- 17 Ocak 2019
- 1.053
- 1.366
- 48
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.341
Sağlık ama düğünden sonra kendilerine sıfır araba alıyorlar,oğulları bedelli yaparken 1 ay birseye ihtiyacınız var mi diye sormuyorlar,ama kendilerinin ciddi bir hastalığı yokken oradan oraya hastane işlerine koşturuyorlar. Erkek ailelerinin bu bencilliğini anlamakta güçlük çekiyorumHaklısınız ama sağlık olunca bir şey diyemem birde sağlık durumlarının ciddiyeti de önemli
Aynen alsam iyi olacak aslında haklisinizgeçen ay girmediysen bu ay girmişsindir :) bence de bir pttden al işlemlerini takip edersin canım.
Onu bende anlamıyorum eşimin ailesi de bir gün demez ki oğlum alma etme harçlık verir ihtiyacımız yok demez alır koyar kenara eşim evlenmeden onlara arabasını evini aldı biz evlenince kaldık ortada ondan önce onlara alınan bize alınmış oluyordu ama nerde onlar sefasını sürüyor biz kirada ay bak yine sinirlendim. Bu erkek aileleri evlatlarını evlat olarak değil köle olarak görüyor resmen verdikçe ver istiyorlar, sonuna kadar haklısınız araba alacak parası varsa masrafları da kendi karşılasın hiç vermeyin hele kendi maaşınızdan asla vermeyinSağlık ama düğünden sonra kendilerine sıfır araba alıyorlar,oğulları bedelli yaparken 1 ay birseye ihtiyacınız var mi diye sormuyorlar,ama kendilerinin ciddi bir hastalığı yokken oradan oraya hastane işlerine koşturuyorlar. Erkek ailelerinin bu bencilliğini anlamakta güçlük çekiyorum
Ahahaha konu karıştı sanki ben birşey vermiyorumOnu bende anlamıyorum eşimin ailesi de bir gün demez ki oğlum alma etme harçlık verir ihtiyacımız yok demez alır koyar kenara eşim evlenmeden onlara arabasını evini aldı biz evlenince kaldık ortada ondan önce onlara alınan bize alınmış oluyordu ama nerde onlar sefasını sürüyor biz kirada ay bak yine sinirlendim. Bu erkek aileleri evlatlarını evlat olarak değil köle olarak görüyor resmen verdikçe ver istiyorlar, sonuna kadar haklısınız araba alacak parası varsa masrafları da kendi karşılasın hiç vermeyin hele kendi maaşınızdan asla vermeyin
En güzeli emrivaki yapmak o zaman erkekler bizim gibi düşünmüyor günlük yaşamayı tercih ediyor ben buldum evi kredi çektim deseniz ne yaparAhahaha konu karıştı sanki ben birşey vermiyorumeşim önceden yapmış etmiş ,evlerine her gittiginde para da veriyormuş. Ve babasi emekli müdür en az 3bin emekli maasi var ve 2 kisiler . Yasli başlı insanlarin ne ihtiyaci olacak ,bugun 2000 tl ile insanlar ev geçindirip cocuk okutuyor. 2 maaş olunca özellikle cok iyi para kazanıyorlar gözüyle bakiyor insanlar. Eşimin abisi var eşi çalısmiyor annesine babasina sağa sola saçmıyor adam 2 de çocuğu var ,şuan evleri var ,bizden Iyi arabaları var. Bizim evimize 2 kati maas giriyor birseyimiz yok cunku adam savuruyor
hahah şimdi fark ettim ben konu sahibi sandım, söylediklerim konu sahibi için de geçerli o zamanAhahaha konu karıştı sanki ben birşey vermiyorumeşim önceden yapmış etmiş ,evlerine her gittiginde para da veriyormuş. Ve babasi emekli müdür en az 3bin emekli maasi var ve 2 kisiler . Yasli başlı insanlarin ne ihtiyaci olacak ,bugun 2000 tl ile insanlar ev geçindirip cocuk okutuyor. 2 maaş olunca özellikle cok iyi para kazanıyorlar gözüyle bakiyor insanlar. Eşimin abisi var eşi çalısmiyor annesine babasina sağa sola saçmıyor adam 2 de çocuğu var ,şuan evleri var ,bizden Iyi arabaları var. Bizim evimize 2 kati maas giriyor birseyimiz yok cunku adam savuruyor
Erkekte bitiyor ne olursa olsun, maşallah abinizede nedir ekeklerden biri eşi çok şaslıymış. Bu devirde çok zor ev almak artık illaki belirli fedakarlık gerekiyorev sahibi olmak için yeri geliyor ben kendi harcamamdan kısıyorum. sonra insanlar böyle yapınca çıldırıyorum. eşlerden var biraz da benim abim o kadar güzel korur ki dengeyi ne karısını ezdirir annemlere karşı ne de maddi açıdan eşinin istemediği bir şeyi asla yapmaz,üstelik onun eşi çalışmıyor bile. bunları da gördükçe çatlayacak gibi oluyorum.
