• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

benim gözlemlediğim farklı birşey varki herkes bir tripler bir haller edalar içine girmiş :1: aman güzeller şöyle ezilir aman güzller böyle falan diye oysa kimse gerçekten güzel olan ile güzel olmak için yırtınanları ayıtr etmemiş,
yani demem o ki güzel ve seksi kavramlarını iyi ayırt etmek gerekir....

1. gerçekten güzel olmayan kızlar vardır ama bunlar kendilerini allarlar pullarlar, açarlar, güzel diye yuttururlar :46:
güzelim diye yırtınırlar çünkü komplekslidirler....

diğer kadınların normal bakışlarını bile kıskanıldıklarına yorarlar,hele ki bu diğer kadının erkek arkadaşı veya eşi varsa tamamdır, bu kadın kendisisni kesin kıskandı (!) kendilerine yapılan basit iltifatları bile çok abartıp heryerde söylerler, aman diklkat edin bu tiplere çünkü iyi niyetli bir eleştirinizi bile çekememezliğe yorarlar !

bunlar seksi olmaya çalışırlar çünkü yüzleri genelde güzel değildir
dikkat çekerler ama güzlliklerinden dolayı değil de giydikleri seksi kıyafetlerle....
bunlar evet malesef taciz edilirler, kolay kadın olarak görülürler çünkü
bunlarla erkek arkadaşları gezer tozar ama evlenmezler çünkü "bundan bana ne
köy olur ne de kasaba " diye düşünürler...
bunlar evlenilecek kız değil de eğlenilecek kız olarak görülürler,
bunları çevresindeki kadınlar tehlikeli olarak görürler bunlarla zaten arkadaşlık etmzeler sebep malum sanırım :ssz:

2. si ise gerçekten güzel kızlar vardır, bunları çamura bulasan da çuvala da soksan güzeldir ....
bu kzılar güzel olmak için yırtınmazlar, genelde sempatik ve iyi niyetlidirler çünkü kendileri ile barışıkdırlar.içtenpazarlıklı olmazlar.ruhlarının güzelliği yüzlerine yansımıştır....etrafa sevgi dolu bakarlar...

ben güzelim diye millete kabul ettirmeye çabalamazlar güzelliklerini, internette güzelliklerini yorumlarıyla sezdirmeye veya hayal ettirmeye çalışmazlar çünkü güzelliklerini fotoğraflarıyla ispatlarlar çünkü felsefeleri "görünen köy kılavuz iztemez" dir ;)
kimseye "çirkin" demeyecek kadar da duyarlı ve alçak gönüllüdürler .....
diğer kadınlar bunları başta kıskansalar bile ruhlarını güzelliğini görünce iyi dost olurlar, kıskanmaktan vazgeçerler çünkü bilirler ki bundan zarar gelmez ....diğer kadınlardaki kıskançlık yerini tatlı bir imrenmeye bırakır....

erkekler ise bu kızlara hem saygı duyarlar hem beğenirler, hayatımın kadını ruh ikizim derler....
bu yüzden bu kızlarla evlenmek isteyen erkek çok olur....
hayal kızlar bunlardır....bunlarla evlenen pişman olmaz çünkü.....

yani demem o ki güzel vaaaar bir de "güzel" var.....
allah bizi hem yüzü hem de ruhu güzel olanlardan eylesin.

Herkesin yorumu kendine özgüdür tabi ama öyle bir anlatmışsınız ki birinci gruptakiler şeytan, ikinci gruptakiler melek sanki.

Bir de bir bayanın taciz edilme sebebi sadece açık saçık giyinmesiyle bağdaştırılamaz, erkekler son derece normal giyinen kadınları da taciz ediyorlar ne yazık ki...

