• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

güzel olmak önemli değil bence.klasik bir laf olacak ama kalp güzelliği daha önemli.

güzel olmak avantajdır ama tabiki kalp güzelliği daha önemli .yani güzele bakarsın ama içi boşsa neye yarar ki.
ama çirkin olmakta başka bir kompleks yaratabiliyor .yani pek ilgi görmeyen bir tipse kendini kanıtlama çabasına giriyor ki bu anlaşılıyor .daha başarılı olabiliyor güzel kadınların yanında .ama yinede güzel olmak daha avantajlıdır .

yazdıklarına katılıyorum ama bırtanesi DISINDA hep kısa surelı ılıskı olur demıssın oyle bır sey yok hayatımda 2 sevgılım oldu bırı 4 yıl surdu otekıde 8 aydır devam edıyor . ama haklısın bu guzellık mevzusu yuzunden yemedıgım kazık atılmayan ıftıra ve arkamdan cevrılmeyen dolap kalmadı ..

Son düzenleme:
Ben bir dezavantajını görmedim..Olumlu yönleri çok fazla.Zaten güzellik duruş,konuşma,kültür ile doğrudan bağlantılı.Birisi eksik ise bütün yok demektir.

Güzellık cırkınlık sankı nesnel bırseymıs gıbı acılmıs konu.Kime gore neye gore cırkın veya guzel ? Bana gore guzel olan baskasının zevkıne uymaz cok saçma.

Konu biraz garip olmuş içeriğinde yazılanlarda.. :25: Güzelliğin dezavantajları varda avantajları yok mu? Yada çirkin olmanın avantajları mı var sadece, dezavantajları yok mu? siz sadece güzelliğin dezavatantajlarından bahsedip biraz güzelleri gömmüşsünüz gibi geldi bana :1: Herkesin karakteri farklıdır. Güzel olupta bu yazdıklarınızdan ırak olan bi çok bayan var, emin olun :ssz: Ayrıca başlığa bakıcak olursak ikisinin de kendine göre avantajlarıda dezavantajlarıda vardır elbet, genelleme yapmayı pek doğru bulmadım :23:

Kadının doğasına aykırı bir durum çirkin olmak. Kadınlar sürekli güzel görünmek isterler, görünüşümüzden karakterimize kadar işler bu çaba. Eminim sizde böyle düşünmenize rağmen fiziğinizi güzelleştirmek için çaba sarfediyorsunuzdur. Hiç bir kadının çirkin görüneyim sempatik olmak yeter düşüncesinde olacağını sanmıyorum.

Bir insanı çirkin diye adlandırmak,onu çirkin kefesine koymak! Ne saçma.Ne çirkin.

güzellik her zaman avantajlıdır hele bir de onu kullanmayı bildiğinde... :34:

Bir insanı çirkin diye adlandırmak,onu çirkin kefesine koymak! Ne saçma.Ne çirkin.

valla canım hem kendisi,hem de ruhu çirkin olanlar var ki,onlara çok yakışıyor işte çirkin adlandırması ve hakediyolar da bence...

kimi insan çok güzeldir.kimi değildr

kimi normal bi güzelliktedir

kimindeyse şeytan tüyü vardır

ya da huyları çok güzeldir mesela

kimi insanın da huyu kötüdür ki tek çirkinlik bence budur

... avantaj mı değil mi ne avantajdır ne değildir bilemiycem

Eğer konu sadece güzellik ve çirkinlikse eğer , tabii ki güzel olmak avantajlı. Çirkinliğin nesi avantaj olabilir? Ama işin içine sempatiklik beceriklilik vs. gibi şeyleri katarsak onlar da etkili olur seçim yapmakta tabii ki. Şöyle bir şey var: Çirkin ve sempatik olmak var bir de güzel ve sempatik olmak var :)

Boşuna dememiş büyükler, Allah çirkin şansı versin diye. Bir bildikleri vardı elbet .Gerçi çirkin insan da yoktur ya bana göre ama mesaj farklı , neyse dezavantaj bence

Güzellik çoğu kapıyı açıyor.İş görüşmesinde,bir mağazaya girdiğinizde vs hep odak noktası oluyorsunuz.Sıra beklemiyorsunuz hatta.Olumsuz yanıysa, çekemeyenlerin boş yere anlamsız kıskançlıkları...

Aslında güzelliğin avantajları da var dezavantajları da. Etrafımda gözlemlediklerime dayanarak şunları söyleyebilirim:

Bulunduğun her ortamda dikkatleri üzerine çekersin. Bazıları bunu avantaj olarak görebilir, bazıları da rahatsız olur.

