- Konu Sahibi KedidirKedii
-
Bir çok evlilikte durum böyle ve cok buyuk hata... ev kadının gorevi değil evde yaşayanların sorumluluğu... Gel de bunu anlat karşı tarafa...Bizde de aynı durum var kardeşim, eşim öğretmen ve sadece 3.5 gün okula gidiyor evde olduğu zamanlar sadece yatmakla vakit geçiriyor yazın tatili var ben de 8-4 çalışan biriyim. İlk zamanlar o kadar zor oluyordu ki, o çok dinç oluyor benden sürekli iş çıkışı gezmemizi istiyor akşam evde çok hareketli olmamı istiyordu. Cok kavga ettik bundan sebep. Evin işinin bizim sorumluluğumuzda olduğunu ve eğer yardım ederlerse bu onların bize lutfedip yaptıklarını düşünüyorlar. Anlamaları gereken evin işi ikimizin sorumlulugunda. Çalışan eşi kaldiramiyorlar
Evet çalışıyorum şükür. Başka türlü çok zor. Allah herkese yardım etsin şu dar günlerde.Günaydınlar. Ihtiyaç için alınan şeylere can sıkmamak gerek. Bir şekild e ödenir . Çalışıyor musunuz
Benim ne olacağım belli değil gerçekten eşim 1 haftadır yoktu yeni geldi. Böyle devam edecek bu ben boşanacam er ya da geçEvet mantıklı ama önce eşinizle durumunuzu halledin derim ben. Yanlış hatırlamıyorsam eşiniz kumar oynuyordu benim bir tanıdığım kumar borcu yüzünden evini barkını sattı ve kadını ortada koydu gitti o yüzden bu tür durumlarıda dikkate alarak hareket edin aileniz hayattaysa onların üstüne tapuyu verin bir süre devrini siz alırsınız, bildiğim kadarıyla miras malı sayılıyor ve hak iddia edemiyor eşiniz bu durumda, avukata sorarsanız daha detaylı bilgi verir size
Evet en zoru karar vermek. İki arada bi derede kaldım. Allah yardımcım olsunÇok zor işin gercekten. Karar vermek en zor asama heralde..insallah seni mutlu edecek bir karar alırsın
Evet şu şartlarda ev almak pek mantıklı değil
Eşim bekarken 15 gün de bir temizlik için gelen bir kadın vardı. Ben evlenince gerek yok aslında hallederim dedim. Eşim ben temizlik yapamam tek başına sende kendini yorma böyle devam etsin düzen dedi .Allah razı olsun o konuda hakkını yiyemem. Ama ev işi sadece 15 gün de bir yapılan temizlik ve ütüden ibaret değilki. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği bulaşıgi, çayı kahvesi ,günlük temizlik ,toparlama. Ben çok titiz değilim açıkçası, ruh halim o an iyi değilse mutfak tepeme çökse bir tane kaşık kaldirmam. Umrumda da olmaz. Neyi yapıp yapmadığımi görsün değil miBir çok evlilikte durum böyle ve cok buyuk hata... ev kadının gorevi değil evde yaşayanların sorumluluğu... Gel de bunu anlat karşı tarafa...
Arada eve yardımcı almak bazen boşverip kendimizi düşünmek en güzeli ama biz kadınlar o kadar rahat olamiyoruz
Ben de bi de temizlik ve düzen takıntısı var. Evin bir yeri dağınık olduğunda başıma ağrı giriyor ve toparlamadan başka bir şeye odaklanamiyorum. Başka birinin yaptığı temizliğe de güvenemiyorum o yüzden de çok zorlanıyorumBir çok evlilikte durum böyle ve cok buyuk hata... ev kadının gorevi değil evde yaşayanların sorumluluğu... Gel de bunu anlat karşı tarafa...
