• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Güzellik" üzerine fikirlerinizi çok merak ediyorum!!

ayseistanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
261
51
28
34
İstanbul
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar size uzun zamandır üzerinde düşündüğüm muzdarip olduğum bir konuda sormak istedim. Önce sorayım nedenini açıklayacağım.
Sizce bi ilişkiye başlayabilmek için, sevilmek için illa güzel, zayıf, dışarıdan bakıldığında off hatun denecek vücut hatlarınamı sahip olmak gerekli?

Bunu soruyorum çünkü sosyal hayatta öyle şeylerle karşılaşıyorum ki;
-Deli gibi aşık olduğum (şimdilerde artık usanıp yol verdiğim) adam sürekli esmer mavigözlü kızlardan ağzının suyu aka aka bahsedip dururdu benimlede dalga geçerdi şişko vs. diye resmen kendime olan güvenimi kaybettim.
-Üniversitede arkadaşlarımla bigün şöyle bişey yaşadım. (cafede oturuyoruz) çok sevdiğim bir kız arkadaşımı gördüm ve kendiside sizden iyi olmasın dünya tatlısı bi kızdır gittim muh ettim geri döndüm vs hemen arkadaşlarım (erkekler) bu kızın izmirde gideri yok diye lafı yapıştırdılar ya niye dedim böylesiniz bahsettiğiniz kız dünya tatlısıdır dedim vs anlattım ama hiç oralı olmadılar dersin 15 yasında beyni şeyinde bi ergen.
-Kardeşimin okuluna veli toplantısına gittim (kendimde öğretmenim) ve dişçiden çıkmıştım perişandım aaa bi baktım hocalar beni hiç umursamıyolar konuşuyoken 8ki ilginç kendini ifade edende 2 bilemedin 3 kişiyiz9 bana koca öğretmen abla diye cevap veriyo falan kendimi çok kötü hissettim ve çıktım diğer gün bi güzel giyindim saçlarıma fön bi güzel makyaj gittim okula görmeniz lazım ya o erkek hocalar (parmaklarında yüzük) bir ilgi bir alaka buyrun cayımızı için biraz daha oturun bilmemne vay be dedim okadar bozuldumki lafımı söyledim çıktım.
Ben olduğum gibi olmak istiyorum kızlar ben topuklu giymek istemiyorum çok hafif makyajı seviyorum spor takımlarım vardır bayılırım spor giyinmeye vs. vs. ama okumayı severim, sinema kültürüm oldukça iyidir lütfen beni ukala sanmayın en büyük zenginliğimde dürüstlüğümdür bunların hiçbir önemi yokmu?? . Bir adamı güzel değilim diye kazanamadım yıllarca ve yaşamımda gördüklerim.. Siz söyleyin kızlar güzellik herşeymi lütfen sizde hikayenizi yazın. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Güzellik ile kilonun, boyun, vücut hatlarının alakası yok...
Öyle olsaydı sadece manken gibi kızların ve erkeklerin sevgilisi, eşi olurdu.
Karşınızdaki insanların hiç mi kusuru yok? Elbette vardır. Önemli olan kişilik, duruş ve kişisel bakım, kim ne derse desin...

Biz bayanlar bile güzel görünce. aaa ne güzelmiş
yada yakışıklı görünce. aaa nasıl yakışıklıymış diyoruz.
toplum olarak tepkimizi hemen anında yansıtıyoruz.

güzel ve yakışıklı görmeye dayanamıyoruz:36:

Sevilmek için tabikide çok güzel, zayıf yada manken gibi falan olmak gerekmez ama insan yanında en azından kendine bakan ve yanına yakışan birini ister...
bu arada yanlış anlamayın sizinle alakalı söylemedim genel olarak söylüyorum
size gelince herkesin tipi farklıdır o görüştüğünüz erkek esmer mavi gözlü bayanlardan hoşlanıyosa sizin tipinizdeki bayanlardan hoşlanan bir erkekte mutlaka vardır :34:
o arkadaşınızda çok ayıp etmiş ben olsam onun inadına zayıflardım onada hiç yüz vermezdim :10:

Aşk böyle kalıp fikirlerle oluşan bi durum değil.
Kültürmüş, fizikmiş, oymuş buymuş hikaye.
Biri seni sevmemişse sevmez.
Kilolu olsan da zayıf olsan da fark etmez.
Böyle kuralları yok aşkın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Güzelliğin ilişkilerde önemli olduğunu düşünüyorum. Hem de çok önemli.

Kadınlar duygusal yaklaşıyor ama erkekler öyle değil. Keşke iç güzelliğe baksalar. Önce dışına bakıp beğenirlerse tanımak istiyorlar.

30 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı. Sebebini tahmin edersin.