Genellikle kızlar senle arkadaşlık etmek istemez, kıskanırlar veya ''tehlike'' olarak görürler. Gerçek bir dostunun olması imkansız gibi birşeydir.
Erkeklerin nasıl gördüğü hepimizin malumu zaten.

Bazı evli bayanlar veya sevgilisi olan bayanlar, partnerleri sizi görmemiş olsa bile size kötü bakışlar fırlatırlar devamlı. Yanındaki erkeğe gereğinden fazla ilgi göstermeye başlarlar.

İşe alınma ihtimaliniz yüksektir ama taciz edilme ihtimaliniz de bir o kadar yüksektir.

Bekarsanız, oğlu bekar olan annelerin büyük çoğunluğu sizi ''potansiyel gelin''i olarak görmeye başlar. :1:

vs. vs.

Son düzenleme:
benim gözlemlediğim farklı birşey varki herkes bir tripler bir haller edalar içine girmiş :1: aman güzeller şöyle ezilir aman güzller böyle falan diye oysa kimse gerçekten güzel olan ile güzel olmak için yırtınanları ayıtr etmemiş,
yani demem o ki güzel ve seksi kavramlarını iyi ayırt etmek gerekir....

1. gerçekten güzel olmayan kızlar vardır ama bunlar kendilerini allarlar pullarlar, açarlar, güzel diye yuttururlar :46:
güzelim diye yırtınırlar çünkü komplekslidirler....

diğer kadınların normal bakışlarını bile kıskanıldıklarına yorarlar,hele ki bu diğer kadının erkek arkadaşı veya eşi varsa tamamdır, bu kadın kendisisni kesin kıskandı (!) kendilerine yapılan basit iltifatları bile çok abartıp heryerde söylerler, aman diklkat edin bu tiplere çünkü iyi niyetli bir eleştirinizi bile çekememezliğe yorarlar !

bunlar seksi olmaya çalışırlar çünkü yüzleri genelde güzel değildir
dikkat çekerler ama güzlliklerinden dolayı değil de giydikleri seksi kıyafetlerle....
bunlar evet malesef taciz edilirler, kolay kadın olarak görülürler çünkü
bunlarla erkek arkadaşları gezer tozar ama evlenmezler çünkü "bundan bana ne köy olur ne de kasaba " diye düşünürler...
bunlar evlenilecek kız değil de eğlenilecek kız olarak görülürler,
bunları çevresindeki kadınlar tehlikeli olarak görürler bunlarla zaten arkadaşlık etmzeler sebep malum sanırım :ssz:

2. si ise gerçekten güzel kızlar vardır, bunları çamura bulasan da çuvala da soksan güzeldir ....
bu kzılar güzel olmak için yırtınmazlar, genelde sempatik ve iyi niyetlidirler çünkü kendileri ile barışıkdırlar.içtenpazarlıklı olmazlar.ruhlarının güzelliği yüzlerine yansımıştır....etrafa sevgi dolu bakarlar...

ben güzelim diye millete kabul ettirmeye çabalamazlar güzelliklerini, internette güzelliklerini yorumlarıyla sezdirmeye veya hayal ettirmeye çalışmazlar çünkü güzelliklerini fotoğraflarıyla ispatlarlar çünkü felsefeleri "görünen köy kılavuz iztemez" dir ;)
kimseye "çirkin" demeyecek kadar da duyarlı ve alçak gönüllüdürler .....
diğer kadınlar bunları başta kıskansalar bile ruhlarını güzelliğini görünce iyi dost olurlar, kıskanmaktan vazgeçerler çünkü bilirler ki bundan zarar gelmez ....diğer kadınlardaki kıskançlık yerini tatlı bir imrenmeye bırakır....

erkekler ise bu kızlara hem saygı duyarlar hem beğenirler, hayatımın kadını ruh ikizim derler....
bu yüzden bu kızlarla evlenmek isteyen erkek çok olur....
hayal kızlar bunlardır....bunlarla evlenen pişman olmaz çünkü.....

yani demem o ki güzel vaaaar bir de "güzel" var.....
allah bizi hem yüzü hem de ruhu güzel olanlardan eylesin.

Son düzenleme:
benim gözlemlediğim farklı birşey varki herkes bir tripler bir haller edalar içine girmiş :1: aman güzeller şöyle ezilir aman güzller böyle falan diye oysa kimse gerçekten güzel olan ile güzel olmak için yırtınanları ayıtr etmemiş,
yani demem o ki güzel ve seksi kavramlarını iyi ayırt etmek gerekir....

