- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.121
İnş. Benim de aklım başıma yeni geldi. İnsan gerçekten bir noktadan sonra değişiyor. Benim sorunum eşimleydi. şimdi eşimi bir kenara bırakıp önüme bakıyorum inş çocuklarım için güzel birikimler yaparım. Allah yardımcımız olsun geçinmek bu zamanda gerçekten zor.inşallah tamamen sıfırlarsınız canım kartları. biz bildiğin memur olarak 1 ay önceden maaş alıyoruz kk ile de harcamaları 1 ay öteliyoruz derken 2 aylık bir öteleme durumundayız diyebilirim
ama şöyle bir durum var ki bugün kapatmak istesek kk yı kapatabilecek kadar kenarda paramız var şükür :) biz eşimle aynı düşünce yapısında olduğumuz için hesaplarımız ortak ve aklımız başımıza erken geldi diyebilirim. inşallah burdaki tüm arkadaşlarım da hayallerine istediklerine kavuşur.
eş yapmıyorsa birikim kadın kesinlikle ev giderinin çoğunu eşe yükleyip kendisi biriktirmeli.İnş. Benim de aklım başıma yeni geldi. İnsan gerçekten bir noktadan sonra değişiyor. Benim sorunum eşimleydi. şimdi eşimi bir kenara bırakıp önüme bakıyorum inş çocuklarım için güzel birikimler yaparım. Allah yardımcımız olsun geçinmek bu zamanda gerçekten zor.
Çok teşekkür ediyorum yüzümü güldürdünüz inanın. Aynen dediğiniz gibi yapacağım eşim kirayı faturaları ev masrafını giderecek ben kendi maaşımı biriktireceğim. Kabul etmezse kendisi bilir. Maaşı bekliyorum bakalım yine yan çizer mi. Eğer evimin ihtiyaçlarını ben gidereceksem niye evlendim.eş yapmıyorsa birikim kadın kesinlikle ev giderinin çoğunu eşe yükleyip kendisi biriktirmeli.
sizin durumunuz daha zor inşallah çocuklarınla borçsuz ve huzurlu günlere kavuşursunuz bir an önce ben sizde o gücü gördüm
gülsün yüzünüz hakediyorsunuz gerçekten. evlilik ile bonus olarak çocuk bakımı ve masrafı eklenmiş oluyor :/ inşallah kabul eder siz de durumunuzu düzeltirsinizÇok teşekkür ediyorum yüzümü güldürdünüz inanın. Aynen dediğiniz gibi yapacağım eşim kirayı faturaları ev masrafını giderecek ben kendi maaşımı biriktireceğim. Kabul etmezse kendisi bilir. Maaşı bekliyorum bakalım yine yan çizer mi. Eğer evimin ihtiyaçlarını ben gidereceksem niye evlendim.
Cidden zor bu dönemde, benimde aklım yeni başıma geliyor, eşim harcamayı çok seviyor ve bana sürekli hediyeler alıyor diye bende ona alıyordum, birbirimize sürekli sürprizler filan . Sonra baktım 2 maaşla oturduğumuz ev kira,bir arabamız var,kenarda 5 kuruş paramız yok ve oturduğumuz evin sahibi asgari ücretli biri. Harcamalarımdan, şimarikliklarimdan utandım yani . Şuan bakıyorum da geçmişe okadar boş şeylere para harcamışımki, okadar arkads ortamında hesap ödeyip bunu kendimce bonkörlük addetmişim. Şimdi daha mantıklı davranıyorum bir çok konuda, yaş değil de yaşadıkları insana gerçekten birşeyler katıyormuş. Hayatta sadece kendine güvenmeli belli konularda insanİnş. Benim de aklım başıma yeni geldi. İnsan gerçekten bir noktadan sonra değişiyor. Benim sorunum eşimleydi. şimdi eşimi bir kenara bırakıp önüme bakıyorum inş çocuklarım için güzel birikimler yaparım. Allah yardımcımız olsun geçinmek bu zamanda gerçekten zor.
Ben genelde tencerede yapıyorum güveç kokusunu sevmedigim için önce eti mühürleyip sebzeleri hafif soteliyorum enson domates ve bir dissarımsak ekliyorum yarim bardak kadar da suGüveci nasıl yapıyorsunuz?
Anladım bende güveç almıştım kaç yıldır kullanmıyorum tadı nasıl olur bilmediğim için.Ben genelde tencerede yapıyorum güveç kokusunu sevmedigim için önce eti mühürleyip sebzeleri hafif soteliyorum enson domates ve bir dissarımsak ekliyorum yarim bardak kadar da su
Alacağınız miktara ve vadisine göre değişir mesela bende tam altın yapacaktım yapamadım üstünü tamamlayınca yapacağım 3'e 5'e bakmadan ama yüksek meblağlarda düşmesini beklemek gerekKızlar altın da dolar da yükseldi bayağı. Şu an almak mantıklı mı sizce?
İstanbul seçimleri yenileneceği için muhtemelen 23 hazirana kadar bir artış olacak ,dolar altın yükselişte. Alacağınız miktara bağlı, benim şuan nakit param olsa alırdım açıkçası, ayın 15ini beklemek durumundayimKızlar altın da dolar da yükseldi bayağı. Şu an almak mantıklı mı sizce?
