Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Hiç konuştunuz mu tekrar..sıkma guzel canını maaşından kenara köy dünya hali.bu belli olmaz
Hayır konuşmadık. Sabah kalktım öğlene kadar yatakta birşeyler izledim sonrada duş alıp dışarı çıktım yürüyüş yaptım ,bir yerde ufak bir kahvaltı yaptım eve geldim. Sonra da o cikti hala gelmedi . Vizeleri okuyacağım cumartesi diyordu muhtemelen okula gitti.umrumda da değil açıkçası. Keyfime bakıyorum. Belkide iyi oldu böylesi hem ailemden okadar para alacaktım hem maaşımdan gönderdigim miktarı artıracaktım. Beyefendi hesap kitap yapmadigindan maaşı kartlara saçma sapan kredilere gidiyor. Ickisi sigarası kumarı hiç bir şeyi yok. Ancak kendine kıyafet bana hediyeler .maaşını ek derslerini harcayıp bitiriyor . Elimdeki para kartlarımı sıfırliyor bundan sonra kenara güzel paralar atacağım inşallah

Belki de nasil olsa ileride senin aileden bir seyler kalır diye düşünüp önemsemiyor ya da bazı insanlar anlık yaşamayı severler canim nasil uygun görüyorsan oyle yap

Merhaba arkadaşlar pertim uzandım dinleniyorum.. sabah 6.30 da kalktım tuvalet banyoyu paspaslari yıkadım balkonu yıkadım evi supurdum toz aldım arkadaşa bebek görmeye gittim ordan market alışverişi simdi de yemek yaptım anca dinlenme fırsatım oldu markette para harcamadim yemek kartından alışveriş yaptım

Belki de nasil olsa ileride senin aileden bir seyler kalır diye düşünüp önemsemiyor ya da bazı insanlar anlık yaşamayı severler canim nasil uygun görüyorsan oyle yap
Ailemden bir beklentisi yok,umrunda da değil. Öyle olsa bu fırsatı başkası olsa kaçırmazdı. Onun hayat tarzı o . Dünyalık ev mal mülk ile Işim yok bu Dünya geçici modunda Düşünce tarzı baya değişik. Bende düşünmeden anlık yaşardım ama artık tat vermiyor sürekli tüketmek ,kenara 3 kuruş atmamak. Bundan sonra kendi birikimi ayrı yapacağım. O harcasın umrumda değil. Teşekkür ederim değer verip yorum yaptığınız için

Sıkmayın canınızı su akar yolunu bulur. Ne oldu da vazgeçti anlamadım. Bencede kendi birikiminizi yapın boşverin eşinizi ben olsam o sinirle kendi bütçeme göre ev alırdım tapuyu dü babama verirdim, sonra noterde size bırakılacak miras gibi gösterirdim. Biz kadınlar mi hep fedakarlık yapmak zorundayız uyuz oluyorum erkeklerin bu tavrına. siz yine de çok takmayın bence hatasını anlayıp gelip özür dileyecek sizden

Dediginiz gibi babamdan alıp üzerine kredi çekip apart tarzı birşey mi alsam sinirle diye düşündüm. Sonra vazgeçtim ben kredilerle niye boğuşayim Allah saglikli uzun ömür versin ailem her zaman destekçim. Adamin umrunda degilse benim düşünecek hic bir seyim yok. Perşembe akşamı ben eşime kızdım. Akşama kadar yoruluyorum, gelince yemek bulaşık kahve çay dondurma meyve sürekli birşeyler bekler oldu. Ben bunları zaten yapıyorum. Bana meyve getirmeyecek misin ?çay içmeyelim mi falan demeye başladı. O gün kahveyi kendi yaptı ikimize ama devamlı istekleri var ve yoruldum dediğimde kaç yaşında insansın sürekli yoruldum diyorsun falan dedi. Bende kızdım yani kendi 3 gün derse gidiyor ders saatlerinin süresini kendi belirliyor ,kendine ait odası var,çalışma şartları güzel. Eve gelince de yayılıyor, eee tabi yorulmazsin. Ufak tefek şeyler büyüdü anlayacağınız. Parayı falan gözü görmez.

Kendi o kadar dinçse yapsın o zaman, eşinizi siz daha iyi tanırsınız bu kadar eve yaklaşmışken vazgeçmek olmaz biraz sessiz kalın belki anlar hatasını sizin üzüldüğünüzü görünce vazgeçebilir

Artık çok geç annemi arayıp" biz ev almaktan vazgeçtik, kredi faizleri yükseldi ya hesap kitap yaptik biraz birikim yapalim,faizlerde düşsün öyle tekrar değerlendireceğiz,babam göndermesin "dedim. O da siz bilirsiniz kızım dedi .Öyle kapattık konuyu . Onların üzülmesini istemem.

