Bekarken ilerde oğlum olursa adını Ömer Faruk koymayı düşünüyordum evlenince geçti bu hevesim :) Yiğit ismi de güzel ama soyisim olunca olmuyor :)
Bizde şuan oğlumuzu bekliyoruz inşallah hayırla sağlıkla doğar, adını da Muhammed Taha olarak seçtik. Bence karizmatik hoş ve tabiiki anlamlı bir isim
Ağır gelmesi şu maksatla söylenir ki herkes o ismi taşıyamaz, yani layık olmaz.yok tatlim hicde bile agir gelmiyor :) yok öyle seyler düsünsene hic kimse agir geliyor diye bu ismi koymazsa sonuc ne olur??? buda bir tuzaktirbir ALLAHdostu nedemis 3 oglum olsada hepsinin adini Muhammed koyarim ve yanilmiyorsam vardida öyle biri...
buara benim oglumun adi da Muhammed, Muhammed bilal, Muhamemed Emin, Muhammed Zahid bunlar cok hosuma giden isimlerden :)
ama Elyesa a.s. da var esin fazla uzun olsun istemiyorsa sadece Zahid koyabilirsin anlamida cok güzel ya hepsi güzel :)
Not: tabi Muhammed ismini koyunca agizdan cikan laflara dikkat etmek lazim vede iki isim koymak sünnettir...
alone bacim dilerim ALLAH sanada en kisa zamanda hayirlisi ile Muhammedini verir :) amin
Aminn Allah sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin.
Sayfaların hepsini okumadım ama yorum yapmak istedim. Benimde ALLAH bağışlasın 4tane evladım var. Ben eski isimleri seviyorum ve öylede koyduk. Ali sami oğlumun adı. Ali ismi bana çok asil geliyor .
Ağır gelmesi şu maksatla söylenir ki herkes o ismi taşıyamaz, yani layık olmaz.
Misal bir akrabamızın adı ve kendisi içki içen, gece hayatı olan, zina eden etrafındakileri de teşvik eden.
Anasına, babasına, çocuklarına hayırsız karısını döven ve 3. evliliğini yapan ama bunda da karısını yerden yere vuran bir adam.
aynı zamanda bu vatandaş oto yıkama işletiyor ve araçlar yıkandıktan sonra paspasların üzerine firmanın reklamını yapan kağıtlar koyulur ya onlardan yaptırmış üzerinde adı yazıyor. Haliyle o muhteşem isim ayaklar altına alınıyor.
Bende çok arzu ederim Muhammed ismini taşımasını ama getireceği sorumlulukları taşıyamayacağımı, çocuğumunda zorlanacağını düşünürüm.
bazı yeni moda isimler bana lakap ya da kuş ismi gibi geliyor..bence dikkat etmelisiniz
evet canim malesef kimsede olmasin bende olsun vakasi isimleri katlettiler
Cocugun anne baba üzerinde iki hakki vardir ondan biri anne ile babasi güzel manali güzel bir isim koymasidir aksi halde cocuk sikayetci olacak bu konuda gercekten dikkat etmek lazim...
yok tatlim hicde bile agir gelmiyor :) yok öyle seyler düsünsene hic kimse agir geliyor diye bu ismi koymazsa sonuc ne olur??? buda bir tuzaktirbir ALLAHdostu nedemis 3 oglum olsada hepsinin adini Muhammed koyarim ve yanilmiyorsam vardida öyle biri...
buara benim oglumun adi da Muhammed, Muhammed bilal, Muhamemed Emin, Muhammed Zahid bunlar cok hosuma giden isimlerden :)
ama Elyesa a.s. da var esin fazla uzun olsun istemiyorsa sadece Zahid koyabilirsin anlamida cok güzel ya hepsi güzel :)
Not: tabi Muhammed ismini koyunca agizdan cikan laflara dikkat etmek lazim vede iki isim koymak sünnettir...
alone bacim dilerim ALLAH sanada en kisa zamanda hayirlisi ile Muhammedini verir :) amin
bazı yeni moda isimler bana lakap ya da kuş ismi gibi geliyor..bence dikkat etmelisiniz
Biri iyi bir isim diğeride iyi bir evlilik yapmasini sağlamak degilmi ??