Bence bi bayanda guzellik once gelir o guzellikle acamayacagi kapi yoktur kesinlikle buna inaniyorum.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Güzellik çok kapı açar ama uzun süre açık olmaz o kapılar.
Güzel olan çok insan mutsuzdur terk edilmiş aldatılmıştır hem de fiziki güzelliği olmayan bir insan için.
O yüzden güzellikten öte insanın başka güzelliklere sahip olması daha çok önem arz eder.
Akıllı olmak ,diksiyonu güzel olmak ,bakımlı olmak, karşısındaki kişiyi etkilemeyi bilmek.
Nabza göre şerbet vermek ve karşısında ki kişinin ilgi alanları hakkında fikir ve bilgi sahibi olabilmek.
Karşındakine senle beraber iken huzuru erebilecek şeyleri keşfettin mi tercih asla fiziğin olmayacaktir.
İlerleyen zamanlara kalan ise güzel paylaşımlar, sarkmış buruşmuş ve eğilmiş bir bedende sadece sevgiyle huzurun kaynağı gözler ile birbirine bakabilmek olacaktır.

Güzellik, her kapıyı olmasa da % 99 kapıyı açar. :KK53:

Esprili yorumumdan sonra gerçek yorumumu yapayım en iyisi.

Güzellik birçok kapıyı açar ama birçok kapayı da kapar. Yani hem fayda sağlar insana hem zarar.

Öyle çok özenildiği gibi bir şey değildir aslında güzellik. Tamam insanlar senden etkilenir ama sonrasında senden karşılık göremeyince de düşman olur, özellikle de erkekler. Seninle uğraşır elinden geldiğince. Kadınlar ayrı bir sorun olur zaten hayatında. Kadın arkadaşın pek olmaz. Yolda yürürken bile rahat yürütmezler insanı.

Bir insanda ruh güzelliği yoksa fiziki güzelliğin de bir anlamı kalmıyor zaten.

Birşey anlatmak istyrum ne alaka diyeblrsiniz ama bilmyorm çok içmden geldi.
Eşimn amcasının gelini oğlundan byk ve onların deyişlerine göre güzel değl kmse sevmyor güzel değil dye .. Ben aksine çok sevyrm kendini okdr geliştrmiş okdr kültürlü okdr bilgli saygılı terbiyeli ki anlatamam , ama onlar sırf dış gzelliği olmadığı içn senelerce dışlamışlar ben sadece 3 senedr bu ailenn içndeym.. Güzellik herşey demek değil ki ama gel de bunu anlat .. Bi laf var güvenme zengnliıine bi kıvılcım yeter güvenme güzellğine bi sivilce yeter dye ..

Esprili yorumumdan sonra gerçek yorumumu yapayım en iyisi.

Güzellik birçok kapıyı açar ama birçok kapayı da kapar. Yani hem fayda sağlar insana hem zarar.

Öyle çok özenildiği gibi bir şey değildir aslında güzellik. Tamam insanlar senden etkilenir ama sonrasında senden karşılık göremeyince de düşman olur, özellikle de erkekler. Seninle uğraşır elinden geldiğince. Kadınlar ayrı bir sorun olur zaten hayatında. Kadın arkadaşın pek olmaz. Yolda yürürken bile rahat yürütmezler insanı.

Bir insanda ruh güzelliği yoksa fiziki güzelliğin de bir anlamı kalmıyor zaten.
Yazdiklarin çok çok doğru . Güzelligin insana zarari da fazla. Önemli olan sans bence güzel olmayip herşeyiyle cok mutlu olan cok kadin gordum .

şahsi kanaatim; gönül kimi severse güzel odur :KK23: aşk varsa, gercekten sevgi varsa, karsındaki kadın/adam sana dunyanın en güzel şeyi gibi görünür; en paspas halinde bile.. ve bu bence asla klişe degil.. yoksa evli insanlar her saniye fönlü, makyajlı mı geziyor sanki.. baska turlu bişey.. :KK51:

Güzel olmak bazen bir avantaj bazen de bir dezvantajdır bence .
Ayrıca , güzellik çok göreceli bir kavram . İnsandan insana göre değişiyor ...

Bu konuyu en güzel ifade edenlerden biri de Aşık Veysel'dir En Büyük TÜRKİYE
"Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa" demiş.
Göremeyen birinden duyabileceğiniz en güzel aşk cümlesi :D
Güzel misin çirkin mi göremiyorum görsem dahi bunun bir önemi yok ben bendeki aşka bakarım demiş. Daha ne desin.
Ama tabi herkes Aşık Veysel kadar ince düşünceli olamaz :KK76:
Dış görünüş bir yere kadar ama duruşun, tavrın, hal ve hareketlerin her zaman önemli.

Ve huyu güzel olan niyeti güzel, kalbi güzel olanın dışına yansıyor o insan güzelleşiyor.
Ama huyu kötüyse kalbi pisse o da ne kadar güzel olursa olsun çirkinleşiyor.Yüzüne dahi insanın bakası gelmiyor. Gördüğün yerde kaçıyorsun hatta :KK53:
Hem de neye göre kime göre güzel?
Mesela Karacaoğlanda "Ben güzele güzel demem.Güzel benim olmayınca" demiş :KK45:

bir kadının
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar size uzun zamandır üzerinde düşündüğüm muzdarip olduğum bir konuda sormak istedim. Önce sorayım nedenini açıklayacağım.
Sizce bi ilişkiye başlayabilmek için, sevilmek için illa güzel, zayıf, dışarıdan bakıldığında off hatun denecek vücut hatlarınamı sahip olmak gerekli?

