HACAMAT !!!

Ben yaptırdığımda gorduğum şeyi soyleyim
Kupanın içine et parçaları gibi kan parçaları geliyor.
Ya da kopurmuş kıvamda kan
Belkide o pıhtılaşmış kıvamdaki kan dolaşıma girmediği için ağrı yapıyor ve çıkınca rahatlıyorsunuz
Ben geçen sene 30 seans gizik tedavi ve elle masaj yaptırdım gram rahatlamadım fizyoterapist bu hiç normal değil 15seansta bu kulunçlar açılmalı en kotu dedi ama olmadı
Bi evvelki sene hacamatta bir yıla yakın hiç ağrım olmamıştı
Bu inanmakla alakalı kimse kimseyi kolundan tutup zorla çizdirmiyor

Etrafimda hacamat yaptıran 3 - 4 kişi ile farklı zamanlarda ve farklı mekanlarda konuştum... Hepsinin söylediği şey çok iyi geldiği... Hatta bir tanesi hacamatı yaptırdığı anda gözünün açıldığını saniyesinde farkı hissettigini söyledi.. 15 gün önce de eşim yaptırdı... Çok rahatladığını devamını da yaptıracağını söyledi... Bu arada ögretmenim ve konustugum kisiler de ogretmen farkli farkli branslardan... bilimsel açıklamasını bilmiyorum ister psikolojik ister fizyolojik olsun farketmez ama insanlar iyi geldiğini söylüyorlar... ben de en kısa zamanda denicem... Önemli olan tabii ki hijyenik ortamda hacamat yapan temiz titiz bir yer bulmak...

Benimde esim son bir ay bas ve sirt agrisindan calisamaz oldu ve tavsiye uzerine gitti yaptirdi rabbime sonsuz sukurler olsun ertesi gun agrisi hafifledi daha sonra tamamen kesildi agrisi bence yaptirin zaten sunnet peygamberimizde yaptiriyormus. Zarar olsa yaptirirmiydi

Esim de sirtinin farkli bolgelerine yaptırdı ve sonuc iyiydi. Hafizayi güçlendirmek icin baş bölgesine de düşünüyordu fakat henüz gundemde yok. Ben de firsat bulunca bayan bir haccama yaptiracagim.
Kupalar tek kullanimlik oluyor ayrica soylemek istedim hastalık bulasma riski vs. yok.
Bu is sen yaptirdin ben yaptırdım ile olmaz ki konu sahibi arkadaşım.. Tavsiye eden Alemlere rahmet, taa 1400 sene once etmiş zaten. Hem kendisi de yaptırmış. Sormayin burada:)

Haklısınız. Ama o zamanın tıbbi imkanları ortadayken mecburen yaygın olan bir uygulamanın bugün her hastalığa iyi geleceğini düşünmek gerçekçi mi?
Her hastalığa iyi gelecek düşüncesi mi var...benim bildiğim ağrılarda en uzun soluklu iyilik hacamatla mumkun ama kökten çozum değil...birde panikataklı ve anksiyeteli dostlarım başlarından yaptırdılar çok ferahladıklarını soyluyorlar doğumdan sonra bende denemek istiyorum...peygamberimizin hadisi bile hastalık yuzu görmek istemeyen düzenli yapsın yani kökten çozum değil belli aralıklarla yapılması uygun..şifası olmasa dair deri altında biriken kirli kanın boşaltılması her turlu pozitif bir yarar sağlayacaktır..fakat bu işin sertifikası ı almış belli kimselerden yaptırılmalıdır bana sorarsanız bazı hastanelerin fizik tedavi bölümlerinde yapılıyor onlara itibar edilmelidir...