Dikkat çekici, hoş birinin güzel dostlara sahip olması için inanılmaz mütevazı olması gerekir mesela.Sendeki fazla özgüven sen farkında olmasan da onları deli eder, harika giden bi ilişkin varsa dahi bunu doyasıya anlatamazsın gereksiz bi şekilde senin için sevinmek yerine bunun haksızlık olduğunu düşünürler.Onların erkekleri elde edebilmesi için seksi olmaları gerekir hatta bazen akıl oyunları oynamak zorunda kalırlar karşılarındakine sense bi gülümsemenle aklındakini peşine takarsın...bla bla bla =)
True Story ;) =D=D

Boyun standartların üstünde diyelim 1.70.
Oyleyse genellikle türk kadınları boylarını yüksek rakamlara yuvarladıkları için boyunu asla toplum içinde söylemek istemezsin.
1.70 oldugunu söylediğinde tabii ki işlerine gelmez ve "aa nasıll 1.70 en az 1.80 varsın sen, benim boyum 1.70 " denir.Bu yazılı olmayan bi kanun, klasik bi tablodur yaşayan bilir.=D=D

Herkesin yorumu kendine özgüdür tabi ama öyle bir anlatmışsınız ki birinci gruptakiler şeytan, ikinci gruptakiler melek sanki.

Bir de bir bayanın taciz edilme sebebi sadece açık saçık giyinmesiyle bağdaştırılamaz, erkekler son derece normal giyinen kadınları da taciz ediyorlar ne yazık ki...

haklsın tabi canım ,elbette normal giyinip taciz edilenlerde var bende malesef bunlardan biriyim :4:
bu yüzden sakın yanlış anlaşılmasın, yorumum farklı yerlere gitsin istemem .....

ben sadece yaşadığım çevredek gözlemlerimi belirttim......
bir de yani güzellik göreceli bir kavramdır demiş yukarda başka bir arkadaş ama bir adriana lima ya çirkin diyen bir erkek daha duymadım :51: demek ki o kadar da "göreceli" değilmiş ;)

yani güzelliği tartışılan bayanlar var ve güzellğii tartışılmaz gerçek ve herkes tarafından güzel bulunan kadınlar vardır. benim asıl vermek istediğim mesaj oydu.

çünkü güzelliği tartışılan bayanlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannettikleri için , her bakışı kötü, her eleştiriyi çekememezliğe yoruyorlar. benim kıl olduğum durum bu ...

ben olaylara farklı açıdan bakmayı severim ayrıca , o yüzden biraz farklı yaklaştım konuya yoksa bende klasik durumu bozmaz "ben şöyle süperim herkes beni kıskanıyor" falan tribine girer ve kendi kendimi tatmin ederdim.....

ayrıca şunu da unutmayalım ki kadınlar zannedildiği kadar kıskanç veya kötü değiller ya
anlam veremiyorum kadınlar kulübünde (!) kadınların bu kadar kötülendiğine :50:
ne zman konu açılsa güzellik veya çirkinlikle ilgili hemen atlıyor millet "vay kadınlar şöyle kıskanç, kadınlar şöyle dedikoducu" veya "ben çok güzelim herkes beni kıskanıyor bana şöyle kötü bakıyorlar " falan....
herkes güzel ve herkes kıskanılan insan .....
Türkiye meğer güzel kaynıyormuş da benim haberim yokmuş :ssz:

Son düzenleme:
Cok ilginc bir yazi olmus!
Cirkin insan yoktur bence,
allah herkese tasiyabilecegi güzelligi vermistir.
O kisi kendine bakmiyorsa kendi sorunudur.

Güzellik basa bela falanda degil!
Cok fazla makyaj yapar, iddali kiyafetler
giyerse Nineye bile bakiyorlar bu devirde.
Bide sinir oldugum bir husus daha var
kahverengi sacli bir bayan sacini sariya boyatip
sanki kendi sac rengi gibi sikayet ediyordu
"Ah bu sari saclar basa bela, bir rahat rahat gezmeye
cikamiyorum, bütün erkekler pesimde." Yaw güzel kardesim
sen o kahverengi (gözecarpmayan) sac rengini niye sariya
boyadin madem huzurlu, sakin bir sekilde sokakta yürümek istiyorsun?
Hani kendi sac rengi olsa valla susarsin ama okadar cakma sarisin
varki kendilerini harbi sarisin sanip resmen sariyim ben diye dolaniyorlar ortalarda.

