HACAMAT !!!

Vücudumuzda pis kan başı boş dolaşıp belli bölgelere mi birikiyor? Bir yerde toplanıp ağrı yayma partisi mi yapıyorlar? Temiz kanı da aralarına almıyorlar...

Yapmayın allah aşkına, mantıklı mı bu? Vücudunuzda kirli kan varsa bütün dolaşım sisteminize yayılır, bu da iç organlarınızdan birinin görevini iyi yapmadığı ya da dışardan bir mikrop aldığınız veyahut vücudunuzun iltihap falan ürettiğini gösterir. Bu tip tedaviler sadece plasebo etkisi yaratır.
Üstüne üstlük sorun psikolojikse boyun gibi netameli bir bölgeye çizik atıp kan çıkarmak ne kadar akla yatkın?

Yıl olmuş 2015 hastasıyla ilgilenen idealist doktor tanımı ne hikmetse tarih oldu..insanlar alternatif tıbba yoneliyor haklı olarak...artı hacamat islam inancı olanlar için peygamber sunnetidir..
Haklısınız. Ama o zamanın tıbbi imkanları ortadayken mecburen yaygın olan bir uygulamanın bugün her hastalığa iyi geleceğini düşünmek gerçekçi mi?

Sevgilimin cok yakini yapiyordu bunu. Cok da faydalıymış. Babasi vs.de yaptırdı. Ama ankarada değil maalesef

öncelikle hacamat bilimselliği kanıtlanmış bir yöntem değil, çok sakıncalı olduğu durumlar da var.
pis kan birikmesi diye bir şey söz konusu değil bu arada, dolaşım sisteminiz doğru çalışmıyordur.
İslam inancına göre Hacamat sünnet derler, eğer bu fikirdeysiniz siz bilirsiniz elbettte ama benim size tavsiyem antidepresan denemenizdir.
bu arada başka bir doktora göründünüz mü bilmiyorum ama antidepresana başlamadan önce birden fazla uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim, bazı doktor çok sever antidepresan yazmayı.
eğer fiziksel bir sorununuz olmadığınızdan eminseniz, yani doktorlar sizi ikna ettiyse ve antidepresan kullanmak istemiyorsanız, bir psikologla görüşmeyi de deneyebilirsiniz
ama hacamat konusunda bir bilgim yok ne yazık ki.
aşılama dediğiniz, yumurtlamayla mı alakal
ı? evde riskli olmaz mı o, ay hiç bilemedim.
geçmiş olsun, şifa dilerim.

Bazı arkadaşlar modern Tıp ne güne duruyor seklinde birşeyler yazmışlar.

Malesef modern tıp bazen çare olmuyor hastalıklara. Bazı doktorlar da bunun farkında.

Bunun en basit örneği benim tanıdığım bir doktor evinde bir odasını hastane odası şeklinde dizayn etmiş. Sedyesinden tutun bütün malzemeler var ve orda hacamat yapıyor. Gayet de temiz ve titiz yapıyor işini ... ( yıl olmuş 2015 ! )

Şimdi bu doktor cahil mi?
Hacamatin bir ise yaramiyacagini bilmiyor mu da herkese hacamat yapıyor. ? !!!

Kendimizi kandirmiyalim lütfen. !

Herşeyden önemlisi hacamat sünnet...

Hacamat baş ağrısına harika çözümdür. Plasebo değil,kafanın arkasına kesik atıldığı için sinirlere zarar veriyor aslında. Bu da ağrıyı ya daha az ya da hiç duymamanıza sebep oluyor.
Sanırım ironi yaptınız ama ne olur dikkat edin. Şimdi başı ağrıyor diye kafasına çizik attıran çıkar mı çıkar.

Malesef modern tıp bazen çare olmuyor hastalıklara. Bazı doktorlar da bunun farkında.

Bunun en basit örneği benim tanıdığım bir doktor evinde bir odasını hastane odası şeklinde dizayn etmiş. Sedyesinden tutun bütün malzemeler var ve orda hacamat yapıyor. Gayet de temiz ve titiz yapıyor işini ... ( yıl olmuş 2015 ! )

Para kazanmanın kolay yolunu bulmuştur belki... Doktor olunca insanları kandırmak çok kolay oluyor.

allah korusun ama bana mı denk gelmedi başından atanı. ben kafamdaki her sorunun cevabını almadan çıkmam muayenehaneden. orda tatmin olmazsam başka doktora giderim. tavsiye alırım o doktora giderim. alternatif tıbba gidene kadar başka çok seçenek var. bence tercih meselesi.. dini boyut hakkında da o zamının modern tıbbı bunlardı diyip daha fazla yorum yapmayacağım.

