Kekler - Pastalar habersiz misafir keki :)) yagsız

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
5 dakikada hazırlayabileceginiz isteginize göre tatlandırabileceğiniz lezzetli yağsız kek

eger meyve,ceviz veya tarcın kullanacaksanız sekerle birlikte karısıtırın bu malzemeleri

4 yumurta
1 su bardağı seker
1,5 su bardağı un
vanilya
kabartma tozu
(istege göre kuru meyveler,havuc veya tarcın hindistan cevizi ,fındık ceviz )

4 yumurtayı bir kapta mikserle köpürene kadar cırpın üzerine şekeri döküp çırpmaya devam edin beyazlasana kadar çırpın sonra unu vanilyayı ekleyin en son kabartma tozunu bir yemek kasıgı sirke veya limon suyuyla karıstırıp karısıma ekleyin fazla çırpmadan kalıbınıza dökün önceden ısınmıs fırına sürün AFİYET OLSUN

not:pişme süresi kısa dikkat edin yanmasın :))

ben hiç yaglı yapmam keki içine tarcın yada ceviz fln koyunca yagsız oldugunun farkına varmıosunuz

Bu tarife annem bayılacak kaydirigubbakcemile5 zamanında diyet kek diye bi kek yapmıştı kimse yiyememişti yağ koymamıştı çok yoğurt koymuştu pişmiş hamur gibiydi bu tarife çok sevinecek teşekkürler canım :1hug:

aa bak jean sen yapacagın pastanın kekini böyle yapabilirsin ama içine tarcında koy sonra keser arasına krema sürersin ben sana demiştim ya kendim yapıyorum kekini diye işte buydu cunku yağlı olunca arasınada krema sürünce agır oluo ama bu harikaaa kalkıp yapsammı yaaa

ay canımm benin ne de düşüncelisin bak valla şimdi tatile girdi okul kalkıp gelecem sana :) bizim fırın eski tip kekini hazır almayı düşünüyorum davul fırınla güzel pişmiyor

Canım arkadaşımın tarifiyle kekimi yaptım ben tarçınlı yaptım dediğim gibi annemde çok beğendi ve hatta diğer keklerden çok daha lezzetli olduğunu söyledi kahverengi şekerle de yaptık mı tam diyet kek olur tadı bir harika resim de benden olsun
trabzonum0042.jpg
tarif için tekrar teşekkürler ben bir iki not ekleyeyim pişme süresi çok kısa dediğin gibi 15dk sürdü ve sirle ya da limon suyuyla kabartma tozunu karıştırdığınızda hiç beklemeden harcın içine koyun yoksa sertleşir bozulur,herkese afiyet olsun

ayyy cnm afiyet olsun evet sirkeyle karıstırınca beklememek lazım ve ekledikten sonra cok cırpmayacaksın

Evet canım aynen öyle oldu zaten çok güzel olmasını bekliyordum çünkü tarif senin :hooray: ve herkes çok beğendi tekrar teşekkürler bence herkes denesin bir daha başka kek yapmazlar opuyorumnanaktan

Evet canım annem de diyor diğer keklere hiç benzemiyor ısırınca tadı damağımda kaldı dedi :)

benm bi arkadaş yapıyo ben inanamadım yağsız olurmu diye ama gözümün önünde yaptı süperdi
deryabaykalın programından almış tarfi
havuş tarçın katınca süper oluyo cidden emeğine sağlık ttlım
a.s.

afiyet olsun cnm evet tarcınlı havuclu cok hoş oluo cevizde katınca mımmmmm

aa çok kolaymış üşenmezsem yapıcam bilmiyorumkismile

Ben elma sirkesiyle yapmıştım canım,evde ne varsa olur limon suyu da olur

sirke önemli deil sadece kabarması için gereklio oluo limon suyuda olur jeanın dedigi gibi

X