• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

güzel olan napmışta güzel olmuş yada çirkin olan ne yapmışta çirkin olmuş değilmi. bunun avantaj mı dezavantajmı diye düşünülecek bir tarafı yok bence. şahsın ne kadar İNSAN olduğu önemli her zaman :)

imtihan dünyasında kimine güzel olsan nasıl olurdun sorusu sorulur. kendini beğenirmiydin insanları küçümsermiydin. bakalım bu sorunun cevabını yaratanın istediği gibi cevaplayabildinmi demi : aynı şekilde çirkin olanada sorulur tabi :)

bence her zaman her yerde güzel olmak avantajdır insanların güdüsel davranışları, genetik yazılımları buna göre malesef
ancak kadın rakiplerin çok olduğu bi ortamda güzel bi kadın diğer kadınlardan çekebilir, bu da yine güdüsel bi davrnış

ben bi arkadaşımla yolda yürürken arkadaşıma baktıklarında kendimi çirkin hissediyorum ve ozaman kıskanıyorum ama bu kötü niyetli bi kıskançlık değil imrenme üzülme anlamında sadece, düşmanca bir şey beslemiyorum. ama şu yanımdaki arkadaşa bakamaları çok kötü hissettiriyo beni aynaya bakıyorum bende çirkin değilim yani belkide öyle sanıyorum güzel olsaydım banada bakarlardı heralde :S

Çirkin olmanin nesi avantaj. Ne saçma bir soru. :27::27:

Al bendende o kadar... Taşlayın güzelleri :51:
Ne demek 'çirkinlerle dost olup iyi anlaşır' falan...

Haha kusura bakmayın komik :9:

Hem çirkin kadın yoktur arkadaşım, klişe ama bakımsız ve KENDİNİN FARKINDA OLMAYAN KADIN VARDIR!

avantaj yaratmak kişinin kendi çabasına kalmış bence.güzel ya da çirkin olmakla alakası yok

pozitif ve akıllı kadınlar herzaman kazanıyor.

Genelde kadın olmak yetiyor avantajlı olmak için.
Ama sanırım çok güzel kadınlar güzelliğini, çirkin kadınlar kişiliğini kullanıyor avantaj için.

göreceli bir kavram.. sana güzel gelen bana cirkin gelebilir..

ve her insan kendisini güzel bulmali, sevmeli ki hasta bir kisilige sahip olmasin :D

herkes güzelliğin çok avantajlı olduğunu söyler.ama ben böyle düşünmüyorum.hatta aksini düşünüyorum çirkin ama hafif sempatik olmak çok daha avantajlı bana göre.

eğer güzelseniz size yaklaşan erkeklerin niyetleri sadece cinsel içeriklidir.kısa vadeli kullanma peşindedirler.ama çirkinlerin öyle midir?onların hep uzun süreli ilişkileri olur.çünkü sevgilleriyle sevgili olmadan önce dostturlar ve sevgilileri önyargısızca önce onların yüreklerini sever.böylece onlara bağlanır olay aşka dönüşünce de asla onlardan vazgeçmezler.ama güzelin yüreğini kimse düşünmez.o sadece bedendir.

işe girme konusunda güzelliğin bir avantaj olduğu düşünülür.ha belki öyledir de ama o işe güzellik için alındıysanız sonunuz taciz olacaktır.ne kadar yetenekli de olsanız herkes güzelliğinizi kullandığınızı düşünecektir.

gelelim sosyal ilişkilere güzelseniz kolay kolay kimse sizinle arkadaşlık kurmak istemez.sizinle gezerse olduğundan daha çirkin görüneceğini ve hissedeceğini düşünür çünkü arkadaşlarınız.halbuki çirkin kızlar sevimlidir,zararsızdır ve sempatiktir.çevreleri arkadaş kaynar.

ha güzelseniz ablanız,gelininiz,görümceniz şu bu en yakınlarınız için bile potansiyel düşman olursunuz ve varlığınız bile çekilmez olur.kimseye kötülük yapmasanız da kötü olursunuz.herkes sizin dedikodunuzu yapar.herkes sizin açığınızı aramaya çalışır.ama çirkinseniz amaaan o mu çok şeker biri aslında olursunuz.

aslında güzel olmak çok büyük bir dezavantajdır.yazdıklarım genel anlamdadır.kendime güzelim ya da çirkinim demiyorum.ama hayatta gördüklerim bu.çirkin kelimesini kullandığım içinde özür dilerim Allahın yarattığına çirkin denmez ama konuyu anlatabilmek için kullanmak zorundaydım.ben açıkçası bu konuda böyle düşünüyorum.sizlerin firkirlerini merak ettim.

