Güzeller bi baksanız buraya(ayrılık)

Şöyle düşün o şuan hayatını yaşıyor ve umrunda değil sen neden onun için hayatını ziyan ediyorsun bende bir dönem o kafadaydim baktım hayatım akıyor gidiyor sonra bakmışım evlenmisim bile inan her şey gelip geçici insanlar kayıp veriyor ona bile alışıyor dogamizda var bu
Evet zaten unutmak Allah’ın bize verdiği en güzel nimet. Unutacağım elbette ama bu unutma işi için illa ki hayatıma birisimi girmesi gerekiyor. Sanki birine bişeyler hissetmedikçe bu düşünceler aklımda hep olacak gibi hissediyorum.

Canım aynı yaşlardayız.
Bak işin özeti şu aslında.
Sosyal medyada başlamış sosyal medyada bitmiş ilişkilerin.
Sen uzak dur internette birini tanımaktan.
Gözümüzün önündekine güvenemiyoruz.
Üniversite okudun mu? Çalışıyor musun?
Karşına daha düzgün insanlar çıkar.
Anlattıkların her şekilde arıza tiplermiş zaten.
Aslında ucuz kurtulmuşsun, şanslısın, bunun farkına var lütfen.
Ve bundan sonra hayatına girecek insanları iyi seç.
Tecrübelerinden faydalan.

Böyle sorunlu birinden kurtulduğunuza sevinmeniz gereken yerde bir de üzülüyorsunuz. Evlenince istediğini yapmadığınız zaman size şiddet bile uygular, kafanızı camdan dışarı çıkaramazdınız. Ayrıca sizi sevmiş, değer vermiş olsaydı 2 haftada başka birini bulmazdı. Belki siz hayatında varken şimdiki sevgilisiyle tanışmış olabilir. Bu kişiyle hiç yüz yüze görüşmediniz mi?
Evet zoruma gidende bu zaten. Tanışma değil ama aklına koymuştu o kişiyi diye tahmin ediyorum çünkü her tartışma da o tekrar barışmak isterdi. Bunda o kadar net ve soğuktu ki belli ki kafasında yolunu çizmişti kendince. Görüştük yüz yüze görüşüyoduk ama bir iki ayda bir anca görüşebiliyoduk.

Evet zaten unutmak Allah’ın bize verdiği en güzel nimet. Unutacağım elbette ama bu unutma işi için illa ki hayatıma birisimi girmesi gerekiyor. Sanki birine bişeyler hissetmedikçe bu düşünceler aklımda hep olacak gibi hissediyorum.
Bence kafanda bitirmeden yeni birini hayatına almak o insana sence haksızlık olmaz mı ? O insanın da günahı yok hep kafanda olucak ister istemez kıyaslama olucak bence haksızlık olur aynısı sana yapılsın elbet istemezsin biri hayatına girmeden de atlatabilirsin inan buna

Otur kalk ayrıldığında şükret.
Yaşayacağın kötü günleri şimdiden göstermiş zaten.
Hem paranoyak, hem anasına bağımlı... Hala şu an ki sevgilisi ile neden kıyaslıyorsunuz ki? Açıp bakmayın bile sosyal medyaya.
Adam kendi ailenize bile tek başınıza gidemeyeceğinizi şimdiden söylediyse evlenince neler başınıza geleceğini hesap bile edemezsiniz.

Canım aynı yaşlardayız.
Bak işin özeti şu aslında.
Sosyal medyada başlamış sosyal medyada bitmiş ilişkilerin.
Sen uzak dur internette birini tanımaktan.
Gözümüzün önündekine güvenemiyoruz.
Üniversite okudun mu? Çalışıyor musun?
Karşına daha düzgün insanlar çıkar.
Anlattıkların her şekilde arıza tiplermiş zaten.
Aslında ucuz kurtulmuşsun, şanslısın, bunun farkına var lütfen.
Ve bundan sonra hayatına girecek insanları iyi seç.
Tecrübelerinden faydalan.
Evet sosyal medyadan daha birini tanımak istemiyorum zaten tabi iyileri de vardır muhakkak. Evet okudum ve kolayca atanabilen bir bölümüm var aslında ama kendimi derse hiç veremiyorum şu anda. Çevremde beni biriyle tanıştırmak isteyen olduğu bu 8 ay içinde ama o var diye reddettim hep. Yaşımda gidiyo bi taraftan. Hatta birisini reddettiğime çok pişmanım. Ama geçti artık. Tecrübelerim hepsi beni olgunlaştırıyo aslında ama işte bu çok farklı bi acıymış