Arada eve yardımcı almak bazen boşverip kendimizi düşünmek en güzeli ama biz kadınlar o kadar rahat olamiyoruz
O dediğini ben çok yaptım ciddi kavgalar sonunda sonra baktım ki işler daha çok birikiyor ve sonunda yine ben yapıyorum olan yine bana oluyor daha çok yoruluyorumEşim bekarken 15 gün de bir temizlik için gelen bir kadın vardı. Ben evlenince gerek yok aslında hallederim dedim. Eşim ben temizlik yapamam tek başına sende kendini yorma böyle devam etsin düzen dedi .Allah razı olsun o konuda hakkını yiyemem. Ama ev işi sadece 15 gün de bir yapılan temizlik ve ütüden ibaret değilki. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği bulaşıgi, çayı kahvesi ,günlük temizlik ,toparlama. Ben çok titiz değilim açıkçası, ruh halim o an iyi değilse mutfak tepeme çökse bir tane kaşık kaldirmam. Umrumda da olmaz. Neyi yapıp yapmadığımi görsün değil mi
Bende ufak tefek tartışmaları uzatmam, adım atarım o hatalı da olsa. Sonrasında fazlasıyla gönlümü alır zaten. Ama bu sefer hiç içimden gelmiyor, biraz önce ütü yapıyordu. Benden güzel ütü yapar aslında yeterki keyfi istesin. Bende çamaşır attım makinaya sadece kendi kıyafetlerimi yıkayacağımO dediğini ben çok yaptım ciddi kavgalar sonunda sonra baktım ki işler daha çok birikiyor ve sonunda yine ben yapıyorum olan yine bana oluyor daha çok yoruluyorumbelki senin eşin anlar
Hahah o zaman bırak yapsın hem anlar öyle kolay olmadığnı ev işlerininBende ufak tefek tartışmaları uzatmam, adım atarım o hatalı da olsa. Sonrasında fazlasıyla gönlümü alır zaten. Ama bu sefer hiç içimden gelmiyor, biraz önce ütü yapıyordu. Benden güzel ütü yapar aslında yeterki keyfi istesin. Bende çamaşır attım makinaya sadece kendi kıyafetlerimi yıkayacağım
Yemek yapmam zorunda değilsin, bulaşık yıkamak zorunda da değilsin bana bunları söyle yemek olayını dışarıda halledelim, ya da aperatif şeylerle geçistirelim modunda. Haftasonlari yemek yapıyordu ama avakadolu makarna deneyelim, fırında soya soslu somon yapalım falan deyip geçiyordu gurme lezzetlerden tariflerle mutfağaHahah o zaman bırak yapsın hem anlar öyle kolay olmadığnı ev işlerininUzatmaz eşinde yumuşar artık alır gönlünü nereye kadar küs kalacak, sonra sakince konuşursunuz size yardımcı olması gerektiğini aslında ne kadar yorulduğunuzu ki çocuk olunca daha da yorulacaksınız. Eşiniz öyle ya da böyle artık işlerin bir ucundan tutmak zorunda
O zaman gaz verme zamanı gelmiş benim bir arkadaşım der ki erkekler gazla çalışıyor ver biraz gazı her şeyi yaptırYemek yapmam zorunda değilsin, bulaşık yıkamak zorunda da değilsin bana bunları söyle yemek olayını dışarıda halledelim, ya da aperatif şeylerle geçistirelim modunda. Haftasonlari yemek yapıyordu ama avakadolu makarna deneyelim, fırında soya soslu somon yapalım falan deyip geçiyordu gurme lezzetlerden tariflerle mutfağabende nefis yemek tariflerinden kereviz pırasa olunca entel yemekler yapıyorsun dedim ,o gün bugün küstü yemek yapmıyor neymiş ben hevesini kırıyormuşum. Sonra da bana kaldı tabiki
