- 25 Temmuz 2019
- 430
- 980
- 43
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #2.341
Öncelikle hayırlı olsun. İlk zamanlar zorlanırsınız tabi ama zorluk çekmeden de bir şeye sahip olunmuyor. Maaşlarınıza zam gelcek sonuçta ama o kredi sabit olcak. Ne kadar paranız kalırsa harcamanız da o kadar oluyor sonuçta. Zamanla alışırsınız duruma. İnsanlar kendi yapamayacağı şeyi başkalarının da yapamayacağını düşünür.Arkadaşlar merhaba..eşim konut ben ihtiyaç çekip ev almak istiyoruz..bu şekilde elimize de 4 bin kalıyor..4 bin ile geçinebilir miyiz? Herkes yapamazsın diyor, çok arada kaldım..bana görüşlerinizi rica etsem belirtir misiniz
Bence yaparsınız evde bir kişi çalıştığını düşünün ve bu maaşla geçinmek zorundasınız.Bundan daha azına geçinen aileler olduğunu hatırlat kendine belki adım atmana yardımcı olur.Heleki kiradaysan bence kesinlikle düşünmelisin.Arkadaşlar merhaba..eşim konut ben ihtiyaç çekip ev almak istiyoruz..bu şekilde elimize de 4 bin kalıyor..4 bin ile geçinebilir miyiz? Herkes yapamazsın diyor, çok arada kaldım..bana görüşlerinizi rica etsem belirtir misiniz
İyiyim çok şükür. Biraz daha toparladık.Merhaba canim. Aklimiz en cok sende nasilsin diye. Umarim daha iyisindir.
Oh hadi bakalim insaallah hayirli haberler al toki'den.
Merhaba. Ev 250.000 lira. İçine masraf edeceğiz 40-50 bin kadar. Bu ev yatırımlık olacak inşallah. 3.500 tl civarı kira getirisi var oturduğun ilçede. Haziran ayında arsa almıştık. Birikimimizin çoğu oraya gitti. Elimizde 70.000 tl var. Eksper ne kadar değer biçecek bilmiyorum ama banka 200.000’e kadar 7 yıl krediye onay verdi. Faiz 0,99.Canım ne kadarlık ev alacaksın.Peşinat ne kadar.Bankadan ne kadar para çektin.Ne kadar geri ödeme farkı.Şu an ev fiyatlarıda bi artmış gibi gözüküyor.
Sağol canım. 70 bin civarı peşinat var. Ev 250 bin. İçine harcayacak para kalmıyor maalesef. Eşim bireysel çekse mi acaba diye düşünüyoruz. Evi kiraya verene kadar bayağı harcamamız olacak. Eylül’de 3. çocuk geliyor. Büyük kızımı özel okula yazdırdık, ortanca kreşte. Çok mu sıkışırız diye düşünüyorum. İyi ki de kumbara birikimi yapmışız. İçinden çıkanlar kırtasiye vs için kullanılabilir.Hayırlı olsun canım. Ne kadar çekeceksiniz peşinatınız var mı
Anladım. Hayırlısı olsun inş. Ben peşinatsız çekebilir miyim diye soracaktım da.Sağol canım. 70 bin civarı peşinat var. Ev 250 bin. İçine harcayacak para kalmıyor maalesef. Eşim bireysel çekse mi acaba diye düşünüyoruz. Evi kiraya verene kadar bayağı harcamamız olacak. Eylül’de 3. çocuk geliyor. Büyük kızımı özel okula yazdırdık, ortanca kreşte. Çok mu sıkışırız diye düşünüyorum. İyi ki de kumbara birikimi yapmışız. İçinden çıkanlar kırtasiye vs için kullanılabilir.
Memur muydunuz? Ben öğretmenim. Geçen yol ek ders istemedim 16 saat ders aldım. Maaşım 4.300 tl, çekebileceğim maksimum kredi aylık 3.100 tl çıktı. Eşimin bordrosuna bakmadılar ve kefil de istemediler. Onlar size söylüyor zaten maksimum kaç lira kredi çekebileceğinizi.Anladım. Hayırlısı olsun inş. Ben peşinatsız çekebilir miyim diye soracaktım da.