Bence kafanda bitirmeden yeni birini hayatına almak o insana sence haksızlık olmaz mı ? O insanın da günahı yok hep kafanda olucak ister istemez kıyaslama olucak bence haksızlık olur aynısı sana yapılsın elbet istemezsin biri hayatına girmeden de atlatabilirsin inan buna
Hayır şu anda birini hayatıma alamam ki zaten. Belki doğru bi insan olsa bile yanlış zaman. O insanın hakkına giremem. Aklımı kalbimi tamamen temizlemeden biriyle görüşmem. Ama tamamen unutmak için böyle olması gerekiyo sanırım. Bir yıl sonra bile görüşeceksem biriyle o zamana kadar tam olarak kafamdan atamayacağım bu kişiyi sanırım

Evet sosyal medyadan daha birini tanımak istemiyorum zaten tabi iyileri de vardır muhakkak. Evet okudum ve kolayca atanabilen bir bölümüm var aslında ama kendimi derse hiç veremiyorum şu anda. Çevremde beni biriyle tanıştırmak isteyen olduğu bu 8 ay içinde ama o var diye reddettim hep. Yaşımda gidiyo bi taraftan. Hatta birisini reddettiğime çok pişmanım. Ama geçti artık. Tecrübelerim hepsi beni olgunlaştırıyo aslında ama işte bu çok farklı bi acıymış
Boşver ne acılar var hayatta.
Ben 2 ay önce babamı kaybettim aynı zamanlarda da eşimi terkettim, evden ayrıldım.
Şuan hangi acıma yanayım bilmiyorum mesela.
Evliliğim bitiyor.
Yaşım 26 benim.
Hayattan vazgeçecek miyim tabiki hayır.
Kendimi geliştirmeye çalışacağım.
Yaşında birşey yok.
Karamsarlığa kapılma.
Hayatını bi erkeğe adama.
Ne güzel bak okumuşsun ders çalış atanmaya bak.
İnan seni bi erkek kurtarmayacak.
Sen kendi kendini kurtarmaya bak.
Kimler çıkar karşına kimler . Seçim yapmakta zorlanırsın.

Otur kalk ayrıldığında şükret.
Yaşayacağın kötü günleri şimdiden göstermiş zaten.
Hem paranoyak, hem anasına bağımlı... Hala şu an ki sevgilisi ile neden kıyaslıyorsunuz ki? Açıp bakmayın bile sosyal medyaya.
Adam kendi ailenize bile tek başınıza gidemeyeceğinizi şimdiden söylediyse evlenince neler başınıza geleceğini hesap bile edemezsiniz.
Evet fazlasıyla paranoyak şüpheci. Whatsappta çevrimiçi görse kim yazıyo derdi. Belki önceki yaşadıklarındandır yada daha yeniyiz güveni oturmamıştır diye normal karşılıypdum ben zamanla birbirimizi iyice tanıyınca geçer diyordum. Sosyal medyadan bakmama konusunda çok iradesizim hesabımı bile kapatmayı düşünüyorum

Bu sözleriniz beni rahatlatıyor inanın ki. Böyle lafları arkadaşlarımdan da duyuyorum içim bi an olsun soğuyor kendime geldiğimi hissediyorum. Bi mesleğini eline al kimler kimler çıkar karşına diyorum. Ama bu kafa bende çok kalmıyor sonra depresif ben tekrar geliyor. O kafayı daimi tutamıyorum

ben ne düşündüğünüzü anlamıyorum inanın
ne düşünüp depresif olabiliyorsun mesela?
of ne güzel dünyamı başıma yıkacaktı diye mi düşünüyorsunuz?
Güzel biten ilişkilerin birbirine saygıyı bir şekilde yitirip sonrasında eski günler düşünülüp üzülmesini anlıyorum.
ama sizi anlayamıyorum, empati kurayım diyorum yok!

