Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

İnş. Benim de aklım başıma yeni geldi. İnsan gerçekten bir noktadan sonra değişiyor. Benim sorunum eşimleydi. şimdi eşimi bir kenara bırakıp önüme bakıyorum inş çocuklarım için güzel birikimler yaparım. Allah yardımcımız olsun geçinmek bu zamanda gerçekten zor.

eş yapmıyorsa birikim kadın kesinlikle ev giderinin çoğunu eşe yükleyip kendisi biriktirmeli.
sizin durumunuz daha zor inşallah çocuklarınla borçsuz ve huzurlu günlere kavuşursunuz bir an önce ben sizde o gücü gördüm

Çok teşekkür ediyorum yüzümü güldürdünüz inanın. Aynen dediğiniz gibi yapacağım eşim kirayı faturaları ev masrafını giderecek ben kendi maaşımı biriktireceğim. Kabul etmezse kendisi bilir. Maaşı bekliyorum bakalım yine yan çizer mi. Eğer evimin ihtiyaçlarını ben gidereceksem niye evlendim.

gülsün yüzünüz hakediyorsunuz gerçekten. evlilik ile bonus olarak çocuk bakımı ve masrafı eklenmiş oluyor :/ inşallah kabul eder siz de durumunuzu düzeltirsiniz

Cidden zor bu dönemde, benimde aklım yeni başıma geliyor, eşim harcamayı çok seviyor ve bana sürekli hediyeler alıyor diye bende ona alıyordum, birbirimize sürekli sürprizler filan . Sonra baktım 2 maaşla oturduğumuz ev kira,bir arabamız var,kenarda 5 kuruş paramız yok ve oturduğumuz evin sahibi asgari ücretli biri. Harcamalarımdan, şimarikliklarimdan utandım yani . Şuan bakıyorum da geçmişe okadar boş şeylere para harcamışımki, okadar arkads ortamında hesap ödeyip bunu kendimce bonkörlük addetmişim. Şimdi daha mantıklı davranıyorum bir çok konuda, yaş değil de yaşadıkları insana gerçekten birşeyler katıyormuş. Hayatta sadece kendine güvenmeli belli konularda insan

Kızlar altın da dolar da yükseldi bayağı. Şu an almak mantıklı mı sizce?

Ben genelde tencerede yapıyorum güveç kokusunu sevmedigim için önce eti mühürleyip sebzeleri hafif soteliyorum enson domates ve bir dissarımsak ekliyorum yarim bardak kadar da su
Anladım bende güveç almıştım kaç yıldır kullanmıyorum tadı nasıl olur bilmediğim için.

Alacağınız miktara ve vadisine göre değişir mesela bende tam altın yapacaktım yapamadım üstünü tamamlayınca yapacağım 3'e 5'e bakmadan ama yüksek meblağlarda düşmesini beklemek gerek

İstanbul seçimleri yenileneceği için muhtemelen 23 hazirana kadar bir artış olacak ,dolar altın yükselişte. Alacağınız miktara bağlı, benim şuan nakit param olsa alırdım açıkçası, ayın 15ini beklemek durumundayim

Yalnız davulcu yuzunden günaha giriyorum ,Allah im sen affet. Ya herkesin saati telefonu var mubarek kalkiyoruz zaten. gece 2den bu yana hiç abartmıyorum ezana kadar çalıyor

Yalnız davulcu yuzunden günaha giriyorum ,Allah im sen affet. Ya herkesin saati telefonu var mubarek kalkiyoruz zaten. gece 2den bu yana hiç abartmıyorum ezana kadar çalıyor

Bende karsiyim ya,ki ramazani dibine kdr yasamayi seven biriyim
Ama ilk ise basladigimda temmuz sicaklariydi evim mustakildi. Camin onunde saat 1 de gecmeye basliyor beni hic uyutmuyordu. Camlar tek camdi cok duyuluyordu Ztn 11 bucuk gibi yatabiliyorduk.
Gunduz is yeri yogundu
Simdi brz uzak kaliyor ses derinden geliyor ama artik bence tutmaya calisana eziyet ya.

Çok şükür bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, dün başım çok ağrıyordu kendimde o gücü bulamadım, tutmadım. Bugün tutayım dedim. Ama 2 gündür 2 de başlıyor mübarek, 8de iş başı yapiyorum dolayisiyla 6.30da kalkiyorum zaten, çalismasam derim öğlene kadar yatayım diye ,doğru düzgün uyumuyorum bir de 2 saat gürültü. Bunun gereği yok bence ,yersiz geleneklere gerek de yok

Beni azimli gormenize sevindim inan ki, yapacam insaallah 3'e 5'e bakmadan güzel bi birikim :)
Tamamdir tableti deneyecegim. Ben de dogal hayata yelken actim coktandir ama bulasik makinesi tablet olayinda denedigim dogallar erimiyordu, hem de dogal oldugu icin daha pahali malum :) indirimde tabletin hangisini görürsek aliyoruz.
Evet ya, maddi yönünü de gectim, bizden sonraki nesillere su kalmayacak diye korkuyorum dogada, azalip gidiyor zaten.
Hos buldum efendim, cok yazmasam da burdayim, cok okurum

Merhaba. Evet yazdiklariniz aklimda. Insaallah daha iyi bir hayata dogru tam yol devam edersiniz. Hepimizin bolca harcayarak yaşadığı zamanlar oldu, takilmiyorsunuzdur artik buna sanirim, önemli olan boş yasanmisliklari fark edip tekrarlamamak, onu da yapiyorsunuz su anda. Dilerim istediğiniz noktaya ulasirsiniz bir an önce.
Biz de esimin yanlis tercihleri ve sacma hatalari sonucu birtakim borclara girdik, ufak ufak temizlemeye calisiyoruz. Bazi gereksiz bogaz harcamalari olmasa daha hizli birikim yapariz ama söz geciremiyorum, simdilik ben yapiyorum oldugu kadar, buna da şükür :)

Hos buldum sag olun. Bizim de evlilikte evlilikte 5. yilimiz, aynen sizin gibi 5 kurus birikimimiz yok. Bi ara profilime de yazmistim sinirden, ne uzuyoruz ne kısalıyoruz, ayni yerdeyiz. Çocugumuz var, cocuk demek masraf demek zaten, hic bi kendime ceki duzen vereyim demiyor, yedigimiz seyden kısılır mıymış. Gereksiz aldigimiz pasta kek bilmem nelerin parasi birikse iyi katkısı olur, benim kadar umursamiyor, artik kendi haline biraktim, ben kendime ve cocuguma biriktiriyorum, ne "benim surda altinim var" diyecem ne dara düşünce "al kullan" diyecem, haberi olmadan cocuguma kendime gelecek yatirimi yapacagim ins. Cok kizginim çünkü hatalari sebebiyle borclara girdik, hic fikrimi sormadan beceremeyecegi is degisikligine gitti. Aileme karsi utanca soktu beni vs.
Artik ben de onu düşünmüyorum, cocugum icin yasayacagim sizin gibi. Insaallah isteklerimize hayirlisiyla kavusalim beraberce.

Yok yok takılmıyorum, özellikle yaptığımız tatillere falan hep iyiki diyorum, yine yaz geliyor yine harcansın önemli değil. Ben sadece gereksiz sürekli dışarıda yemelere ve ihtiyaç dışı alınan kıyafetlere takildim bir dönem. Onları da şükür aştık. Daha genciz bu yaşlarda bir daha geri gelmeyecek okadar da kendimi sıkamam

Merhaba elektrik süpürgemin motoru yandı.Bana önerebilceğiniz elektrik süpürgesi markası var mıdır?Şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…