Ya keşke öyle bir yapım olsa . Ben biraz doğrucu davutlukta zirve yapmış biri olarak hayatı kendime zorlaştiriyorum . Yaptıgı herşeyi çok iyi yapıyor zaten onda sıkıntı yok. Benden güzel yemek yapar ,ütü yapar, mükemmelliyetçi bir yapısı var herşey dört dörtlük olsun istiyor. Ilk zamanlar yapıyordu da ,baktı ben herşeyi hallediyorum sıkıntı yok. Kendini yavaş yavaş çektiO zaman gaz verme zamanı gelmiş benim bir arkadaşım der ki erkekler gazla çalışıyor ver biraz gazı her şeyi yaptırdün eşime diyorum ki senin çayın çok güzel oluyor gerçek çay içtiğimi anlıyorum falan diye demledi, içte çay nasıl olurmuş gör dedi çok haklisin bundan sonra çayları sen demle çok iyi demliyorsun dedim böyle 3 5 işi ona kitledim zamanla sayı artar. Ver gazı yapsın yorum yapma kötüysede iyi de
O benim galiba. Öğretmenim ben. Ama eşim özel sektörde. Kira gelirimizle birlikte 20 binden fazla giriyor evimize. Çok uçuk bir hedef değil yani. Allah herkese bol kazanç ve ağız tadıyla harcamak için huzur ve sağlık versin inşallah.İlk sayfaya bakarak meraktan soruyorum. 1 senede 50 bin biriktirecek olan arkadaşın mesleği ne acaba :)
Aminn inşallahhO benim galiba. Öğretmenim ben. Ama eşim özel sektörde. Kira gelirimizle birlikte 20 binden fazla giriyor evimize. Çok uçuk bir hedef değil yani. Allah herkese bol kazanç ve ağız tadıyla harcamak için huzur ve sağlık versin inşallah.
Eşim benim yerime de savuruyor sağolsun. Yeni yeni birikimle ilgilenmeye başladı.Aminn inşallahhyanlış anlaşılmasın.
Gözüm çarptı sadece en büyük hedef olarak görünce şaşırdım. Harvurup harman savurmamanızıda tebrik ettim doğrusu
Olsun bundan sonra gazı verin. Benim eşimde öyle mükemelliyetçi her şeye çok özenir yaptığı her işe ben öyle değilim olduğu kadar derim hatta beni çok eleştirir bu konuda. Gerçekten de çoğu ev işirni benden iyi yaparYa keşke öyle bir yapım olsa . Ben biraz doğrucu davutlukta zirve yapmış biri olarak hayatı kendime zorlaştiriyorum . Yaptıgı herşeyi çok iyi yapıyor zaten onda sıkıntı yok. Benden güzel yemek yapar ,ütü yapar, mükemmelliyetçi bir yapısı var herşey dört dörtlük olsun istiyor. Ilk zamanlar yapıyordu da ,baktı ben herşeyi hallediyorum sıkıntı yok. Kendini yavaş yavaş çekti
Merhabalar, eğitim vereceğim onun hazırlıkları sıktıSelam kızlarrrnasilsiniz
Ne is yapıyorsunuz? Kolay gelsinMerhabalar, eğitim vereceğim onun hazırlıkları sıktı
Ben annemlerdeydim haftasonu o da annesigildeydi hediye ayakkabı almış bana, ne gerek vardı diyecek gibi oldum ama demedim aman neyse diye
Siz nasılsınızCeteris paribus
Diyetisyenim, oh ne güzel temizlik ben de geçen hafta 1 odanın perdelerini yıkadım yarın da mutfağı düşünüyorum, bir de ramazanda sahur için yapabilirsem poğaça filan yapıp dolaba koymayı düşünüyorum. Eşinizle düzeldi mi problemler, siz ne iş yapıyorsunuzNe is yapıyorsunuz? Kolay gelsinşükür iyiyim bende iş güç, yarın tatil ya bugün bir kaç işi toparlayayim dedim. Yarın temizlik için kadın gelecek, bahar temizliği gibi olur artık bende evdeyim,perdeler yıkanacak camlar silinecek bir sürü iş var kaç gündür koyverdim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?