Yeri geldiginde tabiki degisiklik yapilmalidir. Sana yakisan bir rengi sacina sürer
bir süre öyle gezersin. Hostur hem kendi sac rengini özlersin, degerini anlarsin.
Degisiklik iyi gelir insana. Ama bukadar benimsemek olmazki.

guzelligin goreceli olmadigi kanitlandi arkadaslar.. surekli guzellik gorecelidir argumaninin arkasina saklanmayalim.. altin orani muhakkak hepiniz duydunuz.. bu orana sahip olanlar istisnasiz yuz guzelligine sahip insanlar.. sizin bana guzel gorunmedi dediginiz olay aslinda insanlarin birbirine yolladigi elektirikle alakalidir.. eger aradiginiz samimiyette , kisilikte ,duygu durum ikileminde bulmamissak o kisiyi ihhh ben begenmedim diyebiliyoruz.. Hatta genellikle kadinlarin hem cinslerinin guzelligini inkar etmesi biraz kadinsal sebeplerden ileri gelir..

gelelim bunun avantaj mi , dez avantaj mi olduguna.. bu biraz guzellige sahip olan kisinin guzelliginden nasil tasarruf ettigiyle alakalidir.. yani bir silah gibi kullanirsaniz donup sizi vurma ihtimali cok yuksektir.. Son bir ekleme guzellikten ziyade guzelliginin cok farkinda olma durumu zarar vericidir..

benim gözlemlediğim farklı birşey varki herkes bir tripler bir haller edalar içine girmiş :1: aman güzeller şöyle ezilir aman güzller böyle falan diye oysa kimse gerçekten güzel olan ile güzel olmak için yırtınanları ayıtr etmemiş,
yani demem o ki güzel ve seksi kavramlarını iyi ayırt etmek gerekir....

1. gerçekten güzel olmayan kızlar vardır ama bunlar kendilerini allarlar pullarlar, açarlar, güzel diye yuttururlar :46:
güzelim diye yırtınırlar çünkü komplekslidirler....

diğer kadınların normal bakışlarını bile kıskanıldıklarına yorarlar,hele ki bu diğer kadının erkek arkadaşı veya eşi varsa tamamdır, bu kadın kendisisni kesin kıskandı (!) kendilerine yapılan basit iltifatları bile çok abartıp heryerde söylerler, aman diklkat edin bu tiplere çünkü iyi niyetli bir eleştirinizi bile çekememezliğe yorarlar !

bunlar seksi olmaya çalışırlar çünkü yüzleri genelde güzel değildir
dikkat çekerler ama güzlliklerinden dolayı değil de giydikleri seksi kıyafetlerle....
bunlar evet malesef taciz edilirler, kolay kadın olarak görülürler çünkü
bunlarla erkek arkadaşları gezer tozar ama evlenmezler çünkü "bundan bana ne köy olur ne de kasaba " diye düşünürler...
bunlar evlenilecek kız değil de eğlenilecek kız olarak görülürler,
bunları çevresindeki kadınlar tehlikeli olarak görürler bunlarla zaten arkadaşlık etmzeler sebep malum sanırım :ssz:

2. si ise gerçekten güzel kızlar vardır, bunları çamura bulasan da çuvala da soksan güzeldir ....
bu kzılar güzel olmak için yırtınmazlar, genelde sempatik ve iyi niyetlidirler çünkü kendileri ile barışıkdırlar.içtenpazarlıklı olmazlar.ruhlarının güzelliği yüzlerine yansımıştır....etrafa sevgi dolu bakarlar...

ben güzelim diye millete kabul ettirmeye çabalamazlar güzelliklerini, internette güzelliklerini yorumlarıyla sezdirmeye veya hayal ettirmeye çalışmazlar çünkü güzelliklerini fotoğraflarıyla ispatlarlar çünkü felsefeleri "görünen köy kılavuz iztemez" dir ;)
kimseye "çirkin" demeyecek kadar da duyarlı ve alçak gönüllüdürler .....
diğer kadınlar bunları başta kıskansalar bile ruhlarını güzelliğini görünce iyi dost olurlar, kıskanmaktan vazgeçerler çünkü bilirler ki bundan zarar gelmez ....diğer kadınlardaki kıskançlık yerini tatlı bir imrenmeye bırakır....

erkekler ise bu kızlara hem saygı duyarlar hem beğenirler, hayatımın kadını ruh ikizim derler....
bu yüzden bu kızlarla evlenmek isteyen erkek çok olur....
hayal kızlar bunlardır....bunlarla evlenen pişman olmaz çünkü.....

