- 8 Ocak 2016
- 467
- 703
- Konu Sahibi Simons Cat
O kötü tecrübeleri çocukluğumdan beri yaşıyorum ne yazık ki rahmetli babamdan geçti bana doğa sevgisi, o yüzden küçüklüğümden beri özellikle köpeklerle iç içe bir hayatım oldu, aklınıza gelebilecek birçok ırka baktık, kimi eceliyle öldü kimini zehirlediler ölüm hayatın bir gerçeği tabii ama insan eliyle öldürülen canlılara daha bir kötü oluyorum, İstanbul'daki evimizin bahçesinde yaşayan bir sürü kedimiz vardı, içinde birkaç aylık bebek kediler de mevcuttu, hepsini zehirlediler, zehirleyenlere her gün lanet ediyorum
2 sene evvel kadardı yanılmıyorsam bir sokak kedisini perişan halde buldum, ağzı yüzü iltihap içindeydi, kim bilir ne kadar zamandır o haldeydi, aldık veterinere götürdük, veterinerin bize söylediği kafasına sert bir darbe aldığıydı, kıştı ya bot gibi ağır bir ayakkabı veya sopayla vurulmuş olabilir çenesi kırılmış dedi açlık ve susuzluktan bitaptı, serum, iğneler yapılması gerekenler yapılıp sonra ameliyat için büyükşehire nakil edilecekti ama vücudu dayanamadı zavallının, yaşatamadık
Yanılmıyorsam 2 ay olmuştur yine sokakta en fazla 3-4 aylık bir yavru kedinin zehirlenerek öldüğünü gördüm, içim elvermedi çöpe atılmasına, ellerimle gömdüm tabii yine lanet ederek
Onları acı çekerken görmek insanların öldürdüğünü bilmek içimi acıtıyor, bu belki başkalarına tuhaf görünebilir, normal gelmeyebilir, hiç bilmediğiniz bir evcili ölmüş görünce ağlamak belki normal de değildir ama onları sevmek böyle birşey galiba, yaşam hakları varken bu hakkın ellerinden alındığı görmek beni yıkıyor, insanlığımdan utandırıyor.
Madem bu topik için herkese bildirim gitti, ben lütfen rica ediyorum, evinde bakmak istemeyen, korkan, alerjisi olan veya sevmeyen olabilir saygı duyarım ama ne olur ne kedi ne köpek hiçbir canlıyı öldürmesinler, öldürülmelerine göz yummasınlar
Dünya tüm canlılara yetecek kadar büyük, yaşam hakkı yalnızca biz insanlara ait değil.
Bende bi yavru kedi buldum geçen kış aç sefil zayıf eve getirdim baktım daha kötü oluyor veterinere götürdüm veteriner bizi soyup soğana çevirdi gece burada kalsın serum fln vericez tamam dedim yeter ki iyi olsun biz eve geldik yolda bizi aradı kedi öldü diye o kedinin öleceğini biliyordu veteriner para derdine düştü böyle lanet insanlarda var maalesef. Kedi köpek sevmeyen insanla asla işim olmaz apartmada bi kadın var kapı önündeki kedilere mama veriyorum diye sürekli laf sokuyor ruh hastası eşim beni sürekli engelliyor yoksa kafa göz dalcam bi gün.