Cok güzel bir kıssa canım...insallah dinimizi öğretecegiz çocuğa isim için esim çok inat bu durum zorlayacak gibi ..birde benim ailem iyi ama biliyorsun benim hatami esim beni kendi seçti ama aileside bu durumda vebal alirmi benimle evlendirdikleri için.gerci araştırdılar ama ben evden ise işten eve giden biri oldgm için efendi sessiz sakin kız diye bilinirdim hep etrafta.ailemde yaşlı emekli kendi hallerinde insanlar anne babamevet tatlim ve bunuda burda paylasmak isterim
Çocuğun da hakkı var
Bir adam, Hazret-i Ömere, oğlunu şikayet eder. Hazret-i Ömer, bu kimsenin oğluna der ki:
- İmandan sonra birinci vazifemiz ana babanın kalbini kırmamaktır. Onlar ne kadar kötü olsalar da, yine her şeyin üstünde hakları vardır. Onların kalbini kıranın ibadeti kabul olmaz. Müslüman doğmamıza ve Müslüman yetişmemize sebep olan ana babamızın kalbini kırarsak Cennete nasıl gireriz? Onlar bize hakaret etse de, yalvararak gönüllerini almamız lazımdır. Müslüman ana babamız, bizden razı olmadıkça, Allahü teâlânın sevdiği kulu olmak çok zordur.
Çocuk Hazret-i Ömere der ki:
- Ya Emir-el-müminin, söylediklerini aynen kabul ediyorum. Fakat çocuğun ana babası üzerinde hiç mi hakkı yoktur?
Hazret-i Ömer buyurdu ki:
- Evet çocuğun da hakkı vardır. Evlenirken çocuklarına anne olacak kızı veya kadını iyi aileden seçmesi, çocuğa güzel bir isim koyması ve dinini öğretmesi gerekir.
Çocuk, Hazret-i Ömere şöyle cevap verdi:
- Babam, bana terbiye nedir öğretmedi. Anam ise, zenci bir Mecusinin kızı idi. İsmimi Karaböcek koymuş ve Allahın kitabından bana bir harf bile öğretmedi. Maalesef dinim hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
Hazret-i Ömer, çocuğun babasına dedi ki:
- Gelmiş, bir de bana oğlunu şikayet ediyorsun; halbuki sen onun hakkını çiğnemiş ve o sana kötülük etmeden, sen ona kötülük etmişsin.
iki isim takmanin sunnet oldugu bilgisi nerde geciyor? ben isim konusnda cok hassasim cok arastirdim sunnet oldugu dogru mu diye ve kaynaklarda oyle bir bilgi goremedim. oyle olsaydi hz peygamberin evlatlarinin ikiser ismi olmaliydi ki herbirinin tek ismi var.
Cok güzel bir kıssa canım...insallah dinimizi öğretecegiz çocuğa isim için esim çok inat bu durum zorlayacak gibi ..birde benim ailem iyi ama biliyorsun benim hatami esim beni kendi seçti ama aileside bu durumda vebal alirmi benimle evlendirdikleri için.gerci araştırdılar ama ben evden ise işten eve giden biri oldgm için efendi sessiz sakin kız diye bilinirdim hep etrafta.ailemde yaşlı emekli kendi hallerinde insanlar anne babam
tatlim sen simdi kendini o kissas la kiyaslama insaALLAH :) sana özelden de bir mesaj yollamistim onuda aklinda tut insaALLAH sen pismansin tövbe ettin ve ayni hatayi da yapmaya niyetli degilsin insaALLAH burda is bitmistir unut artik vesveselenme güzel günler seni bekliyor insaALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?