yani demem o ki güzel vaaaar bir de "güzel" var.....
allah bizi hem yüzü hem de ruhu güzel olanlardan eylesin.

yazik ya bende bu tiplere aciyorum fena halde.. silikon topiginde , silikon olanlardan bilgi toplayip, guzellik seksilik derdine dusen uyemiz.. burda da saflik, masumiyet, dogalliktan dem vuruyor.. bi anlamda kendini tarif ediyor alttan alta, melekligine gondermeler mi dersin, guzelligine mi...

dedim ya insan zarari belki en cok kendine belkide asll kendine veriyor.. bu kadar cok guzelliginden emin olup,arkinda olup, baskalarini karalayip, kendine canim cicimsen ki bu ornekte oldugu gibi hic sikayet etmeyin.. fazlasi hak ediliyor..

Bir arkadas dogal guzelle, guzel olmak icin yirtinan hanimlarimizi kiyaslamis. Aslinda guzel de yazmis begendim (((=

Neyse, sahsen konunun icerigine katilmadigimi ilk sayfada zaten belirtmisim. Bir kadinin dogal guzel olmasindan daha GUZEL ne olabilir ki :D yuzunde boya badana gibi makyaj yapip, sac, kiyafet sahneye cikacakmis gibi hazirlanip, kafasinda parfum sisesi patlamis gibi kokup sonradan da "ayyyyy hep taciz, hep cinsel obje gibi kullanilma, hep yalnizca bedenime gelen insanlar, cekemeyen es dost, biktim ayoolll" dersen yanlis yaparsin (((=

Guzel olmak var, seksi olmak var. ikisi farkli seyler. Surekli bi seksi bomba gibi gezerseniz tabi ki cinsel obje gibi gorulursunuz.

Neyse, konunun icerigindeki "cirkin" olup her sabah aynaya bakip "cirkinim ama cok sempatikmisim" demek yerine aynaya baktigimda guzel bir yuz gormeyi sanirim tercih ederdim.

Ama tabi ne diyoruz, guzellik su bu hersey gelip gecici, onemli olan saglik... Allah saglik versin gerisini plastik cerrahisi halleder :37:

Güzelsen çekemeyenin,kıskananın çok olur......Siz güzelliğinizin farkında olsanız ama bunu dile getirmeseniz,mütevazi olsanız bile bu onları rahatsız eder... Bunu bakışlarından bile ilk anda belli eder insanlar... Sizi sessizce süzerler,bakışları donuklaşır...Kondurmak istemezseniz ama arkanızdan sürekli konuştuğunu,insanları size karşı kışkırttığını öğrenirsiniz... Bu tarz insanlar yerine dış görüntünüzden etkilenmeyen,sizin kişiliğinize,samimiyetinize,dostluğunuza önem veren insanlarla birlikte olmanız çok daha hayırlıdır...:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
Guzellik kavrami insandan insana cooooooooook degisiyor.

Kaldiki cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir. Rabbim herkeze bam baska guzellikler veriyor zaten.

Insanin kendine kalmis guzelligin iyi/kotu veya cirkinligin iyi/kotu oldugu. Sen guzelligini kotu seyler icin kullanirsan o zaman ne anladim guzellikten sen cirkinligini kotu amaclar icin kullanirsan ne anladim cirkinliginden?

Hep derler yaa ic guzelligi diye kesinlikle dogru. Tatli dil guler yuz kimdeyse o guzeldir.

:34:

Guzellik kavrami insandan insana cooooooooook degisiyor.

Kaldiki cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir. Rabbim herkeze bam baska guzellikler veriyor zaten.

Insanin kendine kalmis guzelligin iyi/kotu veya cirkinligin iyi/kotu oldugu. Sen guzelligini kotu seyler icin kullanirsan o zaman ne anladim guzellikten sen cirkinligini kotu amaclar icin kullanirsan ne anladim cirkinliginden?

Hep derler yaa ic guzelligi diye kesinlikle dogru. Tatli dil guler yuz kimdeyse o guzeldir.

