• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Habersiz gelenler...

Ena2007

Tatlı ogluşumun annesi
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
182
305
23
31
Her gün her gün aynı konu.artik çok yoruldum...

KV bi sokak üstte oturuyor eşimin teyzesi bi alt katimizda... KV in de teyzemizin de haberli gelme gibi bir huyu yok. Çat kapı geliyorlar. Her saat pantolon-etek neyse öyle olamıyor insan... Zaten oğlum küçük. Onunla uğraş et derken ev de hep toplu olamıyor. Artık çok sıkıldım. Bu arada belki gelirim oraya doğru dese bile yetecek...

Gelince üstümü değiştirince de yabancı mıyız biz diyorlar. Deli olacağım ya... Ben habersiz gitmiyorum hiç. Hatta sırf anladılar diye müsait mısınız diye soruyorum arayıp sormana gerek yok diyor kv.m. olsun ben sorayım diyorum ama anlamıyor ,anlamıyor ,anlamıyor... Çok yoruldum artık.

KV bi sokak üstte oturuyor eşimin teyzesi bi alt katimizda... KV in de teyzemizin de haberli gelme gibi bir huyu yok. Çat kapı geliyorlar. Her saat pantolon-etek neyse öyle olamıyor insan... Zaten oğlum küçük. Onunla uğraş et derken ev de hep toplu olamıyor. Artık çok sıkıldım. Bu arada belki gelirim oraya doğru dese bile yetecek...

Gelince üstümü değiştirince de yabancı mıyız biz diyorlar. Deli olacağım ya... Ben habersiz gitmiyorum hiç. Hatta sırf anladılar diye müsait mısınız diye soruyorum arayıp sormana gerek yok diyor kv.m. olsun ben sorayım diyorum ama anlamıyor ,anlamıyor ,anlamıyor... Çok yoruldum artık.
Of çok kötü ya, habersiz misafir kadar sinir olduğum bir olay yok. Evli ve çocuklu insanların mahremiyetine saygısızlık resmen. Her saniye üstün başın saçın derli toplu oturmak zorunda değilsin, her an evini temiz tutamayabilirsin, işin olur yemeğin olur çocuğunu uyutursun, afedersin ama eşinle birlikte olursun karı kocasınız sonuçta, duşa girersin.. bir insanın ev hali dünya kadar özeli olur. Bir daha böyle yaptıklarında kapı gözetleme deliğinden bak açma. Sonra da duştaydım wc deydim, azcık kestirmiştim duymamışım filan de. 2-3 kez yaparsan bir daha gelemezler herhalde.

açık açık konusun

sana kesin cozum acma kapini.git arka odalara saklan bebeginide aglatmadan sezsizce gitmelerini bekle.
boyle devam edersen gelmezler daha dogrusu gelemezler.niye bukadar yuz veriyosun ne isleri var sende hergun hergun.yasitinda degiller is yok guc yok yasli insanlar baska manyak oluyor.ayip
mayip dusunme en sonunda bikarlar.benumde kizim var 25 aylik hic oyke cat kapi gelmez kimse kv uzak zaten hic cekemem ev daginik olur cocuk zaten butun vaktini aliyor.
boyle dusuncesiz insanlara taviz verme ve ayaklarini kes baska yere coreklensinler hersey senin elinde Allah sabir versin

Aynı benim kV ben de söylüyorum aynı şeyleri ben yabancı gibi haber veremem dedi bende ne alakası var gelirsin evde olmam veya başka bir planım olur hem ayrıca ne bu baskın mı yapmaya geliyorsun yoksa dediysemde bir iki kere habersiz gelmiş ve ben evde yoktum beni arıyor nerdesin diye bende disardayim isim var keşke haber verseydin böyle geri dönmek zorunda kalmazdin dedim ama anlamıyor galiba. Şu anlık hasta zaten gelmiyor bakalım iyilesince durum değişecek mi gerçi degismese bu sefer daha sert ve ciddi şekilde söylemeyi düşünüyorum.

kv demin en beğendiğim huyudur. evlerimiz yakındır ama daha birgün olsun aramadan sormadan gelmişliği yoktur. 3 ayda bir gelir sık gelmez. ama mutlaka arar.

sizin gibiydim ben de. sonunta taşındım. rahata erdim. taşınmak dışında çözümünüz yok bence.