1. gerçekten güzel olmayan kızlar vardır ama bunlar kendilerini allarlar pullarlar, açarlar, güzel diye yuttururlar :46:

bunlar seksi olmaya çalışırlar çünkü yüzleri genelde güzel değildir
dikkat çekerler ama güzlliklerinden dolayı değil de giydikleri seksi kıyafetlerle....
bunlar evet malesef taciz edilirler, kolay kadın olarak görülürler çünkü
bunlarla erkek arkadaşları gezer tozar ama evlenmezler çünkü "bundan bana ne köy olur ne de kasaba " diye düşünürler...
bunlar evlenilecek kız değil de eğlenilecek kız olarak görülürler,
bunları çevresindeki kadınlar tehlikeli olarak görürler bunlarla zaten arkadaşlık etmzeler sebep malum sanırım :ssz:

2. si ise gerçekten güzel kızlar vardır, bunları çamura bulasan da çuvala da soksan güzeldir ....
bu kzılar güzel olmak için yırtınmazlar, genelde sempatik ve iyi niyetlidirler çünkü kendileri ile barışıkdırlar.
ben güzelim diye millete kabul ettirmeye çabalamazlar güzelliklerini, internette güzelliklerini yorumlarıyla sezdirmeye veya hayal ettirmeye çalışmazlar çünkü güzelliklerini fotoğraflarıyla ispatlarlar çünkü felsefeleri "görünen köy kılavuz iztemez" diye düşünürler ;)
kimseye "çirkin" diyecek kadar da duyarlı ve alçak gönüllüdürler .....
diğer kadınlar bunları başta kıskansalar bile ruhlarını güzelliğini görünce iyi dost olurlar, kıskanmaktan vazgeçerler çünkü bilirler ki bundan zarar gelmez ....diğer kadınlardaki kıskançlık yerini tatlı bir imrenmeye bırakır....

erkekler ise bu kızlara hem saygı duyarlar hem beğenirler, hayatımın kadını ruh ikizim derler....
bu yüzden bu kızlarla evlenmek isteyen erkek çok olur....
hayal kızlar bunlardır....bunlarla evlenen pişman olmaz çünkü.....

yani demem o ki güzel vaaaar bir de "güzel" var.....
allah bizi hem yüzü hem de ruhu güzel olanlardan eylesin.

Güzellik ve seksilik kalıba girdi herhalde, genelgeçer bir kuralı oldu. Biz mi fark etmedik ?!

Kadınlar da süslenip püslenince taciz ediliyor çünkü basit onlar. öyykk... Yüzleri de güzel değil zaten. Hmm evet...

Bir de hayal kadınlar varmış, sonraa bir de evlenilmeyip eğlenilecek kadınlar ... Böyle bir şey de çıkmış.
Hayal kızları çamura bulasan da güzelmişler. Evet ... Çünkü asla zevk ve beğeni farkı diye bir şey yok zaten. Doğru.

Ben hiç hayatı bilmiyormuşum. Şimdi her şeyi öğrendim. Teşekkürler aydınlattığın için. :ssz:
Erkekleri de kadınları da tanımış oldum sayende, ne hoş. :31::31:

Son düzenleme:
pardon ama ben kimseye birşey öğretmeye çalışmıyorum ,farkındaysanız sizin mesajınızı falan alıntı yapmış değilim, ben şahsi fikrimi ve yorumumu yazdım bu da yasak değil heralde :ssz:

benim görüşüm bu benim gözlemlediklerim bu şekilde.
herkes sizin ruhunuzu okşayan veya sizin görüşünüzü savunan yorumlar yazmak zorunda değil :ssz:
lütfen biraz saygı

NOT :ben kimseyi hedef almadım lütfen kimse üzerine alınmasın.....
istermeden de olsa kusurumuz olduysa özür dilemesini de biliriz elbet :40:

Son düzenleme:
ayrıca eklemek istediğim 1. maddeye şu olacak :

bu güzel olmak için yırtınan tip kadınlar, diğer kadınların normal bakışlarını bile kıskanıldıklarına yorarlar,hele ki bu diğer kadının erkek arkadaşı veya eşi varsa tamamdır, bu kadın kendisisni kesin kıskandı (!) kendilerine yapılan basit iltifatları bile çok abartıp heryerde söylerler, aman diklkat edin bu tiplere çünkü iyi niyetli bir eleştirinizi bile çekememezliğe yorarlar !

Back