• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haciz gelir mi

Patiiseven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2020
55
12
3
29
Merhabalar benim turkcele borcum var şuan haciz için bana mesaj yolladılar ailemin oturduğu evin adresi var ama ben orda kayıtlı değilim 1250 TL civarı sizce hacze giderler mi suan ödeyemem ve oraya giderlerse zaten hayatım çok zor ailemle Tartışma bıkacak daha çok Zor olucak bu konuda aydınlanmak istiyorum ki ona göre yol çizeyim ve bu arada ben bu borcu ödedim sonradan kapandığında hat kalan borç varmış bende numara değiştirdim haberim yoktu üstünden 1 buçuk yıl geçti neredeyse o borç birikmişde avukata düşmüş şimdi haciz diyorlar

Merhabalar benim turkcele borcum var şuan haciz için bana mesaj yolladılar ailemin oturduğu evin adresi var ama ben orda kayıtlı değilim 1250 TL civarı sizce hacze giderler mi suan ödeyemem ve oraya giderlerse zaten hayatım çok zor ailemle Tartışma bıkacak daha çok Zor olucak bu konuda aydınlanmak istiyorum ki ona göre yol çizeyim ve bu arada ben bu borcu ödedim sonradan kapandığında hat kalan borç varmış bende numara değiştirdim haberim yoktu üstünden 1 buçuk yıl geçti neredeyse o borç birikmişde avukata düşmüş şimdi haciz diyorlar
neden arayıp sormuyorsun turkcell i.sana ızlemen gereken yolu anlatır. taksıtlendırme hakkın var mı onu sor oncelıkle.

Aradım zaten kredi kartına taksit dıyor ve ben zaten oraya ödeme yaptım kendileri bilgilendirme yapmıyor ev adresi hersey zaten cıkıyor ortada eve kagt yollanıyor böyle bseyde bize hiç gelmedi sadece whatsaptan kagt atıyorlar madem bu numarayı buluyorlar daha önceden arasaydılar bu kadar büyümeden insan gbi cevap vermiyorlar

Sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama bir arkadaşımın başına geleni anlatayım. Çocuk iş kurmak vaadiyle bir kisi için 20 bin TL kredi çekmeye zorlanıyor. Sonra iş falan kurulmuyor para hiç ediliyor. Ortada WhatsApp yazışmaları var kanıtlı. Avukatı aracılığıyla ihtar gönderiyor. Haciz kararı çıkıyor vs. Arkadaşım 5 krş alamıyor buna rağmen. O iş öyle filmlerdeki gibi değilmiş. Dolandıran kişinin maaşı olmadığı icin hesaba bloke konamiyormus. Evinden de diyelim 2 buzdolabı varsa biri alınıyormus. Arabası varsa o gibi.. haciz edilen kişi dolandırıcı bile olsa mali mülkü öyle kolayca alınıp kişi mağdur edilmiyormus...

hacze gelmeleri için size odeme emri tebligati yapilmis olmasi lazim. evinize boyle bir kağıt gelmedi mi

Öncelikle hacze gelinmesi için tebligat gönderilmesi lazım. Tebligatta 7 gün sonra ya öde ya da biz hakkında haciz başlatacağız der amiyane tabirle. Siz o evde yasamiyorsaniz herhangi bir eşyayı haczetmezler borcunuz için ama elbet gelir bir kapınızı çalarlar. Hele ki operatör şirketleri daha istekli oluyor bu konularda. Tabi borcu şirketle konuşup taksitlendirebilirsiniz böylelikle haciz gelmemiş olur. Ayrıca haciz geldiğinde ve mallar haczedildiginde satış yapılmaması için tek taraflı olarak icra dairesine başvurarak da taksitlendirme talep edebilirsiniz.

Açıkçası GSM şirketinin şuan yapmaya çalıştığı tamamen sizi korkutarak icra takibi başlatmadan borcu bir an önce ödemenizi sağlamak. Ama unutmayın ödemediğiniz süre boyunca faiz binecek ve borcunuz katlanacak.

bu hafta içerisinde 3 hacze gidecek birisi olarak özetlemem gerekirse, sizina adınıza icra takibi başlatılmadığından emin misiniz,e devletten kontrol edebilirsiniz. tebligat gelmedi diyorsunuz ancak belki mernis adresinizde oturmuyorsanız TK 21'e göre tebligat yapılmış olabilir. Takip başlatılmışsa işlemiş faiz artmadan ve haciz masrafları eklenmeden ödemenizi tavsiye ederim. Zira haciz yolluğu 128 tl, bir de fahiş fiyatta taksi ücreti göz önüne alınırsa 1000 tl'yi misliye ödemeden manası yok. Takip başlatılmamışsa eninde sonunda bu parayı ödeyeceksiniz, işe girseniz maaş haczi konur,ailenizle birlikte yaşıyosanız hatta ikametiniz orda olmasa da onlara hacze gelinebilir,aracınız eviniz varsa haciz konur,her fırsatta önüne çıkar bence takip başlamadan ödeyin.

E devletim de icram gözükmüyor ve bana hiç kagt gelmedi su zamana kadar ailemin ikameti eski ikamet adresim

Aradım zaten kredi kartına taksit dıyor ve ben zaten oraya ödeme yaptım kendileri bilgilendirme yapmıyor ev adresi hersey zaten cıkıyor ortada eve kagt yollanıyor böyle bseyde bize hiç gelmedi sadece whatsaptan kagt atıyorlar madem bu numarayı buluyorlar daha önceden arasaydılar bu kadar büyümeden insan gbi cevap vermiyorlar
watsaptan kagıt falan atmaz kı turkcell? bu ıs bıraz karısmıs. msj atar mail atar ama watsaptan atmaz . odeme yapmayın hıc bı yere

Dimi ya resmen whatsaptan attılar ve belge değil eşim aradı küfür ettiler yüzüne kapattılar tekrar aradık açmadılar avukat bürosunu aradık konuştuk anlamadım valla hani böyle bsey olsa sistemde annemin evi değil benim adresim cıkardı

Ödeme emri tebliği gelince itiraz edin bu borcu ödedim diye. Ödeme dekontunu ekte sunabilirsiniz. İtirazın iptali davası açılacaktır Burada da dekontu sunun

Ödeme emri tebliği gelince itiraz edin bu borcu ödedim diye. Ödeme dekontunu ekte sunabilirsiniz. İtirazın iptali davası açılacaktır Burada da dekontu sunun
Ayrıca tüketici hakem heyetine başvurup borcunuzun olmadığını burada tespit edebilirsiniz itirazdan sonra.

Adliyeye gittim mal varlığım olmadığına dair yazı gönderdim ve hiç bir şekilde bana ulaşmadıkları vs yazdım birdaha ses yok 3 gündür

Back
X