Yalnız davulcu yuzunden günaha giriyorum ,Allah im sen affet. Ya herkesin saati telefonu var mubarek kalkiyoruz zaten. gece 2den bu yana hiç abartmıyorum ezana kadar çalıyor
Çok şükür bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, dün başım çok ağrıyordu kendimde o gücü bulamadım, tutmadım. Bugün tutayım dedim. Ama 2 gündür 2 de başlıyor mübarek, 8de iş başı yapiyorum dolayisiyla 6.30da kalkiyorum zaten, çalismasam derim öğlene kadar yatayım diye ,doğru düzgün uyumuyorum bir de 2 saat gürültü. Bunun gereği yok bence ,yersiz geleneklere gerek de yokBende karsiyim ya,ki ramazani dibine kdr yasamayi seven biriyim
Ama ilk ise basladigimda temmuz sicaklariydi evim mustakildi. Camin onunde saat 1 de gecmeye basliyor beni hic uyutmuyordu. Camlar tek camdi cok duyuluyordu Ztn 11 bucuk gibi yatabiliyorduk.
Gunduz is yeri yogundu
Simdi brz uzak kaliyor ses derinden geliyor ama artik bence tutmaya calisana eziyet ya.
Beni azimli gormenize sevindim inan ki, yapacam insaallah 3'e 5'e bakmadan güzel bi birikim :)Hoş geldiniz aramıza, sizdeki azmi gördüm 1 günde o kadar sayfa okuduğunuza göreTabletin jeli biraz akıyor ama oda içindeki toz taneciklerini islatıyor boşa gitmiyor emin olun ki temiz yıkıyor hem daha az kimyasa maruz kalıyorsunuz. Eşiniz harcamayı seviyorsa en mantıkyısı gizili birikim yapmak, benim eşimde sıkışınca alır 3 5 ama genel olarak yardımcı olur bana altın alacaksam üstünü tamamlar vs. Özellikle suya çok dikkat etmeliyiz su çocuklarımız geleceği. Bende banyodaki suyla yerleri siliyorum balkonu yıkıyorum, bizim apatmanda temizlik için bidonlarla dışarıya su konuluyor onu dolduruyorum, toplu bulaşık akıtacaksam bir leğene su doldurup onun içinde akıtıyorum akan su da değil şimdilik aklıma gelenler bunlar. birikiminiz bereketli olsun tekrar aramıza hoş geldiniz
Merhaba. Evet yazdiklariniz aklimda. Insaallah daha iyi bir hayata dogru tam yol devam edersiniz. Hepimizin bolca harcayarak yaşadığı zamanlar oldu, takilmiyorsunuzdur artik buna sanirim, önemli olan boş yasanmisliklari fark edip tekrarlamamak, onu da yapiyorsunuz su anda. Dilerim istediğiniz noktaya ulasirsiniz bir an önce.Merhabalar hoş geldiniz. O kadar sayfa okuduysanız muhtemelen benim tüm yazılarımı okumussunuzdur. Eşiniz gibi birikim konusunda eşim de ,inanın harcamayı okadar seviyorki, ben de önceden çok seviyordum ama onun harcama isteğini gördükçe ve Kk dan sonra tüketimden soğudum. Eşimin birikim konusunda katkısı yok yani ,Aslında onda da öyle bir istek olsa çok güzel paralar biriktirebiliriz ama yok artık herkesin hayat görüşü deyip söylenmeyi bıraktım. Siz de boşverin elinizden geldiğince kendiniz biriktirin
Hos buldum sag olun. Bizim de evlilikte evlilikte 5. yilimiz, aynen sizin gibi 5 kurus birikimimiz yok. Bi ara profilime de yazmistim sinirden, ne uzuyoruz ne kısalıyoruz, ayni yerdeyiz. Çocugumuz var, cocuk demek masraf demek zaten, hic bi kendime ceki duzen vereyim demiyor, yedigimiz seyden kısılır mıymış. Gereksiz aldigimiz pasta kek bilmem nelerin parasi birikse iyi katkısı olur, benim kadar umursamiyor, artik kendi haline biraktim, ben kendime ve cocuguma biriktiriyorum, ne "benim surda altinim var" diyecem ne dara düşünce "al kullan" diyecem, haberi olmadan cocuguma kendime gelecek yatirimi yapacagim ins. Cok kizginim çünkü hatalari sebebiyle borclara girdik, hic fikrimi sormadan beceremeyecegi is degisikligine gitti. Aileme karsi utanca soktu beni vs.Hoşgeldiniz. Aynı kocadan bende de var. Beş senelik evliyiz 5 kuruş biriktiremedik eşim sayesinde ama artık kendim biriktirmeye başladım. Eşimden gizli biriktiriyorum. Allah a şükür bi mesleğim var. Birkaç sene biriktirip inş bir ev alma hayalim var. İnş hakkımızda hayırlısı olsun.
Yok yok takılmıyorum, özellikle yaptığımız tatillere falan hep iyiki diyorum, yine yaz geliyor yine harcansın önemli değil. Ben sadece gereksiz sürekli dışarıda yemelere ve ihtiyaç dışı alınan kıyafetlere takildim bir dönem. Onları da şükür aştık. Daha genciz bu yaşlarda bir daha geri gelmeyecek okadar da kendimi sıkamamMerhaba. Evet yazdiklariniz aklimda. Insaallah daha iyi bir hayata dogru tam yol devam edersiniz. Hepimizin bolca harcayarak yaşadığı zamanlar oldu, takilmiyorsunuzdur artik buna sanirim, önemli olan boş yasanmisliklari fark edip tekrarlamamak, onu da yapiyorsunuz su anda. Dilerim istediğiniz noktaya ulasirsiniz bir an önce.
Biz de esimin yanlis tercihleri ve sacma hatalari sonucu birtakim borclara girdik, ufak ufak temizlemeye calisiyoruz. Bazi gereksiz bogaz harcamalari olmasa daha hizli birikim yapariz ama söz geciremiyorum, simdilik ben yapiyorum oldugu kadar, buna da şükür :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?