• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

2-3 ayda bir gidince tek tük çıkanlar daha geç çıkıyor. Zaten artık tüy gibi belli belirsiz . Yaz geliyor bir yaptırayım dedim. Çok şükür ailem konusunda çok şanslıydım. Önce eğitim ve iş dediler ,evleneceğim zamanda arkamda oldular .Allah bin kere razı olsun ,haklarını ödeyemem.
Çok şükür biliçliler. Bende gideyim o zaman kalan tek tük tüyler için 2 3 ayda ramazandan sonra. Benim yaptırdığım yerde tek bir kişi çalışıyondu hamile olunca bıraktı 1 kişi değişti sadece onu araştırıp gitmiştim

Günaydın herkese

Bugünün bilindik masrafı kızımın kreşi için 2,5 litrelik kola şişesi ve toprak. Bir şeyler ekeceklermiş

Günaydınlar 🙋‍♀️Bugün erken uyandım. Kıyafet dolaplarını bir elden geçirsem iyi olacak :işsiz:

O işi ben haftaiçi hallettim çok şükür. 1 poşet de kızın kıyafetlerinden evdeki atkı berelerden verdim. Bir poşet de mevsimlik ayırdım. 2-3 hafta daha havaları bekleyip öyle vercem

O işi ben haftaiçi hallettim çok şükür. 1 poşet de kızın kıyafetlerinden evdeki atkı berelerden verdim. Bir poşet de mevsimlik ayırdım. 2-3 hafta daha havaları bekleyip öyle vercem
Yazlık kışlık ayrımını ve dolap düzenini halletmiştim aslında ama uzun kollu gömlekler var onları giymem artık havalar sıcak ,kaldirirken de bir toplu sileyim dedim . Haftaici mümkün değil yapamam işten gelince yemek bulaşık çay kahve derken yatma saati geliyor zaten. Mecbur haftasonu yapılacak 😏

Dolap düzenini bir türlü oturtamıyorum, eşimin en az benim kadar kıyafeti var . Yatak odasında ve ütü odasında olmak üzere 2 dolap var ,yatağın altındaki bazayı doldurdum. Ona rağmen düzenlenmiyor, soruyorum bunu giymiyorsan verelim yada atalım diye yok onu spor yaparken giyerim,onu evde giyerim,onu burada giyerim .geçen yıl 2 çöp poşeti verdik bir yardim kuruluşuna. Giyinmeyi bukadar cok seven bir adam görmedim :işsiz:

Dolap düzenini bir türlü oturtamıyorum, eşimin en az benim kadar kıyafeti var . Yatak odasında ve ütü odasında olmak üzere 2 dolap var ,yatağın altındaki bazayı doldurdum. Ona rağmen düzenlenmiyor, soruyorum bunu giymiyorsan verelim yada atalım diye yok onu spor yaparken giyerim,onu evde giyerim,onu burada giyerim .geçen yıl 2 çöp poşeti verdik bir yardim kuruluşuna. Giyinmeyi bukadar cok seven bir adam görmedim :işsiz:

Bence giyerim deyip de vermeye kıyamadıklarını kaldır, sakla. Sonra bak giymedin işte biraz süre sonra başına ekşirsin adamın.

Bizim de salon koltuklarının 3 er kırlenti vardı. Fazla geliyordu bana. Birer tanesini kaldırmıştım. Adam farkına bile varmamış. Geçen taşınırken farketti. Dedim bunları satıcam ya da vericem. Ne güzel yastık diyor. Ee dedim 1 senedir baza altındaydı eksikliğini hissetmemiştin.

Bence sen de öyle yap. Bazı eşyalarını kaldır

Bence giyerim deyip de vermeye kıyamadıklarını kaldır, sakla. Sonra bak giymedin işte biraz süre sonra başına ekşirsin adamın.

Bizim de salon koltuklarının 3 er kırlenti vardı. Fazla geliyordu bana. Birer tanesini kaldırmıştım. Adam farkına bile varmamış. Geçen taşınırken farketti. Dedim bunları satıcam ya da vericem. Ne güzel yastık diyor. Ee dedim 1 senedir baza altındaydı eksikliğini hissetmemiştin.