Ha alternatif tıp dediysek bilimden koşarak uzaklaşın demedik kesinlikle işin ehli doktorlarımızı Allah başımızdan eksik etmesin...fakat bu meslekten para kazanıp neden geldin kafasıyla hastaya kopek muamelesi yapan her gelen hastaya dikloren ve diazem vurmayı vatan borcu sayanlardan alternatif tıbba sığınırım :))))

Hamacat tedavisini ablam da yaptırdı baş ağrısı yüzünden ama ona iyi gelmedi.İyi gelenler varmış.Ayrıca mikrop kaptı başında şişlikler oluştu.İnsan çaresiz kalınca her şeye başvuruyor.Gitmediği doktor ve tedavi yöntemi kalmadı ama geçmiyor bir türlü.Bir araba parası harcadı doktorlara.Doğru ya da yanlış çekmeyen bu durumu anlayamaz.Ağrıdan kendimi camdan aşağı atasım geliyor diyor.Siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz.Çare arıyor herkes.

Bu da resmi sülük tedavisiyle birlikte hacamat. Saçlarının bir bölümünü bile kazıttı.

received_1140079826008010.jpeg

hacamat ne bilmiyordum,burada öğrendim yazılanların hepsini okudum ve sandım ki masum bir kesik ama şimdi biraz araştırdım da öyle değil. Bir bölgeye atılan bir sürü ufak kesikten sonra kupa tarzı bişey takılmış ve izlediğim videoda hayretler içinde kupada biriken pıhtılaşmış kan izleniyor hocam hayatını kurtardı gibi bir laf ediliyor. Herkesin kendi bedeni ve kendi tercihi yargılamam,yalnız mantıken baktığımda kanımızda pıhtılaşma özelliği olmasa en ufak bir kesikte hayatımızı kaybederiz,ufak bir kesikten vücudumuzdaki bütün kan boşalabilir.hemofili hastaları çok dikkat ederler vücutlarında herhangi bir yaralanma veya kesik olmasın diye yani o kupalarda biriken ve koyulaşan kan tamamen normal,vücuttan çıkan bir pıhtı değil o,kan vücuttan çıktığı anda pıhtılaşmaya başlar. Hiç kan verdiniz mi bilmiyorum ama defalarca kan vermiş biri olarak söyleyeyim alınan kan sabit bir poşette biriktirilmez,ilk andan itibaren beşik tarzı birşeyde devamlı sallanır aşağı yukarı,pıhtılaşma çökelme olmasın diye,dondurulana kadar hareket ettirilir.
Dini boyutuna gelince o zamanın tıbbi imkanları ile bu zamanı karşılaştıramayız. Alternatif tıbba asla karşı değilim bitkilerde arayın şifayı,kaplıcalara gidin deneyin ama ne yalan söyleyeyim bu hacamat bana hiç akıl karı gelmedi yani ben ne kendime nede bir yakınıma asla izin vermezdim bu tarz bir işlemin yapılması için

eğer vücudunuzda akciğerler tarafından yeterince temizlenmemiş kirli bir kan bulunduğuna ve bunun sizi hasta ettiğine inanıyorsanız kan bağışında bulunabilirsiniz.( konu sahibi sizin için yazmadım yanlış hatırlamıyorsam hepatit olduğunuzu yazmıştınız.) Tek seferse vücuttan 450ml kan alınıyor,gördüğüm kadarıyla bu hacamatla vücuttan atılandan çok daha fazla belki çok daha fazla yarar görür ve bir hayatın kurtarılmasında rol oynarsınız

Bir bardak suda fırtına koparmışsınız yine.

Hacamat'ın dini boyutunu bilmem, forumda benim bilim dışı şeylere karşı alerjim olduğunu bilenler de bilir zaten ama açıklayayım.

Hacamat bazı sinir sistemi ve kan ile alakalı hastalıklarda başvurulabilecek alternatif kabul edilemeyecek fakat yardımcı olabilecek bir yöntem. Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı vucudun asit-baz dengesi bozuluyor (anlaşılması için tıbbi terimlerle açıklamıyorum) ve kan gazlarında değişim yaşanıyor. Vucudun çeşitli yerlerinde artan basınca dayanamayan hassaslaşmış durumda olan kılcal damarların çatlaması ile bölgeye kan doluşuyor.

