Canım,bu ameliyattan sonra her gögüste kapsül oluyormuş zaten.Bu normal bir durummuş hatta faydalı birşeymiş.Ben sana bir doktor sitesinden buldugum,okudugun bilgileri alıntı yapiyim oku bak
Silikon protez ile meme büyütme ameliyatında tam kontrol altına alınamamış ve neden olduğu kesin olarak anlaşılamamış tek gerçek sorun bence Kapsül oluşumu sorunudur.
Literatürde görülme sıklığı olarak ortalama %3-5 gibi bir oran verilmektedir. Kapsül gelişimi ameliyattan 6 ay sonra başlayabilmekte ve 6ay-3 yıl arası bir sürede kapsül gelişimi gözlenebilmektedir.
Kapsül dediğimiz durum şu: Protez konduktan sonra vücut normal dokularla protezin arasında ince bir zar yapar. Bu normal ve hatta faydalı bir şeydir.. Ancak bazı insanlarda bu zar kalın ve sert bir dokuya dönüşüyor. Ve hatta bu sert kılıf içindeki protezi sıkıştırıp büzüştürecek tarzda kendi kendine kasılıyor ve küçülüyor. Böyle olunca da protez normal duramıyor ve göğüs şekli bozuluyor, tuhaflaşıyor. Önceleri normal ve güzel bir meme görüntüsü varken göğüs sertleşiyor, yukarı toplanıyor ve konturları düzensizleşiyor. Bu süreç hafif başlıyor sonra yavaş yavaş ilerliyor. Göğüs şeklindeki bu bozulmaya ileri evrelerde rahatsız edici hale gelen bir ağrı da katılıyor. İşte bu can sıkıcı bulguları gördüğümüz zaman protezin kapsül oluşumuna neden olduğunu anlıyoruz.Kapsülün niçin oluştuğuna dair pek çok ipucu var. Mesela düz ve kaygan yüzeyli protezlerde daha kolay oluştuğu biliniyor. O nedenle texturlu dediğimiz pürtüklü yüzeyli protezler kullanıyoruz. Yine biliyoruz ki kas altına yerleştirilen protezlerde kapsül çok daha az oluşuyor.
Ameliyattan sonra ortaya çıkan hematom ve enfeksiyon kapsül oluşumunu artıran diğer nedenlerdir.
Yine gençlerde yaşlılara göre kapsül daha kolay oluşuyor, hamilelikte kapsül oluşum oranı artıyor gibi kesin olmayan bazı görüşler de var.
Ameliyat sonrası yapılan göğüs masajının kapsülü azalttığı düşünülüyor. Ancak bu masajın etkili olabilmesi için sert ve uzun süreli masajlar olması gerekiyor. Bu şekilde masajları hastaların çok kolay yapabildiğini söyleyemeyeceğim. O nedenle kapsülü önlemek için masaja çok güvenmiyorum. Daha çok diğer faktörleri önlemeye çalışıyorum.
Kapsül oluşur ve kişiyi rahatsız edecek boyuta gelirse artık yapabileceğimiz tek şey 2. Bir ameliyat ne yazık ki. Bu ameliyatta protezi çıkartıyoruz. Kapsülü içerde temizliyoruz ve yeni bir protez yerleştiriyoruz. Daha önce kas altına konmamışsa protezi bu kez kas altına yerleştiriyoruz.
Bunların aynısını bana doktorumda söylemişti.Sizin yaptıgınız masaj dediginiz şey aslında kapsül için yapılan masajla alakası yok.Sizin yaptıgınız şey okşamak oluyor.Kapsül için yapılan masaj çok sert ve agrılıdır.Kişi kendi kendine bu masajı zaten yapamaz,demişti..Ama yinede hiç yapmamaktan,ellememekten iyidir tabi.yoksa cidden gögüs sertleşiyor.
Ben hissetmiyorum canım.Rahatsızlık veren bir durum yok çok şükür.Halen doktoruma muayeneye giderim fırsat buldukça,bu konuya çok önem veriyorum.Elimden gelen tedbirleri alıyorum..Masajı ihmal etme,inşallah geçecektir bu durumun..