Bence sen de öyle yap. Bazı eşyalarını kaldır
Ahahah iyiymis 😂 ya benimde var oyle yaptiklarim ,ama esimin inanılmaz bir hafızası var . Giymese de sorar. Şu kıyafetim vardı nereye koydun diye. Geçen yazlıkları çıkarıyorum, hepsini yıkadım 2 hafta aralıksız, o arada günlük kıyafetleri yıkayamadım. 100 çift çorabı var bana mavi çizgili çorabı varmış bir tane onu soruyor ütü odası dağ olmuş 🤣 neymiş çorabı ve gömleği uyumlu olmalıymış. Takıntılı biraz. Çok bilmiş adamla uğramak çok zor :işsiz:

bende güya taşınırken bütün fazlalıklardan kurtulup minimal yaşama geçiş yapacaktım 😂 sanki eksilmedi arttı gibi bunu basarabilenleri ayakta alkışlıyorum

bende güya taşınırken bütün fazlalıklardan kurtulup minimal yaşama geçiş yapacaktım 😂 sanki eksilmedi arttı gibi bunu basarabilenleri ayakta alkışlıyorum

1-1,5 sene sonra ben tekrar taşıncam. Niyetim orta sehpa ve konsolu hiç götürmemek. Ayrıca mutfakta minim bir masa ve 4 sandalye, 1 ekstra dolap, bir de eski bir ayakkabı dolabı var. Onları elden çıkarabilirsem ne iyi olur

kendimi mobilyaların kölesi gibi hissediyorum az eşyanın çok mutluluk getirdiğine inanıp basaramayanlardanim
Şuan baza temizliği yapıyorum açmaz olaydım modunda🤣 atacağım şeyler olacak sonra dolaplara giriş yapacağım. Evde fazla eşyayı hiç sevmiyorum. Elimden gelse hepsini atacağım🙄

Benim eşim var ben en son sinirlenip seçip attım ona sormadan yer bulamıyordum artık koyacak yer :KK70:

Benim eşim var ben en son sinirlenip seçip attım ona sormadan yer bulamıyordum artık koyacak yer :KK70:
En güzeli o sanırım, önceden bende biriktirirdim,atmaya kıyamazdım, eşimin aldığı hediyelerin paketlerini poşetlerini dahi atmıyordum manevi değeri var diye okadar yani. Baktım böyle olmuyor, şimdi eskiye oranla çok yol aldım. Şuan 2 çöp poşeti doldu mesela ıvır zıvırlarla. Devam edeyim bakalım, yoruldum ama ferahladım 🤗

Merhaba herkese. Ufak tefek ev isleri yapiyorum ben de. Bahar temizliginin çoğu bitti de. Ceteris paribus Ceteris paribus eslerimiz benziyor, benimki de düzgün uyumlu giyinmeyi sever, ayakkbiya varincaya kadar uyumlu olmaya çalışır, baslarda garibime gidiyordu, "sen kadin olmaliymissin, nasil erkeksin" der gülerdim, sonradan alıştım. Benden cok kiyafeti ve ayakkabisi var, gerci ben de normal kadinlardan farkli sayilirim, sade takilirim, az kiyafet alirim :) Gecenlerde vestiyerdeki ayakabilari eledim, esimin kac yildir boşa beklettigi 2 cift ayakkabiyi attirabildim, seninki gibi "onu surda giyerim, bunu burda giyerim" diye diye kac yil bekletir, evde yer tutar :) Ev nefes almali bence de, esya cok olmamali, biz de ferah hissetmeliyiz.
Dün yapamadigim ütüm var bugün, birkac gömlek utuleyecegim.
Dün harcama yapmak zorundaydim ama fiyati icime oturdu. Kizim bir tanidigin oyuncagina zarar vermisti, onlara yenisini almak istedim, avm'deki magazada zeka küpüne-sinir küpüne 20 Lira verdim, "yuh ya" dedim. Disarda da mi bu fiyata bilmiyorum da bazi seylere avm kirasi oldugu icin fiyat koyuyorlar galiba. Ben de baska yere ugrayip alma imkanim olmayacagi icin mecburen tercih ettim, icime oturdu.