öyle ortalama bir kadınım hayatımda kimse bana bu lafların BİR TANESİNİ etmedi
çevremdeki kimse böyle sözler duymadı. hiçbirimiz de özgüven abidesi değiliz.
Hiç mi haber izlemiyorsunuz? Kadınlar bu saçma salak insanlar yüzünden öldürülüyor her gün
Nasıl bu adamlara prim değer verebiliyorsunuz?
Nasıl üzülüyorsunuz inanın anlayamıyorum.
O şiddet gören güzelim kadınlara nasıl üzülüyorum.
Size de çok üzülüyorum yapmayın etmeyin allah aşkına.
Hepsinin başlangıcı bu şekilde başlıyor, kimse yeni çıktığı kadına kafa göz dalmıyor
önce ben seni seviyorum çok kıskancımlar/dünyayı başına yıkarımlar sonra şiddet sonra cinayet belki
Dua edin de peşinizi bırakmış.

İşte şu anda bile kendi kendime “hep kötü taraflarını anlattım iyi taraflarını bilmedikleri için böyle söylüyorlar.” Diyorum. Çok saçma bir psikoloji içindeyim. Sağlıklı düşünemiyorum. Ayrılma travmasını bi şekilde atlatırdım ama hemen başkasını bulması ve evlenecek olmaları beni bu bale getirdi.
böyle bir adamın hiçbir iyi tarafı, bu yazdıklarını değiştiremez. okurken başta ayrıldığınızı bilerek çok rahat okudum, sonu barışmaya gitseydi senin adına bile sinirlenebilirdim. Aslında öyle güzel kurtulmuşsun ki, yatıp kalkıp dua etsen yeridir. devam etseydi ne olacağını bdvde bir kaç konu okusan, çok net görebilirsin..

Boşver ne acılar var hayatta.
Ben 2 ay önce babamı kaybettim aynı zamanlarda da eşimi terkettim, evden ayrıldım.
Şuan hangi acıma yanayım bilmiyorum mesela.
Evliliğim bitiyor.
Yaşım 26 benim.
Hayattan vazgeçecek miyim tabiki hayır.
Kendimi geliştirmeye çalışacağım.
Yaşında birşey yok.
Karamsarlığa kapılma.
Hayatını bi erkeğe adama.
Ne güzel bak okumuşsun ders çalış atanmaya bak.
İnan seni bi erkek kurtarmayacak.
Sen kendi kendini kurtarmaya bak.
Kimler çıkar karşına kimler . Seçim yapmakta zorlanırsın.
Başınız sağolsun. Ne güzel takdir ettim sizi keşke sizin gibi güçlü olabilsem.

böyle bir adamın hiçbir iyi tarafı, bu yazdıklarını değiştiremez. okurken başta ayrıldığınızı bilerek çok rahat okudum, sonu barışmaya gitseydi senin adına bile sinirlenebilirdim. Aslında öyle güzel kurtulmuşsun ki, yatıp kalkıp dua etsen yeridir. devam etseydi ne olacağını bdvde bir kaç konu okusan, çok net görebilirsin..
İlişki devam ederken benim bitirmeyi düşündüğüm zamanlar oldu hatta yazmıştım bitirmek için ama geri sildim fevri davranma bi düşün bakalım diye. Ama o bitirdi, ben bitirsem belki bu kadar koymazdı. Evet gerçeklerin üstü şu an bana puslu bi hava gibi kapalı ama içimin hep huzursuz olmasından bu ilişkinin doğru olmadığını anlayabiliyordum zaten. Yukarda da dediğim gibi ayrılık acısı değil bu aslında hemen başkasını bulduya onun zoruma gitmesi bu.