Cilt üzerine atılan ince bir çizik ve vakum ile bu kanın dışarı çıkması sağlandığında bölge rahatlıyor ve ağrı geçiyor.

Genellikle bu sorunu yaşayan kişilerde zaten kan dışarı köpürerek çıkar veya pıhtıve küçük bir miktar doku atılır fakat bu durum çok ender görülür zira vucudun asit baz dengesi kolay bozulabilen bi şey değildir, bozulmuş olsa bile bahsettiğimiz kılcal damar çatlaması ender oluşan bir durumdur.Genellikle bu yönteme başvuran çoğunluk arasında zaten halihazırda hacamat ile çözülecek bir sorun olmadığından rahatlama yalnızca psikolojik olur.

Fakat bu yöntem hastalığın çözümüne yönelik bir uygulama değil yalnızca kişiyi rahatlatmak için yapılan geçici bir uygulamadır. Bilimden ayrılmasının sebebi de zaten budur.Bilim tamamen sorun çözmeye odaklıdır, bu yöntem ise sorunu bastırmaya, geçici olarak rahatlamaya yöneliktir.

Uzun süre bilgisayar kullandığımızda boynumuzun duruş şeklinde ötürü omuzlarımız, boynumuz ve başımız ağrıyabilir. Eğer ağrı kesici içersek, bu semptomu sadece bastırmış olur ama sorunu çözmeye yaramaz. Duruş şeklimizi değiştirip, daha ergonomik biçime sahip bir sandalye, bilgisayar masası kullandığımızda ve zaman zaman boyun-omuz egzersizi yaptığımızda ise bu tür bir ağrı yaşanmaz.

Gördüğünüz gibi bu örnekte ağrı kesici Hacamat, duruş şeklimizi düzeltip uygun masa-sandalye kullanmak, egzersiz ile o bölgedeki kasları güçlendirmek ise tıp bilimidir. Biri erteler ve baskılar, biri sorunu ortadan kaldırır.

Yani ille hacamat yaptırmak isteyen biri ilk olarak sorunun kaynağını öğrenmeli ve çözümleyecek biçimde hareket etmeli, herhangi bir ilaç kullanması gerekiyorsa ilaçlarını kullanmalı ve sorunu kökten çözmelidir, semptomları ortadan daha hızlı kaldırmak için ise -şahsi olarak tavsiye etmesemde -bu yöntemden destek alınabilir.İlk öncelik Hekime danışmak, gerekli tahlilleri yaptırmak olmalıdır..

Yalnız anlamanız gereken şey, bu yöntemin herkes tarafından uygulanamayacağı ve aynı zamanda Hacamat uygulayan kişinin tıbbi bir eğitimi yoksa bunun TCK kapsamında suç sayıldığıdır.

Buna göre karar verin yani...

Son düzenleme:
Hacamat nedir, bu konuyla öğrendim. Bir kere birine yapıldığını izlemiştim çocukken. Bardak çekmek galiba kısaca. Tabii izlediğim kesiksiz bir şeydi.

Bana göre hacamat bir nevi masaj gibi bir şey. Rahatlatıyorsa o sıcaklık, çekmek filan masaj etkisi yaratıyordur diye düşünüyorum.

Kesikli olan mantıklı gelmedi bana. Bir kere bu pis kan dediğiniz nedir? Bir sağlıkçı olarak benim aklıma ya oksijen miktarı az, ya da enfeksiyonlu kan geldi. Ki bunların çözümü de deriden kesik atıp kanı çekmek değil zaten. Pis mis diyenlerin pisle ne kastettiğini anlamış değilim. Toza toprağa bulaşmış gibi bahsediliyor da. Pis kan bir yere toplanıyor, bekliyor filan. Uydurma geldi açıkçası.
Biri de hiç yan etkisi yok demiş. Zararsız. Bir kere enfeksiyon riski var zaten.
Ben dine, sünnete inanmam. Bilimsel açıklaması olmayan hiç bir şeye inanmam genel olarak. Varsa bilimsel kaynağı, gösterin okuyayım.
Ha şunu ekleyeyim. Ben okulda bunun bazı kültürlerde uygulanan kültürel bir şey olduğunu okumuştum. Asya'da filan. Kültür, bir tür destekleyici terapi diye geçiyordu. Bilimsel açıklaması yoktu.