ben bu hastalığa yakalandığımda hastanede yattım 15 gün hatta doktorum babamı bi kenara çekti konuşyor

değerleri düşmezse siroz bile olabilir diyor :KK43:

neyse aynı hastanede prof doktor bi tanıdık var babam gidiyor ve onla konuşuyor

oda ona sarı sabur taşı bal ve arı sütü al

sarı saburu ez 1 kilo bala 1 çay kaşığı at karıştır ve 1 ay yedir

tabi illet bi tadı var bizimkiler bunu aldı bana yediriyor ama bana eziyet gibi

neyse ben tekrar doktora gittiğimde değerlerim büyük ölçüde düşmüştü hatta ilginç dedi bakan doktor ciddi bi şekilde düşmüş

bende hemen şişeyi gösterdim ama hiç bişey dememişti

ha bu arada tavsiye ediyormuyum hayır

sonuçta her bünyeye iyi gelmeyebilir bunu kimse alıp yapsın diye yazmadım

eğer ki doğruyu bulursan elbet şifası var

benden hastalığı tamamen sildimmi hayır kronkleşti

ama bi türlü düşüremedikleri değerlerim dibe vurmuştu

Ben yaptırdım çok faydasını gördüm
Özellikle kafa hacamatı çok şifalı
Peygamberimizin hadislerine bakabilirsiniz
Ender Saraç bey de bir doktorla beraber hacamat uygulamaları yapıyorlar,instagram hesabından takip edebilirsiniz
Yani yıl 2015 olsada 1400 yıl önceki Alemlere Rahmet boşuna söylememiş
Şunları buldum :
Hacamatın hiçbir yan etkisi olmadığı gibi tamamen doğaldır. Hiçbir acı vermez ve iz bırakmaz. Aynı gün iyileşme görülür ve vücutta rahatlama olur. En hızlı tedavi usûlüdür. Hacamatla tedavi binlerce yıldır uygulanan en eski tedavi usûlü olup, günümüzde de Asya, Afrika ve Uzak Doğu Ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Avrupa da son yıllarda alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Rasûlullah (s.a.v), baş ağrısından dolayı alnının her iki yanından, zehirlenmeden dolayı her iki omuz başı arasından, topuğundaki bir incinmeden dolayı da ayağının üzerinden kan aldırmıştır. (1) Rasûlullah (s.a.v)’in hanımları da hacamat yaptırmıştır. Rasûlullah (s.a.v): "Miraç'tan inerken hangi Melek cemaatine rastlasam, ey Muhammed (s.a.v)! ümmetine hacamat olmalarını emret dediler." buyurmuştur.

Hayber'de zehirli koyun etinden zehirlendiği zaman, Cebrail (a.s) kendisine, hemen kafasının arkasından hacamat yaptırmasını söylemiştir. İbn Ömer (r.a) şöyle buyurdu: Ben, Rasûlullah (s.a.v)'den şu buyruğu işittim: "Hacamat olmak aç karnına daha faydalıdır. Hacamat olmak aklı ve hıfzetme (ezberleme) gücünü arttırır." (2) Yine bir Hadis-i şeriflerinde: "Hacamat her hastalığa faydalıdır, uyanık olun hacamat olun." buyurmuştur.

Kafadan hacamat olmak; delilik, cüzzam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.Hacamat’ın şifasını bilen büyük âlimler üç ayda bir hacamat olurlardı. Hacamat 70 hastalığa şifadır.Bunlardan bazıları; Kanser, cilt hastalıkları, sedef hastalığı, kısırlık, süreklilik arz eden kronikleşmiş birçok hastalıklar, migren, romatizma, mide, bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer yetersizliği, zihinsel ve ruhsal birçok hastalıklarda, böbrek hastalıklarında kan vermenin faydaları belirgindir.

Kanser olup ameliyat olması gereken bir kişide, hacamat’tan sonra kanser kütlesinin yok olduğu görülmüştür. Hacamat ta kanser'den kısırlığa kadar birçok hastalığa şifa vardır. Müzmin birçok hastalığın hacamat’la tedavi olduğu tecrübeyle sabittir. Hacamat nazara ve sihire karşı da iyi gelir. 50 senelik kökleşmiş büyünün, hacamat’la ortadan kalktığı rivayeti vardır.

Bu sebeple hacamat yapılırken mutlaka Ayet el-kürsi ve Muavizeteyn sureleri okunur. Rasûlullah (s.a.v) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir Haccâm'a hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp haccâma ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur:"Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır. (yahut hacamat sizin en iyi tedavi yollarınızdır)"(3) İbn-i Abbas (r.a) anlatıyor: "Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Haccam (hacamat yapan) ne iyi kuldur; (fazla) kanı giderir, beli hafifletir, gözü parlatır."

Londra Milli Hastanesinde ve Kopenhag Kraliyet hastanesinde hacamat’la ilgili Tıbbi araştırmalar yapıldı. Araştırmalar neticesinde kirli kan alınca, koyu kanı bulunan hastaların beyinlerinden geçen kan akışı hızlandığı, kanın incelmesiyle, kandaki alyuvar yoğunluğunun azaldığı, hemoglobin seviyesinin düştüğü, böylece kalbin beyne daha rahat pompalama yaptığı tespit edildi. Ayrıca araştırmalarda, kan akışının artmasıyla insanın ataklığının da fark edilir derecede arttığı görüldü. Hastalıklara karşı kan aldırmanın koruyucu bir rol oynayabileceği bu araştırmalarda ortaya çıktı.
...