çok doğru tespitler canım ... çevremdekilerde bana dikkat çekecek kadar güzel olduğumu söylerler bunu övünmek amaçlı söylemedim yanlış anlaşılmasın...ama hiç avantajını yaşamadım bu durumun...bayanlar eşlerini sevgililerini kıskanırlar görüşmek istemezler anlarsın hallerinden aslında senin hiç öyle bi düşüncen yoktur arkadaşınını eşini yada sevgilisini arkadaş gibi görürsün ama onlar kıskanırlar teyzemin kızı mesela o kadar belliydiki nişanlısını benden kıskandığı...hem güzel hemde dulsan daha çok problem yaşıyorsun...kurtlar sarmış etrafını kendini korumaktan savaşmaktan yoruluyorsun ...insanların iğrenç yüzlerini görüyorsun ....güzellik asla avantaj değil dezavantaj...

herkes güzelliğin çok avantajlı olduğunu söyler.ama ben böyle düşünmüyorum.hatta aksini düşünüyorum çirkin ama hafif sempatik olmak çok daha avantajlı bana göre.

eğer güzelseniz size yaklaşan erkeklerin niyetleri sadece cinsel içeriklidir.kısa vadeli kullanma peşindedirler.ama çirkinlerin öyle midir?onların hep uzun süreli ilişkileri olur.çünkü sevgilleriyle sevgili olmadan önce dostturlar ve sevgilileri önyargısızca önce onların yüreklerini sever.böylece onlara bağlanır olay aşka dönüşünce de asla onlardan vazgeçmezler.ama güzelin yüreğini kimse düşünmez.o sadece bedendir.

işe girme konusunda güzelliğin bir avantaj olduğu düşünülür.ha belki öyledir de ama o işe güzellik için alındıysanız sonunuz taciz olacaktır.ne kadar yetenekli de olsanız herkes güzelliğinizi kullandığınızı düşünecektir.

gelelim sosyal ilişkilere güzelseniz kolay kolay kimse sizinle arkadaşlık kurmak istemez.sizinle gezerse olduğundan daha çirkin görüneceğini ve hissedeceğini düşünür çünkü arkadaşlarınız.halbuki çirkin kızlar sevimlidir,zararsızdır ve sempatiktir.çevreleri arkadaş kaynar.

ha güzelseniz ablanız,gelininiz,görümceniz şu bu en yakınlarınız için bile potansiyel düşman olursunuz ve varlığınız bile çekilmez olur.kimseye kötülük yapmasanız da kötü olursunuz.herkes sizin dedikodunuzu yapar.herkes sizin açığınızı aramaya çalışır.ama çirkinseniz amaaan o mu çok şeker biri aslında olursunuz.

aslında güzel olmak çok büyük bir dezavantajdır.yazdıklarım genel anlamdadır.kendime güzelim ya da çirkinim demiyorum.ama hayatta gördüklerim bu.çirkin kelimesini kullandığım içinde özür dilerim Allahın yarattığına çirkin denmez ama konuyu anlatabilmek için kullanmak zorundaydım.ben açıkçası bu konuda böyle düşünüyorum.sizlerin firkirlerini merak ettim.

yazılan yorumları okumadım.... ve seni tebrik ederim bu kadar güzel tespit yapılabilirdi maalesef bende son derece güzel ve beğenilen biriyim ve hep Allah çirkin şansı versin diye dua ederim...

bazen avantaj bazense dezavantaj..bende hep avantaj olduğunu düşünürdüm ama hep öyle değilmiş :)

yani bu yazdıklarınızdan her güzel tacize ugrar ya da ugrama potansıyelı vardır bu mu yani?

birde bana göre güzellik göreceli bir şey kime göre neye göre güzel?

Yazılarınızı okudum ama bana çok saçma geldi. Bence bu dediklerinizin çoğu kişilikle alakalı. Yok demişiniz güzelse tacize uğrar sevilmez arkadaşı olmaz filan vs. ama buna katılmıyorum ben TAMAMEN KİŞİLİĞİYLE ALAKALI bir durumdan bahsediyorsunuz.:27:

Back