Modern tıp safsatasıymış falanmış filanmış. Resulluhın bizzat yaptırıp ümmetine de tavsiye ettiği bir şifa olayını hor gören bayan çok bilmişlere sormak lazım '' Acaba sizin o modern tıpınız ve her türlü alet ve olanaklara sahipken basit bir kansere aids ve bir çok hastalıga şifa bulamamışken asırla öncesinde lokman hekim hiç bir alet ve olanagı olmadan yüzbinlerce hastalıga şifa olup bizlere yol gösterirken,o dönemde yaşayan gözle görülmeyen canlı varlıklar diyerek mikropların varlıgını hiç bir aletten yardım almadan tesbit ederken nasıl acaba gerici bir tıp oluyor da, bir çok hastalık karşısında çaresiz kalan günümüz tıbbı modern tıp oluyor?!:KK57:
Konu sahibi benim kız kardeşimin eşi her sene hacamet yaptırır ve çok da faydasını gördü

Ben dine, sünnete inanmam. Bilimsel açıklaması olmayan hiç bir şeye inanmam genel olarak. Varsa bilimsel kaynağı, gösterin okuyayım.
.
Senin o inanmadıgın Din olmasaydı senin şuanki modern tıbbın olmazdı. Kuranı Kerimde asırlar öncesinden verilen mesajları günümüz bilim adamları çözdükce yeni yeni buluşlara imza atarken sen neyin kafasını yaşıyorsun acaba?!.. Gözle görülmeyecek kadar küçük olan mikrobun varlığını tesbit eden akşemsettin acaba bunu nasıl başardı hiç düşündün mü?

Senin o inanmadıgın Din olmasaydı senin şuanki modern tıbbın olmazdı. Kuranı Kerimde asırlar öncesinden verilen mesajları günümüz bilim adamları çözdükce yeni yeni buluşlara imza atarken sen neyin kafasını yaşıyorsun acaba?!.. Gözle görülmeyecek kadar küçük olan mikrobun varlığını tesbit eden akşemsettin acaba bunu nasıl başardı hiç düşündün mü?
Ayy lütfen bana din muhabbeti yapmayın burda. Zaten yasak. İnanmıyorsam inanmıyorumdur, sizi bağlamaz. Siz asıl neyin kafasıyla inanmayanı yargılıyorsunuz? Size benim inancım konusunda yorum yapma hakkı vermiyorum. Kendi işinize bakın.

Son düzenleme:
Yaptırmış biri olarak söylemeliyim ki,yeniden doğmuş gibi oldum üzerimdeki o an ki hafifliği anlatamam,en en en kötü ihtimalle vücuttaki dolaşıma katılmayan toksik barındıran kani vücuttan atmış oluyosunuz ,herkese tavsiye ederim.

Kafasindan hacamat yaptiran arkadaşım üzerinden Ağırlık kalktigini söylemişti
bu arada annesi doktor ama böyle bir yöntemi onaylamisti

Arkadas nerden biliyonuz hz muhammedin hacamat yaptigini simdi bana hadis deme kim biliyor bubyazan adamlarin dogru yazdigini derim ispatlayamazsin, sahsen sadece kurani kerim ve diger 3 kutsal kitabdan baskasini tanimayan biri olaraktan belge olarak yani ..

Velev ki diyelim tamam soyledi sence su an gelmis olsaydi hz peygamberimiz hacamat mi yaptirir di yoksa en gelismis tibbi doktorlara mi giderdi bi dusun oyle tavsiye et bence
Yazan adamin atma şansı yok hadis bilimininden bir habersiniz

X