aslında bi insanın saygıdeğer olması, fikirlerinin öneme alınması için bakıma, süslülüğe ya da güzelliğe gerek yok ki.. sonuçta o insan gerçekten kıymetli bi insansa fikrini sunabilir,böyle şeylere ihtiyaç duymadan.
resimdeki kıza gelince.. bence çok güzel bi kızmış. doğallığa gelince bu kişiden kişiye değişir.. ben hiç bi zaman kaşlarını almamayı doğallık olarak görmem.. yani kötü duruyorsa eğer düzletmek gerekir, ha ama kalkıp da kalemle çizilmiş gibi incecik yapmak doğal değildir..tamam kaşlarını aldın makyaj yapıyosun, abartmıyosun, yine doğalsın.Saçını boyattın civciv gibi yaptırmıyosun ya da simsiyah, yakışıyosa yaptığın yine doğalsın.. yani bence burada bahsedilen olay doğlallık olmuyo, bakımsızlık oluyor..
şöyle de bir örnek vermek gerekirse, erkekler için güzellik çok daha önemli olmuş, buna şahit oldum.. okulumuzda bir kızı hiç kimse beğenmez, neden bilin bakalım, çirkin olduğundan!! birgün konusu açıldı, erkek arkadaşlarımızdan biri "bakımlı olsun en azından" gibisinden bi laf söyledi.. tamam dedik o zaman ... arkadaşı niye aşağılıyosun,beğenmiyosun? çok güzel kızların peşinde olma,ondan daha bakımlısı mı var dedik.. sonra bişey söyleyemedi, kıvırmaya başladı, ama işte onun davranışları şöyle de beğenmiyorum da bilmemne diye.. ama biliyoruz ki aynı davranışları çok daha güzel başka bi kız yapsaydı yicek yutcaktı..
yani şu var daha önce de söylediğim şey; güzel çirkin falan filan bunlar benim için önemli değil mesela, bakımlı kadınlar insanda çok hoş bi etki yaratıyor "aa diyosun herkes böyle olmalı.." ama çoğu erkek için en azından yüzüne bakılabilir olması gerekiyor maalesef, nasıl bi insan olduğunun hiç önemi yok..
çok uzun yazdım yine,kusura bakmayıın.. yasakkelime