3+1 ortalama bir ev 300bin . Ailemden peşinat diye 100 bin alsam 200bin kredi çekmem gerek ,200bin krediyi tek maaşa biraz zor verirler verselerde ziraat 1.45 den 3600e yakın bir rakam çıkıyor, 900 de araba kredim var 4500. Bana 550 tl kalıyor maaşımdan. Ayrıca eşim çok dik bir adam ,ben ona sormadan boyle birsey yapsam aldığım eve gelmez sen yaşa derEn güzeli emrivaki yapmak o zaman erkekler bizim gibi düşünmüyor günlük yaşamayı tercih ediyor ben buldum evi kredi çektim deseniz ne yapar
Aynen oyle yeri geliyor insan kendi bisey alırken düşünüyor, herkesin kendi ailesi var artık. Benim babamda ailesi ve annem arasındaki dengeyi okadar güzel koyan bir adam ki. O yüzden kendi ailesini düşünmeyip anne babasına ihtiyaç dışı para yediren adamlara sinir oluyorumev sahibi olmak için yeri geliyor ben kendi harcamamdan kısıyorum. sonra insanlar böyle yapınca çıldırıyorum. eşlerden var biraz da benim abim o kadar güzel korur ki dengeyi ne karısını ezdirir annemlere karşı ne de maddi açıdan eşinin istemediği bir şeyi asla yapmaz,üstelik onun eşi çalışmıyor bile. bunları da gördükçe çatlayacak gibi oluyorum.
Organizasyon ücreti adı altında bir nevi faiz alıyorlar sanırım, ben bir ara araştırmıştım, aklıma pek yatmadi. En iyisi peşinatı biriktirip kredi çekin ,fakat şimdi de yükseldi. Biraz bekleyin istersenizEv işinden vazgeçtim ben. Araştırdım biraz sıkıntılı bi süreç olduğunu söylüyorlar. Ben biraz peşinat biriktirip kredi çekerim diye düşünüyorum. İşimi şansa bırakmak istemiyorum. Dün bi çeyrek altın aldım. Dolar yüksek biraz düşsün.
Bekliyorum zaten acelem yok. Ama faizler de sürekli yükseliyor.Organizasyon ücreti adı altında bir nevi faiz alıyorlar sanırım, ben bir ara araştırmıştım, aklıma pek yatmadi. En iyisi peşinatı biriktirip kredi çekin ,fakat şimdi de yükseldi. Biraz bekleyin isterseniz
Aynen dolar yükseldikçe yükseliyor faizlerde, ziraat değiştirmedi buara sadece. Ama böyle gitmez ,piyasa çok durgun ,böyle giderse emlakçı ve inşaat firmalarının işi daha da kötüye gidecek .bakarlar bir hal çaresineBekliyorum zaten acelem yok. Ama faizler de sürekli yükseliyor.
İnş. Birikime devam. Yarın maaş yatacak bakalim. Ne kadar koyabilirim. Yazın taşınma işi falan olursa baya harcarım. Ramazan olunca fazla yemek masrafı olmuyor.Aynen dolar yükseldikçe yükseliyor faizlerde, ziraat değiştirmedi buara sadece. Ama böyle gitmez ,piyasa çok durgun ,böyle giderse emlakçı ve inşaat firmalarının işi daha da kötüye gidecek .bakarlar bir hal çaresine
İnş. Birikime devam. Yarın maaş yatacak bakalim. Ne kadar koyabilirim. Yazın taşınma işi falan olursa baya harcarım. Ramazan olunca fazla yemek masrafı olmuyor.Aynen dolar yükseldikçe yükseliyor faizlerde, ziraat değiştirmedi buara sadece. Ama böyle gitmez ,piyasa çok durgun ,böyle giderse emlakçı ve inşaat firmalarının işi daha da kötüye gidecek .bakarlar bir hal çaresine
Az çok demeden birşeyler koymaya çalışıyorum bendeİnş. Birikime devam. Yarın maaş yatacak bakalim. Ne kadar koyabilirim. Yazın taşınma işi falan olursa baya harcarım. Ramazan olunca fazla yemek masrafı olmuyor.
Çok garip ama ya ,kadının ailesi mutlu olsunlar yeterki deyip gerekirse destekliyor ama erkeğin ailesi para bekliyor. Ben çevremde hiç alışık değilim böyle şeylere, ailesine bakar eder sağlık konularıyla ilgilenir ama aileler oğlu varsa ev ,altın alma telaşında olurlar. Kız aileleri de eşyaları alır. Bir aile kurulduğunda evi, eşyaları olur borcu da olmaz takılarla da araba alırlar sıfır km bir hayata aile destekli başlarlar. Herkes çocuğu için yapar bunu böylelikle hayatının en güzel çağında borç ödemez gençler. Muğla ''nin gözünü seveyim her bakımdanKizlarr tek tek okudum yazdıklarınızı... su net bir sey bir Çok erkek ailesi oğlundan beklenti icinde oluyor. Bizde de durum farksız.
1 dükkan kirası emekli maasi ve ayrıca çalışıyor kp. Yani bize eve gelen gelirle aynı
Üstelik 1 gün bile kirada oturmamışlar babadan kalma hepsi.
Ama ufacık bir şeyde bizden bekliyorlar...
Ben kiradayım kreşe gönderiyorum çocuğumu
O yuzden cirkeflesiyorum artik...Hatta bu durumda ufak tefek kendime biriktiririm.ne olur ne olmaz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?