlerini yazıp eşinizle konuşup belli bir miktar gönderin sadece. Eşinizin bütün parası borçlarına mi gidiyor? O da öğretmen anladığım kadarıylaBen öyle yapamıyorum işte ne kadar söylesem de yine yüreğim el vermiyor. Aşırı duygusal bi yapım var. O kadar çok sinirlenip kötü şeyler söylüyorum ama bir saat sonra sinirim geçiyor. Eskisine göre çok çok az para veriyom sadece yol parası yolda kalmasın diye. Allah sonumuzu hayretsin
Tabiki eve erkek bakmak zorunda değil. Şu zamana kadar bakmadı da zaten ama ortak bile olsa eşimde para hiç olmadı bu zamana kadar. Maaşı aldığı gibi harcadı hep. Üstelik bana da kredi çektirdi kandırıp şimdi onu ödüyorum. O yüzden şimdi evin tüm ihtiyaçlarını eşim karşılamak zorunda. Maaşımın yarısı krediye gidiyor nerdeyse.Bende çok yufka yürekliyim o yüzden sizi çok iyi anlıyorum, kavga anında ağzıma geleni söylerim ama bir kaç saat içinde sinirim geçer, bunu ona belli etmesemde bu sefer iyi yönlerini düşünmeye başlarım. Eşimin benden para beklentisi olmadı mesela ama ben evin ihtiyaçları için ona gönderiyorum. Hayat müşterek bence . kadınların ev işine erkek de yardim etmeli deyip sonra da eve bakmak erkeğin görevi olayına girmelerini doğru bulmuyorum . Nasilki ev işlerini kadının görevi değilse eve bakmak da erkeğin görevi değil. Evin giderlerini yazıp eşinizle konuşup belli bir miktar gönderin sadece. Eşinizin bütün parası borçlarına mi gidiyor? O da öğretmen anladığım kadarıyla
O zaman yol parası dışında 1 tl dahi fazla vermeyin bence en kısa zamanda da aileleri de çağırın çok ciddi olduğunuzu belirtin ve ciddi bir konuşma yapın yoksa bu ömür boyu böyle gitmezBen öyle yapamıyorum işte ne kadar söylesem de yine yüreğim el vermiyor. Aşırı duygusal bi yapım var. O kadar çok sinirlenip kötü şeyler söylüyorum ama bir saat sonra sinirim geçiyor. Eskisine göre çok çok az para veriyom sadece yol parası yolda kalmasın diye. Allah sonumuzu hayretsin
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim, ailesinin durumu nasıl peki size yardımcı olsalar biraz, sonuçta eşiniz kendi maaşını sadece kendine harcıyor ve siz tek maaşla kredi ,evin ihtiyaçları bir de çocukların ihtiyaçlarına koşuyorsunuz . Erkek aileleri genelde orali olmuyor gerçi sizinkiler nasıl bilmem amaTabiki eve erkek bakmak zorunda değil. Şu zamana kadar bakmadı da zaten ama ortak bile olsa eşimde para hiç olmadı bu zamana kadar. Maaşı aldığı gibi harcadı hep. Üstelik bana da kredi çektirdi kandırıp şimdi onu ödüyorum. O yüzden şimdi evin tüm ihtiyaçlarını eşim karşılamak zorunda. Maaşımın yarısı krediye gidiyor nerdeyse.
Maaşı var diye yanaşmıyorlar. Borcunu ödersek tekrar borç yapar diyorlar. Abisi bi kaç defa kira yardımı yaptı. Başka bi yardım görmedim. Kayınvalidem evin ihtiyaçlarını yolluyor ama köyde ne varsa tereyağ patates fasulye gibi. Başka maddi olarak bi destek görmüyorum.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim, ailesinin durumu nasıl peki size yardımcı olsalar biraz, sonuçta eşiniz kendi maaşını sadece kendine harcıyor ve siz tek maaşla kredi ,evin ihtiyaçları bir de çocukların ihtiyaçlarına koşuyorsunuz . Erkek aileleri genelde orali olmuyor gerçi sizinkiler nasıl bilmem ama
Aslında bence doğru olanı yapıyorlar taşıma suyla değirmen dönmez eşiniz artık sorumluluğunun farkına varmalı, bence eşiniz sizin yumuşak kalbinizden faydalanıyor ciddi olduğunuzu düşünmüyorMaaşı var diye yanaşmıyorlar. Borcunu ödersek tekrar borç yapar diyorlar. Abisi bi kaç defa kira yardımı yaptı. Başka bi yardım görmedim. Kayınvalidem evin ihtiyaçlarını yolluyor ama köyde ne varsa tereyağ patates fasulye gibi. Başka maddi olarak bi destek görmüyorum.
Eşinizin haberi olmasin size versinler,sonuçta durumları biliyorlarmış. Çocuklarıniz onların da torunları, baba evinden gelmedi yani o çocuklar. Üzmeyin kendinizi, eşinizle tekrar konuşun . Varligini zaten hissetmiyorum kagit üzerinde bir evliliğimiz var onu da artık sonlandıracağınizı söyleyin . Avukata gidip açın davanızı ,bir şeyler resmiyete kavuşmadan eşiniz ciddiyetinizi anlamayacak sanırım. Belki o zaman anlarMaaşı var diye yanaşmıyorlar. Borcunu ödersek tekrar borç yapar diyorlar. Abisi bi kaç defa kira yardımı yaptı. Başka bi yardım görmedim. Kayınvalidem evin ihtiyaçlarını yolluyor ama köyde ne varsa tereyağ patates fasulye gibi. Başka maddi olarak bi destek görmüyorum.
Evet benim yumuşak yüzümden faydalanıyor. Ama aklı başına gelmesi için illa boşanmak mi gerekiyor. Bişeyl3ri konuşarak halledelim diyorum yok. Her türlü yöntemi denedik. Maaş kartını almaktan hesaplarını kontrol ettik. Ama o bişekilde yapıyor yapacağınıAslında bence doğru olanı yapıyorlar taşıma suyla değirmen dönmez eşiniz artık sorumluluğunun farkına varmalı, bence eşiniz sizin yumuşak kalbinizden faydalanıyor ciddi olduğunuzu düşünmüyor
Allah yardımcınız olsun çok zor bi karar hersey icin hakkiniza hayırlısı olsun inşallahSöylediklerinizde çok haklısınız. Düzeleceğine bazen inanıyorum bazen inanmıyorum. Eşimde siroz hastalığı olduğunu da öğrendik 7 ay oluyo öğreneli. Hem çocuklar için hem de hastalığı yüzünden idare edeyim diyorum. Ama bana da zararı geliyor. İster istemez sıkılıyorum eşim bana sürekli yalan da söylüyor. Ne yaptığını bilmiyorum bazen. Sağlık olsun gerisi önemli değil diyorum bazen ama olmuyor işte. Çocuklarıma her istediklerini alamayınca üzülüyorum.
Dediğim gibi çok ciddi bir konuşma yapacaksınız, yani blöfe karşıyım ama blöf bile yapabilirsiniz belki anlarEvet benim yumuşak yüzümden faydalanıyor. Ama aklı başına gelmesi için illa boşanmak mi gerekiyor. Bişeyl3ri konuşarak halledelim diyorum yok. Her türlü yöntemi denedik. Maaş kartını almaktan hesaplarını kontrol ettik. Ama o bişekilde yapıyor yapacağını
Hergün atıyor musunuzGünaydın Kumbaraya 7.00 ₺ attım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?