Son düzenleyen: Moderatör:
Derdi para kazanmak değil.

ALLAHTAN korkan birisi. Yanlış olan birseyi sırf para için yapabilecek birisi değil.

Ne kadar kolay insanları yargilamak

elbet vardır ama bana hiç denk gelmedi

doktorları kötülemiyorum gerçekten çok zor işleri onca insanlar uğrasması

ancak bizlerde çok seve isteye gitmiyoruz hastanelere :KK43:

anlatmak istediğim inanın böyle niye geldin havasında bir çoğu

o yüzden istemsiz bi şekilde güvenim sarsılıyor

bi dönem lus...kullandm

faydasınıda gördüm ancak hepatitliyim her türlü ialcı kullanamıyorum

daha hacamatta zararlımı onuda bilmiyorum tabi bu hastalığıma

nerde ve hangi bölgeye tam kafaya yaptıran bile var fotoğraflarda

hepatitliyim

parol dahi düşünerek al deniyor

he hacamat zarar verirmi bilmiyorum elbet soracam önceden gastro doktoruma muhtemelen yok derler gibi geliyo ama :/

ki gerekirse onlarıda alırım
Sirtina yaptirmisti diye hatirliyorumm baya da iyi geldigini soylemisti

selamınaleyküm

çok ciddi baş ve sağ omuz ağrım var

doktorlar psikolojik diyor antidepresan diyor

tamam gerektiğinde onlarıda alırım ancak

ben hacamatı duydum

araştırdım ancak etrafımda yaptıran kimse yok

sizlerden yaptıran faydasını gören oldumu

ve özellikle ankarada bildiğiniz maddi manevi temiz bir yer varmı

birde evde aşılama yapan bi bayan varmış güvenilir mi dersiniz

(ne alaka diyecekciniz haklı olarak :) aklıma gelmişken sorayım dedim bi konu daha açmadan :KK66:
Canim, benimde aynen dedigin gibi bas agrim ve sag omuzum cok agriyordu. Tek caresi bol bol yüzmek eger bunu yapmaya imkanin yok ise muhakkak günde yarim saat evde spor yapmak. Agrinin olusmasinin nedeni hep ayni hareketleri yaptigin icin boyun ve omuz kaslarin tutulmus.
Yani tedavisi böyle, hatta masajda cok iyi gelebilir. Haftada bir kere 6 seans yapsan yeterli. Ve bende gecti. Zaman zaman yine olunca tekrar sporumu yaptiktan sonra yok oluyor. ilk önce sporla, masajla ve yüzmeyle dene derim.
Sicakda iyi gelebilir kaslari gevsetmek icin.

ben bu hastalığa yakalandığımda hastanede yattım 15 gün hatta doktorum babamı bi kenara çekti konuşyor

neyse ben tekrar doktora gittiğimde değerlerim büyük ölçüde düşmüştü hatta ilginç dedi bakan doktor ciddi bi şekilde düşmüş

inşallah hayat kaliteniz artarak devam eder. tekrar geçmiş olsun...

ben de evinde gayet steril bir ortamda kanuni zamanı geçmiş gebelere kürtaj yapan jinekolog biliyorum
ama yıl 2015 değil 2013.
yani her doktor, dosdoğru doktor olmayabiliyor

Ama bu anlattığınızla hacamat ya da sülük tedavisi veya buna benzer şeyler aynı değil ki.

İçtiğimiz ilaçlar zaten bitkilerin işlenmiş hali, siz bu bitkiyi işlenmemiş şekilde kullanmışsınız sadece.

Hacamat yapan bir milletvekili cikmisti geçenlerde haberlerde. Doktormuş Cerrahpaşa tip mezunu şimdi alternatif tipa yönelmiş. Once meclisin acil servisindeyken simdi bir tip merkezinde hacamat yapiyormus. Boyle bir haberdi :KK56: hacamat yapan milletvekili yaz çıkıyor.

---Sağlık Bakanlığı’nın da “tamamlayıcı tıp” olarak tanımladığı Kupa Terapisi eğitimleri Üsküdar Üniversitesi’nde başladı. Eğitime uzman doktorlar katılıyor.
Kupa Terapi eğitiminin birinci ayağı 20-21 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimlerin ilkine 40’a yakın uzman hekimin katıldı.
50 saat uygulamalı olarak verilecek derslere katılarak sertifika alacak hekimler, geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavisi kapsamında başvuran hastalarına bu tedavi yöntemini uygulayabilecek.--- diye bir haber okudum simdi de ayni doktor vermis bu egitimi de

Babam ve kardesim yaptirmis ufak ufak jiletle kesikler atiliyomus sonra bardakla o kan toplaniyormus.
Kardesim bana bir faydasi olmadi diyor. Babamin bas agrilari varmis o gecmis.

X