Bunu soruyorum çünkü sosyal hayatta öyle şeylerle karşılaşıyorum ki;
-Deli gibi aşık olduğum (şimdilerde artık usanıp yol verdiğim) adam sürekli esmer mavigözlü kızlardan ağzının suyu aka aka bahsedip dururdu benimlede dalga geçerdi şişko vs. diye resmen kendime olan güvenimi kaybettim.
-Üniversitede arkadaşlarımla bigün şöyle bişey yaşadım. (cafede oturuyoruz) çok sevdiğim bir kız arkadaşımı gördüm ve kendiside sizden iyi olmasın dünya tatlısı bi kızdır gittim muh ettim geri döndüm vs hemen arkadaşlarım (erkekler) bu kızın izmirde gideri yok diye lafı yapıştırdılar ya niye dedim böylesiniz bahsettiğiniz kız dünya tatlısıdır dedim vs anlattım ama hiç oralı olmadılar dersin 15 yasında beyni şeyinde bi ergen.
-Kardeşimin okuluna veli toplantısına gittim (kendimde öğretmenim) ve dişçiden çıkmıştım perişandım aaa bi baktım hocalar beni hiç umursamıyolar konuşuyoken 8ki ilginç kendini ifade edende 2 bilemedin 3 kişiyiz9 bana koca öğretmen abla diye cevap veriyo falan kendimi çok kötü hissettim ve çıktım diğer gün bi güzel giyindim saçlarıma fön bi güzel makyaj gittim okula görmeniz lazım ya o erkek hocalar (parmaklarında yüzük) bir ilgi bir alaka buyrun cayımızı için biraz daha oturun bilmemne vay be dedim okadar bozuldumki lafımı söyledim çıktım.
Ben olduğum gibi olmak istiyorum kızlar ben topuklu giymek istemiyorum çok hafif makyajı seviyorum spor takımlarım vardır bayılırım spor giyinmeye vs. vs. ama okumayı severim, sinema kültürüm oldukça iyidir lütfen beni ukala sanmayın en büyük zenginliğimde dürüstlüğümdür bunların hiçbir önemi yokmu?? . Bir adamı güzel değilim diye kazanamadım yıllarca ve yaşamımda gördüklerim.. Siz söyleyin kızlar güzellik herşeymi lütfen sizde hikayenizi yazın. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
şöyle düşün, diyelim ki aşık olsunlar diye her zaman dediğin şekilde makyajlı topuklu çıktın insanların karşısına ve bi erkeği kendine bu şekilde aşık edip evlendin. evlendikten sonra her türlü halini görücek zaten sonucunu da az çok tahmin edersin. ki sen olduğun gibi bulunursan insanların içinde, eminim ki sendeki tüm bu güzel huyu ve kültürü farkeden akıllı bir erkek çıkar. zaten sırf güzelsin diye sana bakan erkek aptaldır. aptal biriyle evlenmek istemezsin dimi:)

Guzellik gorecelidir bence.sana gore güzel olan bana gore siradan olabilir.guzelligin her kapiyi actigina inanmıyorum.ovunmek icin ukala lik icin söylemiyorum samimiyim bu konuda.disardan bakilinca güzel bir bayanim.15 yasimdan beri boyle oldu.yurt ici yurt disinda bile sokakta yururken yada bir ortama girerken hep bakislari hiseettim.cok bakimliyimdir onunda etkisi var tabi.acik sacik giyinmem ama dikkat cekerim giydiklerimle.topuklu ayakkabı giyerim mesela bir yere giderken..guzelligin avantaji misal bir yere gittin isini halledicen hemen yardim ediyorlar.bana hep ole oldu.kibar davraniyorlar.ama us ortamında okulda kadinlarin kiskancliklarina maruz kaliyorsun.nedensiz konusmayanlar bile oluyor durup dururken.ama baban yasindaki adam bile sana farkki bakiyor sacma sapan insanlarla ugrasiyorsun.reddedince dusman kesiliyirlar.birde ask konusuna gelince ask fiziksel ve ruhsal cekimdir.cok cok güzel bir kiz bile cekici gelmeyebilir bir erkege.benim eski erkek arkadasim mesela benden fiziken cok düşük bir bayanla evlendi.demek onla mutlu oldu.ne diyebiliriz ki...sen guzellere ayilip bayildiklarina bakma güzel kadin belki ilişki icin aradiklari tek kriter ama is evlilige gelince farklı kriterlerde giriyor araya.ama bakimli ol .kadin oldugunu hisset yinede...

Benmkide sarisinlardan hoslanirmis gördüğünde baktigini görebiliyorum bazen ne yapayim yani ben de esmerim bi keresinde begenmiyosan git dedim uzun uzun konuştu benmle güzelliğinden çok beni seven kalbine asigim dedi ve bunun gibi şeyler.. Erkeklerin gözüsadece fiziki ggörünüşte pantolon giyeriz bakmazlar etek giyeriz içimize düşerler gibi... Canini skma her şey güzellik değil

Back