• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haddini bilmeyen insanlar...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.254
398
Hanımlar günaydın..
Bu aralar çok konu açıyorum ama lütfen kusuruma bakmayın..
Cuma günü iş yerinde çok sinir bozucu bir olay yaşadım..
Malum kış geldi . Benim iş yerindeki odam da çok soğuk oluyor. Babam odama yeni bir ısıtıcı aldı koydu.
Ben kansız biriyim ve ciddi anlamda üşüyorum. Hele bu ara adet dönemime yakın olduğum için dahada bir üşüyorum. Bu arada odam soğuk hava deposunun tam üstünde yani 2 kat soğuk. Şirkette de başka odaya geçemem çünkü odaların hepsi dolu.. Her neyse zaten odam çok büyük değil ısıtıcı yetiyor..
Cuma günü burada çay getirip götüren kadın benim ısıtıcımı almış bende o gün işe geç gelmiştim. Onun odasın da da ısıtıcı vardı onu da bana koymuş. Ben işe geldim o günde hava buz. Isıtıcımı açıyorum açılmıyor bozuldu mu falan diyorum ama imkanı yok perşembe yanıyordu çünkü,bu arada fark ettim ki modeli bambaşka... Tüm gün ben montla oturdum ve inanın ellerim buz kesti klavye ye bile zor dokundum. Bütün işlerimi yarım yamalak yaptım.Bu arada babamda bu halimi gördü üşütme sakın aç ısıtıcını bir sorun mu var dedi. Yok dedim..(Bu arada bu kadın gün boyu odama 2-3 kez geldi ve beni bu halde gördüğü halde gık bile demedi)
Sonra yemek için mutfağa gittim bir baktım ısıtıcı çalışıyor . Ve modeli de benimkinden kadına dedim ki bunu buraya kim çıkardı bana saçma sapan sırıtıyor..Bana sormadan neden aldın dememle kadının çirkefleşmesi bir oldu neymiş efendim benim keyfimi bekleyemezmişte falan filan.. Ben şok yaşadım bu sefer ben başladım bağarmaya siz kafanıza göre iş yaparak bana sayfgıszlık ediyorsunuz diye sonra bu demez mi üstüme gelme atarım camdan aşşa diye..
İnanın yazarken bile sinir oluyorum..Bana bir de gelmiş diyor ki yemin ederim onun bozuk olduğunu bilmiyorum diye , halbuki daha sonrada işte ben falancaya dedim kajmery hanımın odasındaki ısıtıcı bozuk bakın diye.. Ben o an bir şey demek istemedim hem yaşça büyük hemde muhatap olmak istemedim. Sonra bu başladı acıtasyonlara ve beni ağlattı . Moralimi inanılmaz bozdu.
Şimdi mesele şu ki bizim başımızda bir adam var ona gidip bu sorunumu anlatayım mı sizce. Çünkü ona anlatmazsam çatlıyıcam bu kaçıncı münasebetsizlikleri. Asla yerlerini bilmiyorlar.. Benim derdim alması değil aldığı halde bana bir haber dahi vermemesi..
Fikirleriniz çok önemli , şimdiden teşekkür ederim..

NOT: o gün bana terslenmesinin sebebide aşure yapmasıymış . Ve babam şirkette kesinlikle pasta börek vs yapmayı yasakladı..Yani bu bahanesi benim daha da sinirlerimi bozuyor.

Son düzenleme:
İsiticiyi oradan aldinuz sonra değil mi. Eğer kapinizu kilitleme imkaniniz varsa kilitleyen. Yaptigi büyük saygisizlik.

o hanıma ısıtıcınızı yerine bırakmasını ve bir daha sizin odanızdan izinsiz kalem dahi almamasını söyleyin.
durum tekrarlarsa o zaman söylersiniz.

Kadın gerçekten tuhafmış, evet üşüdüm değiştirdim tekrar odanıza koyarım diyebilirdi, yok bağırmalar, yok atıcam demeler. Pek normal gelmedi bana. Valla eşimin iş yerinde de gördüm, acıdıkça, ört pas ettikçe insanlar kıymet bilmek bi kenara dursun iyice tepesine çıkıyorlar. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Ağlamayın sizde güçlü durun, o bu terbiyesizliği yapmasaydı hiçbir sorun yoktu ortada.

