• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık guzel erkek bebek ismi , anlamli ...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba arkadaşlar,
Şubat ayı gbi Allah nasip ederse oğlumolacak ama hala ısim bulamadık böyle giderse kayinvalidem yada esimin halasinin bulduğu isimleri koyacak esim :(( kura çekelim diyorum bundan korkuyorum ama güzel bir isim bulur esimede kabullendrrsem bulduk deyip konuyu kapattrcam..lütfen fikir verin :((

canim oncelikle oglunu saglikla kucagina alirsin insallah..
benim de bi oglum var iki yasinda..
mesela ben hem dini hem guzel kisa bi isim istiyodum..
esimle en son omer ve ali arasinda kaldik..
bi de ben yurt disinda yasadigim icin rahat telafuz edilecek bi isim istiyoduk..
turkiyede bebek sekeri yapmaya gittim adam isim sordu hemen esimi arayip ne yapsak derken ali de karar kildik..
kismeti ali ymis yani :))
inan zamani gelince ismi kendiliginden gelcektir..
yani sende hem dini hem kisa ve oz istersen :
ALI, YUSUF, OMER, YASIN gibi isimler hosuma gidiyo
birde dini olmayanlarda:
ARAS, ILGIN, DENIZ (ERKEKTE DAHA COK SEVERIM),CAN,URAZ GIBI ISIMLER SOYLEYEBILIRIM :))

Merhaba arkadaşlar,
Şubat ayı gbi Allah nasip ederse oğlumolacak ama hala ısim bulamadık böyle giderse kayinvalidem yada esimin halasinin bulduğu isimleri koyacak esim :(( kura çekelim diyorum bundan korkuyorum ama güzel bir isim bulur esimede kabullendrrsem bulduk deyip konuyu kapattrcam..lütfen fikir verin :((

Kahraman ismini ben cok beyeniyorum.

Engin , Yağız, Ediz, Deniz ,Ayaz , Aras, Kuzey , Poyraz , Rüzgar, Özgür benim beğendiğim isimler..

Hayırlı olsun :nazar:

cinsiyetini yarın öğrenicem eğer erkekse ASİL koymak ıstıyorum...

Can ve demir çok yakın iki arkadasimin bebekleri çok eskiden karar verdiler oNlar ve Aynisini koymam doğru olmaz beraber buyuyecekler çünkü..yağız,ayaz,kahraman,asıl,çağaneesim sevmiyor bu isimleri ,muhammed abdullah ağır geliyor diyor.muhtemelen mete olacak.Herkese çok teşekkürler yorumlar ve iyi dilekler için.

Yekta Ömer
Yekta: Tek biricik eşi olmayan anlamına geliyor
Hz.Ömeri'i bilmeyen yoktur Hz. Ömer güzel ahlakı ve adaletiyle biliniyor.
Oğlum olursa yüksek ihtimalle bu ismi koyarım.
Allah İslam ahlakıyla terbiyelenmiş hayırlı evlat olmayı nasip etsin.

Esim muhammed ismi ağır dye koymak istemiyor ben eski ve kuranda geçen peygamber isimlerinden istiyorum ama istemiyor busekilde..bide uzun istemiyor okulda zorluk çekermis :(

ağır gelme olayını duydum ama bilmiyorum pek ne demek istediklerini nasıl ağır geleceğini. ben aşığım bu isme benimde bi Muhammedim olsun inşallah bigün:21:

yok tatlim hicde bile agir gelmiyor :) yok öyle seyler düsünsene hic kimse agir geliyor diye bu ismi koymazsa sonuc ne olur??? buda bir tuzaktir ;) bir ALLAHdostu nedemis 3 oglum olsada hepsinin adini Muhammed koyarim ve yanilmiyorsam vardida öyle biri...

buara benim oglumun adi da Muhammed, Muhammed bilal, Muhamemed Emin, Muhammed Zahid bunlar cok hosuma giden isimlerden :)

ama Elyesa a.s. da var esin fazla uzun olsun istemiyorsa sadece Zahid koyabilirsin anlamida cok güzel ya hepsi güzel :)

Not: tabi Muhammed ismini koyunca agizdan cikan laflara dikkat etmek lazim vede iki isim koymak sünnettir...

alone bacim dilerim ALLAH sanada en kisa zamanda hayirlisi ile Muhammedini verir :) amin

Son düzenleme:
tibet ismini beğeniyorum ben oğlum olsa koyardım heralde üstelik herkeste de yoktur bu isim

Bence yılın her ayı çocuk ismi olarak kullanılmalı. Mesela "Mart", mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır diye tamamlanır üstelik :27:...

Birde haftanın her günüde çocuk ismi olabilir. Mesela "Perşembe", çok severim. Bizim mahallede söz konusu günde her hafta pazar kurulurdu o yüzden bana bereketi hatırlatır.

Ayrıca Kuran-ı Kerimdeki her kelime mutlak surette çocuklara verilmeli, mesela "İblis" anlamı önemli değil nede olsa Kuran-ı Kerim' de geçiyor :52: yalnız aynı mantıkla hareket edersek sahabeden birçok büyüğün ismi çocuklara verilmemeli nede olsa bu isimler Kuran- Kerim' de geçmiyor.

Arkadaşlar bazı yazılanları okurken katıldım gerçekten, kusura bakmayın yazmadan geçemedim. Bu ne yaaa :53:...

yok tatlim hicde bile agir gelmiyor :) yok öyle seyler düsünsene hic kimse agir geliyor diye bu ismi koymazsa sonuc ne olur??? buda bir tuzaktir ;) bir ALLAHdostu nedemis 3 oglum olsada hepsinin adini Muhammed koyarim ve yanilmiyorsam vardida öyle biri...

buara benim oglumun adi da Muhammed, Muhammed bilal, Muhamemed Emin, Muhammed Zahid bunlar cok hosuma giden isimlerden :)

ama Elyesa a.s. da var esin fazla uzun olsun istemiyorsa sadece Zahid koyabilirsin anlamida cok güzel ya hepsi güzel :)

Not: tabi Muhammed ismini koyunca agizdan cikan laflara dikkat etmek lazim vede iki isim koymak sünnettir...

alone bacim dilerim ALLAH sanada en kisa zamanda hayirlisi ile Muhammedini verir :) amin

ay canım benim amin inşallah allahım yüzüme güler muhammed li bi yuvam olur sağol canım

Back
X