HACAMAT !!!

Ben hala psikoloji ve kan aldırma arasındaki ilişkiyi anlamadım.Yani kan aldırınca rahatlayacağınızı hissediyorsanız kan bağışı yapın bence.
Kan bağışını herkes yapamıyor biliyorsunuz ben yapamayanlardanım keşke öyle olmasaydı

Kan almayla hacamat arasındaki ilişki şöyle deri ve kas arasında biriken ve ağrılara neden olan pıhtılaşmış pis kan ve gazlar çıkıyor
Tabi inanmakla çok alakalı diye düşünüyorum
Ben yaptırdığımda çıkan gazlar ve kanı görünce inanamamıştım

Kan bağışını herkes yapamıyor biliyorsunuz ben yapamayanlardanım keşke öyle olmasaydı

Kan almayla hacamat arasındaki ilişki şöyle deri ve kas arasında biriken ve ağrılara neden olan pıhtılaşmış pis kan ve gazlar çıkıyor

Hım bilmiyordum biraz araştırayım merak ettim.Sağolun bilgilendirme için.

öyle demeyin işinin hakkını veren çok doktor var. gerçektende birçok ağrı psikolojik olabiliyor. biz inanmıyoruz doktor bir şey bulamayınca öyle dedi sanıyoruz ama vücudumuz attığı sessiz çığlıkları böyle dile getiraniyor. ilaç kullanıyormusunuz? antidepresan gibi..
elbet vardır ama bana hiç denk gelmedi

doktorları kötülemiyorum gerçekten çok zor işleri onca insanlar uğrasması

ancak bizlerde çok seve isteye gitmiyoruz hastanelere :KK43:

anlatmak istediğim inanın böyle niye geldin havasında bir çoğu

o yüzden istemsiz bi şekilde güvenim sarsılıyor

bi dönem lus...kullandm

faydasınıda gördüm ancak hepatitliyim her türlü ialcı kullanamıyorum

daha hacamatta zararlımı onuda bilmiyorum tabi bu hastalığıma
Arkadasim yaptirmisti cok iyi falan demisti ama bilemedim simdi. :110:

nerde ve hangi bölgeye tam kafaya yaptıran bile var fotoğraflarda

Kirli kan biriken bölgelerden kirli kanı atmak için yapılır, mantığı odur. Fakat doktorlar, fiziki açıdan herhangi bir problem bulamadıysa boşuna oranızı buranızı deldirmeyin.
"alırım" dediğinize göre henüz antidepresan almamışsınız, onları bialıp en az üç ay süreyle kullanın önce.

hepatitliyim

parol dahi düşünerek al deniyor

he hacamat zarar verirmi bilmiyorum elbet soracam önceden gastro doktoruma muhtemelen yok derler gibi geliyo ama :/

ki gerekirse onlarıda alırım

Acikcasi ben bu hacamat denen olayin psikolojik olarak iyi geldigine inaniyorum. Bilimsel bir yönü oldugunu düşünmüyorum. Ancak yukardaki arkadasin dedigi gibi pursaklarda bunu yaptiran bir tanidigim var. Ciddi migren agrisindan sikayetciydi, gectigini iddia ediyor. Ama bana kalirsa placebo etkisi yani.
Bunun disinda, annem de ciddi bas agrisi ceken bir insan. Doktoru bir sey bulamadi. Antidepresana basladi ve bir senedir mis gibi. Hacamat falan bunlari dusunmeden once psikolojik bas agriniz icin psikiyatri doktorunuzun onerilerine uyun.
Bir de "doktor gibi doktor bulmak zor " dediginiz doktorlar epey prestijli okullardan, egitmenlerden aliyorlar diplomalarini. Doktorluklarini sizin sorgulamaniz pek dogru gelmedi bu açıdan. Acil sifalar dilerim :)

bende veremiyorum

hatta eşim bile veremiyor benim yüzümden :KK43:

bahsettiğiniz ülkeye kısa bir google aramasıyla ulaştım; iran. tüm dünyada sadece bir ülke. gelişmişlik ve yaşam standardı olarak bir kıyaslayın.

Doğrudur ben hollanda ve ingilterede suluk ve hacamat benzeri bir tedavinin uygulandığını biliyorum,kesindir diye iddia edemem .
Ben kendi deneyimimden yola çıkarak işe yaradığını soyleyebilirim

Psikolojik diyen doktorlar vitamin eksikliği var m diye baktı mı acaba. İstanbulda oturuyorsanız size tavsiye edebileceğim bir yer var.
demir eksikliği var ama çok düşük değil onun için ilaç kullanıyorum korka korka

ankarada oturuyorum

evvelden annem sırtıma bardakla yapardı ama öyle kesme biçme yok tabi o bile nasıl rahatlatırdı

elbet vardır ama bana hiç denk gelmedi

doktorları kötülemiyorum gerçekten çok zor işleri onca insanlar uğrasması

ancak bizlerde çok seve isteye gitmiyoruz hastanelere :KK43:

anlatmak istediğim inanın böyle niye geldin havasında bir çoğu

o yüzden istemsiz bi şekilde güvenim sarsılıyor

bi dönem lus...kullandm

faydasınıda gördüm ancak hepatitliyim her türlü ialcı kullanamıyorum

daha hacamatta zararlımı onuda bilmiyorum tabi bu hastalığıma
geçmiş olsun. allah iyilik versin. doğru karaciğere yüklenmemeniz lazım. şöyle bir şey geldi aklıma hacamat sırasında kanınız aracılığıyla hepatit bulaştırma riskiniz var. orası steril bir ortam olmayacak. orda kullanılan aletler hastane titizliğinde dezenfekte edilmeyecek. lütfen yanlış anlamayın. size yönelik bir saldırı değilde düşünülmesi gereken bir konu olarak söyledim.