Ben de öğretmenim. Bu yıl ek ders de almayı düşünüyorum en az 1000 tl ek ders alırım. Ama 1430 tl kredi ödüyorum iki senem daha var. Faizler düşmüşken ev alayim diyorum ama pelinatım fazla yok. Alabilir miyim acabaMemur muydunuz? Ben öğretmenim. Geçen yol ek ders istemedim 16 saat ders aldım. Maaşım 4.300 tl, çekebileceğim maksimum kredi aylık 3.100 tl çıktı. Eşimin bordrosuna bakmadılar ve kefil de istemediler. Onlar size söylüyor zaten maksimum kaç lira kredi çekebileceğinizi.
Eğer kelepir bir ev bulursanız, evin tamamı için kredi çekebilirsiniz. Önemli olan eksperin evin alacağınız rakam ya da üzerinde değere sahip olduğunu belirtmesi.
O 1430 tl’yi kredi limitinizden düşerler tabi. Kalan tutarda maksimum 120-130 binlik bir ev için yeterli olur sanırım. O fiyata ev bulmak zor tabi. Bence maaş bankanız hangisiyse gidip görüşün. Ne kadar kredi çekebileceğinizi. Üzerinizde başka bir kredi olması çekebileceğiniz miktarı azaltır. İmkanınız varsa krediyi kapatıp öyle başvurun.Ben de öğretmenim. Bu yıl ek ders de almayı düşünüyorum en az 1000 tl ek ders alırım. Ama 1430 tl kredi ödüyorum iki senem daha var. Faizler düşmüşken ev alayim diyorum ama pelinatım fazla yok. Alabilir miyim acaba
Maaş bankam yapıkredi ve faizleri çok yüksek. 30 bin tl kredim var en fazla 15 bin tl param olur. kapatmak için beklemem gerekiyor. O sürede konut kredisi faizleri yükselir mi acabaO 1430 tl’yi kredi limitinizden düşerler tabi. Kalan tutarda maksimum 120-130 binlik bir ev için yeterli olur sanırım. O fiyata ev bulmak zor tabi. Bence maaş bankanız hangisiyse gidip görüşün. Ne kadar kredi çekebileceğinizi. Üzerinizde başka bir kredi olması çekebileceğiniz miktarı azaltır. İmkanınız varsa krediyi kapatıp öyle başvurun.
Çok teşekkür ederimHayirlisi olsun, saglik olsun. Allah bereket versin.
Evet özel bankaların faizleri yüksek ve şu var konut faizleri düştüğü için ev fiyatlarını yükseltebilirlerMaaş bankam yapıkredi ve faizleri çok yüksek. 30 bin tl kredim var en fazla 15 bin tl param olur. kapatmak için beklemem gerekiyor. O sürede konut kredisi faizleri yükselir mi acaba
Hos geldiniz.Ben asiri gereksiz para harciyorum. Cok sukur bu ay butun borclarimi bitirdim. Taksitlerim bitti. Ucan kusa borcum kalmadi benden selam olsun hepsine :)) . Ilk bas market alisverisini kisitlamayi dusunuyorum. Daha sonra cocuguma aldigim butikten alisverisi kesicem. Zirt pirt kiyafet aliyodum guzel giyinsin diye taaki ek gidaya gecene kadar yuruyene kadar. Mafediyor butun kiyafetlerini ve lekelerini cikartamiyorum. Ve kredi karti kullanmak istemiyorum evimizde yok anneminkini kullaniyodum son taksidi veriyoruz ve bitiriyoruz cok sukur.. Iste boyle saga sola gidiyor para. Esime araba alalim diyorum elini tasin altina koymaya cesareti yok. O yuzden ben karar verdim birikime. Cocugumun kumbarasina duzenli 100 tl atmayada basladik
Okula gidene kadar devam biriktirmeye.. Hayirliso olsun bakalim burasi bize ugur getirsin
Tesekkur ederim Emma hanim cumlemize insaAllahHos geldiniz.
Hyairli, kolay ve bereketli birikimler dilerim.
Kumbaraya 5 Lira attim.Günaydın kızlar nabersiniz nasıl gidiyor?
Merhaba , valla gelen para gidiyorGünaydın kızlar nabersiniz nasıl gidiyor?
Aynen öyle parayı tutamıyoruz artık 3 şey alsak 50 gidiyor. Önemli olan az ama devamlı birikim yapmak.Merhaba , valla gelen para gidiyor
Ufak ufak devam birikime elimde bir miktar var onunla altın alıcam biraz beklemedeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?