Güzellik ve fizik takıntımdan nasıl kurtulabilirim?

olmuyoreskisigibi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2023
90
24
Dış görünüşüme ve fiziğime çok fazla takıntılıyım. Saçlarımı yapmadan markete bile gitmem, 2 kilo alsam dışarı çıkmak istemem, her yerimde bir kusur mutlaka bulurum. Burnumu yaptırdım, yakın zamanda da dudağıma dolgu yaptırdım bu işlemler elbette özgüven kazandırdı ama bu takıntımı halen aşamıyorum özellikle fizik takıntımı. Bulimia hastasıyım. Kendimi düzeldim diye kandırsam da düzelmemişim birkaç aydır yine doğru düzgün bir şey yemeyip bayağı kilo verdim. ''Ne kadar zayıf olursam o kadar iyi.'' düşüncesini bir türlü aşamıyorum. Bunlar yüzünden kendi fotoğrafımı yabancıların olduğu bir siteye koyup yorumlattım ve kötü bir yorum yapan olmadı ama güzellik takıntıma en ufak yardımcı olmadı. Eski sevgililerim de beni beğendiklerini söylerdi ama bana hiçbir zaman yeterli gelmezdi. Bazen estetiksiz halimin olduğu fotoğraflarıma bakıp doğal halimi özlüyorum ama estetik yaptırmasaydım şuanki halimden çok daha kötü olurdum onu biliyorum. Derdim ne benim bilmiyorum aynı durumdan muzdarip olanlar var mı acaba?

Hic psikolog ile gorustunuz mu? Sizde bu algiyi tetikleyen ne? Kucukken birileri bir sey mi dedi?

Çok geçmiş olsun. Ben bulimiadan 10 yıl çektim. Estetik yaptırmadım ama aşırı depresiftim ve kendimden nefret ediyordum, kendimi hiçbir şeye layık görmüyordum bu yüzden çok kötü davranıyordum. Benimki biraz terapi ve hamilelikle beraber azaldı, şu an eskiye göre kendimle çok daha barışığım ve korktuğum 2 kiloyu değil 20 kilo aldım ama kendimi o zamanlardan çok daha güzel hissediyorum. Şimdi o hallerime bakıp püü neyimi beğenmemişim diyorum

Terapi almalısınız elbette ama ben üstüne gitmek için örneğin 3 gün üst üste sac bas yapmadan siyah pantolon siyah kazakla çıkardım makyajsız. Sokaklarda gezerdim avm ye giderdim

Terazi/başak var mı harıtada acaba ? şaka bi yana kesınlıkle uzun surelı terapı. Bırakmayın bırıne alışın ve kendınızı çözün. Kendınıze ezıyet edıyorsunuz. Kabul edın bazı şeylerı , kımbılır çocukluktan ne kaldı. Ille kı guzel olursam sevılırım dıyorsunuz bı yerlerde bı sıkıntı var bellı kı

adınıza çok sevindim. umarım bende öyle olurum.

temel sorun çocukluğum onu biliyorum. yükselen burcum başak

Ben de böyleyim. Detaylı cilt bakım rutinim var, onu yapmazsam kendimi pis hissederim mesela. Ojesiz-manikür/pedikürsüz gezemem, makyajsız markete bile gidemem. Allahtan saçım düz de işlem gerektirmiyor. Aslında güzel göründüğümü bilmek iyi hissettiriyor ama yaş da ilerledikçe bunları yapacak enerji bulamıyorum bazen ve bu da ruh halimi olumsuz etkiliyor. Kilo takıntım da var. 1.70 boy 58-59 kilo arası gidip geliyorum, ona rağmen şişman hissediyorum. Hayat böyle çok yorucu

Sosyal medyada çok fazla güzellik algısı yapılıyor. Artık ortaokuldan itibaren çocuklar makyaj yapmaya başladı. Türkiyede öyle mi bilmiyorum ama geçen internette gördüm, yurtdışında bir mağazanın çocuk bölümünde mini şort etekler siyah-beyaz ağırlıklı yetişkin kıyafetlerine benzer kıyafetler var. Dolgun dudak, kavisli burun gibi özelliklere sahipsen güzelsin gibi algılar var. Kendimizi onlarla kıyaslayıp benim burnum da kemersiz olsaydı dudağım böyle olsaydı diyip estetik olmak isteyebiliyoruz.
Benim de yüzümde ve fiziğimde sevmediğim, ileride estetik yaptırmak istediğim şeyler var ama kendimi beğeniyorum. Kendini beğenmek de kendini sevmekten geçiyor. Bu yaşlarımız çok değerli, birdaha gelmeyecek. Dış görünüş takıntısıyla yaşamak insana çok büyük yük olur. Bu durumu kendiniz aşamıyorsanız mutlaka yardım alın.

Yüzümde mimik cizgilerim var. Sacim da beyazlarim var...genelde hem cinslerim beni zorbaliyor ama inan hic takmiyorum.(geneli islem yaptirmis kişiler)Ben kendimi böyle seviyorum, böyle begeniyorum. Bunlara sahip olmam beni bakimsiz yapmiyor. Karsi cins böyle daha cok dogal ve cekici buluyor. Sen kendini begen, başkalarindan önce.

Ben kendini sev kendini beğen soylemini kendimde bir yere oturtamadim.Yapamiyorum.Artik yapmak icin de uğraşmıyorum.

Ben güzel değilim.Bunu çocukluğumdan beri bilirim.Zaten bunu size her fırsatta bir sekilde söylerler.Cok ama çok uzuldugum zamanlar oldu.Uzun süre spor yaptim.Fizigim bayağı guzellesmisti.Ama yine de yüz güzelliğim yoktu.Sevgilim oldu ,evlendim.Simdi anlıyorum ki güzellik ne saçma bir avuntu.Tutunacak dal değil.Evet güzel olmak çok büyük bir ayrıcalık, olsaydı iyiydi ama en güzel olanlar bile yaslanacak ve çirkinliği deneyimleyecek.Bir insan güzellikten çok ve çok ötesi.Bağ kurdukca anliyorsun.Yasadikca ,derinlestikce anlıyorsun .

Hamile kaldım.20 kilo aldım .Ara ara uzulsem de yapacak birşey yok.Guzel değilim ve bunu kabullendim.Cok ta fifi yani.

Size sorum şu? Cirkinseniz ne olur ki ?Y da cirkinlesirseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…