• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Çok garip ama ya ,kadının ailesi mutlu olsunlar yeterki deyip gerekirse destekliyor ama erkeğin ailesi para bekliyor. Ben çevremde hiç alışık değilim böyle şeylere, ailesine bakar eder sağlık konularıyla ilgilenir ama aileler oğlu varsa ev ,altın alma telaşında olurlar. Kız aileleri de eşyaları alır. Bir aile kurulduğunda evi, eşyaları olur borcu da olmaz takılarla da araba alırlar sıfır km bir hayata aile destekli başlarlar. Herkes çocuğu için yapar bunu böylelikle hayatının en güzel çağında borç ödemez gençler. Muğla ''nin gözünü seveyim her bakımdan🤗 Eşim farklı ilden olunca aynı şeyler bizde olmadı tabi, evi bırak çöp görmedik :işsiz:
Cnm bizimkilerde öyle düğünde hicbisey yapmadım daha elimdeki altını akmaya kalkti
Eşim dugune kdr ev kredisi odddi annesi geçen ne al din nr ettin diyor hicbisey ypmamis gibi fırın istiyor esimden benim borç gırtlağa kdr

Günaydınlar, kızlar siz dün deyince kafam karıştı bu ayda vergi dilimine girilmez ,maaşlarınız cok mu yüksek bilmiyorum ama ben girmedim henüz zaten hesaplamalar farklı oluyor 18bini geçince hemen 2.vergi dilimine girilmez

Cnm bizimkilerde öyle düğünde hicbisey yapmadım daha elimdeki altını akmaya kalkti
Eşim dugune kdr ev kredisi odddi annesi geçen ne al din nr ettin diyor hicbisey ypmamis gibi fırın istiyor esimden benim borç gırtlağa kdr
Ne diyeyim Allah önce vicdan nasip etsin. Eşinizde tepkisini koysun .onun ailesi sizsiniz artık. Anne baba atılacak değil. Saygı sevgi her zaman gösterilir . Yeri gelir yardim da edilir ama herşeyin bir sınırı var. Haddini bilmek diye bir kavram var ,günümüzde bir çok insana hatırlatılması gereken bir kavram...

3+1 ortalama bir ev 300bin . Ailemden peşinat diye 100 bin alsam 200bin kredi çekmem gerek ,200bin krediyi tek maaşa biraz zor verirler verselerde ziraat 1.45 den 3600e yakın bir rakam çıkıyor, 900 de araba kredim var 4500. Bana 550 tl kalıyor maaşımdan. Ayrıca eşim çok dik bir adam ,ben ona sormadan boyle birsey yapsam aldığım eve gelmez sen yaşa der :işsiz: :sinirli:
o zaman biraz sabretmek gerek mecbur eninde sonunda anlalacaktır hatasını, tatli dille konuşmak gerek ara ara o şekilde yumaşar

Günaydınlar, kızlar siz dün deyince kafam karıştı bu ayda vergi dilimine girilmez ,maaşlarınız cok mu yüksek bilmiyorum ama ben girmedim henüz zaten hesaplamalar farklı oluyor 18bini geçince hemen 2.vergi dilimine girilmez
valla girmiş demek canım. çok acımasız bu vergi dilimi temmuz zammı filan bile yılbaşında aldığımız maaşa döndürmüyor tekrar.
bereketli olsun maaşın yaptın mı birikim?

o zaman biraz sabretmek gerek mecbur eninde sonunda anlalacaktır hatasını, tatli dille konuşmak gerek ara ara o şekilde yumaşar
Ben birikim yapayım da ufak tefek, sonra ne olur bilinmez,almasa da keyfi bilir. Tatlı tatlı konuşamam ben kendi keyfime istemiyorumki. Zaten biz birşeyleri yoluna zor koyacağız sanki,bir önümüzü görelim de nasip...

Ben birikim yapayım da ufak tefek, sonra ne olur bilinmez,almasa da keyfi bilir. Tatlı tatlı konuşamam ben kendi keyfime istemiyorumki. Zaten biz birşeyleri yoluna zor koyacağız sanki,bir önümüzü görelim de nasip...
zamanla oturur merak etmeyin evliliklerin ilk 5 6 yılı sıkıntılı geçiyor çoğu zaman sonra yavaş yavaş yoluna giriyor

maşallah :nazar: yok bizim bu ay araba aldık ya sigorta kasko. sonra ailelerin yanına gitmiştik orada da baya masraf oldu. gerekirse altın bozacağız hatta. inşallah gerek kalmaz.
Benimde çok birşey sayılmaz, bu yıl borçları kapatma ,birikime adapte olma yılı benim için, o yüzden çok da kasmıyorum açıkçası😏

Back