Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Artık ben de acımıyorum. Elime ne geçerse evime ihtiyaç ya da birikime atıyorum. Bu zamana kadar eşim bize harcıyor sanıyordum hep ona veriyordum. Ama meğer adam kumar oynuyormuş. Kendi parasını verdiği yetmiyormuş gibi benim elimde kalan parayı da alıyordu bizi zor durumda bırakıyordu. Şimdi maaşında gözüm yok evin masraflarını versin gerisini naparsa yapsın. Ben kendi paramdan ona vermiyorum hiç.

Eşim ben de para olduğunu öğrendiğinde de peşini hiç bırakmıyor. O yüzden gizli yapıyorum.

Eşim ben de para olduğunu öğrendiğinde de peşini hiç bırakmıyor. O yüzden gizli yapıyorum.
En iyisini yapiyorsun arkadasim. Cocuklarin rizki senin ihtiyacin neden kumara gitsin degil mi, yaziktir. Üzüldüm senin durumunu okuyunca ama insaallah hayirlisiyla kurtulursun da kendine huzurlu bir hayat kurarsin yavrularina hayirli bir gelecek kurarsin. O vakit gelene kadar da dik durarak sabirla, dedigin gibi onun huyuna uygun taktikler uygulayarak bekle insaallah. Ayy ayni benimki de öyle, gerekli gereksiz harcayip bitirince bana verdigi parayi sorar, duruyorsa alagim der, bazen sormadan cuzdanimdan alir ise gitmis olur. Sabah ekmek market bi sey lazim olsa bu kadin ne yapacak düşünmez. Ona göre olağanüstü ani olay olmaz çünkü hayatta, bi sey olursa o an düşünülür...
Artik aldigim parayi da cuzdanima koymuyorum, aklina gelmeyecek farkli yerlerde sakliyorum, ihtiyacıma ve birikime kullaniyorum. :) Hallere bak...

Aslında acımamak en iyisi. Sonuçta bu insanlar eli ayağı tutan ,çalışan sağlıklı insanlar. Ortak ihtiyaçlar için eft yapıyorum bende ,fazlasını vermiyorum . Kendi ihtiyaçlarımı, birikimimi karşilasam yeter. Yavaş yavaş bende öyle düşünüyorum.

Cüzdaninizdan para alması çok yanlış ,cüzdanınızı ortada bırakmayın en iyisi. Ben sadece benim eşim böyle zannediyordum. Erkekler harcamayı ne kadar çok seviyormuş meğer..

Ben o dönemlerde o şekilde oluyorum eşimi uyarıyorum banimle çok muhattap olma tahamüllüm çok az kavga etmek istemiyorum diye, bu arada burcu ne eşinizin merak ettim.Artık evin masrafları için eft yapamayabilirsiniz eşinize, birikim yapmış olursunuz paranızı vermediğiniz için problem çıkacağını sanmam belki farkına varır. Bugün birikim yapmak daha kaliteli yaşam için ev aldıktan sonra yazlık vs alabilirsiniz, emekli olunca bu kadar maaşınız olmayacak.

Eşim aslan burcu, bende yay burcuyum Ikimizde ateş grubuyuz o yüzden bir anda parlıyoruz onun birikim gibi bir hedefi yok şuan o yüzden yeni borç yapmasın bana yeter, düğünden kalan borçları hallediyor daha , aslında anlaması lazım kendi ailesi bu kafa yapısında olmasa düğün borcu olmayacakti. Benim yok mesela ,ailem birikim yapan ınsanlar. Onun borclari varken simdi hic para göndermemek olmaz onu da yapmak istemem. Yaza kadar boyle gidelim de eylülde bir daha gözden geçireceğim bu durumu. Bir ev alalım da yazlikta gözüm yokTatili yapıyoruz bir şekilde, ailemde deniz kenarına 20dk mesafede yaşıyor. Arada oraya da gideriz .

1 yıllık hedefin miydi bu canım? Gerçekleştirdin mi peki?
Ben belirtmemiştim ama şimdi yazayım öyleyse Temmuz zammı ile birlikte hedefim aylık 1 çeyrek yani 6 çeyrek olsun bu yıl
Kendimi çok kasmadan 1 yılda en az 6bin hedef koydum ,bir de zaten yılbaşından bu yana toplam 10bin kart ödemis olacagim mayisı da ödeyince. Benim esas hedefim kartları kapatmak 2019 da. 2bin ancak biriktirdim,kartları da kapatmak üzereyim ,bakalım

Geeçekleştirilebilir hedefler koyup bu hedefleri gerçekleştirdikçe daha çok hevesleneceksin canım Allah arttırsın birikimlerimizi

Geeçekleştirilebilir hedefler koyup bu hedefleri gerçekleştirdikçe daha çok hevesleneceksin canım Allah arttırsın birikimlerimizi
Amin inşallah, bu yıl yeni başladığim için öncelikler ihtiyacım dışında birşey almamayı ve kartlarımı kapatmayı hedefledim, sonra da 6bin olsun en az 500 atayım kenara dedim ,bakalım artık. İnsallah fazlasini da yapabiliriz hedeflerimizin

Ailesi de aynı düşüncedeyse eşinin huyunun böyle olması normal o şekilde yetişmiş. Siz aile konusunda şanslıydınız ama ben ne olursa olsun evim dışında bir yerde rahat edemiyorum o yüzden 2 oda da olsa benim olsun ailemin yanında da olsa hep diken üstünde oluyorum. piyasalar bu şekilde olmasaydı evin borcu biter bitmez yazlık borcuna girecektik ama bu durum tüm planları bozdu hayırlısı olsun hakkımızda ne diyim....

Ben de eylülden beri 5bin civarı birikim yapmışım az aslında ben çok savurganim neyse sizle gaza geliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…