:34:

Erkekler peki böyle düşünüyor mudur iç güzellik önemli diye, ben hiç sanmıyorum =)
Evet tatlı dil, güler yüz kısmına katılıyorum ama o gülen yüz aynı zamanda güzel olsun istemiyorlar mı, istiyorlar nokta. =D

"erkekler ne anliyor ic guzellikten" diyorsunuz ama ilk karsindaki insana cinsel bi cekim olmadan da kimse kimseyi taniyip huyunu suyunu ogrenmeye pek merakli olmaz (karsi cinslerde). Ama cekim var ama karsindaki insan bos bir insansa, guzel bir manzaraya sonsuza dek bakamazsin oyle degil mi? O da skar bi sure sonra. Neyse konu dagilmasin :kkk:

yazik ya bende bu tiplere aciyorum fena halde.. silikon topiginde , silikon olanlardan bilgi toplayip, guzellik seksilik derdine dusen uyemiz.. burda da saflik, masumiyet, dogalliktan dem vuruyor.. bi anlamda kendini tarif ediyor alttan alta, melekligine gondermeler mi dersin, guzelligine mi...

dedim ya insan zarari belki en cok kendine belkide asll kendine veriyor.. bu kadar cok guzelliginden emin olup,arkinda olup, baskalarini karalayip, kendine canim cicimsen ki bu ornekte oldugu gibi hic sikayet etmeyin.. fazlasi hak ediliyor..

anlaşılan gizli hayranlarım var =) mesajlarımı takip ettiğine göre :ssz:
şimdi bak ben de bazıları gbi tribe giriyorum :52: aaa aman bacılar bakın bu kız beni kıskandı, kompleks yaptı çatladı hasedindden de beni karalamaya çalışıyor, bana çamur atıyor yetişiiiin :52: nasıl hoşuna gitti mi ?! ya işte böyle senin normal yorumunu bile çekememezliğe yorsalar ne dersin? çok kıl bir durum değil mi!

ayrıca ben ne kendimi tarif ettim ne de meleğim dedim o yazımda......
başka bir yazıda yazdığım gbi ben çevremdeki gözlemlerimi yazdım, kaldı ki ben kendimi ne melek buluyorum ne de bulunmaz hint kumaşı.
bana göre her kadın güzel her kadın melektir aslında....onu şeytanlaştıran veya çirkin gösteren hayat şartlarıdır aslında....
kaldı ki benim de her insan gbi zaflarım ve kendimden şikayetlerim var. bu çok doğal.
zaten kendime canımcicim olsam silikon düşünmezdim.
ama yok ya siz devam edin haklısınız yavaş yavaş ben de kadınların kötü olduklarına inanmaya başladım, türkiye ye geldim zaten bunları duyar oldum "kadın kadının kurdudur" kadınlar kıskanç vs......ama avrupadaki hiçbir kadından bu tarz şeyler duymadım :ssz:
amaaaan ne haliniz varsa görün ya yiyin durun birbirinizi :4:
ne de olsa hepiniz birbirinizin kurdusunuz(!)ben de ekşi sözlüktekilere kızardım bu site üyeleri için yazdıklarından dolayı ......

Son düzenleme:
Benim bir arkadaşım var kendisi hi beğenmezdim, zamanla samimi olduk. Ay çok güzelim dimi ay gülüşüm güzel dimi diye diye bunu bana empoze etti.Baktım zamanla bende güzel buluyorum onu :9:Sen kendi nasıl görürsen karşı tarafta öyle görür....Bu taktiğimi bende nişanlıma uyguluyorum..Psikolojik savaş :60:

bu dediğine sonuna kadar katılıyorum:1:

Erkekler peki böyle düşünüyor mudur iç güzellik önemli diye, ben hiç sanmıyorum =)
Evet tatlı dil, güler yüz kısmına katılıyorum ama o gülen yüz aynı zamanda güzel olsun istemiyorlar mı, istiyorlar nokta. =D

Etrafindaki butunnnnnnnnnnn guzel bayanlara bakarmisin bi???

Hepsinin kesinlikleeeeeee ve kesinlikle sevgilisi vs vardir ama evlilikle mi tamamlanir orasi mechul!!!

Erkek millet o kadar nankor ki guzellerle cikip kendi egolarini tatmin ediyolar sonrada yok anlasamadik yok olmadi yok su yok bu diyip hayatlarina devam ediyorlar.