Ben anneme de kayınvalideme de mahalle olarak uzakta oturuyorum, geçen annem geldi çat kapı, ona bile dedim valla insan bi haber verir ya müsait olmasaydık diye :)

Her zaman söylerim habersiz gelen misafirler nefret ederim haberli gelen başım üstüne diye. O yüzden bana kimse habersiz gelmez komşularım bile. Siz değerli söyleyin içinizde kalıp size dert olacağına söyleyin karşıdaki düşünsün.

eşinle konuş.

baktın olmuyor müsait değilim de alma.

Benim kV farklı şehirde 1.5 saat var arada. Eşim konuştu 1 gün önceden haber verin diye. Eşinize atın topu.

Aynı benim üst komşu. Her gün kahvaltı sonrası kahvesini bende içmek istiyordu bebeğimi severek. Baktım olacak gibi değil Cat kapı bende kadın haftanın 3 4 günü. 1 2 hafta kararlı bir şekilde kapıyı açmadım kapattım salonun kapısını ses gitmesin diye, tele de cevap vermedim.tesaduf camda gördü akşam telasim var yemeğim yok dedim vs . Yaklaşık 1 aydır gelmiyor inanılmaz rahatladım.

aynen bize anlattığınız şekilde onlara da anlatabilirsiniz.

Taşının en kesin çözüm.Ne yazık ki ülkemizdeki pek çok kayınvalidenin teyzenin öyle bi haber verme gibi bi anlayışı yok,anlatsanız da sanmıyorum anlayacaklarını,boşa kendinizi yıpratmayın

Annemde olduğum zaman,5 dakika mesafedeki kız kardeşime bile gitmiyorum habersiz,evde misin,misafirin var mı diye arıyorum.Evde olmasa dönerim ,yakın zaten, ama ev hali,evli hali,düşünceli olmak lazım:kahve:

Aynı beni anlatmışsın
Benimde kv ve kp senelerdir böyle cat kapı gelirler nefret ettim artik.
Gülerek söyledim kızarak söyledim güzelce söyledim surat astım yani herseyi yaptım
Ama yok anlamıyolar.
Eşime de kızıyorum ben nasil gelmeyin diyim diyo.
Ben gelmesinler demiyorum ki gelirken bi arasınlar
Önceden evim çok uzaktı orayada çatkapı geliyolardı
Şimdi de çok yakın degiliz ama gene çat kapı
Sitenin icine giriste sifreli kapi var arabalar
Için binaya girişte şifreli kapı var ama bütün hepsini ögrenmisler

"Haberli gelirseniz sevinirim, böyle rahatsız oluyorum" deyin. "Evim dağınık, toplayamadım" derseniz "Ne olacak canım biz yabancı mıyız" der gene gelirler. Yok anlamıyorlar, birkaç kez uyarmanıza rağmen gelmeye devam ediyorlarsa ve siz de çok rahatsız oluyorsanız tek çare taşınmak.

açıkça söyle o zaman. ben bu şekilde rahatsız oluyorum her zaman başımın üzerinde yeriniz var ama lütfen gelmeden önce arayın de. bunu anlamayacaklarsa anlamasınlar siz küçük çocuklusunuz siz gerileceğinize onlar gerilsin. ki bence gerilecek mevzu da yok da bu lafta ama kv ya takılabilir ama bence dert değil.

Malesef bu kultur farkliliklari cok zor .

Ben enbastan surekli aradim yarin gelmek istiyoruz musait misiniz cok bozuldu sasirdi kendisi hic aramadi ama birgece kv kp ve kvnin teyzesi onun kizi geldiler, kv bagriyo evinicinde cay yapsin mi ?apaci bir kahve yaptim nasil kacicaklarini sasirdilar
Ogun bugundur kapimin onunden gecerken kafalarini kaldirmiyolar

Acma kapiyi yada onlardan once git hergun de ara musait misin diye yabanci miyiz derse ayni evde yasamayan herkes misafirdir dersin

Back