Başınız sağolsun. Ne güzel takdir ettim sizi keşke sizin gibi güçlü olabilsem.
Güçlüsün aslında. Sadece gücünün farkında değilsin. Ne zaman ki hayatta kimseye güvenemeyeceğini anlıyorsun, o zaman gücünün farkına varıyorsun.
Bak babamı kaybettim ama babasız büyümüş bir kızım aslında.
5 yaşımdan sonra babamla yaşamadım doğru düzgün bir anım yok.
Görüşürdüm, severdim tabi, çok çok severdim.
Babalar gidiyor, canından saydığın yar bile el oluyor, düşmem diyorsun düşüyorsun, öldüm diyorsun yine de yaşamaya devam ediyorsun . Hayat böyle birşey. Karşına çok çok iyi insanların çıkmasını dilerim.. Her daim dimdik ayakta ol yeter 🙏

ben ne düşündüğünüzü anlamıyorum inanın
ne düşünüp depresif olabiliyorsun mesela?
of ne güzel dünyamı başıma yıkacaktı diye mi düşünüyorsunuz?
Güzel biten ilişkilerin birbirine saygıyı bir şekilde yitirip sonrasında eski günler düşünülüp üzülmesini anlıyorum.
ama sizi anlayamıyorum, empati kurayım diyorum yok!

öyle ortalama bir kadınım hayatımda kimse bana bu lafların BİR TANESİNİ etmedi
çevremdeki kimse böyle sözler duymadı. hiçbirimiz de özgüven abidesi değiliz.
Hiç mi haber izlemiyorsunuz? Kadınlar bu saçma salak insanlar yüzünden öldürülüyor her gün
Nasıl bu adamlara prim değer verebiliyorsunuz?
Nasıl üzülüyorsunuz inanın anlayamıyorum.
O şiddet gören güzelim kadınlara nasıl üzülüyorum.
Size de çok üzülüyorum yapmayın etmeyin allah aşkına.
Hepsinin başlangıcı bu şekilde başlıyor, kimse yeni çıktığı kadına kafa göz dalmıyor
önce ben seni seviyorum çok kıskancımlar/dünyayı başına yıkarımlar sonra şiddet sonra cinayet belki
Dua edin de peşinizi bırakmış.
İşte bu kötü yazdıklarımın dışında iyi tarafları iyi günleri düşünmeye zorluyor beynim. Beynimin oynadığı bir oyun. Gerçekleri sizin yaptığınız gibi Tokat gibi yüzüme vurulması için buradayım zaten. Sonum öyle olacaktı belki benimde. Ama hala o kıza iyi davranıyosa garezi banaysa. Çünkü ben çok tersliyodum bunu benim böyle davranışlarım mı hırçınlaştırıyodud diyorum . O kız çok tatlı dilliyse ona iyidir belki diyorum. Saçmalıyorum işte böyle 7/24

İlişki devam ederken benim bitirmeyi düşündüğüm zamanlar oldu hatta yazmıştım bitirmek için ama geri sildim fevri davranma bi düşün bakalım diye. Ama o bitirdi, ben bitirsem belki bu kadar koymazdı. Evet gerçeklerin üstü şu an bana puslu bi hava gibi kapalı ama içimin hep huzursuz olmasından bu ilişkinin doğru olmadığını anlayabiliyordum zaten. Yukarda da dediğim gibi ayrılık acısı değil bu aslında hemen başkasını bulduya onun zoruma gitmesi bu.
sen bitirseydin de aynı duyguları yaşayacaktın, bu sefer acele mi karar verdim, ayrılmasa mıydım, belki ben ayrılsaydım güzel giderdi gibi gibi.. onun ayrılması bir bakıma iyi. hemen başkasını bulması da hiiiç zoruna gitmesin. yoluna bakmanı kolaylaştırır aksine. eğer gelip sana dönmek isteseydi, belki bir hatayla tekrar kabul ederdin. ben olsam bana bu mesajları, bu tavırları yaptıktan sonra şu an karşısındaki kız için üzülürdüm. çünkü belli ki adam olgun ve mutlu olunacak yapıda biri değil, aksine insanı dibe çeker. hayatımıza birini mutlu olmak, sevmek sevilmek için alırız. kısıtlanmak, mutlu hayatımızı zehir etmek, fikirlerimizin değiştirilmesi için değil. o kadar eminim ki hayatına gerçekten seni hakeden biri gireceğine, o zaman üzüldüğün için güleceksin kendine. zaten eğer iyi yönleri çok iyi olsaydı, sen de hırçınlaşmaz sen de tatlı dilli olurdun. ve iyi yönlerini düşünmeye çalışarak kötü yönlerini görmemeyi sağlıyorsun. aslında ilk konuda yazdığın kötü yönlerini görsen, üzülmezsin bile aksine toksik bir insandan kurtuldum dersin.