Sonuc itibariyle evlendikleri kizlarda (hepsi diyemem ama) sadeligi seven ne cirkin ne guzel orta seker olan bayanlardir.

Birazcik cevrene bakman yeterli tatlim.

Etrafindaki butunnnnnnnnnnn guzel bayanlara bakarmisin bi???

Hepsinin kesinlikleeeeeee ve kesinlikle sevgilisi vs vardir ama evlilikle mi tamamlanir orasi mechul!!!

Erkek millet o kadar nankor ki guzellerle cikip kendi egolarini tatmin ediyolar sonrada yok anlasamadik yok olmadi yok su yok bu diyip hayatlarina devam ediyorlar.

Sonuc itibariyle evlendikleri kizlarda (hepsi diyemem ama) sadeligi seven ne cirkin ne guzel orta seker olan bayanlardir.

Birazcik cevrene bakman yeterli tatlim.

Ayy ne ilgisi var böyle bi genelleme yapılabilir mi ?
Kendine güveni tam, komplekssiz bi erkeğin harcıdır tabii güzel bi kadınla sevgili olmak / evlenmek...
Ama güzel bi kadının kendisine bağlanamayacağından korkan, onu idare edemeyeceğini düşünen bu nedenle kıskançlık krizleri yaşayan özgüven yoksunu bi erkekse bahsettiğiniz, o zaman doğru söylüyorsunuz o erkek de gider sade, dikkat çekmeyen biriyle sevgili olur veya evlenir ki boyunduruğu altına alabilsin.
Tatlım?

Ayy ne ilgisi var böyle bi genelleme yapılabilir mi ?
Kendine güveni tam, komplekssiz bi erkeğin harcıdır tabii güzel bi kadınla sevgili olmak / evlenmek...
Ama güzel bi kadının kendisine bağlanamayacağından korkan, onu idare edemeyeceğini düşünen bu nedenle kıskançlık krizleri yaşayan özgüven yoksunu bi erkekse bahsettiğiniz, o zaman doğru söylüyorsunuz o erkek de gider sade, dikkat çekmeyen biriyle sevgili olur veya evlenir ki boyunduruğu altına alabilsin.
Tatlım?

Zenginin parasi zugurtun cenesini yorarmis hesabi bu erkek milletinin dengesizligide bizim cenemizi yoruyor bol bol.

ALLAH herkezin karsisina hayirli birini cikarsin.

ALLAH korkusu olmayandan korkacaksin gerek erkek gerek kadin.

anlaşılan gizli hayranlarım var =) mesajlarımı takip ettiğine göre :ssz:
şimdi bak ben de bazıları gbi tribe giriyorum :52: aaa aman bacılar bakın bu kız beni kıskandı, kompleks yaptı çatladı hasedindden de beni karalamaya çalışıyor, bana çamur atıyor yetişiiiin :52: nasıl hoşuna gitti mi ?! ya işte böyle senin normal yorumunu bile çekememezliğe yorsalar ne dersin? çok kıl bir durum değil mi!

ayrıca ben ne kendimi tarif ettim ne de meleğim dedim o yazımda......
başka bir yazıda yazdığım gbi ben çevremdeki gözlemlerimi yazdım, kaldı ki ben kendimi ne melek buluyorum ne de bulunmaz hint kumaşı.
bana göre her kadın güzel her kadın melektir aslında....onu şeytanlaştıran veya çirkin gösteren hayat şartlarıdır aslında....
kaldı ki benim de her insan gbi zaflarım ve kendimden şikayetlerim var. bu çok doğal.
zaten kendime canımcicim olsam silikon düşünmezdim.
ama yok ya siz devam edin haklısınız yavaş yavaş ben de kadınların kötü olduklarına inanmaya başladım, türkiye ye geldim zaten bunları duyar oldum "kadın kadının kurdudur" kadınlar kıskanç vs......ama avrupadaki hiçbir kadından bu tarz şeyler duymadım :ssz:
amaaaan ne haliniz varsa görün ya yiyin durun birbirinizi :4:
ne de olsa hepiniz birbirinizin kurdusunuz(!)ben de ekşi sözlüktekilere kızardım bu site üyeleri için yazdıklarından dolayı ......

geldigin yere git , birdaha da gelme buradakileri begenmiyorsan.. komplekste son noktasin canim

Back