Yanlış anlamayın, kimseye laf yetiştirmek için söylemiyorum yalnız ben 5 yıldan fazla sağlık problemlerim yüzünden süründüm. Doktor doktor gezdim. Hepsi bana bu hastalığın geri dondurulemeyecegini, sadece semptomların ilaçla tedavi edilebilecegini söylediler. Yıllarca.
İyi ki alternatif tıp ile tanıştım da çok şükür ilaç kısır dongusunden kurtuldum....

geçmiş olsun. allah iyilik versin. doğru karaciğere yüklenmemeniz lazım. şöyle bir şey geldi aklıma hacamat sırasında kanınız aracılığıyla hepatit bulaştırma riskiniz var. orası steril bir ortam olmayacak. orda kullanılan aletler hastane titizliğinde dezenfekte edilmeyecek. lütfen yanlış anlamayın. size yönelik bir saldırı değilde düşünülmesi gereken bir konu olarak söyledim.
elbette neden saldırı olarak algılayım ALLAH korusun kul hakkı zaten
ben heryerde söylüyorum hastalığımı muhtemelen bana dişten bulaştığını düşünüyorum çünkü
13 senedir var bende

hatta bu sene dişe gidiyorum doktora her koltuğa oturuş bende hepatit var diyorum tamam öğrendim artık diyor

ki zaten sürekli yeni paket açıyolar her oturana

Ben kafama,omuzlarıma,bobrek üstüne,belime , baldır, incik ustu ve üst. Bacağıma yaptırdım.

Hiç ne olduğunu bilmeden duydum kısaca internet araştırdım ve yaptırdım
Fibromiyalji denilen bir illetle birlikte yaşıyorum ağrılarım o kadar yaşam kalitemi etkiliyor ki bir çok şey denedim
En etkili ve uzun sureli iyileşmeyi hacamatla yaşadım.

Vücudumuzda pis kan başı boş dolaşıp belli bölgelere mi birikiyor? Bir yerde toplanıp ağrı yayma partisi mi yapıyorlar? Temiz kanı da aralarına almıyorlar...

Yapmayın allah aşkına, mantıklı mı bu? Vücudunuzda kirli kan varsa bütün dolaşım sisteminize yayılır, bu da iç organlarınızdan birinin görevini iyi yapmadığı ya da dışardan bir mikrop aldığınız veyahut vücudunuzun iltihap falan ürettiğini gösterir. Bu tip tedaviler sadece plasebo etkisi yaratır.

etrafınızda neden yaptıran kimse yok biliyor musunuz? yıl 2015 te ondan. modern tıp var artık.
Yıl olmuş 2015 hastasıyla ilgilenen idealist doktor tanımı ne hikmetse tarih oldu..insanlar alternatif tıbba yoneliyor haklı olarak...artı hacamat islam inancı olanlar için peygamber sunnetidir..

Ben kafama,omuzlarıma,bobrek üstüne,belime , baldır, incik ustu ve üst. Bacağıma yaptırdım.

Hiç ne olduğunu bilmeden duydum kısaca internet araştırdım ve yaptırdım
Fibromiyalji denilen bir illetle birlikte yaşıyorum ağrılarım o kadar yaşam kalitemi etkiliyor ki bir çok şey denedim
En etkili ve uzun sureli iyileşmeyi hacamatla yaşadım.
a-a sanki bir keresinde banada doktor böyle birşey söyledi 30 yaşındaki bayanlarda genelde oluyor demişti hatta

Vücudumuzda pis kan başı boş dolaşıp belli bölgelere mi birikiyor? Bir yerde toplanıp ağrı yayma partisi mi yapıyorlar? Temiz kanı da aralarına almıyorlar...

Yapmayın allah aşkına, mantıklı mı bu? Vücudunuzda kirli kan varsa bütün dolaşım sisteminize yayılır, bu da iç organlarınızdan birinin görevini iyi yapmadığı ya da dışardan bir mikrop aldığınız veyahut vücudunuzun iltihap falan ürettiğini gösterir. Bu tip tedaviler sadece plasebo etkisi yaratır.
e o zaman bi nevi antidepresanlar öyle plasebo etkisimi

Allah dert verip derman aratmasın
Bir yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem tabiki önce doktor ama bazen insan sıkıntılarına çare bulamayınca başka kanallardan çözüm arıyor
Kimi inanır kimi inanmaz bende bu kadar çozumsuz ağrı çekmesem ve biri bana hacamat dese kafayımı yedin derim fakat insan kendi yaşayınca farklı çozumler normal geliyor bazen

Yıl olmuş 2015 hastasıyla ilgilenen idealist doktor tanımı ne hikmetse tarih oldu..insanlar alternatif tıbba yoneliyor haklı olarak...artı hacamat islam inancı olanlar için peygamber sunnetidir..
allah korusun ama bana mı denk gelmedi başından atanı. ben kafamdaki her sorunun cevabını almadan çıkmam muayenehaneden. orda tatmin olmazsam başka doktora giderim. tavsiye alırım o doktora giderim. alternatif tıbba gidene kadar başka çok seçenek var. bence tercih meselesi.. dini boyut hakkında da o zamının modern tıbbı bunlardı diyip daha fazla yorum yapmayacağım.

X