Bizde de aynı durum var kardeşim, eşim öğretmen ve sadece 3.5 gün okula gidiyor evde olduğu zamanlar sadece yatmakla vakit geçiriyor yazın tatili var ben de 8-4 çalışan biriyim. İlk zamanlar o kadar zor oluyordu ki, o çok dinç oluyor benden sürekli iş çıkışı gezmemizi istiyor akşam evde çok hareketli olmamı istiyordu. Cok kavga ettik bundan sebep. Evin işinin bizim sorumluluğumuzda olduğunu ve eğer yardım ederlerse bu onların bize lutfedip yaptıklarını düşünüyorlar. Anlamaları gereken evin işi ikimizin sorumlulugunda. Çalışan eşi kaldiramiyorlar

Benim ufak bi ev alma planım var. Eşim kirayı ödemiyor. Ben ödeyeceksem kirayı ev alor taksidini öderim diye düşünüyorum. Öyle sıfır ev alamam ufak bişey düşünüyorum bakalim ne olur 100 bine bitane buldum da şehire biraz uzak. Doğalgazı herşeyi var. 900 tl kira 100 tl de aidat veriyorum. Üzerine biraz daha koyup ev almak daha mantıklı geliyor.

Ben mi abartıyorum diyordum ama demekki abartmıyormuşum. Aynen öyle benim eşim de hadi avm ye gidelim ,kahve içmeye çıkalım, haftasonu oraya buraya gidelim. Inanın adama hergun çıkalım gezelim tozalım desem hayır evde oturalim demez. Sonra da ev dağınik, keyfine göre toparliyorsun falan diyor sinirlenince. Zaten 8-17 çalışıyorum. Eve gel yemek bulaşık çay kahve . Haftasonu da illaki bi yerlere gitmek istiyor ,pazar market yapıyoruz pazar günleri de . Eee benim vaktim kalmıyor. O kendi kişisel işlerini her daim aralarda hallediyor,çalışma şartlarımızın farkını anlatamadım gitti. Eve 15 gün de bir temizlikçi geliyor Allah tan yoksa hic bir şey yetişmeyecek. Valla ev işleri kadının göreviymiş gibi ,her işi üstlenip kocasına topluma yaranmaya çalışan kadınlar yüzünden okuyanı da cahili de aynı oluyor bi süre sonra.ilk başlarda eşim de böyle değildi değişti

Allah yardımcınız olsun . Yanlış hatırlamıyorsam çocuklarıniz vardı. Eşinizin onlara bakma yükümlülüğü var,bukadar yükün altına tek başınıza girmeyin. Boşanma olayını netleştirmeden ev almayın derim. Eşiniz nasıl biri bilmiyorum da yarın bir gün hak iddia etmesin

Nasıl kavgalar ettik bunun yüzünden anlatsam bi, nasil olacak bilmiyorum ama mümkün olduğu kadar canınızı sıkmamaya çalışın

Hakınızda hayırlısı olsun. En güzeli ailelere yansıtmamak, siz unutursunuz bu kavganızı ama aileler unutmuyor. Eşinizle hala konuşmuyor musunuz

Boşanmayı düşünüyorum. Evi boşanırsam almak istiyorum ailem de yardım eder o zaman. Şuan herşey çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum zamana bıraktım. Ama şöyle de bi sıkıntı var eşim kirayı ödemiyor ben mağdur oluyorum. Kirayı ben ödeyecem mecbur

Evet mantıklı ama önce eşinizle durumunuzu halledin derim ben. Yanlış hatırlamıyorsam eşiniz kumar oynuyordu benim bir tanıdığım kumar borcu yüzünden evini barkını sattı ve kadını ortada koydu gitti o yüzden bu tür durumlarıda dikkate alarak hareket edin aileniz hayattaysa onların üstüne tapuyu verin bir süre devrini siz alırsınız, bildiğim kadarıyla miras malı sayılıyor ve hak iddia edemiyor eşiniz bu durumda, avukata sorarsanız daha detaylı bilgi verir size

Eşinizin mesleği ne? Eğer karalıysanız biran önce kurtulun sırtınızdaki kamburdan rahat edin ve bütün haklarınızı talep edin ne hali varsa görsün demeyin mecbur çocuğunun masraflarını karşılayacak. Babalık sadece kimlikte yazmayla olmuyor

Hanımlar biz de bu ay çok açıldık. Peşin fiyata bir yemek masası aldık. Bir de dün kredi kartına taksitle TV aldık. Bir de başka borcumuz da var kredi kartına. Önümüzdeki 2 3 ay biraz zorlu geçecek.

Hanımlar biz de bu ay çok açıldık. Peşin fiyata bir yemek masası aldık. Bir de dün kredi kartına taksitle TV aldık. Bir de başka borcumuz da var kredi kartına. Önümüzdeki 2 3 ay biraz zorlu geçecek.
Günaydınlar. Ihtiyaç için alınan şeylere can sıkmamak gerek. Bir şekild e ödenir . Çalışıyor musunuz

Çok zor işin gercekten. Karar vermek en zor asama heralde..insallah seni mutlu edecek bir karar alırsın
Evet şu şartlarda ev almak pek mantıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…