Güçlüsün aslında. Sadece gücünün farkında değilsin. Ne zaman ki hayatta kimseye güvenemeyeceğini anlıyorsun, o zaman gücünün farkına varıyorsun.
Bak babamı kaybettim ama babasız büyümüş bir kızım aslında.
5 yaşımdan sonra babamla yaşamadım doğru düzgün bir anım yok.
Görüşürdüm, severdim tabi, çok çok severdim.
Babalar gidiyor, canından saydığın yar bile el oluyor, düşmem diyorsun düşüyorsun, öldüm diyorsun yine de yaşamaya devam ediyorsun . Hayat böyle birşey. Karşına çok çok iyi insanların çıkmasını dilerim.. Her daim dimdik ayakta ol yeter 🙏
Allah razı olsun güzel dileklerin için. Seni de hayatında hep güzellikler bulsun inşallah. 💞

sen bitirseydin de aynı duyguları yaşayacaktın, bu sefer acele mi karar verdim, ayrılmasa mıydım, belki ben ayrılsaydım güzel giderdi gibi gibi.. onun ayrılması bir bakıma iyi. hemen başkasını bulması da hiiiç zoruna gitmesin. yoluna bakmanı kolaylaştırır aksine. eğer gelip sana dönmek isteseydi, belki bir hatayla tekrar kabul ederdin. ben olsam bana bu mesajları, bu tavırları yaptıktan sonra şu an karşısındaki kız için üzülürdüm. çünkü belli ki adam olgun ve mutlu olunacak yapıda biri değil, aksine insanı dibe çeker. hayatımıza birini mutlu olmak, sevmek sevilmek için alırız. kısıtlanmak, mutlu hayatımızı zehir etmek, fikirlerimizin değiştirilmesi için değil. o kadar eminim ki hayatına gerçekten seni hakeden biri gireceğine, o zaman üzüldüğün için güleceksin kendine. zaten eğer iyi yönleri çok iyi olsaydı, sen de hırçınlaşmaz sen de tatlı dilli olurdun. ve iyi yönlerini düşünmeçalışarak kötü yönlerini görmemeyi sağlıyorsun. aslında ilk konuda yazdığın kötü yönlerini görsen, üzülmezsin bile aksine toksik bir insandan kurtuldum dersin.
Doğru söylüyorsunuz o zamanda belki bitirmeseydin şimdi başkasıyla olmazdı diye kendime kızacaktım. O kadar güzel anlatmışsınız ki tamda dediğiniz gibi biriydi bana karşı. Ama ben hala kendimde hatalar arıyorum. Salak gibi. Başlarda daha çok böyleydi benim rahatsız olduğumu görünce bu davranışlarına son vermişti. Ama hala ilgi istemesi üzerime çok düşmesi benim yakınlaşmama fırsat vermiyodu. Sonrasında da ilgisi değilsin soğuksun sevmiyorsun beni dedi durdu. Tartışmalar arttı ve olmuyorsa zorlamayalımm dedi gitti. İnşallah bende unutup önüme bakarım.

X