HACAMAT !!!

Vücudumuzda pis kan başı boş dolaşıp belli bölgelere mi birikiyor? Bir yerde toplanıp ağrı yayma partisi mi yapıyorlar? Temiz kanı da aralarına almıyorlar...

Yapmayın allah aşkına, mantıklı mı bu? Vücudunuzda kirli kan varsa bütün dolaşım sisteminize yayılır, bu da iç organlarınızdan birinin görevini iyi yapmadığı ya da dışardan bir mikrop aldığınız veyahut vücudunuzun iltihap falan ürettiğini gösterir. Bu tip tedaviler sadece plasebo etkisi yaratır.
Tıbbı nebeviyi bir okuyun.:KK66:

Arkadaslar, Üstün Dökmen'in bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla ilgili sözü geldi yine aklima.. hey gidi hoca.. söz birakmadin ki soyleyelim

Bir çok uyudurulmuş hadis olduğu doğru. ama bu konuda ilim sahibi kişiler zaten bir çok açıklama yapıyor bu konuda hatta kitap çıkaranı dahi var. yani çıkıpta bana hadis deme, ben sadece kitabı bilirim gibi sözler doğru yaklaşımlar değildir. peygamberimizin hadisleri güvenilir bir şekilde günümüze gelmiş, diğerlerinin uydurma olması gerçek hadislerin dine delil olmasını engelleyemez. öyle emir verir gibi yazacağınız yerde inanmıyorsanız okumayın. insanları azarlama hakkınız yok

Arkadaslar, Üstün Dökmen'in bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla ilgili sözü geldi yine aklima.. hey gidi hoca.. söz birakmadin ki soyleyelim

Bin küsur yıl öncenin tıbbi bilgilerini içeren bir şeyi okurum okumasına, neden olmasın ama kusura bakmayın inanmam ya da uygulamam.

Laf sokmaya çalışmışsınız ama olmamış. Sizin tıbbi bilginiz ne düzeyde ki bana akıl ya da tavsiye veriyorsunuz bu konuda?

Bin küsur yıl öncenin tıbbi bilgilerini içeren bir şeyi okurum okumasına, neden olmasın ama kusura bakmayın inanmam ya da uygulamam.

Laf sokmaya çalışmışsınız ama olmamış. Sizin tıbbi bilginiz ne düzeyde ki bana akıl ya da tavsiye veriyorsunuz bu konuda?

Yoo gayet olmuş çokta yakışmış.

Kardeş bilselerdi zaten böyle konuşmazlar di bugün modern tip dedikleri doktorlar bile eğitimini alıp yapiuoken bunlar hala neyin peşinde.yapan 1400 yıl önce yapmış faydası var demiş varmı otesi

Ben de hayırdır diyorum size ne oluyor? Hangi yaranızı kaşıdım?

avukatıyım arkadaşın. Destek çıkıyorum var mı bir itirazınız doktor hanım? Bilimsel makalelerinizle hacamatın yanlışlığını kanıtlayacaksınız ya merakla bekliyorum işte dokumanlarınızı.

Anladigim kadariyla kimse hacamat hakkinda kesin bilgilere sahip degil..Peygamber Efendimizin tavsiye ettigi bircok kaynakta gecer buna inanip inanmamakta serbestsiniz kimsenin kimseyi yargilama hakki yok.Konu sahibi aklina yatiyorsa ehil ellerde yaptirabilirsin.Simdi cikip Avrupali bilim adami oneriyo desek hepimizin mantigina yatardi:)Dini acidan ise sahih kaynaklara inancin varsa sorun yok.Tartip olcecek olan sensin saglik meselesi sonucta..

avukatıyım arkadaşın. Destek çıkıyorum var mı bir itirazınız doktor hanım? Bilimsel makalelerinizle hacamatın yanlışlığını kanıtlayacaksınız ya merakla bekliyorum işte dokumanlarınızı.

Valla asıl ben birinin kirli kanın nasıl olup da temiz kana karışmadan bir köşede toplandığını sonra da yüzeysel bir kesiyle dışarı çıkarıldığını birinin bana anlatmasını bekliyorum avukat hanımcığım. Ama mümkünse hadissiz, peygambersiz, 1400 yıl öncenin değil bugünün bilgileriyle olsun. Reel olsun, açıklama yapılsın. Ama pek mümkün görünmüyor.

Neyse polemik falan sağlığa zararlı şeyler... İyi geceler, tatlı rüyalar. Rüyalarda, hayallerde yaşamak güzeldir eminim.

Babam her hasta olduğunda bardak çektirmek ister.
Biz de yaparız ama tamamen psikolojik olarak onu rahatlattığını düşündüğüm bir yöntem.
Çok istiyorsanız öğrenin, evde yaptırın.
Ama kesik işine girmeyin, bardağınızı çektirin yeter.
Bir zararı yok sonuçta.

şu mubarek günlerde gecelerde kırmayın birbirinizi

hepimiz aynı şeyi düşünmek konuşmak zorunda değiliz

dileyen bu tekniği uygular

dieeyen ise yanlış olduğu görüşünü söyler

ancak saygı sınırını aşmadan

hayır yani çok zor değil hart hurt konuşmak

çok kolay ama sizler yapmayın :KK54:

Peygamber Efendimizin tıbbi uygulamalarla ilgili tavsiyelerine inanmayabilirsiniz. Inanmaya zorlayamam.
Ben akil vermedim size ayrıca. Isterseniz simdi vereyim. Kirli kan vücudun bir yerine,ben kirliyim orada durayim diye gitmez. Durdugu yerde kirlenir bir sikintidan dolayi akım olmadığı icin. Bunu arastirip bilgi sahibi olarak yaziyorum yorum olarak degil:KK66:

Valla asıl ben birinin kirli kanın nasıl olup da temiz kana karışmadan bir köşede toplandığını sonra da yüzeysel bir kesiyle dışarı çıkarıldığını birinin bana anlatmasını bekliyorum avukat hanımcığım. Ama mümkünse hadissiz, peygambersiz, 1400 yıl öncenin değil bugünün bilgileriyle olsun. Reel olsun, açıklama yapılsın. Ama pek mümkün görünmüyor.

Neyse polemik falan sağlığa zararlı şeyler... İyi geceler, tatlı rüyalar. Rüyalarda, hayallerde yaşamak güzeldir eminim.

Derdinizin reel akıllı mantıklı açıklama olduğunu düşünmüyorum, o yüzden evet hayırlı geceler tatlı rüyalar size de

X