Valla benim derdim almasi da olurdu. Sirket almis olsa neyse ama sahsi esyaniz.
Birincisi aglamzdim ikincisi alt ust iliskisini iyi korurdum ki haddini bilsin. 3. Su ne hakla atarim camdan asagi diyor bu diyalogun boyle gelisebilmesi icin iletisiminizin lacka olmus olmasi lazim. 4. Su de eger bahsedeceginiz kisi halden anlayabilecek akli basinda cayciyi cagirip uyari cekecek biriyse konusun. Yoksa lafiniz havada kalir cayci da bir adim daha tepenize cikar bak sen beni sikayet ettin de noldu diye

Valla iyi bile sabretmişsin bence kimseye birşey anlatmana gerek yok bu ısıtıcı bu işletmeye ait değil bu benim şahsi eşyam bir daha lütfen bunu tekrarlama der alırım haa çirkefleşiyorsa bu yaptığın hırsızlığa girer diye bende çirkefleşirim o ayrı.

Cayci da olsa mudur de olsa size ait bir mali sizden izinsiz alamaz. Anladiginiz anda isiticiyi oradan alip odaniza getirseydiniz keske muhattap olmak yerine. Hem suclu hem guclu kadina bak bir de duygu somuruyor. Hic yuz vermeyin kadina, eger olay bahsettiginiz kisiye o kadin tarafindan giderse yalan yanlis seyler anlatilip siz kotu duruma dusurulebilirsiniz. Gidip anlatin derdinizi en kisa zamanda.

Kadim niye agliyor onu anlamadim. Hem suçlu hem de bir de zeytinyagi gibi üste mi cikiyor.

Kadın gerçekten tuhafmış, evet üşüdüm değiştirdim tekrar odanıza koyarım diyebilirdi, yok bağırmalar, yok atıcam demeler. Pek normal gelmedi bana.
yani hele o atıcam demesi..
Sanki kendi malı o öyle bağırınca bende ona hele bir at bakalım ne oluyor falan dedim..
Resmen mahalle kavgaları gibi, iğrenç bir şeydi..

Hanımlar günaydın..
Malum kış geldi . Benim iş yerindeki odam da çok soğuk oluyor. Babam odama yeni bir ısıtıcı aldı koydu.
Ben kansız biriyim ve ciddi anlamda üşüyorum. Hele bu ara adet dönemime yakın olduğum için dahada bir üşüyorum. Bu arada odam soğuk hava deposunun tam üstünde yani 2 kat soğuk. Şirkette de başka odaya geçemem çünkü odaların hepsi dolu.. Her neyse zaten odam çok büyük değil ısıtıcı yetiyor..
Cuma günü burada çay getirip götüren kadın benim ısıtıcımı almış bende o gün işe geç gelmiştim. Onun odasın da da ısıtıcı vardı onu da bana koymuş. Ben işe geldim o günde hava buz. Isıtıcımı açıyorum açılmıyor bozuldu mu falan diyorum ama imkanı yok perşembe yanıyordu çünkü,bu arada fark ettim ki modeli bambaşka... Tüm gün ben montla oturdum ve inanın ellerim buz kesti klavye ye bile zor dokundum. Bütün işlerimi yarım yamalak yaptım.Bu arada babamda bu halimi gördü üşütme sakın aç ısıtıcını bir sorun mu var dedi. Yok dedim..(Bu arada bu kadın gün boyu odama 2-3 kez geldi ve beni bu halde gördüğü halde gık bile demedi)
Sonra yemek için mutfağa gittim bir baktım ısıtıcı çalışıyor . Ve modeli de benimkinden kadına dedim ki bunu buraya kim çıkardı bana saçma sapan sırıtıyor..Bana sormadan neden aldın dememle kadının çirkefleşmesi bir oldu neymiş efendim benim keyfimi bekleyemezmişte falan filan.. Ben şok yaşadım bu sefer ben başladım bağarmaya siz kafanıza göre iş yaparak bana sayfgıszlık ediyorsunuz diye sonra bu demez mi üstüme gelme atarım camdan aşşa diye..
İnanın yazarken bile sinir oluyorum..Bana bir de gelmiş diyor ki yemin ederim onun bozuk olduğunu bilmiyorum diye , halbuki daha sonrada işte ben falancaya dedim kajmery hanımın odasındaki ısıtıcı bozuk bakın diye.. Ben o an bir şey demek istemedim hem yaşça büyük hemde muhatap olmak istemedim. Sonra bu başladı acıtasyonlara ve beni ağlattı . Moralimi inanılmaz bozdu.
Şimdi mesele şu ki bizim başımızda bir adam var ona gidip bu sorunumu anlatayım mı sizce. Çünkü ona anlatmazsam çatlıyıcam bu kaçıncı münasebetsizlikleri. Asla yerlerini bilmiyorlar.. Benim derdim alması değil aldığı halde bana bir haber dahi vermemesi..