Aynen öyle, bakarim duruma göre, biraz dolar aldım, kapatmak istediğim kredi kartım vardı ona da yatırdım bir miktar ,çok kaldı o kartımın borcu 500 civarı. Kendime inanamıyorum, kartlarımı sıfırlamak üzereyim şükürler olsun 🤗
Ohh bereketli hayirli olsun dolarin :)

Ben hiç biriktirmem hemen atarım..Minimalist bir ruha sahibim.Kendimi bildim bileli öyleyim.Hatta arkadaşlarım bizim evede el at diyorlar.Bir kere alıştırdığınız zaman kendinizi bu düzene evde büyük temizlik yaparkende rahat edersiniz.

Merhaba herkese. Ufak tefek ev isleri yapiyorum ben de. Bahar temizliginin çoğu bitti de. Ceteris paribus Ceteris paribus eslerimiz benziyor, benimki de düzgün uyumlu giyinmeyi sever, ayakkbiya varincaya kadar uyumlu olmaya çalışır, baslarda garibime gidiyordu, "sen kadin olmaliymissin, nasil erkeksin" der gülerdim, sonradan alıştım. Benden cok kiyafeti ve ayakkabisi var, gerci ben de normal kadinlardan farkli sayilirim, sade takilirim, az kiyafet alirim :) Gecenlerde vestiyerdeki ayakabilari eledim, esimin kac yildir boşa beklettigi 2 cift ayakkabiyi attirabildim, seninki gibi "onu surda giyerim, bunu burda giyerim" diye diye kac yil bekletir, evde yer tutar :) Ev nefes almali bence de, esya cok olmamali, biz de ferah hissetmeliyiz.
Dün yapamadigim ütüm var bugün, birkac gömlek utuleyecegim.
Dün harcama yapmak zorundaydim ama fiyati icime oturdu. Kizim bir tanidigin oyuncagina zarar vermisti, onlara yenisini almak istedim, avm'deki magazada zeka küpüne-sinir küpüne 20 Lira verdim, "yuh ya" dedim. Disarda da mi bu fiyata bilmiyorum da bazi seylere avm kirasi oldugu icin fiyat koyuyorlar galiba. Ben de baska yere ugrayip alma imkanim olmayacagi icin mecburen tercih ettim, icime oturdu.
Herşey okadar pahalıki artık hiç bir şeye şaşırmıyorum diyecektimki geçen gün aldığım kavun geldi aklıma 🤣küçücük kavuna 12 tl verdim canim istemişti, hiç de tadı yokmuş 2 tl lik kavun oldu sana 12 tl, yaz geldi ya kışın olsa anlayacağım yazık günah dedim. Valla eşime bende diyorum Allah tan kadın olmamışsın diye ,ben çok severim kıyafet ayakkabı almayı ama saatlerce avm de dolaşmayı sevmem. Internetten alırım, avm den alacaksamdan ocabuk karar veririm ,denemeyi sevmem zaten . Kararsız insanlarla da alışverişe çıkmam deli olurum o mu bu mu diye diye 2 saat bakanlara,kimseye fikir de sormam 😊 ama eşim ne yazıkki avm de dolaşmaya bayılıyor,bana zulüm geliyor. Ben tek tuşla ayağıma gelsin modundayım hep:KK9:

y
Ben hiç biriktirmem hemen atarım..Minimalist bir ruha sahibim.Kendimi bildim bileli öyleyim.Hatta arkadaşlarım bizim evede el at diyorlar.Bir kere alıştırdığınız zaman kendinizi bu düzene evde büyük temizlik yaparkende rahat edersiniz.
yanı bu işin sırrı nedir bilemiyorum bi türlü beceremiyorum hani çok fazla ıvır zivirim var diyemem çocukların oyuncakları dışında ama bana herşey hep çok fazla geliyor

Back