NOT: o gün bana terslenmesinin sebebide aşure yapmasıymış . Ve babam şirkette kesinlikle pasta börek vs yapmayı yasakladı..Yani bu bahanesi benim daha da sinirlerimi bozuyor.
Diğer şirket çalışanlarınız seninle nasıl konuşuyor?

Şu diyalog normal değil. Olanlar hiç değil.

Herkes böyleyse sende sorun vardır, ama bir tek bu kadın böyleyse bu kadında sorun.

Hanımlar günaydın..

Babanız şirkette pasta börek yapılmasını mı yasakladı? firma sahibi siz misiniz üstelik?Eğer öyleyse kadınınki deli cesareti :D

O ısıtıcıyı alacaktınız. En başta ağlayıp sızlandığı ve çirkefleştiği için alacaktınız.
Hatta kendisinin aldığı gibi geri götürmesini isteyecektiniz.

Bu karakterde ki biri bundan sonra babasının çiftliği gibi kullanır sizin odayı. İyilik anlayacak olana yapılır.

Sizi sindirdiğini düşünüyor. Ağlatmayı da başarmış daha ne olsun?
Böyle bir şeyi üstüne şikayet etme kendin hallet.

Bütün gün montla oturmak yerine çıkıp tüm odalara bakardım kim almıs diye. Ağlamayana emzik yok.

ne kadar merhametlisin sen hala almamışsın ısıtıcıyı. canını sıkma bidaha yaparsa söylemen gereken kişilere söylersin. ama ısıtıcını iste senin sağlığından önemli değil hiç birşey

Kadının mal üzerinde bu kadar rahat konuşması ve yaptığında yanlış görmemesi, o ısıtıcının şirkete ait olduğunu sanmasından olabilir diye düşünüyorum. Hani ortak mal, sadece senin kullanma hakkın yok, hepimizin o gibilerinden. Deseydiniz şahsi ısıtıcınız olduğunu.
Bir de babanızın sizin iş yeriyle ne alakası var bu kadar, hergün teftişe mi geliyor diyecektim de galiba babanızın işyeri.
Neyse, bence ortada büyük bir yanlış anlaşılma var. Tabii bu bu kadar büyütmeyi haklı çıkarmaz. Ufak bir meseleyi bayağı dram haline getirmişsiniz ikiniz de. İşte bunlar hep iletişim kuramamaktan. En son söyleyeceğinizi en baş söylemişsiniz. "Filanca hanım, bu benim şahsi ısıtıcım, alıyorum ben bunu burdan, kendi odam için aldım" deseniz, aklı başında kimse o kadının dediklerini demezdi sanıyorum. Daha kolay çözülürdü konu.

siz daha önce de böyle bir konu açmıştınız.
hatta emin olmak için tekrar baktım. Orada da neredeyse aynı şeyleri yazmışsınız.
siz iş hayatının en önemli gereklerinden olan mesafe belirleme konusunda yeterli değilsiniz bence. insanlarla sınır koymayı ve sınırlarınıza müdahale ettirtmemeyi beceremiyorsunuz.

Bir de iş hayatının kaçınılmaz bir gerçeği vardır ki insanlar her zaman aynı kültürden ve eğitim seviyesinden çıkmıyor maalesef. Nerede nasıl davranacağını bilmeyen çok insan var. O yüzden insanlardan beklemek yerine maalesef ki iş hayatında bunu kişinin kendi öğretmesi gerekir.

Nedense ben konu sahibi bu yönden pasif buldum. Kendi iş yerimde montla oturacağım, gidip çalışanlara sorayamacağım????

İkinci bir gariplik de konu sahibine patron kızı diye ayrıcalık mı tanınıyor? Isınmak insanların soğuk havada minimum ihtiyacıdır. Eğer o temizlikçiye konu sahibinin odasına koyduğu ısıtıcı yetmiyorsa ki bozukmuş zaten bu da babasının ayrı bir ayıbı.

Back
X